Vepřové koleno očistíme a nařežeme kůži jako mřížku. Olej smícháme s medem, hořčicí, grilovacím kořením a solí i pepřem dle chuti. Marinádou potřeme... více o Grilované vepřové koleno
Vykostěné vepřové koleno povaříme v osolené vodě s kořením (nové koření, pepř, bobkový list) zhruba půl hodiny. Nedáváme příliš vody, jen tolik,... více o Vepřové koleno na zázvoru a česneku
Rozbijte vejce a oddělte bílky od žloutků. Žloutky dejte do misky, bílky do čisté mísy od robotu a ušlehejte z nich pevný sníh. Ten vyklopte do mísy.... více o Biskupský chlebíček
Lososa pokrájejte na 4 až 6 porcí a naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Kousky ryby potřete olejem, osolte a opepřete. Do mixéru... více o Losos s bylinkovou krustou
Do velké mísy nasypeme všechny sypké ingredience a důkladně je promícháme. 4 větší banány rozmačkáme vidličkou a přidáme 3 vajíčka. Vidličkou vejce... více o Banánový chleba
Máslo si nechte změknout při pokojové teplotě a utřete ho s cukrem. Postupně zašlehejte vejce. Přilijte olej a mléko. Nakonec přidejte zbylé... více o Americký snack cake
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky silné asi 1 mm. Cibule oloupejte a nakrájejte na kolečka, česnek pokrájejte na plátky, sýr nastrouhejte... více o Gratinované brambory
Všechny suroviny kromě kakaa smícháme. Připravené těsto rozdělíme na poloviny. Do jedné části přidáme prosáté kakao. Do formy vymazané tukem a... více o Mramorovaná hrníčková bábovka
Připravte si pánev vhodnou do trouby. Z plátu listového těsta vykrojte kruh o něco menší, než je pánev. Řepu pokrájejte na měsíčky, cibule na klínky.... více o Tarte tatin s řepou a cibulí
Dvě střední cukety, neoloupané a nastrouhané nahrubo, smíchejte se lžičkou soli. Po čtvrt hodině cuketa pustí vodu. Sceďte ji a z cuket ještě pořádně... více o Jarní nádivkové muffiny
Nejprve si připravíme kvásek. Kvasnice rozmícháme se lžičkou krupicového cukru a zalijeme asi polovinou vlažného mléka. Přidáme cca 2 lžíce mouky,... více o Velikonoční mazanec
Z kuřecích prsou oddělte malé filetky a maso pokrájejte podélně na 4–5 proužků. Všechno maso dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte jogurt, dobře... více o Kuřecí stripsy se šťouchanými brambory
Na kostičky nakrájené rohlíky nebo housky namočíme do vývaru, přidáme žloutky, sekané čerstvé bylinky, majonézu, strouhaný česnek, na kostičky... více o Velikonoční nádivka s uzeným masem
Z nízkých žebírek stáhněte blanku. Poté je rozdělte na jednotlivá žebírka. Osolte, opepřete. Posypte kořením pěti vůní (badyán, skořice, fenykl, nové... více o Vepřová žebírka na asijský způsob
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Listové těsto rozválejte na lehce pomoučněné ploše do velikosti o něco větší než plech... více o Sýrovo-hruškový koláč s lískovými ořechy
Troubu předehřejte na 180 °C. Camemberty uložte do zapékacích misek, lehce potřete medem a překryjte sýrem plátkovým. V pánvi zahřejte 3 lžíce oleje,... více o Zapečený camembert s brusinkami
Nejprve si připravte těsto. Oddělte žloutky a bílky, k bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte dotuha. Dejte vychladit. Ke žloutkům přidejte cukr,... více o Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Bílkové těsto: Z bílků připravte tuhý sníh, do kterého přidejte oba druhy cukru a dále šlehejte. Za stálého šlehání postupně přilijte mléko a olej.... více o Žirafí bábovka
Mrkev dobře umyjte a podélně rozkrojte na poloviny, dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem, osolte a posypte římským kmínem. Rukama... více o Pečená mrkev s petrželkovým pestem
Dýni vydrhněte, zbavte semínek a pokrájejte na kousky velikosti sousta, rozložte na plech, zakápněte olivovým olejem a pečte v troubě předehřáté na... více o Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní
Pórek pokrájíme na kolečka a osmažíme na sádle či másle, případně i na jemně pokrájeném uzeném špeku, lehce dozlatova. Přidáme mleté maso a dále... více o Mleté maso s pórkem ve smetanových bramborách
Nakrájejte slaninu a začněte ji na pánvi nahřívat. Orestujte ji a přidejte k ní šalvěj. Mleté maso osolte, opepřete, přidejte slaninu se šalvějí,... více o Holandský řízek v housce
Začněte přípravou švestkového čatní. Švestky zbavte pecek a pokrájejte na kousky, cibuli a česnek nasekejte nadrobno, zázvor nastrouhejte. Cibuli... více o Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní
Kuře omyjte, osušte a opatrně mu uvolněte kůži na prsou – vsuňte pod kůži dva prsty, aby se uvolnila od masa, a vytvořte kapsu. Z citronu ostrouhejte... více o Pečené citronové kuře s jablky a hruškami
Vezmeme si plechovku salka a celou ji ponoříme do vody v hrnci a vaříme cca 2 hodiny - necháme vychladnout. Mezitím si připravíme první vrstvu dortu.... více o Nepečený dort ze salka a slaného karamelu
Z kuřecích prsou odřízněte plandavé části (nevyhazujte je, budou využity), řízněte zhruba v dolní třetině a vytvořte kapsu. Odkrojte si mozzarellu,... více o Kuřecí prsa s mozzarellou a broskví
Batáty podélně rozkrojte na poloviny, na řezu potřete olejem, osolte, dejte na plech nebo do pekáče a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi... více o Pečené batáty s quinoou
Všechny přísady by měly mít pokojovou teplotu. V případě, že zvolíte mražený listový špenát nechte ho rozmrazit a poté ho zbavte přebytečné vody.... více o Mechový dort s mascarpone
Začněte těstem. Každých 250 ml mléka doplňte 1 větším vejcem, 100 g hladké mouky a čtvrt lžičkou soli. Nechte těsto 30 minut odležet a připravte si... více o Slaný palačinkový dort
Z plátků toastového chleba odkrojte kůrky a nechte chleby den až dva usušit. Poté je nastrouhejte na hrubém struhadle nebo jemně pomixujte nahrubo.... více o Panko strouhanka
Z čerstvého rozmarýnu a šalvěje oberte lístky, oloupejte 8 až 10 stroužků česneku, bylinky nasekejte najemno, naopak hrst loupaných pistácií nahrubo... více o Porchetta z bůčku
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme špenát, osolíme a dusíme cca 30 minut, podle potřeby můžeme podlít trochou vody. Na konci... více o Krůtí kapsa se špenátem
Kuřecí prsa očistěte, osolte, opepřete, potřete povidly rozmíchanými se dvěma až třemi lžícemi červeného vína a každý kus masa zabalte do dvou plátků... více o Kuřecí prsa s broskvemi a švestkami
Vepřovou pečeni svažte provázkem, aby lépe držela tvar, a nechte odpočinout při pokojové teplotě. Do rendlíku nalijte pivo, přidejte cukr a vařte asi... více o Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Tvaroh utřeme s cukry a žloutky, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo, přisypeme mouku s kypřidlem, řádně promícháme, vsypeme nasekanou čokoládu a... více o Tvarohová buchta s čokoládou a kandovaným ovocem
Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku promíchejte s kořením, solí a práškem do perníku. V míse prošlehejte dýňové pyré, vejce, mléko, máslo a cukr.... více o Dýňové donuty s dýňovým máslem
Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vyložte pečicím papírem. Do kastrůlku nalámejte čokoládu, přidejte máslo, oba cukry a na mírném plameni za stálého... více o Brownies s dýňovým krémem
Začněte přípravou trhaného masa. Troubu předehřejte na 200 °C. Maso nakrájejte na větší kusy. Smíchejte koření s cukrem a vetřete směs do masa.... více o Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem
Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni omyjte, rozkrojte a vydlabejte semínka. Dýni na řezu potřete chuťově neutrálním olejem a lehce osolte. Pekáček... více o Dýňové pyré univerzální
Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. V míse promíchejte mouku s práškem do perníku, sodou a solí. V druhé míse našlehejte... více o Hrnková dýňová roláda
Nechám nabobtnat chia semínka a psyllium ve vodě. Pak přidám zbytek surovin. Vymíchám a nechám cca 10minut odstát. Cca minutu promíchám (pomalý... více o Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Troubu předehřejte na 180 °C. Máslové dýně podélně rozpulte, u dýní hokkaidó seřízněte vršek se stopkou. Vydlabejte semínka. Dýně naskládejte na plech... více o Plněné dýně s rýží, fenyklem a jablky
Kuře naporcujeme nebo použijeme kuřecí díly, dle vlastního výběru. Osolíme, opepříme. Do pekáčku nasypeme jemně pokrájenou cibuli, nasekaný česnek, na... více o Kuře ve smetanovém sosu
Pro 4 - 5 osob, budeme potřebovat předem uvařit cca půl kila krup. Ty po uvaření scedíme a necháme řádně okapat. Vepřové maso upečeme klasicky, tak... více o Kroupo - vepřo (maso) - zelo
Odkrojte zhruba 4–5 centimetrů z hovězí svíčkové. Váleček trochu vytvarujte a zplácněte. Na rozehřátou pánev dejte lžičku másla, nejlépe přepuštěného,... více o Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Kuřecí prsa dejte do misky, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, přidejte sůl, pepř a uzenou papriku. Maso ve směsi dobře obalte. Rozpalte pánev a... více o Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Sádlo nakrájejte na menší kostky a dejte do zapékací nádoby, přikryjte a dejte péct na 180 °C a přibližně 2 hodiny do trouby. Po 30 minutách pečení... více o Škvarky v troubě
Nejprve připravte kvásek. Do misky nalijte vlažné mléko, přidejte 2 lžíce cukru a nadrobte droždí, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít. Než... více o Merhované koláče s tvarohem a mákem
Stehna nebo porce kuřete osolte, opepřete, dejte do mísy, přidejte bobkové listy, rozmarýn a stroužky česneku rozmáčknuté plochou stranou nože. Vše... více o Myslivecké kuře s česnekovou polentou
Nejdříve si dáme do menší misky nebo hrníčku vlažnou vodu, ve které mícháme cukr, dokud se nerozpustí a následně nasypeme celý sáček sušeného droždí.... více o Vláčný žitný chléb