Hrušky i jablka omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme jádřince a dužinu nakrájíme na menší kousky. Do misky vymačkáme šťávu z citronu, promícháme ji s troškou... více o Portugalský salát
Mandarinkový, ananasový i meruňkový kompot scedíme a šťávu si zachytíme. Ovoce necháme okapat, rozdělíme je do misek nebo pohárů a zalijeme asi do... více o Ovocný kompot se šlehačkou
Křen a jablko nastrouháme a smíchame s nálevem. Podávame k ovaru, tlačence.... více o Zabijacka - Marinovany Kren
Oloupané ovoce nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a lehce promícháme se smetanovou majonézou. Podáváme jako předkrm, ke grilovanému kuřeti nebo jako... více o Ovocný salát po jamajsku
Mrkve očistíme, opláchneme a jemně nastrouháme. Promícháme s citronovu šťávou a medem. Nakonec vmícháme jogurt a necháme vychladit. Podáváme jako... více o Vitamínová miska
Vše nakrájíme na stejnoměrné dílky, přidáme fazolové lusky a smícháme. Dochutíme dle chuti.... více o Fazolový salát VII.
Vše nakrájíme na nudličky a smícháme. Dochutíme dle chuti.... více o Těstovinový salát VIII.
Menší kousky čekanky, dílky mandarinek, nudličky šunky, sýra a ořechů, nasekanou petrželku smícháme dohromady a zalijeme připravenou zálivkou a opět... více o Čekankový salát se smetanovou zálivkou
Klobásu umeleme na masovém strojku. Tavený sýr utřeme s máslem dohladka, přidáme klobásu a česnek utřený se solí. Vše dobře promícháme.... více o Čabajková pomazánka
- připravit nálev dle deka - papriku nakrájet na proužky - plnit skleničky - do každé 1 lžičku oleje - zalít nálevem - sterilovat 20 minut při 80°C... více o Nakládáná červená paprika
Vřeténka uvaříme v dostatečném množství vody do poloměkka, scedíme a nakonec propláchneme. Mrkev a cuketu pokrájíme na tenké delší nudličky(julienne)... více o Neapolský těstovinový salát 10kg
Zeleninu nakrájíme na hrubší nudličky, primícháme s al dente vařenými těstovinami semolinovými a vše spojíme Jogurto-bylinkovým dresinkem. Při... více o Parmský těstovinový salát
Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné nudličky. Kapary jemně nasekáme, smícháme s jogurtem a hořičcí. Dresink dochutíme solí, pepřem a nasekaným... více o Salát z pekinského zelí s jogurtovým dresinkem
Hermelíny podélně rozkrojíme. Jednu polovinu posypeme provensálským kořením, druhou natřeme česnekovou pastou. Na to položíme kolečko cibule a... více o Nakládaný hermelín III.
Brambory nastrouháme, smícháme s ostatními surovinami a mažeme na chleba.... více o Falešný biftek
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a propláchneme studenou vodou. Přidáme nakrájená rajčata, papriku, okurky, tuňáka a pažitku. Osolíme a... více o Těstovinový salát
Nakrájíme krabí tyčinky a cibuli. Přidáme tatarku, pažitku (čerstvou nebo mraženou), osolíme, opepříme, dochutíme citronovou šťávou. Mažeme na... více o Pomazánka z krabích tyčinek
Škvarky rozmixujeme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a rozmícháme s majonézou. Dochutíme solí a pepřem. (Pro snadnější rozmíchání je možno... více o Škvarková pomazánka
Celer očistíme a nastrouháme na středně hrubém struhadle a zakapeme citronovou šťávou. Oloupané jablko také nastrouháme a ihned smícháme s celerem,... více o Salát pro zamilované
Očištěnou, opranou zeleninu nakrájíme na plátky, šunku na nudličky. Směs vložíme do salátové mísy, osolíme, přidáme cukr a citron podle chuti. Nakonec... více o Zeleninový koktejl
Ve vysoké sklenici všechny ingredience rozmixujeme, až vznikne bohatá pěna. Podáváme s oplatkou se lžičkou i slámkou k osvěžení zejména při slavností... více o Ledové frapé
Zelí překrájíme, nastrouháme k němu tvrdý sýr, kdo chce může přidat nadrobno nakrájený pórek. Smícháme s bílým jogurtem a majonézou, opepříme.... více o Zelná pomazánka
Tento fantazijní nápoj (fancy drink) podáváme ve vysoké sklenici, postupně naléváme na kostky ledu šťávu, džus, gin a sodu. Ozdobíme stonkem celeru a... více o Tomatové probuzení
Sýr i máslo nastrouháme, pokud použijeme máslo pomazánkové, tak sýr v něm promícháme, přidáme malého panáka rumu, zamícháme a připadně ochutíme solí.... více o Pikantní pomazánka z nivy
Rozpustíme tuk, přidáme čokoládu. Formu na Biskupský chlebíček vyložíme alobalem, nalejeme na dno trochu čokolády a střídáme sušenky, čokoládu a zase... více o Studený čumák
Česnek rozetřeme se solí, rozmícháme se třemi lžícemi vody, s octem a pepřem. Očištěné papriky pokrájíme na tenké proužky a promícháme se zálivkou a... více o Paprikový salát s česnekem
Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli i s natí, osolíme, osladíme, necháme přikryté chvíli odpočinout. Ochutíme... více o Ředvičkový salát
Máslo utřeme do pěny, přidáme utřené olejovky i s olejem, citronovou šťávu, sůl a nakonec zlehka vmícháme kaviár. Mažeme na rohlíky.... více o Carská pomazánka
Očištěné a opláchnuté maso umeleme na masovém strojku. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a petrželku, sladkou papriku, pepř, sůl a vše dobře promícháme.... více o Neandrtálská pomazánka
Oloupaný, omytý celer nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme, osladíme, pokapeme citronovou šťávou a promícháme s majonézou.... více o Pomazánka pro muže
Led rozdělíme do sklenic a zalijeme sirupem či likérem podle chuti. Dolijeme dobře vychlazenou limonádou a minerálkou. Ozdobíme plátkem limetky.... více o Ledové lesní kouzlo
Lososa nakrájíme na kostičky a smícháme s jemně nakrájenou cibulí, nasekaným koprem, dochutíme solí, pepřem a pokapeme olejem. Dáme na 20 minut... více o Tatarský biftek z lososa
Očištěné, opláchnuté a odkapané zelí nakrájíme na nudličky, přidáme drobně nakrájené naloupané jablko, kapii a okurku, promícháme s trochou nálevu a... více o Salát z pekinského zelí II.
Očištěný salát natrháme na drobné kousky, bílé části pórku nakrájíme na nudličky, dobře promícháme a přelijeme horkou marinádou. (Jemně nakrájenou... více o Hlávkový salát s pórkem
Kysanou smetanu rozkvedláme, ochutíme octem, solí, pepřem, hořčicí a cukrem a nalijeme na nakrouhané okurky. Salát sypeme jemně sekaným koprem.... více o Okurkový salát po ukrajinsku
Cibuli velmi jemně nasekáme nebo nastrouháme, česnek utřeme se solí, smícháme s chilli, sardelovou pastou, citronovu šťávou a zpracujeme v jemnou... více o Pasta sambal
Červenou řepu (vaříme ve slupce v osolené vodě) po vychladnutí oloupeme a nastrouháme s celerem na hrubším struhadle. Hlávkový salát omyjeme,... více o Zimní salát pro linii
Kostky cukru třeme o kůru dobře omytého pomeranče tak, abychom získali co nejvíce jeho silice. Potom kostky cukru vložíme do mixéru, přidáme cukr,... více o Pomerančové mléko
Očištěnou karotku nakrájíme na hrubší plátky. Do mixéru vlijeme část mléka, přidáme cukr a plátky karotky. Rozmixujeme. Mléko nalijeme do sklenic,... více o Karotkové mléko
Mandle spaříme horkou vodou, ochladíme a oloupeme. Mandle, sůl, med a vodu asi 50 °C teplou v mixéru důkladně rozmixujeme. Mléko můžeme rozředit na... více o Mandlové mléko
Do vroucí vody zavaříme kávu, stáhneme z plotýnky a necháme vychladnout. Do skleněného poháru dáme kopeček vanilkové zmrzliny, přelijeme přecezenou... více o Mražená káva
Instantní kávu promícháme s cukrem, zalijeme studenou vodou a dobře vymícháme. Pak přidáme rum, citronovou šťávu a kostky ledu. Podáváme jako... více o Akapulko
Smetanu ušleháme do husta ,lechce vmícháme strouhaný křen a sůl.Naplníme do kornoutků stočených ze šunky. Ozdobýme je proužky papriky a podáváme.... více o Šunkové kornouty plněné křenovou šlehačkou
Očistíme zeleninu a nakrájíme na proužky a kostičky.Vložíme do misky zamícháme,posypeme balkánským sýrem.... více o Šopský salát II.
Na tento salát si vybereme kvalitní cibuli střední velikosti. Oloupeme ji a nakrájíme na kolečka, posolíme a posypeme mletým pepřem. Zálivku si... více o Salát - cibulový
Vejce rozkrojíme, žloutek vyjmeme a rozetřeme s horčicí. Přidáme drobně nasekaný bílek, majolku, sojovou omáčku, citronovou šťávu a velmi jemně... více o Hořčičná studená omáčka
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit a oloupeme. Z vajec vyjmeme žloutky a propasírujeme je přes síto. Přidáme hořčici, olej, studený vývar, víno,... více o Hořčičná omáčka
Párky, cibuli a okurky nakrájíme na kolečka, kapii na nudličky a okořeníme. Zalijeme nálevem a promícháme. Dáme na dva dny odležet do ledničky.... více o Pivní směs
Hermelín překrojený na půl potřeme česnekem a olivovým olejem, posypeme kari, popepříme, posolíme a vyložíme petrželkou. Půlky pak opět spojíme a... více o Nakládaný hermelín I.
Jemně nasekáme oloupanou cibuli, posypeme ji solí a necháme zhruba 3 minuty v klidu. Na jemno nasekáme omytý a osušený kopr. Rozšleháme bílý vinný... více o Salátová zálivka - cibulová