• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Ryby

Recepty z rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Ryby jsou cenným zdrojem jódu, bílkovin, vitamínů a minerálů. Hlavní výhodou je obsah omega-3 mastných kyselin. Nejlepší je konzumace tučnějších, na živiny bohatších ryb, tedy makrely, tuňáka, sardinky, pstruha nebo lososa.

Ryby je dobré konzumovat alespoň dvakrát týdně. Nemělo by to být tak složité, protože ryby mají dvě hlavní výhody. Chutnají skvěle a jejich příprava je snadná. Nejlepší jsou ryby z volné přírody, které mají nejlepší maso.

Zdravější jsou ryby mořské, které obsahují třeba více jódu, ale své výhody mají i ryby sladkovodní. U nás patří mezi nejchutnější ryby candát a další dravé ryby. Jejich příprava je různá – od pečení, grilování až po smažení.

Ačkoli se u nás ryby nekonzumují v dostatečném množství, nejsvátečnější jídlo, které se večeří na Štědrý den, není nic jiného než kapr.

Kapr Pstruh Candát Pražma Štika Okoun Úhoř Losos Treska
40 minut
Pečené kapří řízky v citronovo-mandlové krustě

Pečené kapří řízky v citronovo…

V misce prošlehejte citronovou šťávu s olejem, solí a pepřem. Filety naskládejte kůží dolů do mísy a zalijte připravenou marinádou. Přes noc nechte... více o Pečené kapří řízky v citronovo-mandlové krustě

40 minut
Rybí burger a batátové hranolky

Rybí burger a batátové hranolky

Batáty oloupejte, nakrájejte na hranolky, v míse důkladně promíchejte s olivovým olejem a solí. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v... více o Rybí burger a batátové hranolky

30 minut
Sushi burger

Sushi burger

Rýži důkladně propláchněte, dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad rýži. Přiklopte, přiveďte k varu a na velmi mírném ohni vařte.... více o Sushi burger

50 minut
Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

V misce smícháme tuňáka bez šťávy, vejce, jogurt, vločky, nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek a koření. Kdyby byla směs moc řídká, můžeme ještě... více o Tuňákové karbanátky

40 minut
Makrela (ryba) pečená na bramborách

Makrela (ryba) pečená na bramborách

Brambory použijeme malé, nebo střední, které přepůlíme. Nové brambory a brambory s pěknou nestrupatou slupkou nemusíme loupat, stačí je pořádně pod... více o Makrela (ryba) pečená na bramborách

50 minut
Makrela na zelenině

Makrela na zelenině

Makrely (cca 2 x 250 gramů) opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Do bříšek vložíme plátky z jednoho většího stroužku česneku a lístečky tymiánu... více o Makrela na zelenině

30 minut
Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.

Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.

Filety důkladně nasolte, dejte do pekáče, zakryjte fólií a uložte na 3 dny do lednice. Sůl vytáhne z ryby vodu a její maso se zpevní. Připravte si... více o Zavináč: recept dle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Krémová polévka s treskou

Krémová polévka s treskou

Na másle osmažíme pokrájenou šalotku, mrkev, celer, brambor a nožem rozmáčknutý stroužek česneku. Přidáme sůl, pepř, muškátový květ, promícháme a... více o Krémová polévka s treskou

30 minut
Rybí polévka z tresky

Rybí polévka z tresky

Na rozpuštěném másle si osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev a na plátky pokrájený řapík celeru. Po osmažení přisypeme mouku, kterou necháme zpěnit,... více o Rybí polévka z tresky

90 minut
Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)

Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)

Očištěnou čerstvou hlavatku (my měli rybu o délce zhruba 90 cm) pokrájíme na podkovy o síle 3 cm, omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme, jemně nasekáme a... více o Grilovaná hlavatka (lososovitá ryba)

20 minut
Carpaccio ze pstruha s olivovou tapenádou

Carpaccio ze pstruha s olivovou…

Čerstvého pstruha nejprve vyfiletujeme. Nožem nařízneme rybu těsně za prsní ploutví kolmo až k páteři. Ostřím nože pak sjedeme po páteři jedním... více o Carpaccio ze pstruha s olivovou tapenádou

40 minut
Rybí karbanátky s jarní cibulkou

Rybí karbanátky s jarní cibulkou

Rybí maso používáme čerstvé nebo rozmrazené, bez kostí a bez přidané vody. Maso rozmixujeme v kutru, přidáme vejce, osolíme a okořeníme pepřem a... více o Rybí karbanátky s jarní cibulkou

5 minut
Bylinkovo-octová marináda

Bylinkovo-octová marináda

Slijte dohromady ocet a olej. Najemno nakrájejte petrželovou nať, kapary, cibulku, bazalku, kerblík, estragon a pažitku. Vše přimíchejte do oleje s... více o Bylinkovo-octová marináda

5 minut
Meduňková marináda s mátou a jogurtem

Meduňková marináda s mátou a jogurtem

Uvedené ingredience dejte do mísy. Dobře promíchejte. Maso se do marinády snažte naložit vždy den předem (ryby postačí marinovat kratší dobu) příp.... více o Meduňková marináda s mátou a jogurtem

20 minut
Rybí karbanátky se salátem

Rybí karbanátky se salátem

Lososa zbavte kůže, pokrájejte na kousky a dejte do food processoru. Přidejte vejce, pokrájené jarní cibulky, chilli papričku a sůl. Vše rozmixujte na... více o Rybí karbanátky se salátem

20 minut
Salát s pomelem a uzenou rybou

Salát s pomelem a uzenou rybou

Z pomela okrájejte tuhou slupku a vyloupejte jednotlivé dílky dužniny. Granátové jablko rozkrojte na poloviny, dejte řeznou stranou do dlaně a nejlépe... více o Salát s pomelem a uzenou rybou

30 minut
Treska s bylinkovou krustou

Treska s bylinkovou krustou

Toastový chleba opečte nasucho a rozmixujte na drobky. Přidejte parmazán, nadrcené ančovičky, nasekanou petržel, lístky tymiánu a nastrouhanou kůru z... více o Treska s bylinkovou krustou

60 minut
Grilovaný mořský vlk s teplým bramborovým salátem

Grilovaný mořský vlk s teplým…

Filety z mořského vlka osolte a opepřete z obou stran. V pánvi rozehřejte olivový olej a rybu orestujte, nejprve kůží dolů, na závěr rybku otočte a... více o Grilovaný mořský vlk s teplým bramborovým salátem

30 minut
Rybí polévka s filetem z tresky

Rybí polévka s filetem z tresky

Do horkého neochuceného vývaru dejte nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření, pepř, tymián a vše vařte zhruba 10 minut. Poté přidejte... více o Rybí polévka s filetem z tresky

30 minut
Těstoviny (nejen) s tuňákem

Těstoviny (nejen) s tuňákem

Na oleji či másle osmažíme dosklovata jemně pokrájenou cibuli, ke které přidáme krátce rozvonět i jemně nasekaný česnek. Následně přihodíme k cibuli... více o Těstoviny (nejen) s tuňákem

60 minut
Bylinkové jogurtovo-hořčicové filé

Bylinkové jogurtovo-hořčicové filé

Filety osušíme, osolíme a na hodinku je necháme odležet v marinádě, kterou jsme umíchali z jogurtu, hořčice, rozetřeného česneku a nasekaných lístků... více o Bylinkové jogurtovo-hořčicové filé

25 minut
Ryba se špenátem a máslem

Ryba se špenátem a máslem

Filety nakrájejte na podélné pásy a odložte do ledničky. Osušte je, osolte a opepřete. Filety protáhněte v mouce a její zbytek opatrně oklepejte. Z... více o Ryba se špenátem a máslem

60 minut
Pikantní jogurtové filé

Pikantní jogurtové filé

Porce filetů osušíme, osolíme, opepříme a naložíme do bílého jogurtu, ochuceného česnekem a zázvorem, přidat můžeme i maličko čerstvě nastrouhané... více o Pikantní jogurtové filé

60 minut
Losos ve slanině s bramborovou kaší

Losos ve slanině s bramborovou kaší

Lososa zbavte kůže, naporcujte na 4 kusy, osolte a opepřete. Každou porci položte na dva plátky slaniny a zabalte ji do nich. V pánvi důkladně... více o Losos ve slanině s bramborovou kaší

40 minut
Smažený kapr

Smažený kapr

Kapří filety nakrájejte na 4 porce, důkladně osolte a nechte v chladu pár hodin odležet. V robotu rozdrťte krajíce toustového chleba, můžete je také... více o Smažený kapr

120 minut
Smažená marinovaná treska

Smažená marinovaná treska

Filety z tresky (rozmrazené) potřeme marinádou ze šťávy a trošky jemně nastrouhané kůry jednoho citronu, smíchané se lžící a půl oleje, jemně... více o Smažená marinovaná treska

30 minut
Rybí burgery

Rybí burgery

Každou porci rybího filé osolíme, opepříme a buď obalíme v trojobalu nebo pouze v hladké mouce, případně je necháme čistě přírodní a osmažíme z obou... více o Rybí burgery

15 minut
Losos se smetanou a kaviárem

Losos se smetanou a kaviárem

Maso ochuťte solí, pepřem, kmínem a chilli. Potřete olejem a uložte do vzduchotěsné krabičky alespoň na 2 hodiny do ledničky. Na pánvi rozehřejte olej... více o Losos se smetanou a kaviárem

45 minut
Zauzený marinovaný losos s cizrnou

Zauzený marinovaný losos s cizrnou

Filet z lososa zbavte kostí a kůže, zasypte směsí soli, cukru a nastrouhané řepy. Zabalte ho do fólie a nechte v ledničce 48 hodin marinovat. Pak... více o Zauzený marinovaný losos s cizrnou

25 minut
Ryba v housce

Ryba v housce

Filety ze pstruha osolte, opepřete, okmínujte a z obou stran ogrilujte, asi 3 minuty z každé. Filety vložte do rozkrojených bagetek, přidejte listy... více o Ryba v housce

35 minut
Platýs s čekankovým rizotem

Platýs s čekankovým rizotem

Na grilovacím tálu na 2 lžících oleje orestujte 2 nasekané šalotky. Přidejte nakrájené žampiony, osolte, opepřete a ogrilujte. Mezitím na pánvi... více o Platýs s čekankovým rizotem

50 minut
Kapr namodro s bramborami

Kapr namodro s bramborami

V široké míse rozložte filety kapra kůží dolů, zalijte je zahřátým octem se solí a nechte 20 minut odležet. Brambory oloupejte, ale nechte je v celku.... více o Kapr namodro s bramborami

30 minut
Pražma na grilu se zeleninou

Pražma na grilu se zeleninou

Do kůže očištěné pražmy udělejte lehké zářezy tak, aby se pod ni dostala sůl, pepř i vůně kouře. Ryby potřete olivovým olejem s nadrceným česnekem,... více o Pražma na grilu se zeleninou

20 minut
Okoun na másle a kmínu

Okoun na másle a kmínu

Očištěnou rybu osolte, opepřete, posypte kmínem a osmažte na přepuštěném másle z obou stran dozlatova. Ke konci posypejte celým kmínem. Podávejte s... více o Okoun na másle a kmínu

35 minut
Candát v papilotě

Candát v papilotě

Očištěné filety osolte a opepřete, vložte do pečicího papíru, přidejte lístky šalvěje, snítky tymiánu, citron nakrájený na měsíčky, cherry rajčátka.... více o Candát v papilotě

50 minut
Pstruh s bylinkovou krustou

Pstruh s bylinkovou krustou

Pstruha očistěte, osolte a opepřete. Z toastového chleba odkrojte kůrky a rozkrájejte ho na co nejmenší kostičky. Smíchejte je se smetanou a olejem,... více o Pstruh s bylinkovou krustou

20 minut
Lososový tatarák s avokádem

Lososový tatarák s avokádem

Lososa vložte na 15 minut do mrazáku. Estragon utřete nahrubo v hmoždíři a smíchejte se lžící oleje. Šalotky nakrájejte na tenké plátky, vypeckované... více o Lososový tatarák s avokádem

80 minut
Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě

Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě

Ryby opláchněte, nakrájejte na zhruba 5 cm dlouhé kousky a vysušte. Makrely osolte, opepřete, přidejte sójovou a rybí omáčku a olej. Nechte zhruba... více o Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Kuskus nasypeme do misky a zalijeme dle návodu na obalu buď horkým vývarem nebo vodou a necháme nabobtnat pod pokličkou. Zeleninu volíme z více druhů:... více o Kuskus se zeleninou a tuňákem

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Z oleje, citronové šťávy i kousků citronové kůry (postačí pár hoblinek žluté kůry) nasekaného česneku a bylinek vymícháme v hlubokém talíři marinádu,... více o Losos (nejen) v bylinkách

20 minut
Paštika z uzeného lososa

Paštika z uzeného lososa

Uzeného lososa natrhejte a vložte do robota s noži. Kopr nahrubo nasekejte. Dvě třetiny přidejte k lososovi, zbytek odložte stranou. Citrony omyjte. Z... více o Paštika z uzeného lososa

40 minut
Treska se žampiony ve slanině

Treska se žampiony ve slanině

Tresku z obou stran osolte a zlehka opepřete a poprašte paprikou. Zabalte ji do plátků slaniny a převažte provázkem. Na olivovém oleji z obou stran... více o Treska se žampiony ve slanině

45 minut
Kapr načerno

Kapr načerno

Na másle orestujte nastrouhanou kořenovou zeleninu a nasekanou cibuli. Přidejte koření, kolečka citronu a kůru, ocet a nechte odpařit. Zasypte cukrem,... více o Kapr načerno

20 minut
Kapr v trojobale

Kapr v trojobale

Kapra osolte, opepřete a obalte v mouce, poté v rozšlehaném vejci smíchaném se smetanou a petrželkou a nakonec ve strouhance. Smažte na oleji z obou... více o Kapr v trojobale

45 minut
Rychlá rybí polévka

Rychlá rybí polévka

1. Naporcujte kapra. Z hlavy odstraňte žábry pomocí kuchyňských nůžek. 2. Kapří hlavu a skelet přendejte spolu s očištěnou a na menší kousky nakájenou... více o Rychlá rybí polévka

45 minut
Polévka ze pstruha

Polévka ze pstruha

Hlavy a odřezky pstruhů i s kořením zalijte 1 litrem vody a 15 minut povařte. Na másle orestujte nasekanou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu, pak... více o Polévka ze pstruha

120 minut
mahi mahi na medu

mahi mahi na medu

Naložení ryby Rybu rozmrazíme, osušíme a vložíme do misky. Smícháme lisovaný česnek, balsamico, olivový olej a med a přidáme k rybě (bez soli, ryba by... více o mahi mahi na medu

55 minut
Čočkový salát s treskou

Čočkový salát s treskou

Čočku před vařením alespoň na 4 hodiny namočte do studené vody - lze ji sice uvařit doměkka i bez této procedury, ale pak je třeba počítat s tím, že... více o Čočkový salát s treskou

15 minut
Lososové sashimi

Lososové sashimi

Maso omyjte a osušte kuchyňskou papírovou utěrkou. Nakrájete na asi 1 cm silné plátky. Zelí nakrouhejte. Šalotku nakrájejte na tenké kroužky. Bazalku... více o Lososové sashimi

25 minut
Filety z lososa s papájou

Filety z lososa s papájou

Lososa očistěte. Papáju oloupejte a rozpulte. Vydlabejte semínka a nakrájejte ji na měsíčky. Limetku omyjte a nakrájejte na nudličky. Meduňku a kari... více o Filety z lososa s papájou

  • Předchozí stránka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 22
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

52
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
52
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
38
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
34
Čočkový salát s hořčicí
Čočkový salát s hořčicí
27
Zeleninový salát s klíčky
Zeleninový salát s klíčky

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78) krátce před smrtí požádal kamaráda Ebena: Marku, buď prezidentem ty!

Jiří Bartoška (†78) krátce před smrtí požádal kamaráda Ebena: Marku, buď prezidentem ty!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Ryby
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact