Nejprve připravte vepřovou náplň. Mleté maso dejte do mísy, ochuťte jej šalvějí, solí, pepřem a důkladně promíchejte. Dejte stranou. Do rendlíku... více o Pork pie podle The Real Meat Society
Vejce pokojové teploty uvařte naměkko, zchlaďte a opatrně oloupejte. Sušené bylinky zakápněte troškou vody, promíchejte a přidejte k mletému masu.... více o Skotská vejce podle The Real Meat Society
Připravte posýpku. Z krajíců chleba odkrojte kůrku a střídku rozdrobte – ručně nebo v kútru. V pánvi zahřejte lžíci oleje, přidejte ančovičky,... více o Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem
Cibuli i řapíky celeru nasekejte nadrobno. Dejte ohřát vývar. V hluboké pánvi nebo v litinovém hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a na středním plameni... více o Risotto s chřestem
Brambory uvařte doměkka. Slijte, rozložte do pekáče nebo na plech vyložený pečicím papírem a paličkou nebo dnem těžšího hrnku každou rozmáčkněte.... více o Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Odlomte dřevnaté konce bílého i zeleného chřestu, přidejte je do hotového vývaru a asi 15 minut povařte. Vývar bude mít intenzivnější chřestovou chuť.... více o Chřestová polévka s pestem
Dejte vařit quinou podle návodu na obalu. Mezitím pokrájejte okurku a ředkvičky na malé kostičky, jarní cibulky na kolečka, mátu a petrželku nasekejte... více o Jarní tabouleh se ztraceným vejcem
Květák rozeberte na malé růžičky, ty větší rozkrojte. Ve větší míse prošlehejte mouku s mlékem na těstíčko, osolte ho, opepřete a vsypte kousky... více o Obalovaný asijský květák z trouby
Kořenovou zeleninu omyjte a pokrájejte na kusy, květák rozeberte na růžičky, košťály pokrájejte. Vše rozložte na plech s pečicím papírem. Přidejte... více o Polévka z pečené zeleniny
Do rendlíku s vroucí vodou přilejeme trochu octa, vložíme vejce pokojové teploty a vaříme 7 minut. Mezitím si nastrouháme křen a pokrájíme šnytlík. Po... více o Vejce do skla
Cibuli nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalejeme olej a přidáme cibuli. Smažíme 5 minut. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a smažíme další minutu... více o Krémová hokkaido polévka
Cibuli nakrájíme na kostičky. Do hrnce nalejeme olej a zahřejeme ho. Přidáme cibuli a 5 minut smažíme. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a... více o Krémová brokolicová polévka s vejcem
Plát listového těsta rozdělíme napůl, jednu část propícháme vidličkou a druhou nakrájíme na čtverce, každý bude představovat jednu porci. Upečeme... více o Kremeš
Pečivo nakrájejte na plátky. Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a rovněž pokrájejte na plátky. Cukr nasypte do mísy a prošlehejte s vejci. Přimíchejte... více o Žemlovka s ovocem a vanilkovou omáčkou
Salát rozdělte na listy, vyperte a dobře osušte. Tužší řapíky vykrájejte. Očištěnou mrkev nastrouhejte nebo nakrájejte na tenké nudličky. Papriky... více o Barevné jarní závitky se třemi omáčkami
Krupičku nasypte do polovičního množství mléka, promíchejte a nechte alespoň půl hodiny stát. Zbylé mléko se smetanou zahřejte v kastrolu se silným... více o Krémová krupicová kaše
Chřestu odlomte dřevnaté konce a nakrájejte ho na asi 3 cm dlouhé kousky. Ve velkém hrnci přiveďte k varu nejméně 2 l osolené vody. Vsypte do ní... více o Mac and cheese s chřestem a hráškem
Rohlíky nakrájíme na kostičky cca 2 x 2 cm. Brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mléko, vejce, sůl, nakrájenou petrželku, mouku a ... více o Bramborovo-houskový knedlík
Veškeré ingredience na závitky kromě kadeřávku smícháme dohromady a ze vzniklé hmoty vytvoříme malé válečky. Kadeřávkové listy omyjeme, odstraníme z... více o Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Z dobře omytých citronů ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Obojí dejte do žáruvzdorné misky, přidejte cukr a máslo. Misku posaďte na kastrůlek s... více o Citronový krém
Rohlíky nakrájejte na kostičky, zalijte trochou mléka, rozmačkejte vidličkou. Přidejte žloutky a přisypte trochu mouky. Z bílků vyšlehejte sníh a... více o Bylinkové knedlíky z hrnečku
Medvědí česnek propláchněte a dobře osušte, nakrájejte ho na kousky. Cibuli nakrájejte najemno, brambory na kostky. V hrnci rozehřejte olej a nechte... více o Polévka z medvědího česneku s pestem
Velkou ohnivzdornou mísu posaďte na kastrol s vodou, dno se nesmí dotýkat vody. Vodu přiveďte k varu. Do mísy dejte máslo a nechte ho rozpustit.... více o Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Vejce oloupejte, nakrájejte na malé kousky a dejte do mísy. Přidejte na kolečka pokrájenou jarní cibulku, lučinu, majonézu a hořčici. Všechno dobře... více o Vajíčková pomazánka
Uzenou rybu dejte do pánve, zalijte asi 150 ml vody, přidejte bobkové listy, přiveďte k varu, přiklopte poklicí a vařte asi 5 minut. Rybu vyjměte na... více o Kedgeree
Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostky, cibuli a chilli papričku najemno. V hrnci na rozehřátém oleji všechnu zeleninu orestujte, asi 4 minuty,... více o Rajčatová polévka
Slaninu nakrájejte na proužky a opečte ji v hrnci, vyjměte. Cibuli nakrájejte nahrubo. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte mouku a orestujte jíšku.... více o Čočková polévka se slaninou
Špenát propláchněte a dobře osušte, česnek nakrájejte na tenké plátky. V hrnci rozehřejte olej a 1 minutu restujte česnek. Přidejte worcester a... více o Špenátová polévka se ztraceným vejcem
Kuřecí maso nakrájejte na kousky nebo na nudličky, cibuli a jarní cibulku najemno. Česnek prolisujte a kukuřici nechte povolit. V hrnci zahřejte máslo... více o Krémová kuřecí polévka s kukuřicí
Maso nakrájejte na kousky. Česnek prolisujte, zázvor pokrájejte na malé kousky a papričky najemno, semínka kardamomu rozdrťte. V hluboké pánvi... více o Butter chicken masala
Dýni nakrájejte na kostky, šalotky, chilli papričky a česnek najemno. V hluboké pánvi rozehřejte olej na vysokou teplotu a krátce orestujte kari pastu... více o Dýňovo-cizrnové karí s kokosem
Vejce uvařte natvrdo. Cibuli nakrájejte najemno, česnek prolisujte, zázvor nastrouhejte. Nožem a ještě lépe v hmoždíři nadrťte kardamom a římský kmín,... více o Tikka masala s vejci
Květák rozeberte na malé růžičky. Brambory nakrájejte na kousky, cibuli na tenká půlkolečka a chilli papričku najemno, zázvor nastrouhejte. V kastrolu... více o Aloo gobi
Do mísy robotu nasypte mouku a prášek do pečiva, přidejte vejce a na kousky nalámaný tvaroh. Hnětacím hákem zpracujte na těsto. Nakonec zapracujte... více o Tvarohové taštičky s povidly a mákem
Cibuli nasekejte nadrobno, česnek nakrájejte na plátky, zázvor nastrouhejte najemno (loupat ho nemusíte), špenát vyperte, osušte a nasekejte nahrubo.... více o Indický špenát se sýrem halloumi
Zeleninu očistěte, cibuli nasekejte nadrobno, česnek a řapíkatý celer pokrájejte na plátky, mrkev na kolečka, papriku na malé kostičky, kadeřávek... více o Mediteránská polévka s toasty
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Česnek očistěte a nasekejte nadrobno, sušená rajčata pokrájejte na malé kousky, mozzarellu nastrouhejte... více o Těstoviny se sušenými rajčaty
Lososa nakrájejte na 4 porce, ze všech stran ho potřete olejem, osolte, opepřete a nechte odpočinout při pokojové teplotě. Zeleninu očistěte,... více o Losos s restovanou zeleninou
Mrkev, celer a petržel pokrájejte na menší kusy a povařte v lehce osolené vodě tak, aby byla na skus. Asi 2 minuty před koncem vaření přihoďte do... více o Vaječná tlačenka
Začněte den předem. Cukr a droždí rozmíchejte v malé misce na hladkou kašičku. Nechte na teplém místě pár minut stát, ať se droždí zaktivuje. V... více o Kynutý věnec s malinami
Nejprve připravte kořenicí pastu. Nahrubo nasekejte šalotky, česnek, chilli papričky, citronovou trávu, zázvor a s ostatními surovinami rozmixujte na... více o Rychlá krevetová laksa
Maso očistěte a nakrájejte na větší kousky, cibuli a česnek nakrájejte najemno, celer na tenké kousky - lístky si odložte na dokončení, pastinák na... více o Rybí polévka s rajčaty
Oloupané brambory nakrájejte na kostičky, cibuli najemno, pórek na tenká kolečka, petrželku nadrobno. Pusťte se do chipsů. Troubu předehřejte na 150... více o Krémová hrášková polévka s chipsy
Nastrouhejte si goudu. Polovinu plísňového sýra nakrájejte na malé kousky, polovinu na tenké plátky. Česnek nadrťte. Vývar přiveďte k varu. V rendlíku... více o Jemná sýrová polévka
Zeleninu očistěte. Pórek nakrájejte na kolečka a 2 hrsti si odložte, pastinák a celer nakrájejte nadrobno. Cizrnu slijte. V hrnci na másle orestujte... více o Pórková polévka s cizrnou
Stehna očistěte a zbavte je kůže a kostí, ochuťte je kořením pěti vůní a solí. Šalotku, česnek a chilli papričku nasekejte nadrobno. V kastrolu... více o Pikantní kuřecí polévka s rýžovými nudlemi
Ředkvičky pečlivě očistěte, odkrojte lístky. Pár lístků i bulev si odložte na ozdobu, ostatní nakrájejte na tenká kolečka. Cibuli pokrájejte najemno,... více o Smetanová ředkvičková polévka
Zeleninu a jablka oloupejte, cibuli pokrájejte nadrobno, celer a jablka na kostky. V hrnci rozpalte lžíci oleje a nechte zesklovatět cibuli. Přidejte... více o Celerová polévka s jablky
Cizrnu slijte, lehce osušte a vyklopte na plech vyložený pečicím papírem. V misce smíchejte sezamový olej, pastu miso, javorový sirup a chilli. Směs... více o Křupavá cizrna s pikantní zálivkou
Žampiony zbavte nečistot a nakrájejte je na plátky. Mrkev očistěte a pokrájejte na kolečka. Fazolky nakrájejte na poloviny či třetiny, cibulky na... více o Rychlá miso polévka z woku