• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Způsob přípravy
  • Zavařování

Zavařování

Vybíráme z receptů

Přidat kategorii do oblíbených
90 minut
Škvarková pomazánka sterilovaná

Škvarková pomazánka sterilovaná

Škvarky, lečo a scezené kapie umeleme na masovém strojku. Přidáme hořčici, vegetu a vejce a vše důkladně promícháme. Poté plníme do skleniček jako... více o Škvarková pomazánka sterilovaná

Zavařenina z růží

Zavařenina z růží

Počet květů, který je potřeba na vytvoření zavařeniny, záleží na druhu růže, viz článek [[http://www.recepty.cz/clanek/gourmet/sipkovy-sven-304... více o Zavařenina z růží

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

Vypeckované meruňky dáme do hrnce, přidáme cukr (dle sladkosti meruněk, nemusí být celý kilogram) s želírfixem a za stálého míchání přivedeme k varu.... více o Meruňková marmeláda (džem)

60 minut
Šípková zavařenina

Šípková zavařenina

Šípky opláchněte, rozkrojte a zbavte vnitřních ochlupených semínek. Čisté slupky svařte asi 20 minut s cukrem a pak propasírujte přes cedník. Vzniklou... více o Šípková zavařenina

100 minut
Zavařená červená paprika

Zavařená červená paprika

Papriku rozkrojíme, vyjádříme a důkladně omyjeme. Do hrnce s vroucí vodou vložíme a necelé dvě minuty povaříme. Mezitím si nachystáme sklenice: Do... více o Zavařená červená paprika

30 minut
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

1kg hub, 1 ½ l vody, 3 dkg soli a kys. citronovou (pokud není, tak použít citron) dát vařit cca 15 min. Pak 1 ½ l vody, 2 ½ dcl octa, 3 bobk. listy,... více o Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Na rajčatovou štávu používáme rajčata, která se z keříčku trhají téměř bez použití síly, tedy hodně zralá a rudá, která do ruky padají skoro sama.... více o 100% rajská šťáva - sterilovaná

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Na tousty použijeme mladé cukety, které nebudeme loupat, pouze je omyjeme a pokrájíme na 2-3milimetrové plátky. V kastrolu s širokým dnem rozpálíme... více o Gyros tousty z cukety - sterilované

Jablíčka na zimu

Jablíčka na zimu

Jablíčka omyjeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na plátky. Do vymytých sklenic dáme na dno 1 polévkovou lžíci cukru, vrstvu nastrouhaných jablíček,... více o Jablíčka na zimu

60 minut
Švestkový kompot s černým pivem

Švestkový kompot s černým pivem

Švestky omyjte, vypeckujte, v kastrole zalijte pivem a přidejte citronovou kůru a cukr. Uveďte do varu a pak pozvolna vařte, až vznikne hustá,... více o Švestkový kompot s černým pivem

10 minut
Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

Zavařenina z višní a ořechů s…

Nasekané ořechy opražte na plechu, až se rozvoní. Odvažte 850 g višní a ve velkém hrnci je rozmixujte. Přidejte pomerančovou kůru a šťávu, ořechy,... více o Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

Jahodový džem s ananasem

Jahodový džem s ananasem

Jahody očistíme a pokrájíme na kousky nebo na hrubo rozmačkáme. Ananas překrájíme na menší kousky (pokud nechceme mít větší), smícháme s jahodami a v... více o Jahodový džem s ananasem

Domácí lečo s česnekem

Domácí lečo s česnekem

V širokém hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm orestujeme pokrájenou cibuli a česnek s provensálským kořením. Přidáme pokrájené papriky a rajčata ... více o Domácí lečo s česnekem

30 minut
Utopenci podle Martina Kohouta

Utopenci podle Martina Kohouta

Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak... více o Utopenci podle Martina Kohouta

100 minut
Papriková pasta

Papriková pasta

Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do většího hrnce, přidáme ocet, cukr,... více o Papriková pasta

Kusový mix - zavařená zelenina

Kusový mix - zavařená zelenina

Cibulky oloupeme a zeleninu omyjeme. Uvaříme si nálev dle návodu na Deku, nebo svůj vlastní - osvědčený. Sklenice použijeme větší,nejlépe široké,aby... více o Kusový mix - zavařená zelenina

Dvojdruhový salát - zelí s paprikou

Dvojdruhový salát - zelí s paprikou

Množství surovin záleží na tom, kolik chceme mít sklenic zelného salátu s paprikou a jak chceme mít salát barevný. Papriku můžeme použít i barevnou... více o Dvojdruhový salát - zelí s paprikou

Zavařená dýně

Zavařená dýně

Dýni rozkrojíme, vydlabeme jádra, oloupeme a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Vinný ocet smícháme s vodou a tímto nálevem zalijeme nakrájenou dýni.... více o Zavařená dýně

