Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme mleté maso, které vařečkou při smažení rozdělíme od sebe, osolíme, opepříme a... více o Mletá směs se žampiony a hermelínem
Vejce vyšleháme s cukry a solí, přilijeme rum, olej a kefír, přisypeme mouku s citronovou kůrou a sodou. Vymícháme těsto, které bude lepivější a... více o Kefírové vdolky s parádou
Vejce vyšleháme s cukrem, solí a rumem do pěny. Přilijeme mléko, přisypeme mouku s kypřidlem a dochutíme skořicí nebo citronovou kůrou dle chuti.... více o Ovoce v těstíčku
Brambory nastrouháme na jemno do mísy. Přidáme mleté maso, vejce, česnek, sůl a koření dle vlastní chuti, stejně jako na klasické. Pokud chceme použít... více o Bramboráky s mletým masem
Očištěnou čerstvou rybu pokrájíme na menší díly, které osolíme. Vejce vyšleháme s kukuřičným škrobem, sezamem, zázvorem a česnekem na kašičku, kterou... více o Ryba v sezamovém těstíčku
Na pánvi necháme roztopit trochu sádla z výpeku (nebo másla, oleje), na kterém osmažíme dozlatova pokrájené vařené brambory z předešlého víkendu na... více o Skvělá povíkendová večeře
Ingredience rozmícháme tak, aby vzniklo hladké řídké těsto. Mouku je dobré přidávat postupně. Na rozpálenou pánev s trochou oleje nalijeme plnou... více o Těsto na palačinky
Sépie omyjeme pod tekoucí studenou vodou a po stranách těla odkrojíme tuhé průsvitné okraje. V hlavové části najdeme a vykrojíme tuhou část ve středu... více o Grilovaná sépie s citronem
V misce rozšleháme vejce s mlékem, špetkou soli, skořicí, muškátového oříšku a vanilkového extraktu. Plátky chleba v této směsi namočíme a necháme... více o French toast
Vejce rozšleháme v misce s mlékem, špetkou soli a skořicí. Jednotlivé plátky vánočky nebo mazance obalujeme v připravené vaječné směsi a vždy necháme... více o Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Silnější plátky masa opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme. Tím tak vytvoříme hlubší kapsy, které opatrně naklepeme (nemusíme, pokud nemáme plátky... více o Zabijačkové řízky v chlebové strouhance
Knedlík si před přípravou svačinky nebo večeře vyndáme z chladničky dříve., aby se nám s ním dobře pracovalo, nelámal se a nedrolil. Je lepší, mít ho... více o Knedlíkové nebo toustové kapsy
Okapané zelí pokrájíme na kratší kousky, šunku nebo slaninu na drobno, sýr s česnekem nastrouháme na jemno. Vše dáme do mísy, přidáme vejce, smetanu,... více o Zelňáky z kysaného zelí se sýrem
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme maso, které během smažení mícháme a rozebereme na kousky. Když je maso zatažené,... více o Tousty s masovou směsí
V míse promíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a přilijte horkou vodu. Vypracujte těsto, které bude kompaktní a tuhé. Naplňte jím zdobící sáčkek s... více o Churros
Kuřecí maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, mírně osolíme a více opepříme. Očistíme hrušky. Pokud mají jemnou slupku, nemusíme je loupat, stačí... více o Kuřecí s hruškou
Kozí sýr rozkrájejte na 12 kousků a každý obalte nejprve v mouce, v rošlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Obalený sýr nechte odpočívat zhruba 20... více o Salát s fíky a smaženým kozím sýrem
Těstíčko: vejce vyšleháme se solí a pepřem, přilijeme mléko, přisypeme mouku a vymícháme hladké těstíčko, do kterého přisypeme drobně pokrájenou šunku... více o Řízky v šunkovém těstíčku
Do mísy přidáme vejce, mléko, olej, sůl, cukr a mouku. Vše smícháme v mixéru až bude těsto řídké. Rozpálíme pánev, dáme do ní olej a necháme až se... více o Palačinky
V malé nepřilnavé pánvi si osmažíme na kousku másla drobně pokrájené uzené maso nebo slaninu. Pokud máme maso či slaninu tučnější, není máslo nutné. K... více o Uzená snídaňová vejce
Rýži propláchneme a dle návodu uvaříme doměkka. Kuřecí maso a očištěnou dýni pokrájíme na kostičky a na kousku másla osmažíme ze všech stran, poté... více o Dýňová rýže s kuřecím masem
Na trošce tuku (záleží na tučnosti slaniny) si osmažíme pokrájenou slaninu a osolené a opepřené brambory dozlatova. Pak přisypeme na kratší kousky... více o Selská omeleta se zelím
Brambory omyjte a uvařte, aby byly na skus. Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte a oloupejte. Slaninu pokrájejte na nudličky a na pánvi vyškvařte. Okurky... více o Bramborový salát s koprem a slaninou
Lilek pokrájejte na kostičky, posolte a nechte asi 10 minut vypotit. Mezitím dejte vařit vodu na těstoviny, pokrájejte na kostičky cuketu, oloupejte... více o Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty
Asi 100 ml mléka ohřejte tak, aby bylo teplé, nikoli horké. Přelijte ho do misky a rozdrobte do něj droždí. Přidejte lžíci mouky a cukr, promíchejte a... více o Langoše na sladko s ricottou a ovocem
