• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Způsob přípravy
  • Kvašení

Kvašení

Vybíráme z receptů

Přidat kategorii do oblíbených
6 minut
fermentované zelí  (a la Kimchi)

fermentované zelí (a la Kimchi)

Nedovolím si to nazvat Kimchi , ale chutná to rozhodně lépe než většina kupovaných "kimchi" v supermarketech. Variantu z bílého zelí jsem okoukala... více o fermentované zelí (a la Kimchi)

120 minut
Koláčky

Koláčky

Uděláme kvásek. Na vál dáme mouku, přidáme změklý tuk a vejce. Přilijeme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme cca 1/2 hodiny odpočinout v ledničce... více o Koláčky

10 minut
Tibetský vodní kefír

Tibetský vodní kefír

Tibetskou houbu zalijte polotučným nebo plnotučným mlékem. Pokud chcete vyrobit kefír z vody, použijte vychladlou převařenou a přidejte pár kousků... více o Tibetský vodní kefír

15 minut
Domácí kvašená zelenina

Domácí kvašená zelenina

Směs pokrájené zeleniny napěchujte do důkladně vymyté sklenice. V převařené vodě rozpusťte sůl a solným roztokem zalijte zeleninu tak, aby byla celá... více o Domácí kvašená zelenina

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

Troubu předehřejte na 180°C, pekáč vyložte pečicím papírem. Maso osolte, opepřete a dobře promíchejte s kečupem, třemi vejci, najemno nakrájenou... více o Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Uleželé tofu à la Romadur

Uleželé tofu à la Romadur

Tofu nakrájejte na kostky asi 2 x 2 cm a naskládejte v malých rozestupech na pečicí papír. Přiklopte, abyste zabránili osychání, a nechte v teple 2... více o Uleželé tofu à la Romadur

10 minut
Kysaná zelenina

Kysaná zelenina

Zeleninu očistěte a nakrájejte na špalíky o průměru asi půl cm. Květák a brokolici rozeberte na menší růžičky. Vše s chilli nasypte do skleněné nádoby... více o Kysaná zelenina

20 minut
Nakládaný sýr (balkánský / feta)

Nakládaný sýr (balkánský / feta)

Skvělá chuťovka k vínu i k pivu na léto. Sýr nakrájíme na větší kostky (o hraně cca 1,5 až 2 cm). Pak si nakrájíme i další ingredience – olivy, cibuli... více o Nakládaný sýr (balkánský / feta)

90 minut
Bramborový chléb

Bramborový chléb

Uvařené nebo upečené brambory oloupejte a najemno nastrouhejte. Droždí rozpusťte ve studené vodě s medem. Přidejte k mouce a pomalu vmíchejte... více o Bramborový chléb

70 minut
Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Do hnětače dejte nejdříve mouku se solí. Potom opatrně přidávejte studenou vodu s podmáslím, med, máslo, lněné semínko a droždí. Míchejte, dokud... více o Podmáslový chléb

55 minut
Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami

Bramborový chléb s jogurtem a…

Den předem řecký jogurt osolte, dejte ho do plátýnka a nechte v chladu vykapat. Na chleba uvařte brambory ve slupce. Oloupejte je, osušte a... více o Bramborový chléb s jogurtem a bylinkami

40 minut
Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

600 g mouky smícháme s celým balíčkem prášku do pečiva a lžičkou soli. V druhé misce smícháme olej se zakysanou smetanou. Ve třetí misce ohřejeme 200... více o Domácí (plněné) rohlíky

60 minut
Těsto na domácí chleba

Těsto na domácí chleba

Nejprve si zaděláme na kvásek z hrnečku vlažné vody, cukru a kostky droždí.Než nám kvásek vykyne, tak si mezí tím smícháme mouku sůl a kmín promícháme... více o Těsto na domácí chleba

60 minut
Těsto na francouzské bagety

Těsto na francouzské bagety

250 ml mléka ohřejeme, přidáme lžičku cukru, mouky a čerstvé droždí. Necháme vzejít kvásek.V druhé misce prosejeme mouku, přidáme olej, zbylé teplé... více o Těsto na francouzské bagety

Jablečný ocet - domácí výroba

Jablečný ocet - domácí výroba

Výrobu jablečného octu podle letitého receptu našich babiček se budu snažit popsat co nejsrozumitelněji. :-) Do desetilitrového kbelíku naloupeme... více o Jablečný ocet - domácí výroba

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Zelí očistíme, zbavíme povadlých listů, rozkrojíme na menší díly tak, aby každý díl držel pohromadě kousek košťálu, pak se nám zelí při krouhání... více o Kysané zelí ve sklenicích + salát

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Okurky důkladně očistíme kartáčkem a opláchneme čistou vodou. Špičky okurek odkrojíme nebo okurky napícháme vidličkou - to proto, abychom urychlili... více o Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Kynutý houskový knedlík v domácí pekárně

Kynutý houskový knedlík v domácí…

1. V mléce rozšleháme vajíčko a nalijeme do nádoby v pekárně (v případě, že nemáte vajíčko, můžete dát 1 lžíci oleje). Přidáme rohlík nakrájený na... více o Kynutý houskový knedlík v domácí pekárně

10 minut
Pivní tvarůžky

Pivní tvarůžky

Do uzavírací nádoby klademe vrstvy: rozdrobené tvarůžky, drcený kmín, červená mletá paprika. Až máme vrstvy pokladeny, zalijeme 1 dl piva, uzavřeme... více o Pivní tvarůžky

Domácí světlý bochník s kmínem

Domácí světlý bochník s kmínem

Prosátou mouku smícháme se sušeným droždím, solí a kmínem, přidáme ocet, vlažnou vodu a zaděláme těsto. Nebo klasickým způsobem zaděláme kvásek a... více o Domácí světlý bochník s kmínem

Rychlokvašené zelí - už za tři dny!

Rychlokvašené zelí - už za tři dny!

Zelí omyjeme a nakrouháme, na dno většího hrnce dáme chlebovou kůrku, rozpůlený syrový brambor a navrch pěchujeme zelí. Jednotlivé vrstvy zelí... více o Rychlokvašené zelí - už za tři dny!

Jablečný ocet

Jablečný ocet

Jablka nastrouháme na umělohmotném struhadle i se slupkami. Vložíme je do 4 l lahve, zalejeme vodou, přidáme hřebíčky, zakryjeme celofánem a upevníme... více o Jablečný ocet

Domácí fernet

Domácí fernet

Všechny bylinky POZOR VELMI OPATRNĚ VÁŽIT S MAX. PŘESNOSTÍ zalijeme vinovicí a necháme 14 dní neležet, poté přibarvíme odpáleným cukrem.... více o Domácí fernet

Saké - činzáno

Saké - činzáno

Cukr s vodou svaříme a vychlazené nalijeme na rýži, pak přidáme zbylé suroviny a necháme 6 týdnů kvasit. Poté slijeme a dolijeme do 4 l vodou a... více o Saké - činzáno

Višňovka II.

Višňovka II.

Višně propláchneme ve vodě. Do 4 litrové sklenice klademe višně a prosypáváme cukrem krystal. (Naklademe asi 5 cm višní a prosypeme). Sklenici... více o Višňovka II.

Ovocné víno

Ovocné víno

Ovoce omyjeme a vložíme do 2 třílitrových lahví. Vodu svaříme s cukrem a necháme vychladnout. Vlahým nálevem zalijeme ovoce, láhve zaděláme celofánem,... více o Ovocné víno

Jahodový likér

Jahodový likér

Do větší sklenice třeba od okurek vkládáme vrstvy jahod a cukru. Zalijeme alkoholem, uzavřeme a uložíme na tmavé místo při pokojové teplotě na 1 měsíc... více o Jahodový likér

15 minut
Likér čtyř vůní

Likér čtyř vůní

Do velké skleněné nádoby nalijte alkohol, přidejte všechny přísady a přikryjte. Nádobu postavte na okno vystavené slunci a nechte 1 měsíc louhovat.... více o Likér čtyř vůní

15 minut
Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Opraný rybíz dáme do láhve, cukr rozpustíme ve vodě a nalijeme na rybíz. Necháme kvasit asi 1 měsíc a když je čiré, stáčíme hadičkou do láhví.... více o Rybízové víno II.

10 minut
Salát zdravíčko

Salát zdravíčko

Mrkev, celer a zelí nastrouháme nebo nakrájíme na velmi jemné proužky (nelépe je ji nastrouhat na struhadle). Pak je vložíme do větší mísy a asi 10... více o Salát zdravíčko

Houbové knedlíky II.

Houbové knedlíky II.

Těsto: V trošce vlažného mléka rozpustíme droždí. Do mísy dáme mouku, vejce, sůl, vykynutý kvásek a vlažným mlékem zaděláme tužší těsto. Necháme... více o Houbové knedlíky II.

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

82
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
80
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
51
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
42
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
34
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

  • Recepty.cz
  • Způsob přípravy
  • Kvašení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact