Luštěniny předvaříme. Na sádle orestujeme cibuli, česnek, klobásu a maso. Po chvilce přidáme zelí, luštěniny, okořeníme a necháme dusit. Na závšr... více o Shaggy
Maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky. To samé se zeleninou. Maso dáme do jedné misky a zeleninu do druhé (nebo necháme na prkínku). K masu dáme... více o Čína alá Kačer
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný), opepříme, přidáme bazalku,... více o Gnocchi se špenátem a nivou
Promícháme maso, rozinky, vejce, skořici, chilli a sůl a necháme chvíli odstát. Potom děláme malé placičky, které smažíme na oleji. Podáváme teplé s... více o Mleté hovězí placky
Zatímco vaříme těstoviny, osmahneme na pánvi kuřecí maso. Když je maso propečené, přidáme rozmarýn, parmezán a čerstvě umletý černý pepř. V jiné... více o Těstoviny Philly
Na oleji orestujeme cibuli, přidáme obsah konzervy a chvíli ještě restujeme. Pak vmícháme rajský protlak, česnek a majoránku a na chviličku povaříme.... více o Mňamka na špagety
Vejce dáme vařit natvrdo. Salát pořádně omyjeme a natrháme na kousíčky, rajčata nakrájíme na malé kousky, okurku na malé kostičky, přidáme kukuřici a... více o Kuřecí salát s vejci
Na pánvi rozehřejeme pár lžic oleje, přidáme naklepaná, osolená, opepřená kuřecí prsa a z obou stran osmahneme. Když jsou téměř hotová, přilijeme... více o Kuřecí prsa na šlehačce
Kotlety okořeníme, osolíme, natřeme prolisovaným česnekem, posypeme tymiánem, pokapeme olejem a uložíme do mísy. Necháme přes noc naložené v oleji v... více o Jehněčí kotlety
Špagety dáme vařit. Můžou být více osolené, pokud tam nedáváte nivu ta je dost slaná. Vedle v kastrůlku si rozehřejeme máslo, na kterém orestujeme... více o Italské špagety - rychlá večeře
Nakrájené kůžičky rozvaříme ve vodě. Den předem namočené fazole uvaříme do měkka a smícháme s rozvařenými kůžičkami. Osolíme. Na sádle opečeme skopové... více o Cassoulet
Hlávkový salát rozdělíme, vypereme, vymačkáme vodu a nakrájíme na menší proužky. Z másla a mouky uvaříme zlatavou jíšku. Přidáme salát, lehce osmažíme... více o Salátová omáčka
Kuřecí prsíčka rozřízneme tak, jako bychom chtěli udělat 2 tenčí řízky, ale nedořízneme, rozevřeme, jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plát... více o Rolky s uzeným lososem
Kuřecí prsa pokrájená na 3 cm kostky necháme 30 minut marinovat v soli a směsi Tandoori. Chilli papričky nasucho opražíme a rozdrtíme. Smícháme koření... více o Kuře Vindaloo (aneb Pořádnej indickej vypalovák)
Na mísu rozdělíme salátová srdíčka, oloupané avokádo nakrájené na plátky, okurku na plátky a promícháme. Na lžíci oleje opékáme klobásky nakrájené na... více o Horký salát
Těstoviny vložíme do mírně osolené vroucí vody a vaříme podle návodu několik minut. Cibulku nakrájíme nadrobno a restujeme na rozpáleném oleji. Až je... více o Leniččiny špagety
Vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, sójovou omáčku a necháme cca 3 hodiny v chladničce uležet. Pak... více o Zbojnická mladosť
Nakrájíme na jemno cibuli a necháme zpěnit na oleji, přidáme maso, které jsme nakrájeli na slabé nudličky, necháme orestovat, okořeníme, přidáme... více o Sládkovy kuřecí topinky
Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidámě nastrouhanou nivu a necháme jí rozpustit. Ochutíme novým kořením (nepřeháníme) a bílým pepřem,... více o Kuřecí plátky s nivou a bramborovými dukátky
Uzeninu nebo maso nakrájíme na malé kousky. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso. Po chvilce přidáme zeleninu a česnek. Okořeníme kari kořením,... více o Míchaná vajíčka se zeleninou a masem
Suroviny na marinádu smícháme a uložíme do ní na kousky nakrájené maso, minimálně 2 hodiny předem. Zeleninu nakrájíme na menší kousky a zprudka... více o Křupané těstoviny
Kuře osmahneme na oleji na pánvi dozlatova a vložíme do pekáče. Na pánvi ve výpeku osmažíme nakrájené klobásy a přidáme je ke kuřeti. Ve stejném... více o Selské kuře s kapustou
Maso naklepeme na tenké plátky, osolíme, kořeníme směsí na kuře a na každý plátek položíme plátek šunky, sýra a jablka. Přeložíme, okraje sepneme a... více o Kuřecí kapsy pana školníka
Nejdříve si oloupeme a nakrájíme cibuli, vepřové maso pokrájíme na kostky. V kastrolu si rozpálíme olej, přidáme cibuli a orestujeme. Poté k ní... více o Vepřový chilli guláš
Kuřecí prsa jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Přidáme grilovací koření. Na pánvi si rozehřejeme olej (slunečnicový), do kterého přidáme cibuli na... více o Kuřecí prsa s nivovou omáčkou
Cibuli na oleji zesklovatíme, přidáme maso na nudličky a orestujeme. Pak přidáme rozmrazený špenát osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Ke konci dušení... více o Těstoviny s masem a špenátem
Těstoviny uvaříme dle návodu. Nakrájíme slaninu a šunku na kostičky, dáme na pánev a orestujeme přidáme bazalku a utřený česnek, sůl - prohřejeme.... více o Těstoviny se šunkou a slaninou
Kuřecí maso nakrájíme a dáme na rozpálený olej, zmírníme a pod pokličkou necháme "zbělet", občas promícháme, přidáme jablko (oloupané, bez jadřince,... více o Kuřecí směs Indie
Rozkvedlat žloutky s maizenou. Maso nakrájet na kostky a promíchat v žloutcích, aby se obalily. Rozpálit olej, kostky masa v něm osmažit. Na pánvičku... více o Francouzské vepřové na žampionech
Maso nakrájet na nudličky, osolit, opepřit a opéct na tuku. Přidat nakrájenou cibuli, na plátky žampiony, orestovat. Nakonec přidat utřený česnek,... více o Minutkový guláš Petřín
Kuřecí maso nakrájet na kousky, vmíchat pepř, kari, papriku a trochu soli. Polijeme olejem, promícháme a necháme v chladu asi 4 hodiny. Může se i přes... více o Kuře na sobotu
Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme pomleté maso, za stálého míchání chvíli opékáme.... více o Prejt ze zbytků
Králíka očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce osolíme a opepříme. Stroužky česneku si nakrájíme na plátky. V králíkovi uděláme špičatým nožem díry,... více o Smetanovo-bazalkový králík s česnekem
Na oleji orestujeme mleté maso, ochutíme a až trochu pustí štávu, vložíme nastrouhanou mrkev (čím víc tím líp). Znovu orestujeme a pak zalijeme vodou... více o Dušená mrkev s mletým masem
Buřty nakrájíme na nudličky, přidáme kari koření, worchestrovou a sojovou omáčku, olej a necháme hodinu uležet. Pak přidáme solamyl, vejce a dobře... více o Čína z buřtů
Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso, opečeme, podlijeme a dusíme. Ke konci přidáme nadrobno nakrájenou kůrku z chleba a dusíme do úplného... více o Dušené hovězí přírodní pro děti
Na pánvičce rozpustíme máslo a přidáme na kolečka nakrájené krabí tyčinky a na plátky nakrájeného Šmakouna, posypeme sezamovými semínky. Zlehka... více o Krabí tyčinky se zeleninou
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, cibuli na půlkolečka. Na pánvi rozpálíme olej, zesklovatíme cibuli, přidáme brambory a přiklopíme.... více o Bramborová pánev
Rýži nejlépe připravíme ve vysoké pánvi (wok). V pánvi rozehřejeme máslo, lehce osmažíme cibulku a nasypeme rýži, kterou necháme smažit dokud nebude... více o Vepřové plátky s ochucenou rýží a sýrovou omáčkou
Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a rychle opečeme po obou stranách na oleji. Potom přidáme sladkou papriku, tymián, lehce zaprášíme moukou,... více o Řízky na smetaně
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji, přidáme lečo, kečup a fazole. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a chilli. Podáváme nejlépe... více o Ďábelské fazole
Vločky zalejeme studenou vodou a necháme 2 hodiny stát. Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme vločky a za stálého míchání dusíme do měkka. Je... více o Ovesné vločky s vejci
Na trošce tuku opražíme nakrájenou cibuli, odstavíme, přidáme nasekané drůbky, uvařenou pohanku, uvařené a posekané houby, vejce a dobře promícháme.... více o Pohanková nádivka do drůbeže - židovská kuchyně
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky, osolíme a kousky obalíme ve škrobové moučce, nakrájíme menší cibuli (já osobně ji do tohohle receptu krájím... více o Kuře s mandlemi - čína
Rybu naporcujeme, pokapeme citronovou šťávou a okořeníme jen zlehka kořenim na ryby, aby nám to nepřebylo chuť ryby. Obalíme v mouce a zlehka... více o Kapr na smetanovo-balzamikové omáčce
Na dozlatova rozpálenou slaninu přidáme na půl kolečka nakrájenou klobásu, na proužky cibuli a kapie. Vše z prudka orestujeme, přidáme česnek a na... více o Fazolové chilli
Maso nakrájíme na nudličky, lépe se krájí polozmrzlé, protože drží tvar, Do misky přiměřeně velké množství masa, rozklepneme vejce, přidáme dvě lžíce... více o Směs z vepřového masa na čínský způsob
Kuřecí nakrájíme na kousky a smícháme s pokrájenou cibulkou a žampiony, osolíme a přidáme trochu worchestru. Do misky připravíme jogurt, 2 lžíce medu,... více o Evičky kuřecí v jogurtu
Namočené fazole vaříme 40 minut. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme 3 lžíce propasírovaných fazolí (abychom se zbavili slupek), odstavíme. Zamícháme... více o Babiččiny fazolemi plněné papriky na pátek
Brambory nakrájíme na plátky a na oleji opečeme dozlata (asi 20 minut). Často obracíme. Osolíme, opepříme. Na jiné pánvi na trošce oleje asi 10 minut... více o Brambory po řecku