Maso nasekáme na kousky, opláchneme ve vlažné vodě. Větší část cibule drobně nakrájíme, osmahneme dorůžova na sádle, přidáme papriky, zpěníme,... více o Dančí guláš
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na cibuli osmažené dozlatova. Přidáme rajčatový protlak a znovu osmažíme. Přisypeme papriku,... více o Kančí guláš s brusinkami
Konzervované fazole lehce propláchneme na cedníku. Na nakrájenou zpěněnou cibulku dáme osmahnout pokrájené hovězí, osolíme a opepříme. Dusíme asi 20... více o Rychlý šoulet
Kuřecí maso nakrájíme na plátky, potom na nudličky, lehce opečeme na pávni vytřené olejem, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme téměř doměkka.... více o Kuřecí nudličky se zeleninou a těstovinami
Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na tenké plátky nakrájené vepřové maso. Osolíme, opepříme a osmahneme. Potom přidáme... více o Francouzské špagety
Maso na strojku umeleme a podusíme na cibulce zpěněné na oleji. Postupně přidáváme po trošce uvedené koření, zaprášíme moukou a podlijeme vodou.... více o Italská Pastašuta (Pastasciuta)
Na másle podusíme drobné nakrájené houby, podle chuti je osolíme, přidáme tlučený kmín a drobně nakrájenou petrželku nebo pažitku. V kastrole... více o Špagety s houbami a sýrem
Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, sůl a bobkový list, podlijeme a dusíme asi 20 minut. Pak přidáme rajčatový protlak a ještě... více o Makaróny po Italsku
V pekáčku rozpustíme tuk, vložíme nakrájené žampióny a cibuli, orestujeme, přidáme na kostičky nakrájená rajčata (nejdříve je spaříme a oloupeme), na... více o Zapečená drůbeží pochoutka
Slaninu nakrájíme na proužky a rozložíme na dno hluboké pánve. Maso nakrájíme na nudličky, dáme je na slaninu, osolíme a opepříme. Mrkve nakrájíme na... více o Studentské ragú
Žampióny očistíme, rozkrájíme a podusíme. Poté je osolíme a okořeníme kmínem. Nadrobno pokrájenou cibuli a anglickou slaninu nakrájenou na kostky... více o Dřevorubecký kastrůlek
Umyté baklažány prekrojíme po dĺžke na polovicu, vložíme do osolenej vriacej vody a uvaríme do polomäkka. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu,... více o Lilek plněný houbami
Fazolky uvaříme ve slané vodě. Mrkev a pórek nakrájíme na tenká kolečka, papriku na nudličky. Na oleji podusíme česnek nakrájený na plátky, přidáme... více o Vegetariánské nudle
Zelí a papriku nakrájíme na proužky a podusíme na oleji spolu s kořením. Po chvíli přilijeme bílé víno a dusíme do poloměkka. Pak přidáme neloupaná,... více o Bílé zelí pro gurmány
V kastrolu rozehřejeme olivový olej, přidáme bazalku a rozetřený česnek, chvilku restujeme a poté přisypeme na kostičky nakrájenou cuketu, osolíme a... více o Těstoviny s cuketou
Rýži přebereme, propláchneme, přidáme lžíci tuku a vodu (1 díl rýže a 1 1/2 dílu vody), osolíme a dusíme doměkka. Žampiony očistíme, nakrájíme a... více o Žampionové rizoto
Na másle osmažíme kostičky cibule a osolené porce kuřete dozlatova, zaprášíme paprikou. Až se maso paprikou obarví vše zalijeme lečem a za mírného... více o Kremnický perkelt
Na másle osmažíme cibulku, přisypeme hrách, zalijeme vývarem, přidáme cukr, sůl, pepř a přivedeme k varu. Přikryjeme a vaříme na mírném ohni asi 15-20... více o Hrachová polévka s mátou
Na oleji osmahneme na kolečka nakrájený pórek, nasekaný česnek a koření. Přidáme na růžičky rozebraný květák a kostičky mrkve, podlijeme vodou a... více o Fazolové kari
Papriku, cibuli a koření lehce podusíme na oleji bez česneku. Směs necháme vychladnout. Hermelín, středně uleželý, rozkrojíme na plocho, jedenu... více o Naložený Hermelín I.
Maso obalíme ve směsi koření a mouky. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky. Na pánvi orestujeme slaninu s masem. Na zbylém výpeku orestujeme cibuli,... více o Cikánský řízek
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, rozpálíme olej, kousky osolíme a vložíme na pánev. Nakrájíme česnek na jemné plátky a přidáme do pánve, až bude... více o Kuře po italsku
Na troše oleje a másla orestujeme nakrájenou cibuli a postupně přidáváme pokrájený pórek, mrkev a papriku, na růžičky rozebraný květák a brokolici,... více o Rybí pánev
Kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a na horkém oleji opečeme prudce ze všech stran do zlatova a dáme stranou. Do tuku v... více o Mexické kuře III.
Rýži propláchneme, osolíme, přidáme tuk a dusíme pod pokličkou doměkka. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo a pokrájené... více o Houbové rizoto po provensálsku
Brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mouku, sůl a pepř a dobře promícháme. Vzniklé těsto protlačujeme hrubým struhadlem do vroucí vody,... více o Strapačky se zelím
Na rozehřátém oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme všechno koření a kousky kuřete a smažíme zhruba 5 minut. Vlijeme kokosové... více o Kuře na kari
Kotlety naklepeme, na okrajích a u kostí nařízneme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a na tuku opečeme z obou stran. Pak podléváme vínem a dusíme... více o Kapucínské kotlety
Králíka (libovolné maso) nakrájíme na menší nudličky a necháme alespoň přes noc v marinádě (olej, vejce, sladká paparika, sójová omáčka). Na pánvi... více o Čína z králíka
Na tuku zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou kapustu a chvilku promícháváme. Přidáme sůl, pepř a podlijeme (hodně) vodou. Potom přidáme trochu vegety... více o Sójové kostky v kapustě
Na rozehřátém másle orestujeme nakrájené žampiony a cibuli, přidáme na kostičky nakrájená a oloupaná rajčata a nudličky slaniny. Osolíme, opepříme,... více o Zapečené drůbeží mňam
Z krkovice nakrájíme plátky, naklepeme je, na okrajích trochu nařízneme, osolíme a opečeme na tuku. Přidáme sekanou cibuli, prolisovaný česnek a kmín,... více o Plátky na pivu
Vykuchané, očištěné a omyté kuře rozdělíme na menší kousky, které osolíme a opepříme. Na rozhřátém sádle opečeme nakrájenou slaninu, šunku, vložíme... více o Kuře na pánvi po římsku
Na másle osmažíme nakrájenou cibuli, až začně zlátnout, přidáme nakrájené paprikové lusky, lilek a rajčata, osolíme a dochutíme vším kořením kromě... více o Indické lečo
Maso nakrájíme na kostky. Na másle osmažíme nasekanou cibulku, přidáme utřený česnek, ocet a citrónovou šťávu a pražíme. Po chvilce přidáme maso a... více o Vepřové kari
Maso nakrájíme na kostky a promícháme se sójovou moukou, vínem a worcesterovou omáčkou. Na oleji osmažíme nasekanou cibuli, pálivou papriku a zázvor.... více o Vepřové ze Šilangu
Očištěné kuře nakrájíme na kousky a na oleji je prudce osmažíme. Vyjmeme a na témže oleji usmažíme nasekanou cibuli dozlatova. Přidáme všechno koření... více o Kuře Malika Káfúra
Jednu cibuli a česnek umeleme a vmícháme všechno koření. Touto pastou potřeme naporcované kuře a chvíli necháme uležet. Druhou cibuli nadrobno... více o Kuřecí kari po bengálsku
Očištěné kuře naporcujeme a kůži stáhneme. Česnek, sůl a všechno koření vyjma šafrán důkladně rozetřeme a kuře tím potřeme. Porce vložíme na rozpálené... více o Kuře krále Prithvírádže
Očištěnou kančí kýtu prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem a necháme odležet. Na sádle osmahneme drobně nakrájenou... více o Kančí kýta s jalovcem
Očištěné maso nakrájíme na menší kousky. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dozlatova, přidáme rajčatový protlak, zasmahneme a zalijeme vodou... více o Matliarský guláš
Maso opláchneme, nakrájíme na porce, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, zakápneme worchestrovou omáčkou a obalíme v mouce. Takto připravené plátky... více o Karpatská roštěná z jelena
Zajíce odblaníme, protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme koření,... více o Zajíc na smetaně
Na oleji rozehřejeme česnek s plátky cibule, přidáme na nudličky nakrájené maso a zprudka osmahneme. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, sůl, koření,... více o Těstoviny s čínskou omáčkou
Cibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme na sádle, potom přidáme pokrájené houby, na kostky nakrájenou papriku a stejně tak i salám. Krátce zprudka... více o Houbový guláš V.
Směs mořských plodů podusíme na másle, přidáme sůl, pepř, 3 stroužky česneku, trošku žampionů.Podlijeme a chvíli dusíme.Přidáme drobně sekanou pažitku... více o Směs mořských plodů s bramborem
Kuřecí packy osolíme, opepříme a osmahneme na másle se žampiony. Podlijeme whisky, necháme oflambovat. Dále dusíme až je kuře hotové. Pak kuře vyjmeme... více o Kuře na whisky
Maso osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Čekanku pokapeme citronovou šťávou, rozložíme ji na plátky masa, které svineme a sepneme jehlami. Kořenovou... více o Hovězí závitky s čekankou
Opláchnuté a osušené porce kapra protáhneme klínky slaniny a osolíme. Na rozehřátém oleji porce kapra zvolna opečeme. Kapra vyjmeme, olej z pánve... více o Kapr na paprice
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, drcený česnek a drcenou zázvorovou hlízu. Přidáme na kousky posekané kuře. (Kousky jsou asi velikosti palce... více o Kuřecí polévka se zázvorem