• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Ryby

Recepty z rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Ryby jsou cenným zdrojem jódu, bílkovin, vitamínů a minerálů. Hlavní výhodou je obsah omega-3 mastných kyselin. Nejlepší je konzumace tučnějších, na živiny bohatších ryb, tedy makrely, tuňáka, sardinky, pstruha nebo lososa.

Ryby je dobré konzumovat alespoň dvakrát týdně. Nemělo by to být tak složité, protože ryby mají dvě hlavní výhody. Chutnají skvěle a jejich příprava je snadná. Nejlepší jsou ryby z volné přírody, které mají nejlepší maso.

Zdravější jsou ryby mořské, které obsahují třeba více jódu, ale své výhody mají i ryby sladkovodní. U nás patří mezi nejchutnější ryby candát a další dravé ryby. Jejich příprava je různá – od pečení, grilování až po smažení.

Ačkoli se u nás ryby nekonzumují v dostatečném množství, nejsvátečnější jídlo, které se večeří na Štědrý den, není nic jiného než kapr.

Kapr Pstruh Candát Pražma Štika Okoun Úhoř Losos Treska
Těstoviny se smetanovou omáčkou a lososem

Těstoviny se smetanovou omáčkou a…

Na pánvičku dáme trochu oleje, rozpálíme a na to dáme na kostičky nakrájené kousky lososa. Asi 5 minut restujeme a občas promícháme, aby se maso... více o Těstoviny se smetanovou omáčkou a lososem

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Sardinky necháme okapat a dáme do misky. Cibuli pokrájíme nadrobno, přidáme k sardinkám. Do misky dáme ještě cottage sýr, hořčici, osolíme, opepříme a... více o Cottage sardinky - pomazánka

40 minut
Lín s bílým zelím a křupavými škvarky

Lín s bílým zelím a křupavými škvarky

Z listů zelí odkrojíme tvrdý košťál a jednotlivě je spaříme v horké vodě a ihned zchladíme v ledové vodě. Šalotku oloupeme, jemně nakrájíme a krátce... více o Lín s bílým zelím a křupavými škvarky

40 minut
Rizoto s filetem

Rizoto s filetem

Dáme si vařit rýži. Během toho si na pánvičce osmažíme filety, okořeníme kořením na ryby a na druhé pánvi si osmažíme zeleninu. Vyndáme rýži, přidáme... více o Rizoto s filetem

Celerový surimi salát s cottage

Celerový surimi salát s cottage

Očištěný celer s mrkví uvaříme téměř doměkka v osolené vodě s citronovou šťávou. Scedíme, necháme zchladnout, pokrájíme na kostičky, dáme do mísy.... více o Celerový surimi salát s cottage

Celerová surimi pomazánka

Celerová surimi pomazánka

V osolené vodě s citronovou šťávou uvaříme očištěnou mrkev a celer téměř doměkka. Scedíme, necháme zchladnout, nastrouháme, dáme do misky. Přidáme... více o Celerová surimi pomazánka

Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem

Jednoduché rajčatové těstoviny s…

Cibuli drobně pokrájíme a na oleji (nejlépe olivovém) osmažíme dosklovata. Přidáme zpěnit nasekaný česnek, přidáme rajčata a olivy (nejsou nutné). Vše... více o Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Drobně pokrájenou cibulku smícháme s okapaným tuňákem, lučinou, hořčicí, cottage, solí a pepřem. Pomazánku necháme hodinku proležet. Namažeme na... více o Cottage pomazánka s tuňákem

Tuňákový salát s cottage sýrem

Tuňákový salát s cottage sýrem

Cibuli pokrájíme na drobno a dáme do misky, přidáme rozmačkaného tuňáka i se šťávou, cottage, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu dle chuti. Vše... více o Tuňákový salát s cottage sýrem

30 minut
Těstoviny se špenátem a tuňákem

Těstoviny se špenátem a tuňákem

Těstoviny si uvaříme na skus. Potom si na větší nebo hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm osmahneme cibulku. Když je cibulka sklovitá, tak... více o Těstoviny se špenátem a tuňákem

45 minut
Dietní karbanátky

Dietní karbanátky

Umeleme kuřecí maso a krabí tyčinky. K masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sojovou omáčku, koření, sůl, pepř, vejce a důkladně promícháme.... více o Dietní karbanátky

Cibulový salát se slanečky

Cibulový salát se slanečky

Slanečky pokrájíme na kousky, oloupanou cibuli na plátky (množství 1:1), dostatečně opepříme, mírně osolíme (není nutné), promícháme, nandáme do... více o Cibulový salát se slanečky

Sendvič s rybou v těstíčku

Sendvič s rybou v těstíčku

Filety omyjte a osušte. Připravte si těstíčko. Vejce ušlehejte s mlékem, vmíchejte mouku, utřený česnek se solí, pepř a nasekané bylinky. Rybu v... více o Sendvič s rybou v těstíčku

90 minut
Sekaná z rybího masa

Sekaná z rybího masa

Rybí maso oddělíme od velkých kostí (zfiletujeme) a pomeleme i s cibulí, česnek najemno utřeme. Pomleté maso osolíme a přidáme výše uvedené koření dle... více o Sekaná z rybího masa

Filety na víně a cibuli

Filety na víně a cibuli

Rybí filety omyjeme, pokrájíme na porce, dáme do misky a zalijeme mlékem. Necháme cca hodinu odležet, pak je vyjmeme, osušíme, osolíme a obalíme v... více o Filety na víně a cibuli

35 minut
Kukuřičné placičky s uzeným lososem

Kukuřičné placičky s uzeným lososem

Do mísy prosejte mouku se sodou. Přidejte vejce, mléko, sýr a sůl a vymíchejte hladké těsto. Přidejte zrnka seříznutá z kukuřičných klasů, chilli... více o Kukuřičné placičky s uzeným lososem

20 minut
Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

Filety z lososa omyjeme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Lososa obalíme v sezamu a dáme jej smažit do horkovzdušné trouby nebo konvektomatu na... více o Losos v sezamové krustě

60 minut
Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pstruhům odřízněte hlavu, vykostěte, ale nechte spojené ocasem. Osolte, opepřete, přidejte bylinky, pokapejte olejem a přeložte druhým filetem. Vložte... více o Pečený pstruh s holandskou omáčkou

20 minut
Salát s pražmou

Salát s pražmou

Filety pražmy osolte, opepřete a orestujte – nejprve stranou, na které je kůže – na olivovém oleji dozlatova z obou stran. Lehce přitom prsty přidržte... více o Salát s pražmou

60 minut
Candát s chřestem

Candát s chřestem

Filety naporcujte, nařízněte kůži, osolte a opepřete. Lehce pomoučněte tam, kde je kůže. Orestujte na oleji z obou stran dozlatova a přidejte kousek... více o Candát s chřestem

30 minut
Grilovaný tuňák se salátem a broskví

Grilovaný tuňák se salátem a broskví

Tuňáka nakrájejte na 4 stejné steaky, potřete je olejem, přidejte nakrájenou chilli papričku a koriandr a marinujte 2 hodiny. Potom steaky z tuňáka... více o Grilovaný tuňák se salátem a broskví

20 minut
Špagety aglio olio s citronovou kůrou a tuňákem

Špagety aglio olio s citronovou kůrou…

Dáme vařit špagety - nezapomeneme přidat olej a sůl. Mezitím si oloupeme česnek a jednotlivé stroužky nakrájíme na tenké plátky. Nakrájíme na plátky... více o Špagety aglio olio s citronovou kůrou a tuňákem

30 minut
Špagety s tuňákem z plechovky

Špagety s tuňákem z plechovky

Na rozpálenou pánev dáme na proužky nakrájené sušené rajčata,které chvíli restujeme.Poté přidáme na drobno nakrájenou jarní cibulku a nasekané olivy,... více o Špagety s tuňákem z plechovky

45 minut
Mořská štika

Mořská štika

Do zapékací mísy nakrájíme plátky másla, vrstvu brambor na kolečka, plátky filé, zasypeme mraženou zeleninou, sůl + pepř a poklademe vrstvou brambor -... více o Mořská štika

45 minut
Kapr na smetaně

Kapr na smetaně

Očištěného a okořeněného (sůl, pepř, kmín) kapra lehce orestujeme na troše másla spolu s nahrubo nasekanou cibulí a většími kusy mrkve (aby se nám ta... více o Kapr na smetaně

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne uvařte na skus (//al dente//). Slijte tuňáka, kukuřici, salát opláchněte a rukama natrhejte na menší kousky. Smíchejte s těstovinami, jogurtem,... více o Penne s tuňákem a kukuřicí

30 minut
Špagety s lososem

Špagety s lososem

Špagety uvaříme v osolené vodě se lžící olivového oleje. Na pánvi opečeme na plátky nakrájeného lososa, poté osolíme a opepříme. Špagety dáme do pánve... více o Špagety s lososem

15 minut
Kuskus na kari s tuňákem a kukuřicí

Kuskus na kari s tuňákem a kukuřicí

Kuskus dáme do misky, osolíme a zalijeme horkou vodou. Zakryjeme a necháme asi 5 minut odstát. Cibuli nakrájíme a v pánvi ji osmažíme na oleji. Do... více o Kuskus na kari s tuňákem a kukuřicí

50 minut
Pstruh s tymiánovým máslem a rajčatovo-česnekovou omáčkou

Pstruh s tymiánovým máslem a…

Vykuchaným a osušeným pstruhům(s hlavami i ocasy) párkrát nařízneme kůži z obou stran. Obě strany osolíme (nešetřete), opepříme a přidáme i kmín ... více o Pstruh s tymiánovým máslem a rajčatovo-česnekovou omáčkou

30 minut
Bramboračka s lososem

Bramboračka s lososem

Dobře omyté brambory rozkrájejte na čtvrtky, propláchnutý pórek na kolečka. Zázvor oloupejte a nastrouhejte. V hrnci rozehřejte polovinu oleje a... více o Bramboračka s lososem

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Filety z tresky, kapra, pangasia... nakrájíme na 1 - 1,5 cm silné hranolky (nudličky). Vejce, koření, solamyl, olej a sůl vymícháme v misce do hladké... více o Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

60 minut
Exkluzivní salát s tuňákem

Exkluzivní salát s tuňákem

Uvaříme těstoviny dle návodu na obalu, dále uvaříme vejce, cizrnu slijeme (v plechovce je naložená), mrkev oloupeme a nakrájíme na slabá kolečka,... více o Exkluzivní salát s tuňákem

45 minut
Pstruh  v papilotě

Pstruh v papilotě

Pstruhy omyjeme, osolíme a pokapeme ze všech stran limetkou. Dovnitř přidáme prolisovaný česnek, máslo, bazalku a oregáno/tymián. Připravíme si pečící... více o Pstruh v papilotě

Smažený losos s avokádovým pyré

Smažený losos s avokádovým pyré

Lososa je dobré koupit čerstvého a nechat si ukrojit potřebné množství, potřebné porce. Pokud máte lososa jeden větší kus, tak před úpravou rozkrojit... více o Smažený losos s avokádovým pyré

60 minut
Losos s čočkovým salátem

Losos s čočkovým salátem

Nejdříve si připravíme čočkový salát: Zelenou a červenou čočku uvaříme "al dente", což znamená, že není úplně dovařená, aby zůstala vcelku a... více o Losos s čočkovým salátem

25 minut
Salát z kapusty s treskou

Salát z kapusty s treskou

Rybu osušte, osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. Mrkev očistěte a rozkrojte na polovinu, menší nechte celé. Kapustu nasekejte na tenké... více o Salát z kapusty s treskou

45 minut
Ryba v balíčku

Ryba v balíčku

Ryby vně i uvnitř opláchněte a dobře osušte. Kůži ryb několikrát šikmo nařízněte a do zářezů vsuňte na tenko nakrájené plátky limetek. Pokrájenou... více o Ryba v balíčku

30 minut
Uzený losos na grilu

Uzený losos na grilu

Osušený filet zbavený případných zbylých kostí namočíme na 15 minut do rumu kůží nahoru. Filet nemusí v rumu plavat, stačí na dně misky 0,5 centimetru... více o Uzený losos na grilu