ČALAMÁDA s houbami

ČALAMÁDA s houbami

Množství použitých surovin záleží na naší fantazii - jak chceme mít čalamádu barevnou. Zelí nakrájíme na nudličky. Papriku nakrájíme na kostky nebo... více o ČALAMÁDA s houbami

Kdoulový džem

Kdoulový džem

Kdoule oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostky. Povařte cukr asi v 300 ml vody, zvlášť povařte kdoule s vymačkaným citrónem. Poté vyjměte... více o Kdoulový džem

Broskvový džem s vanilkou

Broskvový džem s vanilkou

Broskve oloupneme, odpeckujeme a nakrájíme na silné plátky. S cukrem a citronovou šťávou vložíme do kastrolu, přikryjeme a necháme několik hodin... více o Broskvový džem s vanilkou

Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

Meruňky omyjeme, vypeckujeme rozpůlíme a naskládáme střechovitě do sklenic. Zalijeme ještě horkým nálevem (1 l vody svařit 5 minut s 500 g cukru) a... více o Meruňkový kompot

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Meruňky omyjeme, rozpůlíme, zasypeme cukrem a dáme vařit do hrnce na cca 30 - 45 minut. Během varu přidáme jadýrka. Ke konci je vyndáme a ponorným... více o Meruňková marmeláda

Džem - Letní směs

Džem - Letní směs

1. Ovoce promícháme, větší kousky překrojíme, čtvrtinu dáme stranou, zbytek nasypeme do kastrolu. 2. Ovoce v kastrolu zakapeme citrónem a rozmačkáme,... více o Džem - Letní směs

Moje čalamáda

Moje čalamáda

Květák rozebereme na malé růžičky, ostatní zeleninu nakrájíme na jemné nudličky. V hrnci promícháme a přidáme nálev. Za občasného promíchání krátce... více o Moje čalamáda

Jahodová marmeláda s obyčejným cukrem

Jahodová marmeláda s obyčejným cukrem

Tady, kde žiji, nemají želírovací cukr atd., používám obyčejný a dělam to takto. 1 kg jahod + 1 kg cukru, omyté a očištěné jahody posypu cukrem a... více o Jahodová marmeláda s obyčejným cukrem

20 minut
Šťovík do zásoby :-)

Šťovík do zásoby :-)

Šťovík očistíme, zbavíme stonků, necháme pouze listy, které omyjeme a pokrájíme. Na tuku (přiměřeně, asi jako když smažíte cibuli) šťovík podusíme ... více o Šťovík do zásoby :-)

Dýňový kompot s rumem II.

Dýňový kompot s rumem II.

Kostečky dýně namočíme asi na 24 hodin do vody s kyselinou citronovou, přidáme cukr a koření (1 celou skořici na 3 - 4 kila dýně), přivedeme k varu,... více o Dýňový kompot s rumem II.

Ďábelské tousty II

Ďábelské tousty II

Umeleme rajčata, papriky, feferonky, česnek, cibuli a pepř. Tuto směs + 1/2 Deka dusíme dokud se šťáva nevydusí. Pak přidáme mleté maso a olej a ještě... více o Ďábelské tousty II

60 minut
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Do většího pekáče si necháme rozpustit máslo, přidáme cibuli a smažíme dozlatova. Maso (ideální na dva kusy okolo cca 650 g) vložíme na cibulku a... více o Kančí kýta na víně v šípkové omáčce

Zavináče - utopenci ze Strmělky mlženky - houby

Zavináče - utopenci ze Strmělky…

Mlženky, čirůvky fialové, dvoubarvé, hlívy ústřičné otřeme vlhkým hadříkem (já je umývám) a rozkrojím na půlky( asi 4x4 cm). Třeně (nohy) odstraníme.... více o Zavináče - utopenci ze Strmělky mlženky - houby

Jablečná povidla

Jablečná povidla

Strouhaná jablíčka smícháme s cukrem, octem a skořicí, necháme 24 hodin uležet. Vaříme do hustoty povidel a horké plníme do sklenek. Po uzavření... více o Jablečná povidla

45 minut
Kořeněný hruškový kompot

Kořeněný hruškový kompot

Hrušky oloupejte, nakrájejte na čtvrtky, vykrojte jádřince a dejte do vody se šťávou z 1 citrónu. Bílé víno zřeďte s litrem vody, smíchejte s cukrem,... více o Kořeněný hruškový kompot

Jemný pomerančový džem

Jemný pomerančový džem

Důkladně oloupeme tolik pomerančů, aby čistá hmotnost ovoce byla 1,5 kg. Jeden pomeranč důkladně vydrbeme kartáčkem, škrabkou seškrábneme povrch kůry,... více o Jemný pomerančový džem

Cuketové čatní II

Cuketové čatní II

Cukety oloupeme a vybereme střed (mladé cukety můžeme použít celé), nastrouháme je na hrubém struhadle, papriky a rajčata nakrájíme nadrobno. Dáme je... více o Cuketové čatní II

Utopenci za 24 hodin

Utopenci za 24 hodin

Špekáčky oloupeme a třikrát podélně nařízneme, nakrojení plníme: plátkem okurky, hořčice, plátkem cibule a plátkem okurky. Vložíme nejlépe do tří... více o Utopenci za 24 hodin

Pasta na topinky

Pasta na topinky

Cuketu nastrouháme na hrubo, sádlo s cibulí zpěníme a přidáme vše mimo protlaku. Vaříme 20 minut, mícháme a pak přidáme protlak. Vaříme ještě 5 minut.... více o Pasta na topinky

Zavařená červená řepa

Zavařená červená řepa

Uvařenou řepu oloupeme, nastrouháme na hrubším struhadle, přidáme nastrouhaný křen na jemno. Zalejeme nálevem, který jsme předem povařili a přecedili.... více o Zavařená červená řepa

Paštika - zavařená

Paštika - zavařená

Bůček osolíme a dáme péct s nakrájenou cibulí, ale pozor, ať není bůček zcela vypečený. Játra, bůček a česnek semeleme, přidáme šťávu z upečeného... více o Paštika - zavařená

Ořechová marmeláda

Ořechová marmeláda

Ořechy nameleme. Ve 3/4 litru vody svaříme 1/2 kg cukru na sirup. Do hotového sirupu přidáme připravené ořechy, krátce povaříme do zhoustnutí. Pak... více o Ořechová marmeláda

Čalamáda od maminky

Čalamáda od maminky

Zeleninu rozkrájíme - nejlépe na robotu a vše promícháme, přidáme nálev a necháme 24 hodin odležet. Poté plníme do sklenic.... více o Čalamáda od maminky

Zeleninová hořčice

Zeleninová hořčice

Vše, kromě horčice, vařit 30 minut. Před dovařením přidat horčici a pak rozmixovat. Zavařujeme 30 minut při 80 °C. Vynikající příloha k grilovanému... více o Zeleninová hořčice

Patizony jako okurky

Patizony jako okurky

Z vody, soli, cukru a octu svaříme nálev a necháme vychladit. Patizony oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na dno 0,7 l skleničky dáme, jeden bobkový... více o Patizony jako okurky

Cuketová čalamáda s koprem

Cuketová čalamáda s koprem

Nastrouhat a zalít nálevem. Nechat odstát alespoň 4 hodiny, míchat, nakonec přidat hrst kopru a sterilizovat 10 minut.... více o Cuketová čalamáda s koprem

Zeleninová směs

Zeleninová směs

Všechnu zeleninu pomeleme na masovém mlýnku, dáme do hrnce vařit, asi po 10 minutách přidáme olej a deko. Buďto vaříme, dokud se voda částečně... více o Zeleninová směs

Falešná meruňková marmeláda

Falešná meruňková marmeláda

Jablka oloupeme, pokrájíme a povaříme. Přidáme pokrájená rajčata, povaříme a prolisujeme. Přivedeme do varu, přidáme cukr a vaříme 10 minut. Přidáme... více o Falešná meruňková marmeláda

Nakládané fazolky na kyselo

Nakládané fazolky na kyselo

Fazolkám odkrojíme konce a v osolené vodě je asi 8 min. povaříme. Scedíme a ihned propláchneme studenou vodou. Cibuli nakrájíme na dílky a s 500 ml... více o Nakládané fazolky na kyselo

Zavařené fazolky

Zavařené fazolky

Fazolkové lusky nakrájíme a ve slané vodě povaříme, asi 5 minut. Do každé sklenice dáme větvičku kopru a naložíme fazolky. Z vody, ve které se fazolky... více o Zavařené fazolky

Okurky s celerovou natí

Okurky s celerovou natí

Připravte si nálev a povařte asi 15 minut. Do poloviny sklenic narovnejte trochu větší okurky, přidejte 3 kolečka cibule, 5 koleček mrkve, 5 kostiček... více o Okurky s celerovou natí

30 minut
Rybízové chutney

Rybízové chutney

1/2 l rumu, 2 kg otrhaného červeného nebo bílého rybízu a Quittin vaříme 10 minut. Poté přidáme 2 kg cukru, 1 vanilkový cukr a mletou skořici (dle... více o Rybízové chutney

  • Předchozí stránka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 7
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

Poslední sledované recepty

206
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
109
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
93
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i léčit
Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Ženy.cz Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Blesk.cz Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

  • Recepty.cz
  • Způsob přípravy
  • Zavařování
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact