Na polovině množství oleje orestujte brokolici a podélně přepůlené hráškové lusky. Podlijte tak 6 lžícemi vody, polovinou sojové omáčky a přikryjte... více o Hovězí s nudlemi a sezamovými semínky
Na oleji ve větším kastrolu necháme orestovat jednu větší cibuli dozlatova. Poté přidáme osolené, na kostky nakrájené maso a přidáme pepř. Přidáme... více o Houbová omáčka s masem
Kuřecí prsa obalte v mouce, krátce osmahněte v hrnci na oleji, pak přisypte nakrájené žampiony, houby a tymián. Zaprášte moukou a zalijte tak třetinou... více o Kuřecí na víně s houbami
Očištěného a okořeněného (sůl, pepř, kmín) kapra lehce orestujeme na troše másla spolu s nahrubo nasekanou cibulí a většími kusy mrkve (aby se nám ta... více o Kapr na smetaně
Kotletky nakrájíme na nudličky a naložíme na pár hodin do marinády ze sójové omáčky, medu, oleje a koření pěti vůní. Osmažíme na pánvi dozlatova. Dáme... více o Čína s vepřovým
Na rozpuštěném másle s olejem orestujte na měsíčky pokrájenou šalotku a slaninu, až šalotka začne zlátnout. Poprašte moukou a za stálého míchání vařte... více o Dušený hrášek
Krevety zprudka opečte na sezamovém oleji, osolte je a opepřete a nakonec posypte koprem. Obě avokáda oloupejte, rozkrojte, zbavte semen a nakrájejte... více o Avokádový tartar s krevetami
Maso nakrájíme na malé kousky, osolíme a opepříme, na olivovém oleji spěními cibulku přidáme kuřecí maso a osmahneme za občasného míchání přidáme... více o Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami
Na oleji orestujte cuketu nakrájenou na půlkolečka. Promíchejte s paprikou, nudličkami cibule, natrhanou čekankou a kukuřicí. Ochuťte a nakonec... více o Kukuřičné tacos s grilovanou cuketou
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme orestovat mleté maso, osolíme a opepříme, k masu přidáme nastrouhaný česnek a drobně pokrájené... více o Česnekové výhonky v tomatové mleté směsi
Na kostky nakrájenou slaninu a mandle osmahneme na pánvi s olejem na mírném ohni, dokud mandle nezezlátnou. Přidáme na růžičky rozebranou brokolici a... více o Brokolice opečená se slaninou
Na rozpáleném oleji osmažte na kousky nakrájená kuřecí prsa, pak vyjměte a dejte na stranu. Přidejte na nudličky nakrájené papriky a oloupaný... více o Orientální nudlová směs
Na oleji orestujte najemno nakrájenou cibuli, přidejte nahrubo nastrouhaný celer a na menší kousky nakrájené brambory. Zalijte vývarem, okořeňte... více o Celerová polévka s modrým sýrem
Těstoviny: Vařící se vodu osolíme a dáme vařit špagety dle návodu. Měkké špagety slijeme a prokápneme několika kapkami oleje. Masová směs: Na pánvi... více o Špagety s masovou směsí
Do hrnce dáme máslo, na kostičky nakrájenou cibuli a mouku. Za stálého míchání restujeme asi 7-10 minut. Připravíme klasickou jíšku. Poté přidáme vodu... více o Polévka z medvědího česneku
Nejdříve si připravíme marinádu, na kterou použijeme olivový olej, čerstvě vymačkanou šťávu z pomeranče, sójovou omáčku, med, sůl, pepř, grilovací... více o Vepřové kostičky v pomerančové marinádě
Sušenou cizrnu necháme nabobtnat (cca 12 hodin), promyjeme, osušíme a na oleji v rozpálené pánvi několik minut orestujeme. Přidáme rozetřený česnek,... více o Cizrnová chuťovka
Špenátové listy zbavte řapíků a propláchněte. Na oleji orestujte nasekanou cibulku a česnek, přidejte noky, vmíchejte špenát a sušená rajčata.... více o Noky se špenátem a ricottou
V mističce smícháme většinu kari koření s olivovým olejem a špetkou soli, králičí filety nakrájíme na menší kostičky, dáme do připravené marinády a... více o Italské kari rizoto s králičím masem
Rybu osušte, osolte, opepřete a pokapejte citronovou šťávou. Mrkev očistěte a rozkrojte na polovinu, menší nechte celé. Kapustu nasekejte na tenké... více o Salát z kapusty s treskou
Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou, pak ponecháme v chladu. Nakrájíme si najemno kyselou okurku, cibuli a anglickou slaninu,... více o Krkovička po cigánsku
Těsto si rozdělíme na dvě části a rozválíme na dvě stejně velké placky. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené žampiony.... více o Párkový závin se sýrem
Troubu předehřejte na 200 °C. Mrkve očistěte a oloupejte. Orestujte je ze všech stran na oleji, přidejte k nim pomerančovou šťávu, med a 2 lžíce vody.... více o Zapékaná karotka na medu se sezamem
Lososa jemně orestujeme na másle a bylinkách podle chuti. Fazole zatím uvaříme. Avokádo polijeme citronovou šťávou a dáme do trouby. Mírně zapékáme... více o Hubnoucí mňamka
Silnější plátky masa lehce naklepeme klouby prstů, osolíme a opepříme čerstvě mletým barevným pepřem. Smícháme obě hořčice s olejem a do směsi... více o Krůtí prsa s jemnou omáčkou
