Do vymazané teflonové dortové formy vymačkáme listové těsto. Uděláme cca 3 cm okraj. Dáme na 30 minut do lednice odpočinout. Mezitím z tuňáka... více o Tuňákový koláč s pórkem
Cukr upálíme na karamel, přidáme nasekané ořechy a ještě chvilku popražíme. Přidáme rozpuštěnou Heru, nalijeme Salko a vaříme asi 7 minut. Směsí... více o Karamelové tyčky - nepečené
Vše smícháme v mixéru s dvěma lopatkami drceného ledu. Dozdobíme jahodami.... více o Jahodové daiquiri
Ze žloutků, poloviny cukru a lžíce vařicí vody ušleháme hustou pěnu. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme tuhý sníh. Obě hmoty lehce! promícháme a... více o Tiramisu s čokoládou
Bílky našlehám se špetkou soli (jdou lépe šlehat), přidám část cukru. Žloutky našlehám se zbylým cukrem a horkou vodou. Opatrně smíchám se sněhem a... více o Obyčejný piškotový dort
Necháme zkaramelizovat cukr, přidáme Salko, na kousky nakrájené máslo, stáhneme teplotu a rozmícháme. Přidáme mleté oříšky (namočené ve 2 lžících rumu... více o Karamelové kostičky
Vše rozpustíme na mírném ohni nebo ve vodní lázni nad parou. Hmotu dáme do ledničky a až je tuhá vykrajujeme lžičkou kuličky, které obalujeme v kokosu... více o Rumové kuličky
Kuřecí řízky nakrájíme na kousíčky a naložíme do směsi z hořčice, sojové omáčky a trochy oleje. Přidáme provensálské a grilovací koření. Dáme asi na... více o Těstovinový salát VII.
Svařit 6 dcl mléka, 300 g cukru krupice a rozpustit 2 hery, vařit 2 minuty. Odstavit a na polovinu teploty ochladit a nalít do romačkaných Bebe... více o Bajadera
Všechny suroviny pokrájet na drobno a smíchat. Nálev z Moravanky doplnit do 2 dl vodou a přidat bujón, povařit jen chvilku, až se rozpustí. Do 1/4 l... více o Povelikonoční vaječný rosol
Tvarůžky nakrájíme na malé kousky, přidáme papriku, kmín, vše zalijeme smetanou a dobře promícháme. Dáme do lednice na 1 - 2 dny, občas zamícháme.... více o Tvarůžková bašta
Nejdříve dám vařit vodu (3,5 litru) s 1/2 kg rýže a 1,5 kg cukru krystalu. Až se cukr rozpustí a rýže změkne, dáme do větší nádoby a přidáme tam i... více o Arak
Tvaroh smícháme s ušlehanou smetanou, cukrem, vmícháme rozpuštěnou želatinu a hmotu vlijeme do formy. Necháme ztuhnout v lednici. Před vyklopením... více o Tvarohový věnec nepečený
Těstoviny uvaříme jen v mírně slané vodě (po uvaření by neměly chutnat slaně), propláchneme studenou vodou. Mezitím nakrájíme cibulku na dobná kolečka... více o Anglický těstovinový salát
Postup přípravy: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Vymícháme vláčné... více o Míša koláč
Tuk, med a cukr mícháme za stálého ohřívání, až se vše rozpustí a necháme vychladnout. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a prášekem do perníku,... více o Perníčky VIII.
Všetko spolu zmiešať a upiecť na vymastenom plechu. Po vychladnutí sa môže poliať čokoládovou polevou, alebo len posypať cukrom.... více o Makový koláč /svokra/
Připravíme si formu podkovy, do které vtlačíme mikrotenovou fólii. Želatinu namočíme do 2 dl studené vody a necháme nabobtnat. Do vlažného mléka... více o Valentýnská podkova
Žloutek rozetřeme s cukrem do pěny, z bílku ušleháme tuhý sníh, ušleháme šlehačku a přidáme do ní žloutkový krém, sníh a zlehka vmícháme buď kakao... více o Zmrzlinový krém
Utřeme lučinu se žloutky a cukrem do hladka. Ušleháme šlehačku, do které přidáme ztužovač. Vše smícháme dohromady a na závěr vmícháme sníh ze 3 bílků.... více o Tiramisu z lučiny
Piškoty rozdrtíme. Máslo rozpustíme a smícháme z piškoty. Rozevírací formu (26 cm) vyložíme papírem na pečení, naplníme piškotovou směsí a tu pevně... více o Melounový dort s mandlovým likérem
Do hlubší nádoby vložíme sýr, šlehačku a cukr (nebo med) a šlehačem vypracujeme tužší hmotu. Do zapékací misky postupně vrstvíme krém a piškoty, které... více o Tiramisu po Italsku
V hrnci si rozpustíme ztužený tuk s čokoládou. Mezitím si oloupeme a nakrájíme banány (asi 0,5 cm) na kolečka. Na podnos si položíme piškoty,... více o Čokoládovobanánové piškoty
Z mascarpone, 2 žloutku (můžeme přidat i 2 bílky) a cukru umícháme krém, který musí být dobře promichaný a ne moc tekutý (s bilky se stane dost... více o Pravé italské tiramisu II.
Omyté brambory uvaříme s celerem ve slupce a necháme vychladnout. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Slanečky nakrájíme na menší... více o Bramborový salát se slanečkem
Do vychlazeného, rozpuštěného tuku zamícháme sušené mléko, moučkový cukr a vodu. Vypracujeme těsto. Na prkénku z něj vyválíme váleček, který nakrájíme... více o Rafaelo IV.
Ušlehanou šlehačku smícháme s tvarohem, přidáme vanilkový cukr a dosladíme moučkovým cukrem podle chuti. Nakonec vmícháme trochu rumu na ovonění.... více o Pribináčková pochoutka
Čisté houby nakrájíme na silnější plátky a dáme na 1 minutu do horké vody. Obalíme ve strouhance, ve vajíčkách a opět ve strouhance a opečeme do... více o Houbové pečenáče II.
Smícháme Mascarpone s Pribináčkem, tvarohem, zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem, práškovým cukrem a 1-2 lžícemi rumu. Vše vyšleháme el. šlehačem do... více o Tiramisu Renata
Do čtvercové nádoby naskládáme vedle sebe piškoty, lžící zaléváme vychladlým silným espresem do kterého jsme si mohli přidat i likér. Piškoty musí být... více o Originální italské tiramisu
Vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a mouku prosátou s práškem do pečiva. 2/3 těsta vlijeme na vymazaný a vysypaný plech,... více o Koláč z pekla
Uvaříme brambory ve slupce (postup stejný jako na bramborový salát). Studené rozkrájíme stejným způsobem jako na bramborový salát. Přidáme jemně... více o Lutěnice
Smetanu a jogurty smícháme dohromady, ocukrujeme tak aby nám to chutnalo. (Můžeme polovinu oddělit a přidat kakao - chutná to pak jako pařížská... více o Nepečený dort IV.
Z ingrediencí zpracujeme těsto, mléko přidáme jen pro vláčnost těsta, po zpracování ho dáme chvilku uležet a z obou sýrů a másla vymícháme náplň.... více o Slaní sýroví šnečci
Dobře utřeme žloutky se 6 lžicemi cukru a pomalu vmícháme po lžících Mascarpone. Do větší misky s rovným okrajem, naskládáme piškoty, které rovnoměrně... více o Tiramisu pravé Italské
Do hluboké mísy nakrájíme rajčata na středně velké kousky (pro dvě osoby cca 6 velkých rajčat). Rajčata osolíme a opepříme. Na rajčata nakrájíme velmi... více o Rajčatový salát s blaťáckým zlatem
Piškotový korpus (začátečník koupí v obchodě hotový, zkušený ví jak ho vyrobit) potřeme tenkou vrstvou libovolné marmelády a polijeme pudinkem... více o Ovocný moučník pro začátečníky
Žloutky utřeme s cukrem, smetanu ušleháme, jahody rozmixujeme. Můžeme je i projít sítem, ale není nutné. Vše smícháme, dáme do amarouna a dáme zmrazit... více o Jahodová mňamka
Piškoty máčíme v rozpuštěné čokoládě a skládáme na dno dortové formy. Navrch natřeme máslový krém (klasický krém do dortu - máslo nastavené uvařeným... více o Dort s piškoty a jahodami
Veškeré přísady na těsto ušleháme a nalejeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech. Pečeme v troubě na cca 180 °C asi 45 min (zkusíme špejlí). Po... více o Skořicové řezy
Suroviny na marinádu promícháme, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Do vychlazené směsi přimícháme majonézu a promícháme. Přidáme... více o Marinované špekáčky
Hranatou formu 20x20 cm vyložíme fólií a dno pokryjeme oplatkami. V míse vyšleháme zakysanou smetanu s tvarohem a cukrem. Přidáme pár kapek... více o Meruňkové kostky
Tvaroh osolíme, prohněteme a vytvarujeme do kuliček, které naskládáme do zavařovací sklenice s víčkem. Přidáme na plátky nakrájený česnek, drcený pepř... více o Marinované kuličky z tvarohu
Svaříme vodu s cukrem, červeným vínem s kouskem celé skořice a vanilkou. Přidáme rum a malinovou šťávu. Ihned odstavíme a dáme vychladnout. Scedíme a... více o Domácí punč
Způsob přípravy Nastrouhaná jablka, 1/2 l vody, cukr a citronovou šťávu vaříme na pyré. Poté si rozmícháme pudinky ve 1/4 l vody a vmícháme do pyré.... více o Nepečený jablečný dort II.
Ušleháme žloutky + oba cukry, vmícháme olej a vodu. Pak vmícháme mouku + pdp a nakonec pomalu vmícháváme tuhý sníh z bílků. Do poloviny těsta dáme... více o Řezy s kysanou smetanou
Utřít: Lučinu, 2 žloutky, 1 lžíce cukru, 1 lžíci rumu. Ušlehat: sníh ze 2 bílků a šlehačku. Smíchat sníh se šlehačkou a opatrně vmíchat do připravené... více o Tiramisu VI.
Postup přípravy: Kompot necháme okapat. Cukr, hladkou a hrubou mouku, celá vejce, prášek do pečiva, hrnek mléka a 3/4 hrnku oleje spolu vymícháme a... více o Meruňkové řezy VIII.
Žloutky šleháme s cukrem za pomalého přilévání kávy. Do ušlehané směsi přidáme ořechy smíchané s moukou a tuhý sníh z bílků. Krém: celé vejce , cukr a... více o Ořechový korpus
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme nastrouhaný tuk, mouku smíchanou s kypřícím práškem. Z těsta oddělíme třetinu a dáme do chladničky ztuhnout aby se... více o Barončiny řezy