• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Ryby

Recepty z rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recepty z rybího masa – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Ryby jsou cenným zdrojem jódu, bílkovin, vitamínů a minerálů. Hlavní výhodou je obsah omega-3 mastných kyselin. Nejlepší je konzumace tučnějších, na živiny bohatších ryb, tedy makrely, tuňáka, sardinky, pstruha nebo lososa.

Ryby je dobré konzumovat alespoň dvakrát týdně. Nemělo by to být tak složité, protože ryby mají dvě hlavní výhody. Chutnají skvěle a jejich příprava je snadná. Nejlepší jsou ryby z volné přírody, které mají nejlepší maso.

Zdravější jsou ryby mořské, které obsahují třeba více jódu, ale své výhody mají i ryby sladkovodní. U nás patří mezi nejchutnější ryby candát a další dravé ryby. Jejich příprava je různá – od pečení, grilování až po smažení.

Ačkoli se u nás ryby nekonzumují v dostatečném množství, nejsvátečnější jídlo, které se večeří na Štědrý den, není nic jiného než kapr.

Kapr Pstruh Candát Pražma Štika Okoun Úhoř Losos Treska
Tatarák z kapra

Tatarák z kapra

Kapra bez kůže (stačí odřez), důkladně očistím od tuku semeleme na masovém strojku i s kostmi (ty se zachytí na šneku). Ve hmotě nezůstanou!!! Vše, co... více o Tatarák z kapra

Hejk na houbové čalamádě

Hejk na houbové čalamádě

Ryby nasolíme, dáme do pekáčku, posypeme kořením, přidáme kousek másla a malinko podlijeme vodou. Dáme péct do trouby, asi po 15 min. přidáme čalamádu... více o Hejk na houbové čalamádě

Rybí filé na slanině

Rybí filé na slanině

Částečně rozmrazené filé naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou a necháme půlhodinu odležet. Jemně nakrájenou slaninu a cibuli osmahneme, vložíme... více o Rybí filé na slanině

15 minut
Slanečková pochoutka

Slanečková pochoutka

Všechno nakrájíme na drobné kostičky, smícháme, zalijeme majonézou nebo tatarskou omáčkou, dochutíme a dáme vychladit. Podáváme namazané na... více o Slanečková pochoutka

30 minut
Tagliatelle s lososem

Tagliatelle s lososem

Na malé kousky pokrájenou rybu a šlehačku povaříme asi 10 minut. Přidáme koření, česnek a křen, dle chuti osolíme. Nakonec přidáme na 5 mm nakrájené... více o Tagliatelle s lososem

40 minut
Kapr pro paní Jarčuškovou

Kapr pro paní Jarčuškovou

Kapra rozřízneme na polovinu, očistíme, okořeníme a dáme péci kůží dolů do vymazaného pekáčku. Pečeme zhruba 15 min. při teplotě asi 180-190 °C.... více o Kapr pro paní Jarčuškovou

45 minut
Salát z plodů moře

Salát z plodů moře

Všechny plody moře uvaříme (asi 20 minut) ve slané vodě s papričkou. Po vychladnutí smícháme s dalšími ingrediencemi a zakápneme olejem. Pokud... více o Salát z plodů moře

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Filé zprudka osmažíme na pánvi nebo ve fritovacím hrnci, brokolici mírně povaříme. Obojí pak vložíme do vymazané zapékací misky a posypeme... více o Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

45 minut
Rizoto jinak a rychle

Rizoto jinak a rychle

V troše mléka svaříme kokos a lžičku zázvoru. Na pánvičce opražíme na tuku rýži do lehce zlatova, přelijeme svařeným mlékem s kokosem. Nezakryté na... více o Rizoto jinak a rychle

Zapečené těstoviny s tuňákem II.

Zapečené těstoviny s tuňákem II.

Dáme vařit těstoviny do mírně osolené vroucí vody do poloměkka. Mezitím si připravíme polévku podle návodu na sáčku s tím rozdílem, že jí uděláme... více o Zapečené těstoviny s tuňákem II.

60 minut
Kapr v marinádě

Kapr v marinádě

Větší porce kapra nasolíme, opepříme asi 1 hod. předem. Všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady, polovinou marinády zalijeme kapra, druhou... více o Kapr v marinádě

20 minut
Rybí toasty

Rybí toasty

Plátky chleba opečeme z jedné strany na rozpáleném tuku a neopečenou stranou naskládáme na tukem vymazaný plech. Poklademe rybičkami, přikryjeme... více o Rybí toasty

60 minut
Petrovo filé

Petrovo filé

Filety osolíme, pokapeme citronem a potřeme prolisovaným česnekem. Takto upravené filety vložíme do kastrolu a zalijeme vodou, navrch nasypeme... více o Petrovo filé

30 minut
Filé "Zoufalství"

Filé "Zoufalství"

Osolené filé opékáme na másle na pánvi po obou stranách, dokud se nevypaří nadbytečná voda. Poté roztrháme vařečkou na menší kousky, vytvoříme z... více o Filé "Zoufalství"

Losos na bílém víně

Losos na bílém víně

Lososa očistíme, osolíme a posypeme bazalkou. Vložíme do pekáče, poklademe máslem a pečeme. Podléváme bílým vínem. Těsně před dokončením nalijeme... více o Losos na bílém víně

Filé v alobalu II.

Filé v alobalu II.

Každou porci dáváme na samostatný alobal. Na alobal položíme anglickou slaninu, na to dáme filé, které posypeme kořením na ryby (Vitana, Kotanyi),... více o Filé v alobalu II.

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, zázvor a asi minutu mícháme. Pak přidáme rozkrájená rajčata, mírně osolíme, přisypeme 1... více o Indické rybí kari

Ryba po vietnamsku

Ryba po vietnamsku

Rybu opečeme na pánviče na oleji nebo ugrilujeme na grilu. Čerstvou rybu před pečením lehce osolíme. U uzené akorát odstraníme kostru. Připravíme si... více o Ryba po vietnamsku

45 minut
Rybí karbanátky II.

Rybí karbanátky II.

V misce utřeme máslo a žloutky do pěny, přídáme strouhánku, nastrouhané vařené brambory a najemno nakrájené rybí maso. Osolíme, okořeníme a dobře... více o Rybí karbanátky II.

60 minut
Strýčkův kapr

Strýčkův kapr

Jednotlivé porce osolíme, obalíme v hladké mouce smíchané s paprikou a prudce osmažíme na oleji. Přendáme do zapékací misky. Cibuli nakrájíme na... více o Strýčkův kapr

Smažené plněné olivy

Smažené plněné olivy

Napůl rozmražené rybí maso nakrájíme na nudličky a vkládáme do oliv, ty obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko, strouhánka) a smažíme na rozpáleném oleji... více o Smažené plněné olivy

Masové krokety s křenem

Masové krokety s křenem

Kapie a papričky nadrobno nakrájíme, vmícháme do majonézy, přidáme sardelovou pastu, utřený česnek, sůl, mletou papriku a promícháme. Odložíme do... více o Masové krokety s křenem

45 minut
Lososové karbanátky

Lososové karbanátky

Brambory oloupeme, uvaříme a scedíme. Mezitím dáme filety na pánev a podlejeme vroucí vodou asi do poloviny masa. Zvolna vaříme asi 6-8 minut. Scedíme... více o Lososové karbanátky

Paštika z makrely

Paštika z makrely

Odstraníme kůži z makrely, dáme do misky a vidličkou rozmačkáme. Vmícháme jogurt, citronovou šťávu (můžeme vmíchat i trochu nastrouhané citronové kůry... více o Paštika z makrely

Smažená rýže s plody moře

Smažená rýže s plody moře

Rozšleháme každé vejce zvlášť se 2 lžičkami vody a usmažíme omelety, které nakrájíme na čtverečky cca 2 cm. Uvaříme zvlášť rýži. Na rozpáleném oleji... více o Smažená rýže s plody moře

Losos "Slatinské Odpůldne"

Losos "Slatinské Odpůldne"

Lososa rozmrazíme, zbavíme kůže a opláchneme pod tekoucí vodou. Osušeného dáme stranou. V misce smícháme sójovou omáčku, cukr, kečup, vinný ocet a... více o Losos "Slatinské Odpůldne"

Pečené chobotničky

Pečené chobotničky

Chobotničky necháme zvolna rozmrazit, dobře opláchneme a na 5 minut vložíme do vroucí vody (nesmí být osolená). Oškrábeme si menší brambory a... více o Pečené chobotničky

Plněné těstoviny tuňákovým krémem

Plněné těstoviny tuňákovým krémem

Okapaného tuňáka smícháme s tvarohem a osolíme a opepříme. Uvařené těstoviny naplníme krémem pomocí cukrářského sáčku a naskládáme je na vymazaný... více o Plněné těstoviny tuňákovým krémem

Marinované filé II.

Marinované filé II.

Cibuli nasekáme nadrobno, smícháme ji s rozetřeným česnekem, citrónovou šťávou a chilli kořením. Porce filé osolíme, potřeme vytvořenou směsí a... více o Marinované filé II.

Pečený candát se slaninou

Pečený candát se slaninou

Vykuchaného a očištěného candáta nasolíme a okořeníme. Od hlavy až k ocasu uděláme každých 5 cm zářezy. Do zářezů vložíme plátek anglické slaniny. Na... více o Pečený candát se slaninou

Ryba na slanině

Ryba na slanině

Rybí maso naporcujeme, osolíme, opepříme a vložíme do vymaštěné ohnivzdorné mísy. Poklademe rajčaty nakrájenými na kolečka a plátky slaniny, mírně... více o Ryba na slanině

Karbanátky z tuňáka

Karbanátky z tuňáka

Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme rozmačkaného tuňáka, strouhanku, vejce, majonézu, osolíme, okořeníme, dobře promícháme a tvarujeme karbanátky.... více o Karbanátky z tuňáka

Tuňákový salát Mexiko

Tuňákový salát Mexiko

Do 4 misek rozdělíme pokrájené pekinské zelí, rajčata, tuňákový salát a vejce, zlehka osolíme, opepříme, posypeme petrželkou.... více o Tuňákový salát Mexiko

Kuřecí roládky s uzeným lososem

Kuřecí roládky s uzeným lososem

Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, posolíme z obou stran, posypeme pepřem - nejlépe hrubě mletým a provensálským kořením, potřeme paprikovou pomazánkou.... více o Kuřecí roládky s uzeným lososem

Krabí salát II.

Krabí salát II.

Krabí tyčinky necháme rozmrznout a potom je nakrájíme na malé kousky. Potom přisypeme kukuřici bez šťávy!, papriku nakrájíme na drobno, stejně tak... více o Krabí salát II.

Rybí filé Budapešť

Rybí filé Budapešť

Rajčata spaříme a oloupeme. Rozškvaříme kostičky slaniny (nebo jiného tuku), opražíme kolečka papriky, přidáme kousky rajčat, osolíme a lehce podusíme... více o Rybí filé Budapešť

Marinovaná ryba

Marinovaná ryba

Vodu, ocet, cibuli nakrájenou na kolečka, koření a sůl uvedeme do varu. Přidáme kapra nakrájeného na menší porce a cca 20 minut pozvolna vaříme (spíše... více o Marinovaná ryba

Losos na grilu

Losos na grilu

Filet necháme s kůží. Z obou stran potřeme olejem, citronovou šťávou, posolíme, okořeníme. Necháme v lednici rozležet, stačí pár hodin. Grilujeme v... více o Losos na grilu

Rybí kebab

Rybí kebab

Rybu vykostíme, nakrájíme na kostky, stejně tak papriku. Rajčata a cibuli nakrájíme na čtvrtky. Jednotlivé kousky ukládáme do oleje, osolíme, opepříme... více o Rybí kebab

Filé v cuketové peřince

Filé v cuketové peřince

Cukety rozkrájíme na tenké plátky podélně (4-5 mm). Posolíme, necháme 2 hodiny, šťávu slijeme. Rozdělíme je na 4. Naskládáme plátky vodorovně, trochu... více o Filé v cuketové peřince

Řecké filé

Řecké filé

Filé nasolíme, opepříme a na oleji na pánvi opečeme. Poté vyjmeme a udržujeme v nádobě teplé. Na použitý olej vložíme nakrájenou jarní cibulku (celou... více o Řecké filé

Rajčata plněná krabím masem

Rajčata plněná krabím masem

Rajčata omyjeme, odřízneme tenký kousek z vršku a opatrně vydlabeme vnitřek. Vnitřek pořádně rozmixujeme spolu s odstraněnými vršky rajčat a dáme do... více o Rajčata plněná krabím masem

Filé se zázvorovou omáčkou

Filé se zázvorovou omáčkou

Filé zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Potom je osolíme, posypeme kari kořením a obalíme v mouce. Na oleji smažíme po všech... více o Filé se zázvorovou omáčkou

Rybí roládky

Rybí roládky

Rozmražené filety osolíme, potřeme mírně plnotučnou hořčicí, poklademe plátkem šunky a sýru. Přidáme nakrájené olivy a okořeníme kořením na ryby.... více o Rybí roládky

Filet ze pstruha v bramborové krustě

Filet ze pstruha v bramborové krustě

Pstruha vyčistíme, podél rozřízneme a uděláme filet bez žeberních kostí. Osušíme, osolíme. Bramboru nastrouháme na struhadle nahrubo, přidáme vejce,... více o Filet ze pstruha v bramborové krustě

Rybí škvarečky

Rybí škvarečky

Jakékoliv rybí maso zbavené páteře a žeberních kostí (filety s kůží), nakrájíme nejlépe na úzké nudličky. Tyto nudličky budeme smažit na rozpáleném... více o Rybí škvarečky

Pstruh plněný česnekem

Pstruh plněný česnekem

Vykuchaného pstruha "vyplníme" rozmačkaným česnekem který smísíme s mletou paprikou, kari a podravkou. Pak pstruha z každé strany pokapeme citrónem.... více o Pstruh plněný česnekem

Nadívaný kapr - na pečení a grilování

Nadívaný kapr - na pečení a grilování

Kapra bez šupin páteře zbavíme: na hřbetě ho podle hřbetní ploutve od hlavy k ocasu nakrojíme a páteř vyřízneme. Otvorem pak rybu vykucháme, uvnitř... více o Nadívaný kapr - na pečení a grilování

60 minut
Kapr na houbách - lze péct nebo grilovat

Kapr na houbách - lze péct nebo…

Houby udusíme na oleji, dáme do pekáče na vrstvu alespoň 2 cm vysokou. Osolené a opepřené porce kapra obalíme v polohrubé mouce, do které jsme... více o Kapr na houbách - lze péct nebo grilovat

30 minut
Rybí filé s majonézou

Rybí filé s majonézou

Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, poklademe filé, které jsme osolili, popepřili a hustě posypali kořením na ryby. Smícháme jogurt s... více o Rybí filé s majonézou

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • ...
  • 22
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

79
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
52
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
35
Rybí filé v těstíčku
Rybí filé v těstíčku
34
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
32
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

  • Recepty.cz
  • Maso & ryby & mořské plody
  • Ryby
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact