• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Těstoviny & rizota
  • Rizota

Recept na rizoto – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Recept na rizoto – postup přípravy, suroviny a více variant receptu

Rizoto nebo risotto? První otázka, kterou si musíte položit, pokud na tento pokrm dostanete chuť. Recepty se totiž vydávají dvěma směry. Nutno podotknout, že obě varianty mohou chutnat skvěle, jen je každá zkrátka jiná.

Rizoto v českém podání je spíše sypkou nebo trochu lepivou směsí rýže a dalších surovin. Může se dokonce chystat odděleně rýže a zvlášť další ingredience a nakonec je teprve smíchat dohromady. České rizoto se někdy servíruje na talíř v podobě kopečků, které vystihují, jakou konzistenci by rýže asi měla mít, aby se nelepila, ale přitom ještě stále držela tvar.

Risotto je tradiční italský pokrm. Jeho konzistence je naopak krémovitá a odpovídá tomu i výběr rýže. Používá se kulatozrnná s vysokým obsahem škrobu, nejčastěji rýže Arborio nebo Carnaroli. Pro italské risoto je navíc typické, že se rýže vaří dohromady s ostatními surovinami a chutě jsou více prolnuté.

 

45 minut
Krémové hráškové rizoto

Krémové hráškové rizoto

Cibulku nakrájíme na jemno, a smažíme do "průhledna" na slunečnicovém oleji. Pozor, aby nezačala hnědnout! Přidáme propranou rýži a chvíli vše smažíme... více o Krémové hráškové rizoto

30 minut
Rizoto s masem

Rizoto s masem

Rýži uvaříme, jemně nasekanou cibuli zpěníme, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Na cibulový základ s paprikou vložíme maso pokrájené na menší... více o Rizoto s masem

45 minut
Zeleninové rizoto II.

Zeleninové rizoto II.

Zeleninu vyndáme z mrazáku. Nakrájíme cibuli a necháme ji na velké pánvi na oleji zesklovatět, mezitím rozpustíme masox nebo jiný bujón - dle chuti ve... více o Zeleninové rizoto II.

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Kroupy propláchneme a ve větším množství vody vaříme doměkka. Cibuli nadrobno pokrájíme a osmahneme, přidáme hrubě posekaný česnek, předem namočené... více o Vánoční jihočeský kuba

Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Opranou rýži přes noc namočíme. Cibuli pokrájíme na kostičky, hlívu na plátky a obojí osmahneme na oleji, po chvilce přidáme kousky další zeleninu.... více o Zeleninové rizoto

  • Předchozí stránka
  • 1
  • 2

Doporučujeme

225 minut
Pečený králík s citronem a bylinkami

Pečený králík s citronem a bylinkami

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

Poslední sledované recepty

147
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
48
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
40
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Srbské rizoto
Srbské rizoto
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek perfektní!
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby…
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
AHA.cz Podvod u Burešové: Už se mnou nepočítejte, vzkázala Forejtova múza

Podvod u Burešové: Už se mnou nepočítejte, vzkázala Forejtova múza

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Hrdý táta Rober Kodym: Dcera odmaturovala s vyznamenáním!

Hrdý táta Rober Kodym: Dcera odmaturovala s vyznamenáním!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

  • Recepty.cz
  • Těstoviny & rizota
  • Rizota
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact