• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Předkrmy, chuťovky & svačiny
  • Slané pečení

Recepty na slané pečení – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty na slané pečení – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Slané pečení je velmi oblíbenou kategorií už jenom proto, že ne každý má rád sladké. Velkým trendem je také nespoléhat se na koupené pečivo, ale upéct si vlastní housky či chleba, u kterých má člověk jistotu v kvalitě a použitých ingrediencích.

Jedno z nejoblíbenějších těst je listové, se kterým se dobře pracuje a snese se s téměř každou náplní. Pro základ quiche se používá spíše křehké těsto a úplně odlišný základ se používá na pizzu. Slané pečení se dá rozlišovat nejen podle druhů použitého základního těsta, ale také podle způsobu pracování s náplní, kterou můžete schovat do těsta jako do rolády či štrůdlu nebo ji klást na těsto jako v případě slaných koláčů.

Samostatně pak stojí slané pečení bez náplní, kde má vyniknout především chuť těsta nebo je cílem doplňkové pečivo – vše od kynutých housek až po tyčinky z listového těsta pro zakousnutí ke sklence vína.

Slané koláče a quiche Slané štrůdly a rolády Pizza
Alemanský chléb s krustičkou - Krustenbrot

Alemanský chléb s krustičkou -…

První část ingrediencí na kvas smícháme v misce, zabalíme do igelitového sáčku, přikryjeme utěrkou a necháme stát na teplém místě. Další den... více o Alemanský chléb s krustičkou - Krustenbrot

Velikonoční mazanec bez vajec

Velikonoční mazanec bez vajec

Rozinky namočíme asi do 4 lžic rumu a necháme přejít varem (nebo použijeme rozinky namočené v rumu delší dobu). Kvasnice rozdrobíme do hrnečku,... více o Velikonoční mazanec bez vajec

60 minut
Špaldový pizza koláč

Špaldový pizza koláč

Kvásek necháme vykvasit na teple, smícháme s ostatním. Necháme na teple vykynout. Utvoříme 8 bochánků, které tvarujeme do koláčku o tloušťce tak 8 mm.... více o Špaldový pizza koláč

Bochánky s nádivkou

Bochánky s nádivkou

Těsto za nás připraví domácí pekárna, zapneme ji na program "kynutí". Mezitím připravíme náplň. Kysané zelí zprudka orestujeme a chvíli necháme na... více o Bochánky s nádivkou

Vejce na květáku

Vejce na květáku

Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme uvařený a rozebraný květák, utřený česnek, nakrájenou feferonku, kmín a sůl. Zamícháme a mírně... více o Vejce na květáku

Lenčin klíčkový chléb

Lenčin klíčkový chléb

Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny. Zapneme program základní, velikost střední a kůrka střední.... více o Lenčin klíčkový chléb

Můj celozrnný chléb

Můj celozrnný chléb

Smícháme sypké suroviny a podle potřeby přidáváme vodu. Má vzniknout tužší těsto. Necháme vykynout na dvojnásobné množství. Pak prohněteme, pokud se... více o Můj celozrnný chléb

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

Vykynuté těsto na vále rozdělíme a vytvarujeme tvary podle chuti. Necháme chvíli dokynout a pak potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě do zlatova.... více o Celozrnné dalamánky

130 minut
Sýrová kolečka

Sýrová kolečka

Do mouky nastrouháme tuk, přidáme žloutky, strouhaný sýr, špetku soli a smetanu. Vypracujeme vláčné těsto, když je tužší, můžeme ještě přidat smetanu.... více o Sýrová kolečka

Francouzská bageta - hrníčkový recept

Francouzská bageta - hrníčkový recept

Z cukru, teplé vody a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout - ano, i když je to sušené droždí. Mouku smícháme se solí, přilijeme kvásek a olej a... více o Francouzská bageta - hrníčkový recept

Vánočka s celozrnnou moukou

Vánočka s celozrnnou moukou

V míse smícháme obě mouky a pokračujeme klasickým postupem. Když je těsto vykynuté, upleteme vánočku, potřeme ji rozšlehaným vejcem a posypeme třeba... více o Vánočka s celozrnnou moukou

Housky se smaženou cibulkou

Housky se smaženou cibulkou

Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji ji usmažíme dokřupava. V míse s moukou necháme vzejít kvásek, pak přidáme smaženou cibuli i s olejem, na kterém... více o Housky se smaženou cibulkou

Domácí celozrnné pečivo

Domácí celozrnné pečivo

V míse smícháme mouky, v důlku necháme vzejít kvásek a pak přidáme ostatní ingredience, těsto řádně propracujeme a na teplém místě necháme hodinu... více o Domácí celozrnné pečivo

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Do pekárny nalijeme vodu a přidáme všechny suché ingredience. Před kynutím posypeme celým kmínem. Program: KLASIK, velikost II.... více o Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

15 minut
Ztracená vejce se šunkou

Ztracená vejce se šunkou

Šunku nakrájíme na nudličky a opečeme na másle. Potom ji rozložíme na teplou misku a na ni upravíme ztracená vejce, která posypeme petrželovou natí a... více o Ztracená vejce se šunkou

Škvarkové loupáčky

Škvarkové loupáčky

Z mléka, cukru, trochy mouky a kvasnic necháme vzejít kvásek. Ze všech uvedených surovin zpracujeme těsto a dáme vykynout. Pak vyválíme plát ze... více o Škvarkové loupáčky

40 minut
Závin z listového těsta s česnekem

Závin z listového těsta s česnekem

Z tohoto množství budou 2 záviny, proto si vše rozděíme na 2 poloviny. Listové těsto rozválíme asi na 20x40 cm a ze sýra, kysané smerany a česneku... více o Závin z listového těsta s česnekem

30 minut
Topinky z trouby

Topinky z trouby

Krajíce chleba lehce namažeme máslem, naskládáme na plech, posypeme strouhaným sýrem, najemno nakrájenou cibulkou a posypeme mletou sladkou paprikou.... více o Topinky z trouby

Sedmikráskový chlebík

Sedmikráskový chlebík

Na večírky v letních měsících běžně připravuji pro zpestření. Krajíc chleba namažu máslem, trochu posolím. Poté ho nakrájím na menší kousky, tak na... více o Sedmikráskový chlebík

60 minut
Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Plech si vytřeme máslem, rozválíme si těsto a dáme ho na plech. Mezitím si uvaříme špenát. Poté rovnoměrně nanášíme špenát na listové těsto. Pak... více o Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Dobrý chléb pro Jiřího

Dobrý chléb pro Jiřího

Mouku promícháme, přidáme kmín a sůl. Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ve které jsme romíchali droždí, med, olej i ocet. Vsypeme mouku a pečeme na... více o Dobrý chléb pro Jiřího

Pizza na "tenko"

Pizza na "tenko"

V míse smícháme oba druhy mouky, uděláme důlek, v němž necháme vzejít kvásek, pak přilijeme rozehřátou Heru, trochu vlažné vody, osolíme, vypracujeme... více o Pizza na "tenko"

10 minut
Bramborové langoše

Bramborové langoše

Všechny suroviny se zpracujeme jako těsto a necháme vykynout. Vytvořené langoše smažíme na tuku. Před podáváním potřeme česnekem nebo kečupem. Možno... více o Bramborové langoše

Bylinkový chléb II.

Bylinkový chléb II.

Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do mouky se solí a olejem,... více o Bylinkový chléb II.

Preclíky z kynutého těsta

Preclíky z kynutého těsta

Přihřejeme mléko, přidáme rozdrobené kvasnice a cukr a necháme vzejít. Na vál prosijeme 1 kg polohrubé mouky, přidáme trochu soli a 1 vejce, zaděláme... více o Preclíky z kynutého těsta

Karotkové pečivo (BC)

Karotkové pečivo (BC)

Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, vyválíme plát a formičkou vykrajujeme různé tvary. Pečeme v předehřáté troubě. Ještě horké obalujeme ve... více o Karotkové pečivo (BC)

Špenátová pizza se žampiony a česnekem

Špenátová pizza se žampiony a česnekem

Vypracujeme těsto a necháme dvě hodiny kynout, potom vytvoříme dva bochánky a dáme na 10 minut do ledničky zchladit. Po vychladnutí těsto vyválíme a... více o Špenátová pizza se žampiony a česnekem

Domácí veka

Domácí veka

Nejdříve uděláme klasický kvásek, pak přidáme další - mouku, vodu, máslo, sůl a zamícháme a těsto vypracujeme, necháme kynout. Vykynuté těsto... více o Domácí veka

Tvarohový krém (BT)

Tvarohový krém (BT)

Z vody a pudinkového prášku nebo škrobové moučky uvaříme hustý pudink, který spolu s cukrem zašleháme do tvarohu. Tento krém se hodí například k... více o Tvarohový krém (BT)

Sladké tousty

Sladké tousty

Plátky toustového chleba natíráme arašídovým máslem nebo nugetou a do každého vložíme dvě kostičky čokolády - doporučuji spíše doprostřed a toustovač... více o Sladké tousty

Vepřové pizza kapsy

Vepřové pizza kapsy

Vepřové plátky po straně nařízneme a vyvoříme "kapsu". Osolíme a opepříme. Připravíme náplň - smícháme rozetřený česnek, na drobno nakrájené kapie či... více o Vepřové pizza kapsy

60 minut
Slaný štrůdl

Slaný štrůdl

Listové těsto na pomoučeném vále rozválím na velký obdélníkový plát, který celý potřu kečupem, na kečup naskládám kuřecí šunku a na šunku nízkotučný... více o Slaný štrůdl

20 minut
Zapečená zelenina s mozarellou

Zapečená zelenina s mozarellou

Květák nebo brokolici uvaříme v osolené vodě. Zapékací mísu vymažeme máslem a dno pokryjeme květákem a brokolicí. Posolíme a posypeme muškátovým... více o Zapečená zelenina s mozarellou

90 minut
Flammekueche aneb Ohnivý koláč

Flammekueche aneb Ohnivý koláč

Vzhledem k tomu, že na náplň potřebujeme Créme épaisse, což je u nás nedostupný produkt podobný kysané smetaně, ovšem s obsahem tuku kolem 22-28%,... více o Flammekueche aneb Ohnivý koláč

45 minut
Pirožky z domácí pekárny

Pirožky z domácí pekárny

Suroviny na těsto dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO. Mezitím na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme maso,... více o Pirožky z domácí pekárny

Pizza na letní večery

Pizza na letní večery

Do misky nasypeme mouku a přidáme suché droždí, (rychlejší příprava, nepotřebujeme dělat kvásek) které důkladně promícháme. Poté zalijeme mlékem,... více o Pizza na letní večery

Rozpečená veka

Rozpečená veka

Veku nebo bagetu nakrojíme šikmo, ale nedokrojíme až do konce. Rozpuštěné máslo s trochou olivového oleje smícháme s česnekem a bylinkami (nejlepší je... více o Rozpečená veka

30 minut
Bramborové houstičky

Bramborové houstičky

Nakrájené brambory vložíme do mléka, osolíme a uvaříme do měkka. Uvařené brambory společně s mlékem rozšťoucháme na kaši a necháme vychladnout tak,... více o Bramborové houstičky

Lehké bramborové rohlíčky

Lehké bramborové rohlíčky

Z části vlažného mléka, lžíce cukru,lžíce mouky a droždí připravíme kvásek a necháme ho na teplé místo vykynout. Studené vařené brambory oloupeme a... více o Lehké bramborové rohlíčky

20 minut
Teplé sýrové toasty

Teplé sýrové toasty

Oba sýry nastrouháme a smícháme dohromady, plátky veky jemně pomažeme máslem, přidáme sýrovou směs, kterou na veku trochu přimáčkneme, dáme na plech.... více o Teplé sýrové toasty

Italská omeleta

Italská omeleta

Vejce rozšleháme se smetanou, solí, pepřem, pestem, na plátky nakrájenými kousky mozzarelly. Na pánev s rozehřátým olejem nalijeme polovinu směsi,... více o Italská omeleta

45 minut
Český chleba v cizině

Český chleba v cizině

Nechte si vykynout kvásek (i ze sušeného droždí), na jemno nastrouhejte brambory a vše vypracujte v nelepivé těsto. Pokud je třeba, přidejte trochu... více o Český chleba v cizině

Ořechový chléb II.

Ořechový chléb II.

V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pečící nádoby v pekárně. Mouky promícháme i se solí, než je vsypeme dovnitř. Peču v pekárně VEGA na program... více o Ořechový chléb II.

Pizza ala faktotum

Pizza ala faktotum

Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem dospěl k super pizze ala... více o Pizza ala faktotum

Bílkový chlebíček tmavý

Bílkový chlebíček tmavý

Do tuhého sněhu z bílků vmícháme po lžících cukr, kakao se solamylem a práškem do pečiva, po kapkách přidáváme rozpuštěné máslo (vychladlé). Těsto... více o Bílkový chlebíček tmavý

Šup omeleta

Šup omeleta

Rozkvedláme vejce s mlékem a osolíme. Na pánvi rozehřejeme olej, ztlumíme oheň na minimum a vlijeme na pánev "směs". Po chvíli zkusíme, jestli se... více o Šup omeleta

Pizzovky

Pizzovky

Na palačinky natřeme směs z kečupu, hořčice a česneku, poklademe plátky salámu, posypeme kořením na pizzu, dáme lečo, či orestovanou cibuli s... více o Pizzovky

Chlebové bochánky

Chlebové bochánky

Do mísy nalijeme část mléka, ve kterém rozpustíme droždí. Přisypeme hladkou mouku, sůl, zbytek mléka a olej. Zpracujeme tužší těsto (pokud se nedaří,... více o Chlebové bochánky

60 minut
Domácí rohlíky od Hodinářů

Domácí rohlíky od Hodinářů

Do hladké mouky dáme vykynutý kvásek (mléko, droždí, lžíce cukru, lžíce mouky), přidáme vejce, rozpuštěný tuk, mléko, sůl, trochu cukru a vypracujeme... více o Domácí rohlíky od Hodinářů

Špaldový celozrnný chléb s pohankou

Špaldový celozrnný chléb s pohankou

Semeleme mouky včetně soli a koření, pozor, pohanková krupka se dává do těsta celá! Přidáme hladkou bílou mouku, pohankovou lámanku a vypracujeme tuhé... více o Špaldový celozrnný chléb s pohankou

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • ...
  • 16
  • Další stránka

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

Poslední sledované recepty

190
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
38
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Filé v alobalu II.
Filé v alobalu II.
19
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky…
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
AHA.cz Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Velký přehled letních bot očima stylistky: Které budou slušet všem a co naopak rozšíří lýtka?

Velký přehled letních bot očima stylistky: Které budou slušet všem a co naopak rozšíří lýtka?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Po první překvapivé show: Dua Lipa šokovala Prahu podruhé! S Farnou to rozjela na pódiu

Po první překvapivé show: Dua Lipa šokovala Prahu podruhé! S Farnou to rozjela na pódiu

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

  • Recepty.cz
  • Předkrmy, chuťovky & svačiny
  • Slané pečení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact