Z kuřecích prsou oddělte malé filetky a maso pokrájejte podélně na 4–5 proužků. Všechno maso dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte jogurt, dobře... více o Kuřecí stripsy se šťouchanými brambory
Slaninu nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek a řapíkatý celer na plátky, mrkev na kolečka, brambory na kostičky. Rozpalte hrnec... více o Zimní minestrone
Máslo dejte na pánev a nechte pomalu rozpouštět na mírném plamenu. Půlku cibule nakrájejte na drobno, přidejte na pánev a za občasného promíchání... více o Knedlíky s vajíčkem
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Česnek pokrájejte na plátky, rajčata na poloviny. Jakmile začne voda na těstoviny vřít a vsypete je do... více o Toskánské těstoviny s fazolemi
Cibulky pokrájejte na kolečka, brokolici rozeberte na růžičky a ty pokrájejte na kousky. V pánvi rozehřejte olej a orestujte bílou část cibulek.... více o Hrášková šakšuka
Cibule oloupejte, rozpulte a nakrájejte na tenké nudličky, klidně použijte mandolínu. V hrnci zahřejte polovinu másla a cibuli 15 minut duste pod... více o Sýrovo-cibulová polévka s krutony
Troubu předehřejte na 180 °C. Camemberty uložte do zapékacích misek, lehce potřete medem a překryjte sýrem plátkovým. V pánvi zahřejte 3 lžíce oleje,... více o Zapečený camembert s brusinkami
Na troše rozpuštěného sádla osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Poté přidáme mleté maso dle vlastního výběru (já použil mletou... více o Mletá směs s fazolemi
Klobásy nakrájíme na kolečka a nasucho opečeme v kastrolu dozlatova. Pak je přendáme na talíř. Jsou dost tučné, takže nebudeme potřebovat přidávat tuk... více o Rajské fazole s uzeninou
Šalotku nakrájíme najemno a v rendlíku na rozpuštěném másle orestujeme dozlatova. Medvědí česnek a špenát propereme ve studené vodě, necháme okapat a... více o Špenát z medvědího česneku
Hrách namočte předem na cca 6 hodin do vody. Hrách slijte, zalijte čerstvou vodou, přidejte bujón a uvařte do měkka (cca 30 minut). Hrách vařte tak... více o Hrachová kaše s klobásou a kyselou okurkou
Cibuli a česnek pokrájejte nadrobno. Ve velkém, ideálně litinovém hrnci se širokým dnem rozpalte dvě lžíce oleje, přidejte cibuli a pomalu ji na... více o Chili con carne
Na rozpuštěném másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dosklovata, pak přisypeme najemno nasekaný česnek, pokrájené žampiony a špetku muškátového... více o Smetanová bramboračka se žampiony
Očištěnou zeleninu nastrouháme na struhadle s velkými slzami do hrnce, přidáme máslo a osmažíme. Když se nám zelenina rozvoní, přisypeme nadrobno... více o Blesková rybí polévka
Nakrájíme cibulku na malé kostičky a necháme ji lehce změknout na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Poté přidáme na menší kusy nakrájená kuřecí prsa,... více o Lehký kuřecí salát se sýrem
Dejte vařit vodu na zelí. Nakrájejte zelí, cibuli a slaninu. Připravte si kmín, asi 3 lžíce cukru a bílé víno. Když se voda začne vařit, tak ji osolte... více o Karamelizované zelí
Šalotku nakrájejte nadrobno, česnek na plátky, zázvor nastrouhejte. Mrkev dobře umyjte a pokrájejte na kolečka. V hrnci rozpalte asi 2 lžíce oleje,... více o Mrkvový krém se zázvorem a chilli
Na rozpuštěném másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme pokrájenou mrkev, celer, brambory a pórek, jemně nasekaný česnek a ještě krátce... více o Zeleninová polévka s ředkvičkovými listy
Pórek pokrájíme na kolečka a osmažíme na sádle či másle, případně i na jemně pokrájeném uzeném špeku, lehce dozlatova. Přidáme mleté maso a dále... více o Mleté maso s pórkem ve smetanových bramborách
Na rozpuštěném másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme na tenké plátky pokrájené bílé nebo krémové žampiony, přidáme drobně... více o Topinky s hermelínovými žampiony
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na másle či sádle dosklovata. Přidáme na drobno pokrájenou libovější slaninu a vše dosmažíme dozlatova. Přisypeme... více o Žemlové karbanátky se žampiony
Maso pokrájejte na kousky velikosti sousta, dejte do misky, přidejte po dvou lžících sójové a rybí omáčky a nechte asi 10 minut odpočinout při... více o Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem
Začněte přípravou švestkového čatní. Švestky zbavte pecek a pokrájejte na kousky, cibuli a česnek nasekejte nadrobno, zázvor nastrouhejte. Cibuli... více o Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Do vepřové špičky uděláme opatrně hlubokou kapsu, kterou osolíme zvenčí i uvnitř. Pórek nahrubo pokrájíme a nasypeme do pekáčku nebo zapékací mísy.... více o Vepřová kapsa na pórku s cuketovou nádivkou
Špek a cibuli pokrájíme nadrobno a společně osmažíme lehce dozlatova. Přidáme nasekaný česnek, snítku tymiánu, drcený kmín dle chuti, promícháme a... více o Dušený květák na špeku
Plát vepřového masa naklepeme přes fólii. Pokud nemáme plát masa silný, naklepávat nemusíme. Osolíme, opepříme z obou stran. Tučnější mleté maso dáme... více o Vepřová zelná roláda s omáčkou
Dvě jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo, dejte do misky nebo větší zavařovací sklenice. Přidejte vločky, 1 lžičku skořice, med, zalijte jablečným... více o Snídaňová jablečná miska
Slaninu nakrájejte na kousky, dejte do hrnce, vypečte dokřupava a odložte stranou. Cibuli, mrkev a celer očistěte a pokrájejte nadrobno. Do výpeku... více o Kukuřičný chowder
Houby očistěte a pokrájejte na větší kousky. Cibuli pokrájejte na tenké klínky, česnek na plátky, petrželku nasekejte najemno. V pánvi rozehřejte... více o Topinky s houbami a čedarem
Nudle uvařte podle návodu. Smíchejte v míse se sójovou omáčkou, octem, hoisin omáčkou a ¼ šálku vody, přidejte nasekanou bazalku. Zahřejte velkou... více o Udon nudle
Maso pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova, přidáme připravené kostky masa, které za občasného... více o Vepřový guláš s mrkví
Silnější plátky krkovice (nenaklepáváme) osolíme, opepříme a obalíme ve směsi umíchané z hladké mouky a mleté papriky. Na rozpuštěném sádle, osmažíme... více o Papriková krkovice
Hovězí maso pokrájíme na plátky nebo kapsy, které přes fólii, opatrně naklepeme. Pokud krájíme tenké plátky, není třeba je naklepávat. Můžeme dělat... více o Klatovské závitky / ptáčky / roládky - po našem
Krůtí prsa pokrájejte na nudličky. Dejte do misky a promíchejte se dvěma lžícemi sójové a lžící rybí omáčky. Nechte asi 15 minut odležet při pokojové... více o Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem
Na pánvi rozehřejeme olej a restujeme kostičky cibulky dozlatova. V průběhu přidáme sůl, pepř a protlačené nebo nastrouhané stroužky česneku. Cizrnu... více o Falešná „škvarková" pomazánka
Cibule oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V kastrolu se silným dnem rozehřejte olej. Vsypte cibuli a restujte na středním plamenu dozlatova, asi... více o Dip z karamelizované cibule
Vejce rozšleháme se solí a pepřem. K rozšlehaným vejcím přidáme v pánvi nasucho opraženou starší chlebovou střídku a nadrobno nasekanou petrželku. V... více o Rychlá chlebová omeleta
Cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Připravíme si všechno koření podle receptu. Začneme předehřívat troubu na 200°C. Do... více o Kuře ala bažant
Slaninu nakrájejte na kostičky, orestujte na pánvi a poté přemístěte do hrnce. Vepřové maso nakrájejte na zhruba centimetrové kostičky, rozpalte pánev... více o Gulášová polévka
Do mísy rozklepněte vejce, rozšlehejte je metličkou, přidejte smetanu nebo šlehačku, sůl, pepř a bylinky. Ještě jednou promíchejte. Přichází řada na... více o Slaný koláč 2 v 1
Cukety omyjte, podélně rozpulte a semínka vydlabejte lžičkou. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek nadrťte, petrželku nasekejte, sýr nastrouhejte... více o Cukety plněné mletým masem
Lilek pokrájejte na kolečka a ty pak na kousky velikosti sousta. Dejte do většího cedníku, důkladně osolte a nechte alespoň 20 minut vypotit. Rajčata... více o Ratatouille IV.
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Mezitím připravte pesto: bylinky, ořechy, česnek a olej rozmixujte, dochuťte solí a pepřem. Pesto dejte... více o Těstoviny s pestem a opečenou kukuřicí
Připravte si marinádu. Do misky dejte jogurt. Z citronů nastrouhejte kůru, vymačkejte z nich šťávu a přidejte do mísy spolu s nadrceným česnekem,... více o Marinované řecké kuře
Nejprve vymačkejte ze střívka maso a poté ho orestujte na olivovém oleji. Jakmile se šťáva z masa odpaří, přidejte česnek, cibuli, chilli a bobkový... více o Linguine s italskou klobásou salsicciou
Cibuli nakrájejte nadrobno a na sádle ji nechte zesklovatět. Klobásku oloupejte a nakrájejte. K cibulce přidejte kmín, a po cca osmi minutách přidejte... více o Zelňačka s paprikovou klobásou
Zeleninu očistěte, cibuli, mrkev a řapíkatý celer nasekejte nadrobno. V hlubším hrnci rozehřejte asi 2 lžíce oleje, nejprve zpěňte cibuli, po pár... více o Boloňské špagety
Kuřecí maso otřete, osolte a okořeňte. Orestujte zprudka na olivovém oleji, aby se maso po povrchu zatáhlo. Vyjměte z pánve. Žampiony nakrájejte na... více o Kuřecí maso na houbách se zapečenými bramborami
Řapíkatý celer nakrájejte, orestujte na olivovém oleji, přidejte nakrájené papriky, celý česnek, bobkový list a restujte zprudka, ať paprika chytne... více o Polévka z paprik a rajčat
Toastový chléb zbavte okrajů a nakrájejte ho na kostičky o velikosti 1 × 1 cm. Upražte je v troubě při 160–180 °C dozlatova. Mezitím na rozpuštěném... více o Česnekové krutony