Asi 100 ml mléka ohřejte tak, aby bylo teplé, nikoli horké. Přelijte ho do misky a rozdrobte do něj droždí. Přidejte lžíci mouky a cukr, promíchejte a... více o Langoše s avokádem a lososem
Asi 100 ml mléka ohřejte tak, aby bylo teplé, nikoli horké. Přelijte ho do misky a rozdrobte do něj droždí. Přidejte lžíci mouky a cukr, promíchejte a... více o Langoše: recept na základní těsto
Kukuřici očistěte, dejte do hrnce s vroucí vodou a uvařte doměkka. Nechte krátce vychladnout a nakrájejte na 2–3 cm silná kolečka. Zatímco se vaří... více o Grilovaná vepřová panenka s meruňkami a kukuřicí
V širokém kastrolu na másle dozlatova orestujte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte kmín a rajčatový protlak. Protlak orestujte, poté přisypte hladkou... více o Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky
Mouku a cukr nasypte do mísy, přilijte vlažné mléko, rozpuštěné máslo, sůl, vejce, rozdrobené droždí a nastrouhanou citronovou kůru. Vypracujte měkké,... více o Vdolky s povidly a tvarohem
Oloupanou cibuli, česnek i petrželku pokrájejte na menší kusy a rozmixujte. Vzniklou hmotu promíchejte v misce s masem, osolte a opepřete. Vytvarujte... více o Rajská omáčka s masovými koulemi a těstovinami
Nejdřív se pusťte do přípravy pita chleba. Mouku, sůl, cukr a olej dejte do mísy kuchyňského robotu. Droždí nejprve rozmíchejte v teplé vodě a poté... více o Pljeskavica s ajvarem v pita chlebu
Plátky masa osolíme, opepříme či jinak nakořeníme (drcený kmín, bylinky...), po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily a v pánvi... více o Přírodní plátek s přelivem nejen z fenyklu
Na kousku rozpuštěného másla s kapkou oleje si osmažíme očištěné rybí filety, které jsme ochutili solí, pepřem a mletým zázvorem nebo šťávou z čerstvě... více o Rybí filety s fenyklovým salátem
Hrách rozmixujte v suchém mixéru na jemnou mouku. Přidejte rozmražený hrášek, koriandr, římský kmín, olej, citronovou šťávu, chilli a prolisovaný... více o Hráškový falafel s pečenými batáty
Žloutky oddělte od bílků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky smíchejte s ricottou, moukou a máslem. Promíchejte a přidejte nasekanou pažitku, osolte... více o Ricottové lívance s avokádovým dipem
Krajíce chleba zastříkněte olivovým olejem, pokrájejte na proužky a opečte na pánvi se všech stran dokřupava. Čekanku pokrájejte na nudličky,... více o Salát se sázenými vejci
Mleté maso dáme do mísy, přidáme hrstičku studené vody, vejce, sůl, pepř, tymián, rozetřený česnek (nesmí přehlušit chuť sekané, jen mírně dochutit),... více o Sekaná svíčková
Vařené brambory, nejlépe moučné, rozmačkáme vidličkou nebo nastrouháme. Tresku či filet z jiné, námi vybrané ryby osolíme a osmažíme na trošce oleje,... více o Bramborovo - rybí krokety
Rybí filety dle vlastního výběru, nejlépe čerstvé, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme krátce odležet. Mezitím si pokrájíme... více o Přírodní rybí filety se zeleninou
Silnější plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily, osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem. V rozpálené pánvi s... více o Krkovička se smetanovou shii take omáčkou
Ze surovin připravíme těstíčko, které pečlivě promícháme. Na špejli napichujeme kousky banánu, ponoříme do těstíčka a smažíme na rozpáleném oleji.... více o Mini rolky s banánem v kokosovém těstíčku
Z hovězího masa (krku nebo podplečí) ukrojíme plátky cca 2 - 4 cm široké, podle toho, do jaké "míry", chceme mít plátky propečené. U nás nefrčí rare ... více o Pepřový hovězí krk na másle
Mleté maso dáme do mísy, přidáme okapané, vymačkané zelí, které jsme překrájeli na kratší kousky, nastrouhaný česnek a studené vařené brambory (klidně... více o Zelníky - karbanátky se zelím
Vykostěné čerstvé filety bez kůže pokrájíme na hranolky o síle cca 1 - 1,5 cm, které necháme marinovat v kašičce umíchané z jemně strouhaného zázvoru,... více o Rybí hranolky z tresky
Na trošce oleje nebo sádla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou slaninu na kostičky nebo nudličky a dosmažíme vše... více o Zelná polévka s chlebem
Maso pokrájíme na plátky a po stranách nařízneme, aby se nám nekroutilo při tepelné úpravě. Naklepávat nemusíme, stačí osolit a opepřit. Na trošce... více o Dušené zázvorové plátky s hlívou a zeleninou
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při dušení nekroutily, osolíme je, opepříme a potřeme z obou stran hořčicí. Naklepávat je nemusíme, ale... více o Hořčicové plátky se zeleninou a hlívou
Špagety dáme vařit do osolené vody. Připravíme si žloutky, parmezán a pepř které pořádně smícháme dohromady. Nakrájíme si na kostičky slaninu, kterou... více o Špagety Carbonara
Plátky kotlety silné cca 1 cm po stranách nařízneme na několika místech, opepříme a lehce potřeme z obou stran česnekovou pastou. Plátky nenaklepáváme... více o Šťavnatá česneková kotleta