Maso nakrájíme na kostičky, očištěnou kořenovou zeleninu a brambory rovněž. Rajčata oloupeme a nakrájíme na osminky. Smícháme, osolíme, posypeme... více o Letní kostičky z králíka
Omytá jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a vykrojíme jádřince. Vložíme do kastrolu s trochou vody a mírně rozdusíme. Propasírujeme přes cedník... více o Studená polévka z jablek
Hrášek necháme rozmrazit. Všechnu zeleninu očistíme. Brokolici rozdělíme na růžičky, mrkve nakrájíme na kolečka a pórek na kroužky. Rajčata nařízneme... více o Těstoviny s pestrou zeleninou
Na nudličky pokrájené zelí podlijeme vodou, přidáme kmín a sůl a dusíme nejprve v otevřené nádobě. V jiné nádobě osmažíme na sádle nakrájenou cibuli,... více o Moravské zelí (4 osoby)
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Mezitím na rendlíku rozpustíme polovinu dávky másla, přidáme drobně nakrájenou šunku, na... více o ŠIROKÉ NUDLE (LASAGNE) PO MILÁNSKU
Na rozehřátém oleji opečeme prolisovaný česnek, přidáme nakrájená rajčata, přikryjeme a pomalu dusíme. Přilijeme víno, přidáme očištěné nakrájené... více o Omáčka z oliv
Řízky jemně naklepeme a na pánvi vytřené olejem opečeme. Osolíme, podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme do měkka. Potom nové koření a bobkový list... více o Kuřecí řízky s pórkem
Plátky stehen odblaníme a lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji osmahneme, maso vložíme na cibuli a asi 5 minut dusíme. Přidáme,... více o Pikantní plátky z kuřecích stehen
Nejdříve uvaříme přes noc namočenou cizrnu s bobkovým listem. Na oleji zpěníme koření a přidáme nakrájenou cibuli. Až je vše dozlatova, přisypeme... více o Čínská zeleninová směs s cizrnou
Na rozehřátém oleji zesklovatíme kostičky cibule a papriky. Bůček nakrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme a posypeme grilovacím kořením. Přidáme na... více o Andělské zvony
Cuketu oloupeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Na rozškvařené slanině osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli,... více o Cuketa s koprem
Na oleji osmažíme cibuli a česnek, přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a restujeme, až je maso měkké. Na téměř hotová kuřecí prsíčka vysypeme směs... více o Mexické špagety s uzeným sýrem
Očištěné a oprané půlky kapra osušíme, naporcujeme, na každé porci prořízneme na kůži nekolik zářezů, porce potřeme pastou ze směsi bylinek a... více o Kapr pečený s bylinkami na másle
Houby orestujeme na pánvi na rozpáleném oleji, přidáme cibuli, krájenou na půlkolečka, okořeníme drceným pepřem, drceným kmínem, solí, zaprášíme... více o Lišky na smetaně
Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, posypeme paprikou, odstavíme. Do druhého kastrulku dáme na olej kuře a zprudka osmažíme. Pak oheň stáhneme, maso... více o Kuřecí perkelt
Kuřecí čtvrtky osolíme, opepříme a ze všech stran osmahneme na oleji. Vyjmeme na talíř. Cibuli jemně nakrájíme, dáme na olej, přidáme na plátky... více o Kuřecí čtvrtky s olivami
Omáčka - sauce bordelaise: Na pánvi smícháme všechny přísady a na mírném příkonu dusíme 30 minut. Přidáme víno a připravený základ, zamícháme a vaříme... více o Kuře pečené s hříbky
Rybu nakrájíme na 2 cm široké plátky a na rozpáleném oleji krátce opečeme. Rybu vyndáme a držíme v teple Do pánve přidáme nakrájená rajčata, bouquet... více o Mník na víně
Vykostěné kuře nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a vložíme do rozpáleného oleje. Dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, přidáme nakrájenou cibuli... více o Kuře podle Cyrila
Prsíčka nakrájené na větší plátky, nebo maso ze stehen naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, položíme na ně plátek anglické slaniny a pórek.... více o Medailónky z kuřete
Velký pečený brambor bez másla nebo asi 250 g těstovin nebo rýže. K tomu si dopřejte dušenou zeleninu ochucenou česnekem a posypanou 1 kávovou lžičkou... více o Lehká rychlá večeře
Cuketu oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silné plátky, které z jedné strany osmahneme. Plátky otočíme a na každý položíme plátky česneku, rajčete a... více o Cuketa se sýrem
Na rozpáleném oleji podusíme cibuli, petržel a česnek. Po chvíli vmícháme pastu, podlijeme vínem a necháme 5 minut dusit. Vmícháme spařená, oloupaná,... více o Těstoviny s brokolicí V.
Guláš vaříme pokud možno v papiňáku - pokud jej nemáte, je nutné si popsaný postup přizpůsobit tj. zejména prodloužit dobu dušení masa. Ještě než... více o Guláš ukrutný
Brokolici předvaříme a rozdělíme na růžičky. Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájený česnek a petrželku, přidáme brokolici a osmahneme. Po chvíli... více o Brokolice s česnekem
Sójové nudličky spaříme vývarem a necháme 15 minut stát. Pak je scedíme a smícháme s kousky nakrájeného kuřecího masa. Na oleji zpěníme utřený česnek,... více o Pekingské nudličky s kuřecím masem
Pekingské sójové maso povaříme 15 minut v osoleném a Solčankou okořeněném nálevu. Zcedíme. Žampiony nakrájíme a podusíme s nakrájenou cibulí,... více o Pekingské maso (sojové) se žampiony
Cibuli zpěníme na másle, přidáme drobně pokrájenou brokolici, špetku soli a dusíme. Měkkou brokolici zalejeme rozšlehanými vejci s petřzelkou a za... více o brokolice s vejci
Cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka zpěníme na oleji, přidáme kuřecí maso a odblaněná drůbeží játra - oboje pokrájené na hranolky - a za stálého... více o Minutková kuřecí směs
Na másle osmahneme drobně krájenou cibuli, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem... více o Candát na ruský způsob
Lilky omyjeme a nakrájíme (příp. můžeme oloupat), osolíme a necháme 30 min "vypotit". Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Mozzarellu necháme... více o Špaghetti ala siciliana
Do hrnce dáme olej. 4 stroužky česneku propasírujeme a zpěníme na oleji. Přidáme žampiony. Za občasného míchání dusíme 5-8 minut. Přidáme mražený... více o Těstoviny - fettucine se žampiony, hráškem a šunkou
Špagety uvaříme. Žampiony nakrájíme na plátky a osmahneme na rozpáleném oleji. V mixeru rozmixujeme Nivu se smetanou. Přidáme na pánev k žampionům a... více o Smetanové špagety II.
Cukety omyjeme, odkrojíme konce, podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky asi 3-4 mm silné. V kastrolu rozpálíme olivový olej, přidáme protlačený... více o Testoviny s cuketami
Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci. V pánvi na cibulce podusíme nakrájené žampiony, osolíme, opepříme. Přidáme malé kostičky šunky, nasekané stroužky... více o Provensálské nudle
Osmažíme cibuli do zlatova. Přidám maso a restuji tak dlouho, až ztratí růžovou barvu. Přidám nasekaná rajčata, nakrájenou papriku a kožení. Dusíme... více o Chilli con carne VIII.
Kuře naporcujeme, osolíme a porce po všech stranách opečeme na oleji. Pak přidáme na kostičky nakrájený celer, necháme zpěnit a když zhnědne, přidáme... více o Kuře po myslivecku
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a na rozpuštěném másle prudce po všech stranách opečeme do zlatova. Oflambujeme nahřátým koňakem a přidáme cibuli ... více o Kuře na šampaňském
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Spaříme zelné listy, osušíme. Uvařené brambory nakrájíme do velkého hrnce a smícháme se smetanou a troškou... více o Zeleninové rolky v zelném listu
Rozporcované a pokud možno vykostěné kuře naložíme asi na 2 hodiny do rozšlehaného osoleného jogurtu. Potom na pánvi zpěníme cibulku, přidáme trochu... více o Indické kuře II.
Maso vykostíme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu, cibuli a koření dozlatova.... více o Zajíc na víně
Zatím co dáme vařit vodu na těstoviny, které připravíme dle návodu, si nadrobno nakrájíme cibuli a na oleji osmažíme do změknutí. Pak přidáme tuňáka... více o Těstovinový salát s tuňákem VIII.
Vykostěného jesetera nakrájíme na filátka, osolíme, opepříme a prošpikujeme proužky slaniny. Takto připravené porce podusíme na másle společně s... více o Jeseter na houbách
Podušená játra, uvařené brambory, houby a kapii pokrájíme na kostičky. Přidáme majonézu, worchestrovou omáčku, kečup, pepř a sůl. Vše dobře promícháme... více o Salát s houbami a játry
Na rozehřátém oleji osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli, papriku a směs koření. Poté přidáme hrubě nastrouhanou cuketu, pokrájená rajčata, protlak,... více o Mexický fazolový hrnec
Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět drobně posekanou cibuli, vyjmeme ji a na oleji opečeme ze všech stran porce králíka, přidáme česnek, koření a... více o Králík s mandlemi
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, oloupané cibule a česnek nasekáme nadrobno. Vše opečeme na oleji. Přidáme rajčata a dusíme 10-15 minut. Pórek... více o Fazolová směs na česneku
Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme jemně pokrájenou cibuli a osmahneme. Vmícháme maso pokrájené na drobné nudličky, na plátky... více o Zapečené špagety se slepičí směsí
Nadrobno pokrájenou cibuli necháme dusit na rozehřátém oleji s máslem. Přidáme na plátky nakrájený česnek, nejprve dusíme a po odpaření šťávy smažíme... více o Cibulačka s toasty
Maso nakrájíme na malé kousky, osmažíme na oleji, přidáme kolečka cibule a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka. Osolíme, okořeníme a přidáme... více o Smetanový guláš