• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Způsob přípravy
  • Kvašení

Kvašení

Vybíráme z receptů

Přidat kategorii do oblíbených
6 minut
fermentované zelí  (a la Kimchi)

fermentované zelí (a la Kimchi)

Nedovolím si to nazvat Kimchi , ale chutná to rozhodně lépe než většina kupovaných "kimchi" v supermarketech. Variantu z bílého zelí jsem okoukala... více o fermentované zelí (a la Kimchi)

120 minut
Koláčky

Koláčky

Uděláme kvásek. Na vál dáme mouku, přidáme změklý tuk a vejce. Přilijeme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme cca 1/2 hodiny odpočinout v ledničce... více o Koláčky

10 minut
Tibetský vodní kefír

Tibetský vodní kefír

Tibetskou houbu zalijte polotučným nebo plnotučným mlékem. Pokud chcete vyrobit kefír z vody, použijte vychladlou převařenou a přidejte pár kousků... více o Tibetský vodní kefír

15 minut
Domácí kvašená zelenina

Domácí kvašená zelenina

Směs pokrájené zeleniny napěchujte do důkladně vymyté sklenice. V převařené vodě rozpusťte sůl a solným roztokem zalijte zeleninu tak, aby byla celá... více o Domácí kvašená zelenina

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

Troubu předehřejte na 180°C, pekáč vyložte pečicím papírem. Maso osolte, opepřete a dobře promíchejte s kečupem, třemi vejci, najemno nakrájenou... více o Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Uleželé tofu à la Romadur

Uleželé tofu à la Romadur

Tofu nakrájejte na kostky asi 2 x 2 cm a naskládejte v malých rozestupech na pečicí papír. Přiklopte, abyste zabránili osychání, a nechte v teple 2... více o Uleželé tofu à la Romadur

10 minut
Kysaná zelenina

Kysaná zelenina

Zeleninu očistěte a nakrájejte na špalíky o průměru asi půl cm. Květák a brokolici rozeberte na menší růžičky. Vše s chilli nasypte do skleněné nádoby... více o Kysaná zelenina

20 minut
Nakládaný sýr (balkánský / feta)

Nakládaný sýr (balkánský / feta)

Skvělá chuťovka k vínu i k pivu na léto. Sýr nakrájíme na větší kostky (o hraně cca 1,5 až 2 cm). Pak si nakrájíme i další ingredience – olivy, cibuli... více o Nakládaný sýr (balkánský / feta)

90 minut
Bramborový chléb

Bramborový chléb

Uvařené nebo upečené brambory oloupejte a najemno nastrouhejte. Droždí rozpusťte ve studené vodě s medem. Přidejte k mouce a pomalu vmíchejte... více o Bramborový chléb

70 minut
Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Do hnětače dejte nejdříve mouku se solí. Potom opatrně přidávejte studenou vodu s podmáslím, med, máslo, lněné semínko a droždí. Míchejte, dokud... více o Podmáslový chléb

55 minut
Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami

Bramborový chléb s jogurtem a…

Den předem řecký jogurt osolte, dejte ho do plátýnka a nechte v chladu vykapat. Na chleba uvařte brambory ve slupce. Oloupejte je, osušte a... více o Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami

40 minut
Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

600 g mouky smícháme s celým balíčkem prášku do pečiva a lžičkou soli. V druhé misce smícháme olej se zakysanou smetanou. Ve třetí misce ohřejeme 200... více o Domácí (plněné) rohlíky

60 minut
Těsto na domácí chleba

Těsto na domácí chleba

Nejprve si zaděláme na kvásek z hrnečku vlažné vody, cukru a kostky droždí.Než nám kvásek vykyne, tak si mezí tím smícháme mouku sůl a kmín promícháme... více o Těsto na domácí chleba

60 minut
Těsto na francouzské bagety

Těsto na francouzské bagety

250 ml mléka ohřejeme, přidáme lžičku cukru, mouky a čerstvé droždí. Necháme vzejít kvásek.V druhé misce prosejeme mouku, přidáme olej, zbylé teplé... více o Těsto na francouzské bagety

Jablečný ocet - domácí výroba

Jablečný ocet - domácí výroba

Výrobu jablečného octu podle letitého receptu našich babiček se budu snažit popsat co nejsrozumitelněji. :-) Do desetilitrového kbelíku naloupeme... více o Jablečný ocet - domácí výroba

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Zelí očistíme, zbavíme povadlých listů, rozkrojíme na menší díly tak, aby každý díl držel pohromadě kousek košťálu, pak se nám zelí při krouhání... více o Kysané zelí ve sklenicích + salát

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Okurky důkladně očistíme kartáčkem a opláchneme čistou vodou. Špičky okurek odkrojíme nebo okurky napícháme vidličkou - to proto, abychom urychlili... více o Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Kynutý houskový knedlík v domácí pekárně

Kynutý houskový knedlík v domácí…

1. V mléce rozšleháme vajíčko a nalijeme do nádoby v pekárně (v případě, že nemáte vajíčko, můžete dát 1 lžíci oleje). Přidáme rohlík nakrájený na... více o Kynutý houskový knedlík v domácí pekárně

10 minut
Pivní tvarůžky

Pivní tvarůžky

Do uzavírací nádoby klademe vrstvy: rozdrobené tvarůžky, drcený kmín, červená mletá paprika. Až máme vrstvy pokladeny, zalijeme 1 dl piva, uzavřeme... více o Pivní tvarůžky

Domácí světlý bochník s kmínem

Domácí světlý bochník s kmínem

Prosátou mouku smícháme se sušeným droždím, solí a kmínem, přidáme ocet, vlažnou vodu a zaděláme těsto. Nebo klasickým způsobem zaděláme kvásek a... více o Domácí světlý bochník s kmínem

Rychlokvašené zelí - už za tři dny!

Rychlokvašené zelí - už za tři dny!

Zelí omyjeme a nakrouháme, na dno většího hrnce dáme chlebovou kůrku, rozpůlený syrový brambor a navrch pěchujeme zelí. Jednotlivé vrstvy zelí... více o Rychlokvašené zelí - už za tři dny!

Jablečný ocet

Jablečný ocet

Jablka nastrouháme na umělohmotném struhadle i se slupkami. Vložíme je do 4 l lahve, zalejeme vodou, přidáme hřebíčky, zakryjeme celofánem a upevníme... více o Jablečný ocet

Domácí fernet

Domácí fernet

Všechny bylinky POZOR VELMI OPATRNĚ VÁŽIT S MAX. PŘESNOSTÍ zalijeme vinovicí a necháme 14 dní neležet, poté přibarvíme odpáleným cukrem.... více o Domácí fernet

Saké - činzáno

Saké - činzáno

Cukr s vodou svaříme a vychlazené nalijeme na rýži, pak přidáme zbylé suroviny a necháme 6 týdnů kvasit. Poté slijeme a dolijeme do 4 l vodou a... více o Saké - činzáno

Višňovka II.

Višňovka II.

Višně propláchneme ve vodě. Do 4 litrové sklenice klademe višně a prosypáváme cukrem krystal. (Naklademe asi 5 cm višní a prosypeme). Sklenici... více o Višňovka II.

Ovocné víno

Ovocné víno

Ovoce omyjeme a vložíme do 2 třílitrových lahví. Vodu svaříme s cukrem a necháme vychladnout. Vlahým nálevem zalijeme ovoce, láhve zaděláme celofánem,... více o Ovocné víno

Jahodový likér

Jahodový likér

Do větší sklenice třeba od okurek vkládáme vrstvy jahod a cukru. Zalijeme alkoholem, uzavřeme a uložíme na tmavé místo při pokojové teplotě na 1 měsíc... více o Jahodový likér

15 minut
Likér čtyř vůní

Likér čtyř vůní

Do velké skleněné nádoby nalijte alkohol, přidejte všechny přísady a přikryjte. Nádobu postavte na okno vystavené slunci a nechte 1 měsíc louhovat.... více o Likér čtyř vůní

15 minut
Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Opraný rybíz dáme do láhve, cukr rozpustíme ve vodě a nalijeme na rybíz. Necháme kvasit asi 1 měsíc a když je čiré, stáčíme hadičkou do láhví.... více o Rybízové víno II.

10 minut
Salát zdravíčko

Salát zdravíčko

Mrkev, celer a zelí nastrouháme nebo nakrájíme na velmi jemné proužky (nelépe je ji nastrouhat na struhadle). Pak je vložíme do větší mísy a asi 10... více o Salát zdravíčko

Houbové knedlíky II.

Houbové knedlíky II.

Těsto: V trošce vlažného mléka rozpustíme droždí. Do mísy dáme mouku, vejce, sůl, vykynutý kvásek a vlažným mlékem zaděláme tužší těsto. Necháme... více o Houbové knedlíky II.

Doporučujeme

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

240
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
124
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
60
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
59
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
51
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
AHA.cz Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Běžecký pás inSPORTline ZenRun 45 – ideální parťák pro domácí běhání

Vyzkoušeli jsme: Běžecký pás inSPORTline ZenRun 45 – ideální parťák pro domácí běhání

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Policie má dobré zprávy: Našli synovce Petra Rychlého! Jáchym zmizel po hádce s mámou

Policie má dobré zprávy: Našli synovce Petra Rychlého! Jáchym zmizel po hádce s mámou

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

  • Recepty.cz
  • Způsob přípravy
  • Kvašení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact