• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Ryby

Recepty z rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Ryby jsou cenným zdrojem jódu, bílkovin, vitamínů a minerálů. Hlavní výhodou je obsah omega-3 mastných kyselin. Nejlepší je konzumace tučnějších, na živiny bohatších ryb, tedy makrely, tuňáka, sardinky, pstruha nebo lososa.

Ryby je dobré konzumovat alespoň dvakrát týdně. Nemělo by to být tak složité, protože ryby mají dvě hlavní výhody. Chutnají skvěle a jejich příprava je snadná. Nejlepší jsou ryby z volné přírody, které mají nejlepší maso.

Zdravější jsou ryby mořské, které obsahují třeba více jódu, ale své výhody mají i ryby sladkovodní. U nás patří mezi nejchutnější ryby candát a další dravé ryby. Jejich příprava je různá – od pečení, grilování až po smažení.

Ačkoli se u nás ryby nekonzumují v dostatečném množství, nejsvátečnější jídlo, které se večeří na Štědrý den, není nic jiného než kapr.

Kapr Pstruh Candát Pražma Štika Okoun Úhoř Losos Treska
15 minut
Hana´s losos na rychlo

Hana´s losos na rychlo

Nakrájíme lososa na velice tenoulinké plátky a rozložíme na talíř zdobený kadeřavým salátem. Na povrch jemně nastrouháme čerstvý zázvor jen tak zlehka... více o Hana´s losos na rychlo

Kapr na špeku

Kapr na špeku

Kapříka naporcujeme na půlky podkov, osolíme, opepříme, posypeme paprikou - může být i chilli a lehce poprášíme moukou. Špek nebo slaninku nakrájíme... více o Kapr na špeku

Rybí filé v kyselém nálevu

Rybí filé v kyselém nálevu

Filé nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, opaprikujeme a obalíme jen ve vejcích a strouhance. Osmažíme a necháme vychladnout. Cibuli... více o Rybí filé v kyselém nálevu

Kapr na houbách

Kapr na houbách

Pokrájené houby podusíme na oleji, přidáme pepř. Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme ve směsi mouky a papriky. Na pekáček... více o Kapr na houbách

Grilované krevety

Grilované krevety

Krevety omyjeme, vyloupeme z krunýřů a očistíme. Z plátků slaniny (tenkých) odkrojíme kůži. Každou krevetu ovineme plátkem slaniny a potom v polovině... více o Grilované krevety

60 minut
Polévka z kapra

Polévka z kapra

Do studené vody dáme hlavu z kapra, kousek mrkve a petržele rozkrájené podélně na čtvrtky, pepř, nové koření, masox, kousek cibule, přivedeme k varu a... více o Polévka z kapra

Treska na zelenině

Treska na zelenině

Porce tresky osolíme, obalíme v mouce a na oleji osmažíme dorůžova. Vyjmeme a na vzniklé šťávě podusíme nadrobno nakrájenou zeleninu, přidáme... více o Treska na zelenině

Rizoto s rybičkami v tomatě

Rizoto s rybičkami v tomatě

Předvařenou rýži zalijeme horkou osolenou vodou a uvaříme doměkka. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na másle. Na to vložíme rybičky v tomatě ... více o Rizoto s rybičkami v tomatě

Papriky plněné pikantní pastou

Papriky plněné pikantní pastou

Z paprik vykrojíme jádra, do dutých paprik vlijeme do 1/4 papriky smetanu, poté do papriky vložíme feferonky, pak nakrájíme hermelín na plátky a... více o Papriky plněné pikantní pastou

60 minut
Pečený losos s cuketou

Pečený losos s cuketou

Citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem. Touto marinádou potřeme filety a dáme na 30 minut odpočinout do chladničky. Smícháme oba druhy hořčice se... více o Pečený losos s cuketou

Kapr v sýrové omáčce

Kapr v sýrové omáčce

Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a na másle podusíme. Porce ryby osolíme, pokapeme citronem a poprášíme hladkou moukou. Opečeme na rozehřátém... více o Kapr v sýrové omáčce

Kapr na kari

Kapr na kari

Porce kapra osolíme, potřeme hořčicí, posypeme kari kořením, zázvorem a kmínem. Cibuli a feferonky nasekáme nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme ryby... více o Kapr na kari

Kapří guláš s paprikami a rajčaty

Kapří guláš s paprikami a rajčaty

Očištěné a oprané kousky kapra osolíme a obalíme v hladké mouce. Na drobně rozkrájené a rozškvařené slanině opečeme kousky kapra. Opečené vyndáme a... více o Kapří guláš s paprikami a rajčaty

Kapří guláš s hráškem

Kapří guláš s hráškem

Očištěného kapra stáhneme z kůže, nakrájíme na větší kousky, pokapame citronovou šťávou, osolíme a opepříme, necháme 1/2 hodiny odležet. Na pánvi... více o Kapří guláš s hráškem

Maďarský guláš z kapra

Maďarský guláš z kapra

Kapra zbaveného kůže rozkrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a opečeme na poloviční dávce oleje. Na druhé polovině oleje a na slanině zpěníme... více o Maďarský guláš z kapra

Rumunská ryba

Rumunská ryba

Z tatarky, hořčice, solamylu, citronové šťávy, piva a koření umícháme marinádu, do které naložíme rybu a necháme do druhého dne odležet. Rybu dáme na... více o Rumunská ryba

Špenátové špagety s tuňákem

Špenátové špagety s tuňákem

Dáme vařit špagety. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme špenát (může být i drcený), kostku taveného sýra nebo lučiny, osolíme, přidáme tuňáka a česnek.... více o Špenátové špagety s tuňákem

Krevety se smetanou

Krevety se smetanou

Nasekáme 2-3 česneky, zahřejeme máslo, přidáme česnek, zpěníme, dáme krevety, NESOLÍME, opečeme 2-4 min. Zalijeme smetanou, zasypeme sušenou... více o Krevety se smetanou

Rybí filé s rajčatovou omáčkou

Rybí filé s rajčatovou omáčkou

Rybí filé dáme do pekáče. Polijeme máslem osolíme a posypeme petrželkou. Dáme péct do trouby. Uděláme jíšku na cibulce. Zalejeme vodou, chvíli vaříme.... více o Rybí filé s rajčatovou omáčkou

Losos s paprikami

Losos s paprikami

Troubu předehřejte na 200 °C, filety z lososa omyjeme, rozkrájíme na porce, osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou, papriky očistíme,... více o Losos s paprikami

Smažené filé

Smažené filé

osmažíme filé... více o Smažené filé

Zapečené těstoviny s tuňákem

Zapečené těstoviny s tuňákem

Nejprve uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Mezitím připravíme bešamel - z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme za stálého míchání... více o Zapečené těstoviny s tuňákem

Pomázánka z uzené  makrely II.

Pomázánka z uzené makrely II.

uzenou makrelu zbavíme kůžě maso rozmělníme vidličkou.Tvaroh rozšleháme s jogurtem a hořticí přidáme makrelu citronovou šťávu a promícháme!... více o Pomázánka z uzené makrely II.

Tuňákový salát III.

Tuňákový salát III.

Uvaříme těstoviny,scedíme a přidáme tuňáka a nastrouhaný sýr.Sýr se rozpustí a salát získá výbornou chuť.Pozor,pracujeme s teplými těstovinami a... více o Tuňákový salát III.

Kapr po provensálsku

Kapr po provensálsku

Tymián smícháme se solí, pepřem, lisovaným česnekem a lžící oleje. Směsí potřeme porce kapra, uložíme do pekáčku, pokapeme citronovou šťávou, posypeme... více o Kapr po provensálsku

45 minut
Pstruh s mandlemi III.

Pstruh s mandlemi III.

Hřebíček spolu s novým kořením utlučeme ve hmoždíři nebo umeleme, přidáme kari, pepř a vše smícháme s moukou. Ryby omyjeme, osušíme a obalíme v mouce... více o Pstruh s mandlemi III.

Rybí jehly

Rybí jehly

Makrely očistíme, částečně vykostíme a nakrájíme na čtverečky (asi 2 cm). Osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, necháme odležet. Slaninu... více o Rybí jehly

seafood chowder Boisio sestrenice

seafood chowder Boisio sestrenice

1. Rozpustime maslo a smichame s moukou. POte prilijeme mleko a az dostatecne zhoustne pridme opet mleko. Musime porad dobre michat 2. Na panvi s... více o seafood chowder Boisio sestrenice

Dusena ryba

Dusena ryba

1. Osmazime slaninu az se zbavi tuku, pridame cibuly a brambory a varime asi 10 minut na mirnem plamenu, aby nedoslo ke zhnednutil. Osolime a opeprime... více o Dusena ryba

Halibut s ovocnou omackou

Halibut s ovocnou omackou

Omacku uchovar 30 minut v lednicce... více o Halibut s ovocnou omackou

Tresčí steaky v pepřové krustě

Tresčí steaky v pepřové krustě

Rozmačkáme všechny tři druhy pepře a přitlačíme je na steaky potřené máslem a osmažíme na pánvi cca 4 minuty z každé strany dokud nejsou hotové. Do... více o Tresčí steaky v pepřové krustě

60 minut
Losos se sladko-pálivou omáčkou

Losos se sladko-pálivou omáčkou

1. Lososa polozime kuzi dolu na pekac 2. Vsechny ostatni ingredience smichame dohromady a smes prelejeme pres lososa a nechame asi 30 minut marinovat... více o Losos se sladko-pálivou omáčkou

Krupava treska s tomatovou omackou

Krupava treska s tomatovou omackou

1. Osmazime cibuly a cesnek do mekka asi 5 minut 2. Pridame rajcata, bazalku, cukr, vino a privedeme k varu a zvolna varime az smes zacne houstnout... více o Krupava treska s tomatovou omackou

Rybí filety s citrusovou omáčkou

Rybí filety s citrusovou omáčkou

Filety se přelijí citrusovou směsí. Výpek se poté dá na pánev, smíchá se se smetanou a bazalkou až zhoustne.... více o Rybí filety s citrusovou omáčkou

Tuňák s orientálním dresinkem

Tuňák s orientálním dresinkem

Dresink se dává na rybu až po pečení. Steaky se jen osolí a opepří.... více o Tuňák s orientálním dresinkem

Ryba s pomerančovo-kaparovou omáčkou

Ryba s pomerančovo-kaparovou omáčkou

Rozmícháme 1 lžíci oleje, sojové omáčky a džusu. Ryby položíme na plech a zalijeme touto směsí. Ryby vyjmeme z marinády a pečeme na pánvi (cca každou... více o Ryba s pomerančovo-kaparovou omáčkou

30 minut
Tuňákový pilaf

Tuňákový pilaf

Na másle a oleji osmažíme cibulku a přidáme rýži. Potom přidáme kůru, šťávu, vodu a kostky bujonu. Přivedeme do varu a vaříme 15 minut. Odstavíme a... více o Tuňákový pilaf

ryba plněná nivou

ryba plněná nivou

Vykuchaného pstruha vykostíme, omyjeme a osušíme. Břišní dutinu osolíme, opepříme a naplníme sýrem. Uzavřeme jehlou. Rozdrcený česnek, nakrájenou... více o ryba plněná nivou

Uzený losos s koprovou studenou omáčkou

Uzený losos s koprovou studenou…

Zakysanou smetanu vyšleháme s olivovým olejem. Přidáme nasekaný kopr. Dochutíme solí a pepřem. Popřípadě můžeme přidat pár kapek citrónové šťávy.... více o Uzený losos s koprovou studenou omáčkou

Pikantní kapr

Pikantní kapr

Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, okořeníme směsí koření, naskládáme na pekáč - zapékací mísu apod., na který... více o Pikantní kapr

30 minut
Krabí tyčinky s ananasem

Krabí tyčinky s ananasem

Krabí tyčinky nechte téměr rozmrznout, odstrante papíry a nakrájejte je asi na centimetrové kostičky. Smíchejte je se zakysanou smetanou a majonézou ... více o Krabí tyčinky s ananasem

30 minut
Špenátové těstoviny s nivou a tuňákem

Špenátové těstoviny s nivou a tuňákem

Ve větším hrnečku rozetřeme nivu spolu se smetanou, přidáme petrželku a bazalku. Rozpustíme na pánvi trochu másla, přidáme tuňáka a na slabším ohni... více o Špenátové těstoviny s nivou a tuňákem

Pomazánka z uzené makrely

Pomazánka z uzené makrely

Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí a jemně posekanými vařenými... více o Pomazánka z uzené makrely

chobotnice po řecku

chobotnice po řecku

Chobotnice opečeme na polovině oleje, podlijeme vínem a dusíme asi půl hodiny doměkka. Zvlášť opečeme na plátky krájenou cibuli a česnek, přidáme k... více o chobotnice po řecku

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Omyté pstruhy osušíme a uvnitř posolíme, popepříme a okmínujeme. Otvor uzavřeme a spíchneme párátky. Takto připravené pstruhy obalíme v hladké mouce a... více o Pstruh na másle

Mořská štika na smetaně

Mořská štika na smetaně

Obě ryby podél rozpůlíme, pečlivě omyjeme, a pak je v širší míse zalijeme smetanou smíchanou se solí a kurkumou. Necháme je 1 hodinu v chladničce... více o Mořská štika na smetaně

Skoro prázdná lednička :-)

Skoro prázdná lednička :-)

Sardinky důkladně rozmačkáme s fazolemi, přidáme strouhaný sýr a ketchup. Promícháme s cibulí a dle chuti přidáme česnek a sůl. Vše důkladně... více o Skoro prázdná lednička :-)

30 minut
Cikánské rybí filé

Cikánské rybí filé

Cibuli, česnek jemně nakrájet, zpěnit na oleji. Přidat nakrájené okurky, lečo, koření a nakonec osolené filé, podlít vodou, dusit.... více o Cikánské rybí filé

Ryba zapečená se sýrem

Ryba zapečená se sýrem

Rybu dát do pekáčku, pokapat citronem, osolit, na každou porci plátek másla. Podlít vodou, péct asi 20 min. Vyjmout z trouby, posypat sýrem, dát... více o Ryba zapečená se sýrem

35 minut
Zapékané filé III.

Zapékané filé III.

Filé posolíme, opaprikujeme, pokapeme citronem a rozložíme na pekáč. Sýr, mléko, vejce a sůl smícháme a rozložíme na maso. Zapékáme v troubě.... více o Zapékané filé III.

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

257
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
61
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
35
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
35
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Pepa a Radko v Blesk Poslední výzvě: 'Vypadnutí byla rána z milosti,' říká Pepa. Jak se s vyřazením popasoval Radko?

Pepa a Radko v Blesk Poslední výzvě: 'Vypadnutí byla rána z milosti,' říká Pepa. Jak se s vyřazením popasoval Radko?

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Ryby
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact