Pohanku propereme, zalijeme vroucí vodou, přidáme kostku Masoxu a necháme vsáknout všechnu vodu po dobu asi půl hodiny. Pohanku necháme nahrubo... více o Karbanátky z pohanky
Kroupy propláchneme a přes noc namočíme ve studené vodě. Druhý den uvaříme (já je dělám v troubě se lžící sádla - asi 45 minut). Z hlávky zelí opatrně... více o Plněné zelné listy
Na trošce oleje osmahneme zlehka cibulku. Když mírně zezlátne, zalijeme vodou a osolíme. Když se začne voda vařit, přisypeme kuskus, v kterém jsme... více o Můj vlastní kuskus
Vločky namočíme v mléce (tak, aby neplavaly), přidáme vejce, máslo, ořechy, cukr, mouku - promícháme. Nakonec přidáme rozinky a špetku soli. Vše... více o Ovesné placičky II.
Kroupy uvaříme. Na másle opražíme nakrájenou cibuli, přidáme špenát a podusíme ho. Odstavíme z ohně a přidáme jogurt, mouku, vejce, bazalku, sůl,... více o Kroupové karbanátky se špenátem
Jáhly umeleme v nožovém mixétu na co nejjemnější mouku. Vejce rozšleháme s bílým jogurtem, vmícháme jahelnou mouku,se špetkou soli a těsto necháme... více o Křupavé jáhelné omeletky (bez lepku)
Podle toho, kolik budeme připravovat kaše, odhadneme množství ovesných vloček (ovesné vločky vařením nabydou asi o třetinu) a dáme přes noc nebo na... více o Ovesná kaše s jahodami (nejen) pro děti
Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky dohladka. Vmícháme mleté kroupy, nastrouhanou citronovou kůru, mléko, tuhý sníh z bílků, džem a solamyl s... více o Kroupové řezy
1/2 l vody necháme vařit, můžeme do ní dát i kapku oleje, alespoň bude potom krásně jemný. Až začne voda vřít, dáme do ní podravku (popř. masox) a... více o Kuskus se zeleninkou
Kuskus nasypeme na hluboký talíř (množství podle oka, ve výsledku asi 2x zvětší svůj objem), decentně osolíme, přidáme lžičku oleje a zalijeme vařící... více o Kuskus stíhacího letce
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a pokrájíme na kostky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a osamažíme nadrobno nakrájenou cibuli a pokrájené... více o Sedlácká pohanka
Na pánvi na sucho opražíme pohanku a zalejeme čtyřmi hrnky vody a vaříme zhruba dvacet až třicet minut, přisypeme mraženou zeleninu a bílou část... více o Jedlá pohanka
Večer namočíme ovesné vločky ve vodě a necháme do rána stát. Ráno přidáme nastrouhané jablko, smetanu, jogurt, vlašské ořechy a med. Vše dobře... více o Vločky podle Dr. Birchera
Dobře uzrálé avokádo oloupeme, vyjmeme pecku a rozetřeme vidličkou. Rajče nakrájíme nadrobno, přidáme nakrájenou cibuli nebo šalotku, 1 lžičku... více o Salsa guacamole
Uvaříme špagety. Na oleji zpěníme cibulku přidáme rajčata, okořeníme a osolíme. Můžeme přidat i houby. Směs smícháme se špagetami a utřeným česnekem,... více o Zapékané špagety
Amasaké: přes noc či déle namočíme pšenici. Druhý den uvaříme pohanku (10 minut vařit se špetkou soli, 1/2 hodiny nechat dojít pod utěrkou). Necháme... více o Pohankové Amasaké s mákem
V mlýnku na maso semeleme syrovou naklíčenou pšenici (délka klíčků cca 2-10 mm) a syrovou zeleninu, smícháme s olejem, dochutíme citrónem a případně... více o Čisticí salát
Jáhly 2x spaříme vařicí vodou (odstraní se hořkost) a 10 minut mírně vaříme, bez míchání. Necháme na vypnuté plotně 30 minut dojít pod utěrkou.... více o Jáhlové Amasaké
Propláchuté jáhly zalijeme 1 l studené vody, přivedeme k varu a vodu slijeme. Opakujeme takto ještě jednou. Pak jáhly zalijeme osolenou studenou vodou... více o Jáhlová kaše
Z mouky, tuku, kvásku, (vzešlého v trošce mléka a špetce cukru), vejce a soli řádně propracujeme těsto. Pak splétáme houstičky nebo zavinujeme rohlíky... více o Domácí housky
Aby byla pohanková "kaše" sypká, je třeba opražit pohanku na pánvi, až tzv. skáče. Současně postavím hrnec s vodou, přidám nakrájenou cibuli, česnek,... více o Pohanková kaše II.
Do hlubokého litinového nebo nerezového hrnce se silným dnem dáme 300 ml vývaru a víno, přidáme krájenou červenou cibuli, drcený česnek, krájená... více o Grilovaná polenta
Prsíčka uvaříme ve vodě spolu s kmínem a hřebíčkem. Jáhly 2krát spaříme horkou vodou, propláchneme studenou a uvaříme v dvojnásobném množství vody cca... více o Jáhlové rizoto
Ovesné vločky opražíme bez tuku za stálého míchání na pánvičce. Pražíme asi 3 minuty, pak přidáme pískový cukr a pražíme další 2 minuty. Takto... více o Ovesné vločky pražené s cukrem
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, vyškvaříme na lžíci sádla a orestujeme kolečka oloupané cibule. Přisypeme ovesné vločky, osolíme, poprášíme... více o Čundrácká kaše z ovesných vloček
Balíček ovesných vloček dáme na plech, lehce vytřený olejem do trouby opražit. Hlídáme, rádo se připaluje po okrajích. Až začne vonět a mírně! zrůžoví... více o Zapečené műsli
Pohanku přelijeme vroucí vodou, po chvíli přecedíme a necháme hodně okapat. V suchém kastrolu pohanku krátce opražíme, zalijeme polovinou vody a... více o Pohanková dobrota (2 porce)
Cibuli a česnek nadrobno nasekáme a necháme po dobu asi tří minut zpěnit na oleji. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a ochutíme oreganem a chilli... více o Zapečené lupínky s rajčaty
Na pekáč rovnoměrně rozprostřeme vločky, polijeme Salkem a olejem a dáme to do trouby. Až to začne vonět, přidáme přísady, podle toho, jaký výsledný... více o Müsli III.
Smícháme vločky, mléko, kokos a necháme v troubě vysušit několik hodin. Přimícháme ovoce, čokoládu a oříšky.... více o Domácí műsli
1. Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce. 2. Krupky propláchneme, spaříme, scedíme. 3. Vsypeme do vařící, osolené vody, přidáme lžíci oleje. 4. ... více o Smažené krupkové řízky
Mouku smícháme s medem a olejem, vznikne drobenka. Přidáme mléko a zpracujeme na pomoučeném vále na hladké těsto. Vyválíme placku asi 5 mm silnou a... více o Pohankové sušenky
Troubu předehřejeme na 190 °C. Na pekáči rozpálíme olej a 2-3 minuty restujeme pohanku. Přidáme cibuli a houby a restujeme ještě několik minut.... více o Tibetská vegetariánská pečeně