Na trošce oleje si v kastrole či hrnci osmažíme cibuli do růžova, rozdrobíme na ni mleté maso a zprudka ho orestujeme. Poté prolisujeme česnek,... více o Špagety "pasta suita"
Uvaříme rýži téměř do měkka. Očistíme a nakrájíme pórek na kolečka a přepůlíme je. Lososa zbavíme kůže a vybereme případné kosti, maso nakrájíme na... více o Lososové rizoto
Slaninu pokrájíme na malé kostičky, dáme vyškvařit, pak na ni přidáme plátky žampionů, které na ní orestujeme. Maso dáme do mísy, přidáme vejce, hrubě... více o Karbanátky nebo sekaná s okurkou a žampiony
//Recept je podle Marie Úlehlové-Tilschové.// ---- Maso pozvolna uvařte ve vývaru doměkka (podle druhu a stáří masa to bude trvat 3/4 hodiny až hodinu... více o Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme dohněda. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, zlehka orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso,... více o Hovězí maso na houbách
Brambory oloupeme, pokrájíme a dáme vařit do osolené vody doměkka, pak scedíme. Mezitím si na másle orestujeme na kolečka pokrájený pórek, který pak... více o Bramborovo-pórková kaše
Těstoviny uvaříme dle návodu a zcedíme. Do mísy nakrájíme zeleninu, eidam na kostičky, smícháme s těstovinami. Přidáme pokrájená vajíčka uvařená... více o Výborný těstovinový salát s vejcem
Kapustové listy blanšírujte ve vařící osolené vodě asi 2 až 3 minuty. Poté je vyjměte, zchlaďte ve studené vodě a nechte okapat. Bylinky najemno... více o Vegetariánská roláda se špaldou, fetou a brusinkami
V případě, že máme zmraženou tresku, rozmrazíme filety, opláchneme, abychom se zbavili rybího pachu a necháme řádně okapat. Po tomto kroku jednotlivé... více o Treska po domácku
1. Očistit kuřecí prsa, rozdělit na cca 1,5 cm vysoké kousky, vložit do misky, opepřit, přidat nasekané lístky bazalky, lžící olivového oleje a může... více o Kuřecí prsíčko plněné sušeným rajčetem s dýňovým rizotem
Na trošce másla nebo oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájenou dýni, kuličky nového koření, pepře a bobkové listy,... více o Dýně na divoko
Olej rozehřejte v hrnci a zlehka na něm osmažte nakrájenou cibuli. Smažte asi 5 minut, až cibule zkřehne, ale nezabarví se. Vsypte kousky dýně a za... více o Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.
Maso nakrájíme na nudličky a zprudka orestujeme na oleji. Okořeníme (nejlepší jsou směsi na grilování nebo divočina od Vitany) a dusíme do měkka ve... více o Špecle od tetičky
Jazyky omyjeme, v tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájený špek a jazyky orestujeme. Posléze jazyky vyndáme a necháme odpočinout... více o Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, orestujeme na oleji; přidáme sůl, kari a vodu a dusíme do měkka - přibližně půl hodiny. Maso pak už jen smícháme s... více o Kuřecí rizoto na kari
Krůtí maso nasucho osmahnout na pánvi, dochutit solí a pepřem. Do mísy okapané červené fazole, celé bílé fazole, 2-3 stroužky česneku (dle chuti),... více o Fazolový salát s mletým masem
Nakrájejte lilek, cibule a rajčata na kostičky, papriky na proužky, tři stroužky česneku na jemné plátky. Cukety rozkrojte podél a nakrájejte na... více o Ratatouille III.
Dáme si vařit rýži s curry kořením, bazalkou a provensálským, nezapomeneme osolit. Vaříme cca 15 minut. Nakrájíme si kuřecí maso, stačí půl prsa na... více o Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky
Na rozpálenou pánev s olejem přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso. Krátce orestujeme, přidáme sůl, pepř a kari. Krátce dopečeme a vypneme. Mezitím... více o Lehký kuřecí salát
Maso nakrájejte na větší kostičky. Rozšlehejte vejce a přidejte solamyl, aby Vám vzniklo takové těstíčko (hustá konzistence). Přidejte maso, osolte a... více o Čína se zeleninou
Omyjeme maso, popř. nařízneme (pokud je silnější) a zprudka opečeme z obou stran na pánvi s olivovým olejem (pokud máme titanovou pánev, můžeme i bez... více o Hermelínové kuře s rajčátky
Nudle si uvaříme podle návodu a pak je scedíme. Scezené v sítku je odstavíme bokem. Zatímco se nám vařily nudle, jsme si maso omyli a nakrájeli na... více o Čína po Kauflandsku
Papriku očistíme a nakrájíme na menší, zhruba 2cm široké a 5cm dlouhé proužky. Na rozpáleném tuku je krátce orestujeme, dokud nezměknou, avšak né... více o Hermelín pečený s paprikou
Chřest: Oloupeme (bílý až k vrcholu, zelený - spodní 1/3), oddělíme horní část a dáme je do kastrůlku. Zbylé části nahrubo nakrájíme a přidáme k... více o Chřestové rizoto s krevetami
Nakrájíme rajčata a necháme orestovat na pánvi, mezitím si nakrájíme (kdo chce i oloupe). Na orestovanou cibulku si dáme rajčata a necháme rozvařit.... více o Topinka s rajčatoolivovým salátem