Hrušky oloupeme, odjádříme a nakrájíme na malé kousky. Banány vidličkou rozmačkáme v misce, přidáme mák, hrušku a zázvor a promícháme. Podle chuti... více o Ztracený banán
Kiwi a banány oloupeme, pak ovoce nakrájíme na kousky (z jablek a hrušek vykrojíme jádřinec). Odšťavníme mrkev, řepu a víno, zázvor nebo fenykl,... více o Ovocný salát se zázvorem
Oloupaná a vyjadřincovaná jablka vaříme s trochou vody a octem asi 30 minut. Pak přidáme 1 kg cukru a ještě vaříme 15 minut. Nakonec vmícháme sáček... více o Jablková povidla
Svařte sirup z vody a cukru, do kterého přidáte citronová kolečka a skořici. Jakmile se směs začne vařit, vložte oloupaná jablka bez jadřinců a... více o Jablka s krokantem a šlehačkou
Pokud není med v tekutém stavu rozvaříme ho (ve vodní lázni), přidáme víno a svaříme na 60 °C. V misce smísíme nadrobno nakrájená jablka, nasekané... více o Ovocný salát s vínem
Ustřihneme alobal ve tvaru A 4 nebo větší, podle velikosti banánů. Z alobalu utvoříme vaničku ve tvaru banánu (2x větší než banán, který tam budeme... více o Banánová bomba II.
Velmi jednoduché - čokoládu dáme vařit. Mezitím banány podélně překrojíme a dáme je spodní stranou na talířky. Když je čokoláda uvařená, pomalu ji... více o Banány na sněhu
Avokádo podélně pomocí nože rozpůlíme, vyjmeme pecku, lžící nebo lžičkou vydlabeme - zůstane slupka a tu vyhodíme. Rozmačkáme dužninu avokáda, přidáme... více o Salát s avokádem k cizrně
Meloun nakrájíme na stejnoměrné kousky (já používám vykrajovátko na kuličky z brambor), svaříme nálev, meloun rozdělíme do sklenic, zalijeme... více o Meloun jako břitva
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na plátky a obalíme v hladké mouce. Vodu, pivo, vanilkový cukr, polohrubou mouku a vejce umícháme na... více o Jablka v těstíčku
Z hrušek a jablek odstraníme jádřince a umeleme na masovém strojku. Přidáme kyselinu citronovou a dusíme, až začnou houstnout, přidáme 3/4 z množství... více o Hrušková povidla II.
Do větší mísy dáme tvaroh, jogurt, med nebo cukr a umícháme do jednolité hmoty. Přidáme na malé kousky pokrájené ovoce (kompotované nebo čerstvé) a... více o Bomba na letní vedra
Švestky rozpůlíme, promícháme s kakaem a cukrem a necháme 24 hodin stát. Občas promícháme. Potom uložíme i se šťávou do sklenic, uzavřeme a krátce... více o Švestky s kakaem
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Broskve rozpůlíme a vypeckujeme a položíme na plech, slupkou dolů. Bílky rozšleháme, dokud neztuhnou v pěnu. Přimícháme... více o Pečené broskve
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme griotku a necháme vychladit.... více o Třešňový pohár pro dospělé
Vodu s cukrem povaříme 10 min. a potom do ní dáme povařit na 3 min. čtvrtky jadřinců zbavených jablek (slupka může zůstat). Jablka vyjmeme a skládáme... více o Švestky s jablky
Višně důkladně umyjeme a už čisté ještě několikrát opláchneme a necháme okapat. Naplníme do sklenic, do každé sklenice vsypeme 100-150 g cukru (podle... více o Višně v sodovce
Jahody rozmixujeme s cukrem, dáme do porcelánové nebo plastové mísy a necháme stát, dokud se cukr nerozpustí. Občas promícháme. Potom přimícháme... více o Nevařený jahodový džem
Umytý rybíz prolijeme vroucí vodou (množství takové, abychom mohli rybíz přelít) s octem a scedíme. Do hrnce odměříme 1/4 l vody, přidáme cukr,... více o Rybíz ala brusinky II.
Rozčtvrtíme jablka a vydlabeme jádřinec. Nakrájíme na maličké kousky a dáme do mísy. Přidáme kůru a šťávu z limetky a promícháme. Přidáme ostatní... více o Pálivá jablíčka
Ananans oloupeme, odkrojíme zelenou část a tvrdou část kořene, podélně rozkrojíme, vykrojíme střední tuhou dužinu a nakrájíme na malé kousky. Jablko... více o Jamajský salát
Datle vypeckujeme a napěchujeme parmezánem. Jednotlivé datle obalíme plátky slaniny a spíchneme párátkem. Dáme do předem rozpálené trouby a opékáme... více o Plněné datle
Na noc dáme do mrazáku (nebo do lednice) jablka bez jadřince. Před naplněním rozehřejeme čokoládu s tukem na plotně ve vodní lázni. Až bude čokoláda... více o Čokoládová jablka
Cukr na pánvi zkaramelizujeme, dáme máslo a osmažíme v něm podélně rozkrojené banány. Oflambujeme rumem. Dáme na talíř posypaný přes sítko mletým... více o Banány z Karibiku
Ovoce nakrájíme na malé kousky, vsypeme na plech, dáme borůvkový kompot a vše ostatní, promícháme a dáme do trouby péct asi tak půl hodiny. Vzniklou... více o Pečené ovoce sestry Pavlínky
Vařený žloutek rozstrouháme, smícháme s jogurtem, dření a rozmělněnými piškoty.... více o Ovocný vaječný krém pro děti
Jahody a banány nakrájíme na kolečka. Do pohárků nakladema piškoty a na ně dáme krém, který si ušleháme z cukru a smetany. Na krém položíme piškoty.... více o Lehké ovoce
Ovoce oloupeme, nakrájíme na drobné kousky, smícháme a podle chuti přidáme citron a sirup. Nemusí být vůbec. Můžeme přidat i sekané ořechy a rozinky.... více o Ovocný salát
Oloupané banány a kiwi s jahodami nakrájíme lehce promícháme v misce zalijeme jogurtem. Podáváme jako dezert nebo lehkou letní svačinku.... více o Lehký ovocný salát
Suché ingredience smícháme a dáme do vhodného konteineru. Vydrží až dva měsíce. Připravujeme-li snidani pro 2 osoby, dáme suché ingredience do 4... více o Pukkolla
Připravené ovoce dáme do misy, přesypeme cukrem, a dáme do chladna, dokud se cukr nerozpustí. Potom ho dáme do skleněné nebo porcelánové asi 4 l láhve... více o Ovoce v rumu
Hrušky rozkrojíme na polovinu a řeznou plochu ihned namočíme do citronové šťávy, abychom zamezili zhnědnutí. Pak malou lžičkou vydlabneme jádřince. Na... více o Grilované hrušky
Ovoce oloupat, odkrojit všechna natlučená místa, odjádřit a rozmixovat na kaši v mixéru. (Je možné přidat trochu vody, aby se mixér rozběhl). Já dávám... více o Sušení rozmixovaného ovoce "ovocné ruličky"
Ovoce, které po rozkrojení hnědne, namočit do okyselené vody nebo do jakékoliv limonády s citronovou příchutí, aby se zamezilo změny barvy při sušení.... více o Sušení ovoce v sušičce
Do hustého krému ze žloutku a vanilkového cukru přidáme šlehačku, ořechy a strouhanku. Vmícháme sníh z bílku. Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a... více o Pečená jablka s ořechovou náplní
Tykev nakrájíme na kostky, zalijeme vodou, do které přidáme 2 lžíce octa (tykev dávám do 5l hrnce). Necháme přes noc stát a ráno zopakujeme. Odpoledne... více o Tykvový kompot
Meruňky zalijeme vroucí vodou, zakápneme trochou citronové šťávy a necháme přikryté asi 1 hodinu nabobtnat. Pak je vymačkáme a umeleme na masovém... více o Meruňkové tolary
Pokud se nechcete přejíst celým melounem najednou, můžete si zamlsat i za několik dní, týdnů atd. Celý meloun řádně omýt, rozkrojit na půlku, tu pak... více o Zmražené melounové lízátko
Ovoce nakrájíme, dáme do hrnce s vodou a cukrem a vaříme, dokud se ovoce takřka nerozvaří. Pokud chceme mít sorbet i s kousky ovoce, propasírujeme ho... více o Ovocný sorbet
Hrušky nakrájíme na kousky a pomačkáme rukou. Smícháme s citronovou šťávou a na malé kousky nakrájeným zázvorem. Přidáme želírovací cukr, přivedeme k... více o Hruškový džem se zázvorem
Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky, cibuli na kolečka. Obojí vložíme do hrnce, chvilku dusíme bez vody a pak zalijeme vodou s cukrem, přidáme... více o Čatní - jablečné s cibulí
Ovoce nakrájíme a dáme spolu s ostatními přisadami do hrnce. Pomalu vaříme dokud směs nezhoustne. Ihned plníme do sklenic a uchováváme v chladu. (Nebo... více o Čatní - čínské ovocné
Krabí tyčinky necháme rozmrazit a nakrájíme příčně na silnější plátky. Rozkrojíme grapefruity na poloviny, opatrně vyjmeme dužinu (aby nám zůstala ... více o Lehké pestrobarevné osvěžení
Půlky meruněk poprášíme vanilkovým cukrem, obalíme v těstíčku a smažíme dozlatova, podáváme horké, sypané moučkovým cukrem. Těstíčko: v mléce... více o Smažené meruňky
Smícháme mouku, cukr, tuk (olej), sůl, mléko do kterého nadrobíme droždí, vše smícháme v řídké těsto, které necháme kynout (35 minut). Jablka oloupeme... více o Jablka v těstě
Maliny přebereme, všechno ovoce omyjeme a osušíme, jahody překrojíme napůl. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme dřeň. Dřeň i lusk, červené... více o Drobné ovoce s vanilkovou omáčkou
Banány oloupeme, přepůlíme a podlélně rozkrojíme. Zabalíme do plátku šunky. Dáme do misky z jenského skla či pekáčku a zalijeme kari omáčkou. Tu si... více o Banán v šunce
Kolečka ananasu (ať už čerstvého nebo z konzervy) vložíme do nádoby, kde mu bude trochu těsno. Zalijeme portským vínem a necháme v lednici uležet do... více o A pro nás ananas
Oloupaná jablka nakrájíme na menší kousky dáme do kastrolu, podlijeme trochou vody a rozdusíme na kaši. Mezitím si ušleháme z bílků tuhý sníh, kam... více o Jablečný pěnový pohár
Vejce rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky. Mouku, pivo, žloutky a sůl dáme do mísy a metlou umícháme do hladkého těstíčka. Necháme zhruba 15 minut... více o Jablečné kroužky v pivním těstíčku