Treska v kořeněném kabátku

Treska v kořeněném kabátku

Rozmražené filety pokrájíme na menší kusy. V misce dobře promícháme vejce se Solamylem, kořením, česnekem, olejem a případně solí dle chuti. Do... více o Treska v kořeněném kabátku

40 minut
Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Grilování na cedrovém prkénku je velmi používaný způsob úpravy nejen ryb, ale i krevet a jakéhokoli masa nejen v Kanadě a USA, ale získává si čím dál... více o Losos grilovaný na cedrovém prkénku

30 minut
Losos s bylinkovým máslem a teplou zeleninou na másle

Losos s bylinkovým máslem a teplou…

Nejprve si nachystáme bylinkové máslo. Vezmeme si misku, ve které se nám nejlépe bude máslo míchat. Do té dáme povolené máslo, bylinkovou sůl, pepř,... více o Losos s bylinkovým máslem a teplou zeleninou na másle

10 minut
Suši s rybou a zeleninou

Suši s rybou a zeleninou

Rýži důkladně propláchněte a uvařte se dvěma hrnky vody na skus. Ihned promíchejte s octem a rozestřete na talíř. Okurku a mrkev nakrájejte na... více o Suši s rybou a zeleninou

50 minut
Ryba naostro na kapustovém pyré

Ryba naostro na kapustovém pyré

Kapustu nakrájejte na nudličky, propláchněte a vytřepejte z ní vodu. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky a s kapustou je povařte asi 10 minut v... více o Ryba naostro na kapustovém pyré

50 minut
Treska se sýrovo-bazalkovou omáčkou

Treska se sýrovo-bazalkovou omáčkou

Omáčka: Nejdříve do kastrolu vlijeme 250 ml mléka. Necháme jej povařit a poté vložíme tavený sýr a strouhaný sýr a za stálého míchání přídáme předem... více o Treska se sýrovo-bazalkovou omáčkou

25 minut
Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Batáty a zázvor oloupejte a povařte asi 15 minut téměř doměkka. Hrášek také povařte na mírném plameni skoro doměkka, asi 10 minut. Filety ryby... více o Candát a batátové pyré

25 minut
Brambory s lososovým tvarohem

Brambory s lososovým tvarohem

Troubu předehřejte na 180 °C. Z rozmarýnu otrhejte lístky. Omyté brambory podélně rozpulte a rozložte na plech. Potřete olejem, posypte rozmarýnem,... více o Brambory s lososovým tvarohem

30 minut
Pstruh Suvorov

Pstruh Suvorov

Pstruhy osolíme, opepříme, osmažíme na pánvi na oleji (nebo na másle) po obou stranách. Pstruhy jsem potom přendala do pekáčku a strčila do trouby,... více o Pstruh Suvorov

10 minut
Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus dáme do misky a zalijeme po okraj horkou vodou, přidáme sůl, zamícháme a necháme 5 minut odstát. Zatím si na pánvi ohřejeme lžičku olivového... více o Kuskus s tuňákem a zeleninou

36 minut
Hubnoucí mňamka

Hubnoucí mňamka

Lososa jemně orestujeme na másle a bylinkách podle chuti. Fazole zatím uvaříme. Avokádo polijeme citronovou šťávou a dáme do trouby. Mírně zapékáme... více o Hubnoucí mňamka

Filety po italsku

Filety po italsku

Filety okořeníme, osolíme a jemně zaprášíme moukou. Na pánvi s trochou rozpáleného oleje osmažíme filet z jedné strany dozlatova, pak otočíme a... více o Filety po italsku

  • Předchozí stránka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • ...
  • 22
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

75
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
44
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
39
Čevabčiči
Čevabčiči
36
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
33
Avokádová pomazánka
Avokádová pomazánka

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Gottová pláče pro Bartošku (†78): Herce a zpěváka rozdělil drsný spor a spojila nemoc

Gottová pláče pro Bartošku (†78): Herce a zpěváka rozdělil drsný spor a spojila nemoc

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Ryby
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact