• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Ryby

Recepty z rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Ryby jsou cenným zdrojem jódu, bílkovin, vitamínů a minerálů. Hlavní výhodou je obsah omega-3 mastných kyselin. Nejlepší je konzumace tučnějších, na živiny bohatších ryb, tedy makrely, tuňáka, sardinky, pstruha nebo lososa.

Ryby je dobré konzumovat alespoň dvakrát týdně. Nemělo by to být tak složité, protože ryby mají dvě hlavní výhody. Chutnají skvěle a jejich příprava je snadná. Nejlepší jsou ryby z volné přírody, které mají nejlepší maso.

Zdravější jsou ryby mořské, které obsahují třeba více jódu, ale své výhody mají i ryby sladkovodní. U nás patří mezi nejchutnější ryby candát a další dravé ryby. Jejich příprava je různá – od pečení, grilování až po smažení.

Ačkoli se u nás ryby nekonzumují v dostatečném množství, nejsvátečnější jídlo, které se večeří na Štědrý den, není nic jiného než kapr.

Kapr Pstruh Candát Pražma Štika Okoun Úhoř Losos Treska
Pulao

Pulao

Plátky filé osolíme, posypeme kmínem a paprikou. Opečeme ho na oleji z obou stran a vyjmeme ho. Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli, kari,... více o Pulao

Rybí karbanátky

Rybí karbanátky

Filé umeleme, přidáme koření a veškeré přísady. Tvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Vkládáme do nádoby a to střídavě 1 vrstva cibule 1... více o Rybí karbanátky

Zapečené rybí filé s nivou

Zapečené rybí filé s nivou

Rybí filé osolíme a okmínujeme, dáme do pekáčku, poklademe kousky másla a v troubě zapečeme asi 15 minut. Mezitím nastrouháme nivu a smícháme ji se... více o Zapečené rybí filé s nivou

Mořský ďas - Balkán

Mořský ďas - Balkán

Rybu koupíme nejlépe vykuchanou a ztaženou z kůže (jinak provedeme sami). Vzhledem k tomu, že hlava má ostré zoubky a výčnělky, tzn. hůře se čistí,... více o Mořský ďas - Balkán

Losos s chřestem

Losos s chřestem

Troubu předehřejeme na 150 °C. Lososa osolíme, posypeme paprikou a položíme na pekáč. Nakrájíme máslo a položíme na jednotlivé plátky lososa.... více o Losos s chřestem

Rybí karbenátky

Rybí karbenátky

Ryby necháme krátce projít varem. Po vychladnutí maso obereme od kostí, jde to velmi snadno. Menší kosti můžeme klidně nechat, vůbec to nebude vadit.... více o Rybí karbenátky

Rybí salát II.

Rybí salát II.

Ryby vykucháme, vyčistíme a ponoříme do vařící vody, kterou předem přiměřeně osolíme, vaříme několik minut (dle velikosti ryby) až půjdou od kosti.... více o Rybí salát II.

Kapří hranolky

Kapří hranolky

Kapra si nakrájíme na proužky a naložíme do směsi: česneku, papriky a soli a necháme odležet. Potom obalíme v hladké mouce, ve které jsme rozmíchali... více o Kapří hranolky

Štika na citronu

Štika na citronu

Jemně nakrájenou cibuli podusíme na másle ve velkém pekáči. Vykuchané štiky obalíme v mouce potřeme je kerblíkem, česnekem a posypeme natí. Zbytek... více o Štika na citronu

60 minut
Kapr Thurn - Taxis

Kapr Thurn - Taxis

Nasolené porce kapra (s kůží, nebo bez), dáme na pekáč. Kolečka cibule osmahneme na másle s kuličkami pepře a bobkovými listy, rozetřeme je na porce... více o Kapr Thurn - Taxis

45 minut
Pečený kapr s voňavými jablky

Pečený kapr s voňavými jablky

Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet asi 2 hodiny v chladničce. Hřebíček a celé pepře jemně rozdrtíme v hmoždíři,... více o Pečený kapr s voňavými jablky

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Vykuchaného a očištěného kapra (POZOR! Kůži ponechat! Pokud ponecháváte i hlavu, je dobré odstranit žábra!) omyjeme, kůži několikrát příčně (na obou... více o Kapr na česneku - Balkán

Surimi rizoto

Surimi rizoto

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme kousky surimi masa, trochu citrónového pepře, sůl a propláchnutou rýži. Promícháme a zalijeme vodou... více o Surimi rizoto

Kapr Rex

Kapr Rex

Na větší pánvi na trošce oleje osmažit na plátky nakrájené žampiony a česnek. Odsunout stranou a vedle smažit plátky ryby. Rybu osolit a opepřit a... více o Kapr Rex

Losos na zelenině

Losos na zelenině

Lososa vykostíme, omyjeme, nakrájíme na plátky, pokapeme citronem a posypeme kořením. Takto ho necháme 1-2 hod. Cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme... více o Losos na zelenině

Strieborny losos na zelenine

Strieborny losos na zelenine

Lososa vykostíme, umyjeme, pokrájame na rezne pokvapkáme citrónom a posypeme korením. Takto ho necháme 1-2 hod. Cibuľu nadrobno pokrájame a osmažíme... více o Strieborny losos na zelenine

Rybí filé jako "prsty"

Rybí filé jako "prsty"

Nejdříve toastový chléb rozmixujeme na jemnou strouhanku a smícháme s bylinkami, solí a pepřem. Rybí filé nakrájíme na "prsty" a postupně obalujeme v... více o Rybí filé jako "prsty"

Makrely v rajčatové omáčce

Makrely v rajčatové omáčce

Z makrel odřízneme hlavy, vykucháme je, omyjeme pod tekoucí vodou a dáme okapat. Ryby osolíme a opečeme po obou stranách na oleji. Přidáme rozkrájenou... více o Makrely v rajčatové omáčce

Těstoviny s tuňákem II.

Těstoviny s tuňákem II.

Těstoviny uvaříme klasickým způsobem. Na másle zesklovatíme cibulku, přidáme na kousky nakrájené papriky. Necháme lehce změknout. Nakonec tuňáka se... více o Těstoviny s tuňákem II.

Treska na zelenině II.

Treska na zelenině II.

Filé pokapeme citrónem a necháme asi 1/2 hodiny odležet. Mezitím si na oleji podusíme na plátky nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou cibuli, po... více o Treska na zelenině II.

Sledě se šlehačkou

Sledě se šlehačkou

Sledě necháme okapat a narovnáme do servírovací misky, na jemném struhadle nastrouháme bílou cibuli a jablka, směs narovnáme na sledě, navršíme... více o Sledě se šlehačkou

Nízkosacharidový pikantní salát

Nízkosacharidový pikantní salát

Ne vždy je třeba hlídat si ve stravě tuky. I nízkosacharidová dieta je pro některé lidi nutnost, pro jiné zase cesta jak shodit přebytečná kila.... více o Nízkosacharidový pikantní salát

Diplomat

Diplomat

Rybí fié osolíme, pokapeme citrónem, obalíme v hladké mouce a na oleji osmažíme dozlatova. Dáme na vymaštěný pekáč. Mezitím si uvaříme ve vodě... více o Diplomat

Krabí tyčinky v listovém těstě

Krabí tyčinky v listovém těstě

Plátky z listového těsta (prodávají se buď obdélníčky nebo čtverce po 8-10 kusech) překrojíme na trojúhelníky, krabí tyčinku zamotáme do plátku... více o Krabí tyčinky v listovém těstě

60 minut
Rybí filety s listovým špenátem

Rybí filety s listovým špenátem

Omyté rybí filety osolíme, pokapeme citrónem, necháme chvilku odležet. Filety naskládáme do pekáčku, poklademe plátky másla, přidáme nasekanou... více o Rybí filety s listovým špenátem

Salát z mořského ovoce

Salát z mořského ovoce

Pokud je obsah směsi v sáčku, nebudeme ho otevírat a namočíme jej do studené vody až obsah změkne. Potom obsah opláchneme a dáme vařit. Volně ložený... více o Salát z mořského ovoce

Mořské rizoto II.

Mořské rizoto II.

Na oleji zpěnime drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozetřený česnek, osolíme, opepříme, přidáme sekanou petržel a potom rozmrazený a oplachnutý... více o Mořské rizoto II.

Zapečené rybí filety

Zapečené rybí filety

Nejdříve krátce osmahneme na pánvi rybí filety. Potom filety přendáme do mírně vymaštěného pekáčku, osolíme, posypeme grilovacím kořením, na to dáme... více o Zapečené rybí filety

60 minut
Pikantní rybí filé

Pikantní rybí filé

Rybí filé nakrájíme na menší kostky a zalijeme marinádou z nakrájeného pórku na kolečka, najemno posekané cibule, vína, hořčice (nejlépe francouzské),... více o Pikantní rybí filé

Marinovaný losos

Marinovaný losos

Suroviny prohřát a marinovat 1hod. opéct na pánvi... více o Marinovaný losos

Kapr na anglické slanině

Kapr na anglické slanině

Očištěného kapra potřeme citronem a lechce osolíme a opepříme. Do břicha kapra vložíme slaninu a plátek másla. Pečeme asi 30 minut, poté kapra... více o Kapr na anglické slanině

Kapr naložený v nálevu

Kapr naložený v nálevu

Do zlatova upečené rybí řízky (v trojobalu) necháme naložené nejméně přes noc v tomto nálevu: 1díl octa, 6dílů vody, bobkový list svařit a horké nalít... více o Kapr naložený v nálevu

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Do pekáčku dáme plátky filé, osolíme, opepříme, poprášíme paprikou a kari, posypeme plátky česneku, do mezer dáme několik lžic kečupu, posypeme... více o Filé po cikánsku

60 minut
Zapečená treska v sýrové omáčce

Zapečená treska v sýrové omáčce

Filetky osušíme a nakrájíme na větší plátky, vložíme do slabounce vymazané zapékací misy olivovým olejem, osolíme, opepříme. Na jemno nakrájenou... více o Zapečená treska v sýrové omáčce

60 minut
Kapr nakládaný ála Prcek

Kapr nakládaný ála Prcek

Kapra, nejlépe naloženého přes noc ve studeném mléce, osušíme. Připravený alobal rozprostřeme a pokládáme nakrájené podkovy, pokapeme citonem, osolíme... více o Kapr nakládaný ála Prcek

trikolory s krabím masem a česnekem

trikolory s krabím masem a česnekem

Na široké pánvi nebo pánvi WOK na trošce oleje lehce opečeme nadrobno nakrájenou cibulku, pokrájené krabí tyčinky a nakonec přidáme uvařené těstoviny.... více o trikolory s krabím masem a česnekem

Kuřecí růže

Kuřecí růže

Kuřecí řízky pod folií naklepeme, osolíme, opepříme. Na řízek klademe v tomto pořadí plátek šunky, sýra a kopeček drceného lososa. Zabalíme,... více o Kuřecí růže

Tuňák Lucitta

Tuňák Lucitta

Na oleji z tuňáka osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, až zesklovatí přidáme maso z tuňáka a osmažíme. Pak zaprášíme moukou, promícháme a zakrátko... více o Tuňák Lucitta

Karbanátky ze syrových ryb na kyselo

Karbanátky ze syrových ryb na kyselo

Ryby očistíme - nevaříme je, zbavíme ploutví, páteře a hlavy. Tak vytvoříme z ryb filety, které pak nameleme na masovém strojku. Přidáme pepř, sůl,... více o Karbanátky ze syrových ryb na kyselo

Nakládané rybí karbanátky

Nakládané rybí karbanátky

Syrové ryby očistíme a zbavíme páteře, ploutví a hlavy. Vytvoříme vlastně filety. Pak je rozemeleme na masovém strojku. Do směsi přidáme na jemno... více o Nakládané rybí karbanátky

Ragů s mušlemi

Ragů s mušlemi

Do hrnce dáme olivový olej, asi tak 2 deci. Oloupanou cibuli na jemno nakrájíme a na oliv. oleji necháme zesklovatět a přidáme sekaná rajčata,... více o Ragů s mušlemi

Pečený steak ze žraloka s omáčkou

Pečený steak ze žraloka s omáčkou

Žraločí setak zbavíme kůže a očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji. Omáčka: najemno nakrájenou šalotku, vinný ocet a čerstvý... více o Pečený steak ze žraloka s omáčkou

Pečený steak ze žraloka s bernskou omáčkou

Pečený steak ze žraloka s bernskou…

Maso: Žraločí setak zbavíme kůže a očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji. Omáčka: Na jemno nakrájenou šalotku, vinný ocet a čerstvý... více o Pečený steak ze žraloka s bernskou omáčkou

Zapékané filé

Zapékané filé

Filé osolíme z obou stran a klademe do pekáčku nebo zapékací mísy. Potom na něj dáme vrstvu kečupu. Cibuli rozpůlíme, nakrájíme na plátky, které... více o Zapékané filé

Pstruh se sýrem a slaninou

Pstruh se sýrem a slaninou

Do vykuchaného pstruha vložíme plátky sýra, celého poklademe plátky anglické slaniny a dáme na 45 minut péct a ke konci grilovat do trouby. Jako... více o Pstruh se sýrem a slaninou

Sledi v zelenině

Sledi v zelenině

Kuchané sledě zbavíme ocásků a hlaviček, stáhneme kůži a naskládáme do máslem vymaštěného pekáčku. Osolíme, opepříme, posypeme sekanou cibulí,... více o Sledi v zelenině

Tuňáková pomazánka na Moničin způsob

Tuňáková pomazánka na Moničin způsob

Ramu a tavený sýr vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny. Z tuňáka slijeme šťávu, přidáme jej do mísy a zašleháme. Vejce nastrouháme najemno a... více o Tuňáková pomazánka na Moničin způsob

Nakládaná ryba  - pečenáče

Nakládaná ryba - pečenáče

Marináda: do vody dáme vařit ocet, sůl, koření, bobkový list a na plátky pokrájenou cibulku a pivo. <BR>Rybu očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na... více o Nakládaná ryba - pečenáče

Toast fruti di mare

Toast fruti di mare

Plody moře orestujeme na olivovém oleji, přidáme sůl, pepř, rozdrcená rajčata, bambusové výhonky a podlijeme portským vínem. Podusíme, zakapeme... více o Toast fruti di mare

Filé v těstíčku II.

Filé v těstíčku II.

Filé nakrájíme na menší kousky a naložíme do připraveného těstíčka asi na 2 hodiny. Smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme s brambory nebo s... více o Filé v těstíčku II.

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • ...
  • 22
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

67
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
47
Kuřecí salát s vejci
Kuřecí salát s vejci
44
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
33
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
33
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Gregory Peck (†87) bojoval na KVIFF se zánětem střeva: Bartoška mu zachránil život!

Gregory Peck (†87) bojoval na KVIFF se zánětem střeva: Bartoška mu zachránil život!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Ryby
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact