• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Zavařování

Zavařování

Vybíráme z receptů

Přidat kategorii do oblíbených
Americké okurky

Americké okurky

Okurky a cibuli nakrájíme na kolečka, smícháme se solí a necháme stát 2 hodiny. Potom z nich rukama vymačkáme vodu, přidáme nálev a plníme do... více o Americké okurky

Italská nakládaná sušená rajčata

Italská nakládaná sušená rajčata

Do mísy nalejeme vodu a ocet, přidáme rajčata a necháme 2 hodiny odstát. Osušíme a dáme do sterilizovaných sklenic společně s bylinkami, česnekem a... více o Italská nakládaná sušená rajčata

Utopenci v kečupu

Utopenci v kečupu

Nálev: vše povařit, až se to spojí dohromady. Potom přidat 1/2 lžíce chilli, podle odhadu sůl, pepř a sladkou papriku, trošku cukru dle chuti. Do 1/2... více o Utopenci v kečupu

Nálev na "Znojemské okurky"

Nálev na "Znojemské okurky"

Vodu, ocet, cukr a cukerín svaříme a za horka jej naléváme na okurky v litrových sklenicích, do kterých jsme na dno dali dle chuti cibuli, mrkev, kopr... více o Nálev na "Znojemské okurky"

Zavařené jídlo na dovolenou

Zavařené jídlo na dovolenou

Jídlo na dovolenou uvařte obvyklým způsobem, dejte do zavařovacích sklenic a sterilujte 2 hodiny na 100 °C. I přes dvouhodinové vaření jídlo již dále... více o Zavařené jídlo na dovolenou

Pikantní lutika tety Milice

Pikantní lutika tety Milice

Jablka a cukety nastrouháme nahrubo, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě, až z toho máme pyré. Česnek nastrouháme. Všechny ingredience bez petržele... více o Pikantní lutika tety Milice

Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie)

Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie)

Na oleji dusíme postupně od nejtvdší zeleniny (ne moc do měkka, ať z toho není kaše), nakonec přidáme konzervy a dochutíme. Plníme do sklenic a... více o Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie)

20 minut
Papriková pomazánka II.

Papriková pomazánka II.

Papriky, rajčata, feferonky a stroužky česneku umeleme na masovém mlýnku. Přidáme sůl, cukr, olej a ocet. Vaříme na slabém plameni - odpařujeme asi 1... více o Papriková pomazánka II.

Višňový sirup s příchutí griotky nebo punče

Višňový sirup s příchutí griotky nebo…

Višně propláchneme, rozmačkáme, můžeme přidat trochu vody, aby byly ponořené a necháme 24 hodin odležet, nesmí ale moc zkvasit. Pak přes gázu zlehka... více o Višňový sirup s příchutí griotky nebo punče

Český Uncle Bens s cuketou

Český Uncle Bens s cuketou

Vše nakrájíme na kostičky, smícháme a 30 minut vaříme. Pak dáme do sklenic a zavařujeme 20 minut při 80 °C. Kečupy - použijeme klasická malá balení po... více o Český Uncle Bens s cuketou

Výborný nálev jako znojemský

Výborný nálev jako znojemský

Nálev svaříme a necháme cca 5 minut vařit. Ještě teplým nálevem zaléváme okurky, či jakoukoliv zeleninu i houby. Je to všestranně použitelný nálev,... více o Výborný nálev jako znojemský

Americká okurková čalamáda

Americká okurková čalamáda

Okurky oloupeme a nastrouháme, přidáme sůl, cibuli na nudličky a promícháme, zakryjeme a 2 hodiny necháme stát. Potom jemně vymačkáme, slijeme... více o Americká okurková čalamáda

Zavařené fazole s párkem

Zavařené fazole s párkem

Rajčata rozvaříme a rozmixujeme. Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli (může být i na kolečka), přidáme na nudličky nakrájenou papriku,... více o Zavařené fazole s párkem

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli s třetinou cukru, dokud cukr nezkaramelizuje. Potom přilejeme ocet, přidáme nakrájená oloupaná jablka,... více o Jablečné čatní

Nakládané mrkvičky

Nakládané mrkvičky

Mrkvičky očistíme drátěnkou a umyjeme. Ve slané vodě je 4 min. povaříme, scedíme. Do sklenic naložíme koření a uložíme mrkvičky. Ingredience na nálev... více o Nakládané mrkvičky

Nakládaný salát s majonézou

Nakládaný salát s majonézou

Zelí nakrájíme na nudličky, řepu nahrubo nastrouháme, cibuli nadrobno nakrájíme, přidáme ocet, cukr, sůl. Vše dobře promícháme a necháme 24 hod. stát.... více o Nakládaný salát s majonézou

Červené zelí

Červené zelí

Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na jemná kolečka, přidáme strouhanou řepu a křen. Uvaříme 1 nakladač s octem a cukrem, přičemž množství vody dáme... více o Červené zelí

Nakládané pikantní zelné závitky

Nakládané pikantní zelné závitky

Zelné listy povaříme 4 min. ve slané vodě, necháme odvapat na nakrájíme na 7 cm široké pruhy. Na každý pruh dáme 1 lžičku jemně strouhaného křenu a... více o Nakládané pikantní zelné závitky

Marmeláda z rajčat II.

Marmeláda z rajčat II.

Rajčata oloupeme, rozkrájíme a vložíme do hrnce. Zasypeme cukrem, nadrobno posekanou vanilkou a strouhanou kůrou. Promícháme, přikryjeme a necháme 2... více o Marmeláda z rajčat II.

Sterilovaný myslivecký salát

Sterilovaný myslivecký salát

Zeleninu očistíme a nakrájíme, mrkev můžeme nahrubo nastrouhat. Smícháme ocet, sůl, cukr a koření za studena. Zalejeme zeleninu, pořádně promícháme a... více o Sterilovaný myslivecký salát

Rybíz ala brusinky III.

Rybíz ala brusinky III.

Vodu převaříme s cukrem, až se cukr rozpustí. Přidáme 5 litrů obraného (kuličky) červeného rybízu a za stálého míchání vaříme zhruba 25 minut (až... více o Rybíz ala brusinky III.

Smaženice v zavařovačce

Smaženice v zavařovačce

Čerstvě nasbírané houby očistíme, pokrájíme, trochu osolíme a pokmínujeme a dusíme na sádle do odpaření veškeré vody (stejně jako když připravujeme... více o Smaženice v zavařovačce

Paprika s česnekem

Paprika s česnekem

Papriky nakrájíme na nudličky, feferonky na tenoučké nudličky. Česnek rozpůlíme. Papriky ve slané vodě povaříme 4 min., scedíme a smícháme s... více o Paprika s česnekem

Nevařený jahodový džem

Nevařený jahodový džem

Jahody rozmixujeme s cukrem, dáme do porcelánové nebo plastové mísy a necháme stát, dokud se cukr nerozpustí. Občas promícháme. Potom přimícháme... více o Nevařený jahodový džem

Cuketové čatní I

Cuketové čatní I

Cukety a papriky nakrájíme na malé kostičky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Zeleninu dáme do hrnce, přidáme ocet, cukr, sůl, pepř, všechno... více o Cuketové čatní I

Okurky s křenem

Okurky s křenem

Na dno čtyř sklenic rozdělíme koření a bobkové listy s koprem, a skládáme okurky, přičemž je prokládáme s kolečky mrkve, cibule a na špalíčky... více o Okurky s křenem

Rychle naložené okurky

Rychle naložené okurky

Do každé sklenice vložíme celé okurky (množství, kolik se vejde), pričemž je prokládáme mrkví a cibulí. Přidáme všechny výše uvedené ingredience,... více o Rychle naložené okurky

Okurky s mrkví

Okurky s mrkví

Okurky a mrkev nakrájíme na kolečka, cibule na osminky. Do 4 sklenice dáme řezy okurek a prokládáme je mrkví a cibulí. Do každé sklenice dáme 1... více o Okurky s mrkví

Zeleninová směs s okurkami

Zeleninová směs s okurkami

Mrkev, papriku nakrájíme na malé kostky, a s hráškem povaříme asi 5 min. v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Přidáme na půlkolečka... více o Zeleninová směs s okurkami

Cuketový salát

Cuketový salát

Cukety nakrájíme na malé kostky, cibuli na půlkolečka, feferonky rozkrojíme podélně a vyčistíme. Do sklenic klademe vrstvy cukety, cibule, proložíme... více o Cuketový salát

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové řezy s paprikou

Okurky a papriku nakrájíme podélně na řezy a rozdělíme do sklenic (vyjde to asi do 4 lahví). Do každé sklenic dáme větvičku kopru, několik koleček... více o Okurkové řezy s paprikou

Bulharský salát

Bulharský salát

Papriku, okurky a cibuli natenko nakrájíme. Rajčata nakrájíme na čtvrtky. Všechny suroviny smícháme a necháme vařit cca 15 minut. Potom horké plníme... více o Bulharský salát

Čertovská omáčka

Čertovská omáčka

Rajčata nakrájíme na kousky (můžeme předtím oloupat). Přidáme papriky nakrájené na nudličky, nahrubo nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájené feferonky,... více o Čertovská omáčka

Okurkové "paličky"

Okurkové "paličky"

Svaříme vodu s cukrem, octem, a solí, trošku odebereme a necháme vychladnout, do toho pak vmícháme hořčici, přilijeme ke zbylému nálevu a opět... více o Okurkové "paličky"

Sterilované okurky II.

Sterilované okurky II.

Na dno sklenice dáme 1 list z rybízu, 1 list z višně, snítku kopru, kousek cibule, mrkve, křenu, stroužek česneku, 1 kuličku nového koření, 2 kuličky... více o Sterilované okurky II.

Pirohy z rohlíků

Pirohy z rohlíků

Rohlíky rozkrájíme na menší kusy, namočíme do vody a nasáté dobře vymačkáme. Na desce smísíme těsto z rohlíků, mouky, vajec, špetky soli, vyválíme na... více o Pirohy z rohlíků

Rybíz ala brusinky II.

Rybíz ala brusinky II.

Umytý rybíz prolijeme vroucí vodou (množství takové, abychom mohli rybíz přelít) s octem a scedíme. Do hrnce odměříme 1/4 l vody, přidáme cukr,... více o Rybíz ala brusinky II.

Sterilovaný okurkový salát II.

Sterilovaný okurkový salát II.

Nálev svaříme a necháme vychladnout. Okurky nastrouháme na kolečka, cibuli drobně nakrájíme, přidáme strouhaný křen, promícháme, zalijeme nálevem a... více o Sterilovaný okurkový salát II.

Fazolové lečo

Fazolové lečo

Na oleji podusímer cibuli, papriky, rajčata. Asi 15 minut před dokončením vlijeme ocet, deko, cukr. Nakonec vmícháme fazole a plníme do sklenic.... více o Fazolové lečo

Instantní palačinky

Instantní palačinky

Vše promícháme a uskladníme ve sklenici nebo uzavřené nádobě. Spotřebujeme do 3-4 měsíců. Recept na Palačinky z instantního mix následuje...... více o Instantní palačinky

Česnek v pikantním nálevu

Česnek v pikantním nálevu

Na dno malých lahviček dáme lžičku oleje, poskládáme česnek, který prokládáme celým pepřem, bobkovým listem (do 1 lahvičky = 1 menší list), hřebíčkem,... více o Česnek v pikantním nálevu

Česnek v oleji

Česnek v oleji

Stroužky česneku hustě poskládáme do malých lahviček, zalejeme olejem a sterilujeme 20 minut při 85 °C nebo 15 minut při varu. Takto připravený česnek... více o Česnek v oleji

Dýňový džus

Dýňový džus

Na kostičky nakrájenou dýni zasypeme cukrem a kyselinou, zalijeme vodou a necháme 24 hodin stát. Pak přidáme omyté a na plátky nakrájené citrony bez... více o Dýňový džus

Zelenina pro přípravu vlašského salátu

Zelenina pro přípravu vlašského salátu

Zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle, dobře promícháme a napěchujeme do sklenic. Zalijeme teplým nálevem a sterilujeme při 85 °C 30 min... více o Zelenina pro přípravu vlašského salátu

Evíkův zavařený meloun

Evíkův zavařený meloun

Meloun nakrájíme na kostičky a vypeckujeme dáme do 7 dcl sklenic, 3 lžíce cukru, 1 dcl rumu a na horu 2 kolečka citrónu bez slupky. Zalijeme vařicí... více o Evíkův zavařený meloun

Domácí játrovka

Domácí játrovka

Všechno pomeleme, pokud chceme mít paštiku jemnou, vše meleme alespoň 3 krát! Osolíme, trochu opepříme a dobře promícháme a plníme do 3/4 sklenic.... více o Domácí játrovka

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Žloutky ušleháme s krystalovým cukrem, přidáme 10 lžic vody a 10 lžic oleje, prášek do pečiva a hladkou mouku. Postupně zamícháme ušlehaný sníh.... více o Ovocný koláč III.

Zavařené ořechy

Zavařené ořechy

Vyloupané ořechy dáme do sklenice a zavařujeme při 80-85 °C po dobu 20 minut. Pokud se vyloupané ořechy nevejdou do mrazáku, zavařte.... více o Zavařené ořechy

Ajvar tety Milice

Ajvar tety Milice

Papriky, rajčata, lilek a feferonku umeleme na masovém strojku, zamícháme s ostatními ingrediencemi dohromady a za občasného míchání vaříme na slabém... více o Ajvar tety Milice

15 minut
Pikantní škvarková pomazánka

Pikantní škvarková pomazánka

Lečo scedíme a necháme okapat. Škvarky, lečo feferonky a česnek pomeleme. přidáme vejce, hořčici vegetu a dobře promícháme. Plníme do sklenic a... více o Pikantní škvarková pomazánka

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

Poslední sledované recepty

115
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
103
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
100
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
55
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
49
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Zavařování
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact