• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Ryby

Recepty z rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Ryby jsou cenným zdrojem jódu, bílkovin, vitamínů a minerálů. Hlavní výhodou je obsah omega-3 mastných kyselin. Nejlepší je konzumace tučnějších, na živiny bohatších ryb, tedy makrely, tuňáka, sardinky, pstruha nebo lososa.

Ryby je dobré konzumovat alespoň dvakrát týdně. Nemělo by to být tak složité, protože ryby mají dvě hlavní výhody. Chutnají skvěle a jejich příprava je snadná. Nejlepší jsou ryby z volné přírody, které mají nejlepší maso.

Zdravější jsou ryby mořské, které obsahují třeba více jódu, ale své výhody mají i ryby sladkovodní. U nás patří mezi nejchutnější ryby candát a další dravé ryby. Jejich příprava je různá – od pečení, grilování až po smažení.

Ačkoli se u nás ryby nekonzumují v dostatečném množství, nejsvátečnější jídlo, které se večeří na Štědrý den, není nic jiného než kapr.

Kapr Pstruh Candát Pražma Štika Okoun Úhoř Losos Treska
30 minut
Losos s koriandrovou omáčkou

Losos s koriandrovou omáčkou

Nejdříve připravíme omáčku. Všechny suroviny vložíme do mixéru a chvíli mixujeme, postupně přidáváme olivový olej tak, aby vznikla hustá omáčka. Porce... více o Losos s koriandrovou omáčkou

Kapr v sýrové omeletě

Kapr v sýrové omeletě

Čisté porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Potom porce kapra osolíme a na rozehřátém oleji po obou stranách opečeme.... více o Kapr v sýrové omeletě

Kapr na paprice

Kapr na paprice

Opláchnuté a osušené porce kapra protáhneme klínky slaniny a osolíme. Na rozehřátém oleji porce kapra zvolna opečeme. Kapra vyjmeme, olej z pánve... více o Kapr na paprice

Filé po Oregonsku

Filé po Oregonsku

Filé osolíme a obalíme v mouce promíchané s paprikou. V jedné vrstvě je vložíme na pekáč vymazaný 40g másla a zalijeme smetanou, až je filé téměř... více o Filé po Oregonsku

Gratinované dary moře

Gratinované dary moře

Staženého lososa a platýse nakrájíme na kostičky. Připravíme krevety a maso z mušlí. Papriku, cibuli, pórek a žampiony nakrájíme na menší kousky.... více o Gratinované dary moře

Těstoviny se sýrem a krabím masem

Těstoviny se sýrem a krabím masem

Krabí maso necháme rozmrznout a poté je nakrájíme na tenké plátky. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme... více o Těstoviny se sýrem a krabím masem

Krevetové noky v zeleninové omáčce

Krevetové noky v zeleninové omáčce

Zeleninu očistíme a hrubě nastrouháme. Cibuli nakrájíme najemno a spolu se zeleninou krátce osmahneme na oleji. Zalijeme vodou a přidáme bobkový list,... více o Krevetové noky v zeleninové omáčce

Štika nadívaná houbami

Štika nadívaná houbami

Štičí hřbet prošpikujeme slaninou, do břišní dutiny vložíme houbovou směs. Houby namočíme na 2 hodiny do studené vody, nakrájíme na kousky a podusíme.... více o Štika nadívaná houbami

Kapr s houbami na jehle

Kapr s houbami na jehle

Opláchnuté a osmažené kapří maso nasekáme na větší kostky, opepříme, pokapeme citronovu šťávou a olejem a necháme v chladničce asi 2 hodiny odležet.... více o Kapr s houbami na jehle

40 minut
Zapečené rybí filé

Zapečené rybí filé

Filé posypeme grilovacím kořením, osolíme a lehce po obou stranách osmahneme na rozehřátém oleji. Na dno pekáče poklademe kolečka cibule na ni dáme... více o Zapečené rybí filé

50 minut
Karbanátky z mořské štiky

Karbanátky z mořské štiky

Filé lehce rozmrazíme a rodělíme na kousky. Rybu, kostičky mrkve a cibule vložíme na pánev, zalijeme menším množstvím vody a mírně osolíme. Dusíme, až... více o Karbanátky z mořské štiky

Těstovinový salát s tuňákem VII.

Těstovinový salát s tuňákem VII.

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu a do teplých vmícháme tuňáka i s olejem. Po vychladnutí přidáme nakrájenou papriku a jemně nakrájenou cibuli... více o Těstovinový salát s tuňákem VII.

Rybí filé po provensálsku

Rybí filé po provensálsku

Filé osolíme, posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme, přidáme trošku oleje a orestujeme... více o Rybí filé po provensálsku

Pečená makrela s pikantní zeleninou

Pečená makrela s pikantní zeleninou

Makrelu vyčistíme, osolíme i uvnitř, zakapeme sójovou omáčkou a na oleji ze všech stran opečeme. Do výpeku přisypeme nudličky lilku a ředkviček,... více o Pečená makrela s pikantní zeleninou

Těstovinový salát

Těstovinový salát

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a propláchneme studenou vodou. Přidáme nakrájená rajčata, papriku, okurky, tuňáka a pažitku. Osolíme a... více o Těstovinový salát

Pomazánka z krabích tyčinek

Pomazánka z krabích tyčinek

Nakrájíme krabí tyčinky a cibuli. Přidáme tatarku, pažitku (čerstvou nebo mraženou), osolíme, opepříme, dochutíme citronovou šťávou. Mažeme na... více o Pomazánka z krabích tyčinek

Kapr na petrželce

Kapr na petrželce

Kapra naporcujeme, osolíme, opepříme a obalíme v nasekané petrželce. Na polovině másla porce zprudka po obou stranách opečeme, podlijeme vývarem a... více o Kapr na petrželce

Třeboňský zapečený kapr

Třeboňský zapečený kapr

Porce kapra osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájený pórek, nastrouhaný celer a na plátky nakrájené... více o Třeboňský zapečený kapr

Karbanátky z tresky

Karbanátky z tresky

Filé omyjeme a vaříme v páře asi 10 minut. Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme vejce, tvaroh, špetku soli, strouhanku a petrželku. Vše společně s... více o Karbanátky z tresky

Zapečená treska s kysaným zelím

Zapečená treska s kysaným zelím

Filé omyjeme, osušíme, podélně nakrájíme na tenké proužky, zakapeme citronovou šťávou a osolíme. Na rozehřátém oleji zesklovatíme kostičky cibule,... více o Zapečená treska s kysaným zelím

Omeleta s uzenou makrelou

Omeleta s uzenou makrelou

Metličkou důkladně vyšleháme vejce s mlékem, moukou, osolíme a opepříme. Na rozehřátý olej vlijeme polovinu vaječné hmoty, když začne tuhnout... více o Omeleta s uzenou makrelou

5 minut
Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Lososa nakrájíme na kostičky a smícháme s jemně nakrájenou cibulí, nasekaným koprem, dochutíme solí, pepřem a pokapeme olejem. Dáme na 20 minut... více o Tatarský biftek z lososa

30 minut
Rybí filé v pivním těstě

Rybí filé v pivním těstě

V misce rozšleháme žloutky s pivem, z bílků ušleháme tuhý sníh. Osolíme, lehce promícháme se žloutky a moukou. Filé nakrájíme na slabší plátky,... více o Rybí filé v pivním těstě

RYBÍ FILÉ PO SICILSKU

RYBÍ FILÉ PO SICILSKU

Do misky vložíme hořčici, do které zašleháváme olej, přidáme oregano, trochu pepře, jemně nasekané paprikové lusky, petrželku a promícháme. Filé... více o RYBÍ FILÉ PO SICILSKU

Losos po vídeňsku

Losos po vídeňsku

Porce lososa pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Mezitím podusíme na oleji drobně nakrájené cibule, rozložíme je do ohnivzdorné misky... více o Losos po vídeňsku

45 minut
Štika v bílé omáčce

Štika v bílé omáčce

Porce ryby vložíme na 5 minut do osolené horké vody, pak ji vyjmeme a necháme okapat. V litru vody uvaříme nadrobno nakrájenou zeleninu, protlačíme jí... více o Štika v bílé omáčce

30 minut
Štika na smetaně

Štika na smetaně

Porce štiky zbavené kůže protáhneme slaninou nakrájenou na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce Ohnivzdornou misku vymažeme máslem, přidáme... více o Štika na smetaně

Dušená štika

Dušená štika

Mírně osolené porce ryby krátce opečeme na oleji. Česnek utřeme se solí, smícháme s nadrobno nasekanou petrželkou a citrónovou šťávou a rozmícháme v... více o Dušená štika

Zavináče

Zavináče

Sledě zalijeme studenou vodou a 12 hodin máčíme, mezitím vodu 2x vyměníme. Poté ryby vyjmeme, odřízneme hlavy, vykucháme, zbavíme kostí, zalijeme... více o Zavináče

rybí salát - slovenský III.

rybí salát - slovenský III.

Kyslé ryby pokrájame na menšie kúsky, pridáme cibuľu posekanú nadrobno, sterilizovaný hrášok a sterilizovanú miešanú zeleninu pokrájanú na malé kocky.... více o rybí salát - slovenský III.

rybí salát - slovenský

rybí salát - slovenský

Zavináče nakrájame na malé kúsky, pridáme nastrúhanú mrkvu, nakrájanú cibuľu, nakrájané vajíčka, tatársku omáčku, horčicu, soľ a trochu čierneho... více o rybí salát - slovenský

ryba - kapr - s česnekem

ryba - kapr - s česnekem

Omyté a osušené porce kapra osolíme, dobře potřeme prolisovaným česnekem a pokapeme olejem. Necháme v chladu asi dvě hodiny odležet. Pak je posypeme... více o ryba - kapr - s česnekem

ryba - kapr - na víně se žampiony

ryba - kapr - na víně se žampiony

Očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 1/4 hodiny odležet. Pak je osolíme, poprášíme moukou, vložíme do pekáčku s rozehřátým olejem... více o ryba - kapr - na víně se žampiony

ryba - kapr - po anglicku

ryba - kapr - po anglicku

Očištěné porce kapra prošpikujeme proužky slaniny, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, poprášíme paprikou a malým množstvím chilli. Pečeme na... více o ryba - kapr - po anglicku

ryba - kapr - po lipensku

ryba - kapr - po lipensku

Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno posekanou cibuli, zalijeme ji vínem a vývarem, přidáme kečup, sůl a rozšleháme. Do této směsi vložíme opláchnuté... více o ryba - kapr - po lipensku

60 minut
Pečený losos po provensálsku

Pečený losos po provensálsku

Papriky nakrájíme na kostičky, cukety na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a v něm krátce opečeme zeleninu, rozpůlenou cibuli a stroužky česneku.... více o Pečený losos po provensálsku

30 minut
Rybí karbanátky na zelenině

Rybí karbanátky na zelenině

Filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Chléb namočíme do mléka. Promícháme polovinu nakrájené cibule, nasekaný česnek, petrželku, sůl a pepř,... více o Rybí karbanátky na zelenině

60 minut
Sledi nadívaní houbami

Sledi nadívaní houbami

Sledě vykucháme, očistíme, odstraníme páteř a kosti. Několikrát je opláchneme studenou vodou, zalijeme mlékem a necháme 24 hodin odležet. Houby... více o Sledi nadívaní houbami

Sola s kari omáčkou

Sola s kari omáčkou

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji studeným bujonem a za stálého míchání uvedeme do varu. Dochutíme solí, pepřem a kari... více o Sola s kari omáčkou

Španělská směs  uzených ryb

Španělská směs uzených ryb

Všechny druhy ryb zbavíme kůže, kostí a nakrájíme je na kousky. Vše vložíme do mísy, přidáme cibulky a na plátky nakrájené olivy. Na oleji zlehka... více o Španělská směs uzených ryb

60 minut
Kapr na černo

Kapr na černo

Do rendlíku vlijeme jen tolik vody, aby byla ryba potopená, přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření a zvolna 10 minut vaříme. Do vroucí várky... více o Kapr na černo

Sekaná z mořských ryb

Sekaná z mořských ryb

Vykostěné rybí maso umeleme na masovém strojku. Přidáme sůl, vejce, koření, utřený česnek, mléko a zahustíme strouhankou. Uděláme dvě šišky, vložíme... více o Sekaná z mořských ryb

Fjord

Fjord

Maso rozdělíme po 100 g steakách a na každý plát masa rozdělíme šunku a sýr - vše nakrájené na plátky. Potom přidáme uzeného lososa a zavineme. Po... více o Fjord

Salát z tuňáka

Salát z tuňáka

Uvařte dle návodu sáček s rýží. Můžete jí také uvařit v kari. Do uvařené rýže zamíchejte tuňáka, na malé kostičky nakrájenou okurku, rajče, papriku,... více o Salát z tuňáka

Slanečkový salát se zelím

Slanečkový salát se zelím

Slanečky nakrájíme na menší kousky, kysané zelí překrájíme, okurky a cibuli nakrájíme na malé kostičky. Ve velké salátové míse vše smícháme a spojíme... více o Slanečkový salát se zelím

Úhoř na víně

Úhoř na víně

Úhoře vykucháme, očistíme, stáhneme z kůže, opláchneme a nakrájíme na kousky. Vložíme do mísy, polijeme olejem a promícháme. Kopr a petrželku... více o Úhoř na víně

Kapr s kysaným zelím

Kapr s kysaným zelím

Šalotky nakrájené na čtvrtky necháme v širokém kastrolu zesklovatět na másle. Přidáme zelí, pomerančovou šťávu a nové koření. Osolíme, opepříme a... více o Kapr s kysaným zelím

Štika ve vinné omáčce

Štika ve vinné omáčce

Filety omyjeme, osušíme a obalíme slaninou. Na kostičky nakrájené šalotky zasklovatíme na dvou lžících másla. Přidáme filety a krátce opečeme.... více o Štika ve vinné omáčce

Smažené rybí filé se zelím

Smažené rybí filé se zelím

Filé omyjeme, osušíme a šikmo nakrájíme na zhruba 6 cm široké kusy. Pokapeme citronovu šťávou, posolíme a necháme 20 minut odležet. Očistíme a... více o Smažené rybí filé se zelím

Filé na kari

Filé na kari

Filé nakrájíme na kousky, zakapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut odležet. Potom je osolíme, posypeme kari kořením a obalíme v mouce. Na... více o Filé na kari

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

173
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
94
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
91
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
80
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví
69
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Slováček ve střetu s ředitelem nemocnice: Kvůli kritice čínské medicíny!

Slováček ve střetu s ředitelem nemocnice: Kvůli kritice čínské medicíny!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Ryby
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact