Vršky rajčat ukrojíme a rajčata dokola nakrojíme, opatrně vydlabeme (používám malou lžíci), vršky a dužinou nasekejte. Vydlabaná rajčata osolte a... více o Zahradníkova mňamka
Nejdříve připravíme naporcované kotlety, které naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se při grilování nezkroutily. Na marinádu v misce smícháme 1... více o Grilované kotlety s ostrou omáčkou
Maso naklepeme a namáčíme v marinádě, kterou jsme smíchali z výše uvedených ingrediencí. Uložíme do jakékoliv uzavíratelné nádoby a necháme v chladu... více o Marináda na maso III.
Celer oloupeme a syrový nastrouháme (na hrubší slzičky). Přidáme šlehačku a důkladně promačkáme. Celer tím zvláční Pak ochutíme cukrem, solí a... více o Nezdravý celer
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worchestrovku a sojovku. Dále ještě všechno dohromady... více o Nejjednoduší výborná marináda
Do menší misky dáme sojovku, worchester, koření, naředíme troškou piva a nakonec utřeme několik stroužků česneku, zamícháme a těsně před opékáním, kdy... více o Vylepšené špekáčky na opékání
Ugrilujeme nejlépe na domácím grilu naložené maso nakrájené na malé nudličky (olej, sójovka, grilovací koření, sůl, pepř, solamyl) a necháme... více o Alfresco salát s těstovinami
Čistého kapra bez hlavy a ocasu osolíme, okořeníme grilovacím koření zevnitř a zvenku. Nakrájíme cibuli na kolečka a poklademe na rozprostřený alobal,... více o Kapr naší mamky
Řízky přes fólii jemně naklepeme. Na každý řízek položíme plátek pršutu, čtvrtku mozzarely, osolíme, opepříme a svineme. Závitky ovineme rozmarýnem.... více o Telecí závitky
Vepřové koleno omyjeme. Připravíme si nálev: v 1 litru vody rozmícháme lžíci octa, lžíci soli a přidáme koření. Koleno nařízneme, dáme do hrnce a... více o Lahůdkové vepřové koleno
Cibuli nakrájíme na jemno a smícháme s prolisovaným česnekem a olejem. Osolíme, opepříme. Směsí potřeme kotlety a dáme na 3 hodiny do chladu odležet.... více o Jehněčí kotlety s feferonkami
Do igelitového sáčku nasypeme na kostičky nakrájené kuřecí maso, olej, vegetu a grilovací koření. Necháme 1-2 hod. odležet na tmavém a chladném místě.... více o Grilované kuřecí kousky
Všechno smícháme dohromady. Do této marinády naložíme naklepané plátky masa (vepřové, drůbeží) a uložíme přes noc do ledničky. Potom už jen smažíme na... více o Skvělá marináda na maso
Skopové nebo hovězí maso umeleme spolu s cibulí. Potom přidáme nadrobno nakrájené natě cibulky, koriandru, petrželky a bazalky, pepř, sůl, tuk nebo... více o Lulja kabab
Jemně naklepeme kuřecí prsa asi tak, aby zůstala pěkně vysoká a šťavnatá. Pokud je máte rádi spíše sušší, tak je třeba propíchejte steakovým nožem a... více o Kuřecí steak Feng-Shui
Maso a anglickou slaninu nakrájíme na kostky, cibuli na půlměsíčky. Začneme střídavě napichovat na špejle nebo grilovací jehly. Do misky dáme 5 lžic... více o Báječné špízy
Očištěné kuře potřeme uvnitř i vně olejem ochuceným směsí koření, příp. můžeme dosolit. Upevníme ho na rožeň a zvolna opékáme ze všech stran. Při... více o Pikantní kuře na rožni
Máslo, olej, cukr, citronovou šťávu a tabasco zahříváme, dokud se vše nespojí. Nalijeme do pekáče a necháme vychladnout. Na šťávu vložíme lososa,... více o Grilovaný losos
Naklepeme si kuřecí stehna cca 120-150 g na 1 porci a okořeníme steakovým kořením, pokapeme olejem, podlijeme vodou a dáme péct do trouby na 250 °C na... více o Tak tomu nikdo neodolá...
Z uvedených přísad vypracujeme těsto, rozdělíme ho na dva díly a vyválíme pláty. Plát položíme na vymaštěný plech a druhým přikryjeme náplň.<BR>Náplň:... více o Jablkové řezy III.
Prsa nakrájíme na hrubší plátky, potřeme olejem, obalíme v grilovacím koření a grilujeme z obou stran asi 15 minut. Do smetany přidáme na jemno... více o Kuřecí prsa s bazalkovou omáčkou
Maso na malé kousky, aby se vešly na špíz a držely tam. Lisovaný česnek, cibuli, feferonky, bobkový list, papriku, kmín, chilli, pepř, tymián a... více o Špízy na grilu
//**Vše naložíme večer:**// smícháme a necháme do druhého dne odležet. Zabalíme do alobalu a dáme na gril - asi tak za 1-1/2 hodiny je to hotové.... více o Živánská po česku
Omytá a osušená stehna posolíme, posypeme grilovacím kořením a hned dáváme do papińáku na rozpálený olej (vše děláme rychle, aby maso nezvlhlo). Dno... více o Grilované kuře z papiňáku
Větší porce kapra nasolíme, opepříme asi 1 hod. předem. Všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady, polovinou marinády zalijeme kapra, druhou... více o Kapr v marinádě
Cukety nakrájíme podélně, lilek na kolečka. Obojí posolíme a necháme "vyplakat". Poté grilujeme (použila jsem stolní elektrický gril), nebo opečeme na... více o Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě
Očištěné kuře posypeme kořením Grilované kuře a necháme alespoň hodinu odležet. Klobásu nameleme a smícháme společně s mletým masem, na kousky... více o Grilované kuře s nádivkou
Kuřecí prsa nakrájet jako rybu, uvnitř posolit, posypat červenou paprikou, pepřem a vložit plátek uzené slaniny. Sepnout jedním, dvěma párátky (jehlou... více o Vycpaní orli
Vše kromě prsíček dle návodu dát do mísy a pořádně promíchat (kdo používá mix fix, do kterého se tato dávka skvěle vleze doporučuji, protože se to v... více o Kuřecí řízky v jogurtové marinádě na gril
Česnek, cibuli, polovinu cukru a lžíci rybí omáčky dáme do mixéru a rozmixujeme, zředíme šálkem vody. Kuřecí maso nakrájíme na proužky, napícháme na... více o Kuřeci sataj na grilu
Malé cukety podélně rozřízneme na plátky, ale na jednom konci nedořízneme, plátky rozložíme (má to vypadat jako vějíř). Takto upravenou cuketu lehce!... více o Cukety zapečené s nivou
Uvedené přísady smícháme a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Množství koření se meze nekladou, záleží na každém jedinci. Poté upleskáme menší... více o Pleskačky
Maso lehce naklepeme, potřeme marinádou a necháme odležet. Z alobalu určeného na grilování si připravíme 4 obdélníky, potřeme olejem, rozložíme syrové... více o Balíček na gril
Polozmraženou kýtu (proto, aby se nám dobře krájela) nakrájíme na asi 0,5 cm nebo méně široké plátky, po vlasu (omlouvám se za ten výraz, ale nejsem... více o Carne asada - maso na grilu i doma
Žampiony očistíme, přepůlíme a potřeme marinádou. Grilujeme buď na grilu nebo na kameni z obou stran do zlatohněda. Hodí se jako příloha k sušším... více o Žampiony z grilu
Maso nakrájíme na větší kousky a na několik hodin jej společně s pokrájenými játry necháme proležet v marinádě (v chladničce). Papriky a cibuli nebo... více o Ďábelské jehly
Smícháme jogurt a všechno koření kromě oleje, tím budeme potírat kuře až na rožni. Touto marinádou potřeme kuře a marinujeme přes noc v lednici.... více o Kuře na ohni
Oloupaný lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Připravíme si marinádu z oleje, prolisovaného česneku a jemně nasekané... více o Grilovaný lilek
Omyjeme 1 kg stehýnek, osolíme a trochu posypeme grilovacím kořením. Do kastrolku nalijeme pivo a cca 2 lžíce oleje. Přidáme grilovací koření, dle... více o Marinovaná stehýnka po vesnicku
Rozpálíme gril. Oloupeme a prolisujeme česnek, přidáme bylinky, olej, sůl a pepř. Klobásy podélně nařízneme, né však až do konce a potřeme vnitřní... více o Schované grilované klobásy
Hermelín nakrájíme na menší kousky. Každý kousek zabalíme pečlivě do plátku slaniny, aby sýr nevytékal. Napichujeme na špejle či grilujeme na... více o Sýrový špíz na grilu
Menší neoloupané cukety podélně nakrájíme na plátky, posolíme a po hodině slijeme šťávu. Pak je naložíme do marinády z oleje, sojové omáčky, česneku,... více o Cukety na grilu tety Milice
Anglickou slaninu osmshneme společně s cibulí lehce do zlatova a necháme pak vychladnout. Potom dobře promícháme mleté maso, sůl, pepř, hořčicové... více o Karbanátek ke grilování
Filet necháme s kůží. Z obou stran potřeme olejem, citronovou šťávou, posolíme, okořeníme. Necháme v lednici rozležet, stačí pár hodin. Grilujeme v... více o Losos na grilu
Rybu vykostíme, nakrájíme na kostky, stejně tak papriku. Rajčata a cibuli nakrájíme na čtvrtky. Jednotlivé kousky ukládáme do oleje, osolíme, opepříme... více o Rybí kebab
Přísady na marinádu smícháme. Řízky naklepeme a vložíme do marinády. Necháme v chladničce odležet 1-2 dny. Občas překládáme, aby všude byla marináda.... více o Mňam, mňam masko
Prsíčka nakrájíme na plátky a naložíme do marinády z ostatních ingrediencí. Dáme do ledničky minimálně na 2 hodiny, ale čím déle tím lépe. Potom... více o Kuřecí prsíčka v kysané smetaně
Na olivovém oleji orestujeme cibulku a sloupnutá pokrájená rajčata, dochutíme solí, pepřem a česnekem. Česneková omáčka na brambory: kelímek zakysané... více o Vepřová panenka po provensálsku na grilu
Kapra bez šupin páteře zbavíme: na hřbetě ho podle hřbetní ploutve od hlavy k ocasu nakrojíme a páteř vyřízneme. Otvorem pak rybu vykucháme, uvnitř... více o Nadívaný kapr - na pečení a grilování
Čekanku nakrájíme na proužky, prudce opečeme na grilu a naložíme do marinády připravené z výše uvedených ingrediencí. Na špíz napícháme střídavě... více o Špíz z kachních prsíček na grilu