Ušlehat pevný sníh, po lžících zašlehávat cukr, vmíchat kokos a zbýv. cukr.
Tvoří se hromádky na dobře vymazaný a vysypaný plech.
Peče se při...
více o Bílkové pusinky
Do šlehače dáme 1 vejce zapneme na 1.stupeň, přidáme sůl a šleháme. Pomalu přiléváme olej, po zhoustnutí přidáme hořčici a ocet a ještě prošleháme....
více o Italská majonéza
Na mírném ohni necháme oddělené rozpustit obě čokolády rozlámané na kousky. Do hořké čokolády přidáme 30 g másla. Když je tato hmota zcela rozpuštěná,...
více o PLNĚNÉ ČOKOLÁDOVÉ LÍSTKY
Pro 6 osob:
Formu vymastíme máslem. V kastrolu necháme se lžící vody rozpustit hořkou čokoládu rozlámanou na kousky.
V jiné nádobě smícháme 50 g cukru...
více o ČOKOLÁDOVÝ NÁKYP II.
V misce smícháme sýr, tuk, rozmačkaný česnek a koření a vyšleháme do pěny, Vmícháme jemně nasekanou šunku a řádně okapaný na malé kousky nakrájený...
více o Vitamínové chuťovky
Z bílků ušleháme hodně tuhý sníh, přidáme cukr a ještě zašleháme. Potom přidáváme střídavě po lžících mouku a prochladlé rozehřáté máslo a lehce...
více o Bílkový chlebíček
Metličkou důkladně vyšleháme vejce s mlékem, moukou, osolíme a opepříme. Na rozehřátý olej vlijeme polovinu vaječné hmoty, když začne tuhnout...
více o Omeleta s uzenou makrelou
Hořčici šleháme za přikapávání rostlinného oleje, až je hladká jako majonéza, pak vmícháme jemně nasekanou cibuli a zelenou petrželku....
více o Lepší hořčice
Vejce s cukrem našleháme v misce a přidáme citronovou kůru. V hrnci ohřejeme polovinu smetany a rozpustíme v ní čokoládu. Smícháme se žloutkem a s...
více o Tiramisu s čokoládou II.
Na středním ohni vyvaříme víno do poloviny původního množství, přidáme smetanu a metličkou pečlivě ušleháme a opět zvolna vyvaříme do poloviny...
více o Omáčka z plísňového sýra
Ke změklému máslu přidáme cukr, žloutky a utřeme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který spolu s prosátou moukou a práškem do pečiva vmícháme do...
více o Nugátové řezy
Do hrnce dáme vařit 1/4 l vody a Heru. Když se tuk rozpustí, přisypeme hladkou mouku. Za stálého míchání necháme vařit přibližně 1/4 hodiny - aby se...
více o Mraky
Nejprve si připravíme pařížskou šlehačku. Ve 200 ml smetany rozmícháme kakao a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme a dáme do chladničky...
více o Čokoládový pohár