Na másle podusit lehce osolenou zeleninu, příp. podlít troškou vody. Do měkké zeleniny vmíchat lžičku/lžíci kečupu (ne víc, slouží jen jako... více o Dušená mrkev s hráškem
Eidam nastrouháme na drobno, přidáme majonézu, prolisovaný česnek a kari podle chuti. Zamícháme a necháme odležet do druhého dne. Mažeme na jednohubky... více o Sýrová kari pomazánka
Zeleninu podusíme v osolené vodě doměkka, scedíme a nakrájíme nadrobno. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a... více o Zeleninové krokety
Upečte v troubě baklažány, hřebíček a pepř nasucho až do změknutí, kdy jdou lehce propíchnout s vidličkou (při pečení můžete potřít olejem nebo vodou)... více o Chorvatský Ajvar
Zeleniny by mělo být od všeho přibližně stejně. Očistíme brambory, nakrájíme na kostky cca 1x1x2 cm a necháme v míse s vodou pustit přebytečný škrob.... více o Zeleninová óda na Remosku
Do vody dáme vařit houby se solí, pepřem a kmínem (dle chuti) a s dobře umytým bramborem se slupkou. Připravíme si jíšku z hladké mouky a usmažíme si... více o Polévka houbová s vejci
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou cibulku, najemno... více o Bramborové válečky
Na másle orestujeme ovesné vločky a minutku před dokončením přidáme krystalový cukr. Za stálého míchání něcháme částečně přeměnit na karamel. Dále... více o Műsli pana Marka
Tofu rozmačkáme vidličkou, postupně přidáme ovesné vločky, kukuřičné lupínky, najemno nastrouhaný celer, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný... více o Čevabčiči z tofu
V míse si vidličkou rozmačkáme tofu, přidáme lžíci majonézy a maličko hořčice, dále rozsekanou řeřichu a dle chuti osolíme a opepříme. Recept od ženy,... více o Tofu pomazánka s řeřichou
Do mísy nasypeme strouhanku, ve větším rendlíku nebo na pánvi osmahneme na oleji plátky cibule, osolíme, opepříme, přidáme zázvor a papriku, feferonku... více o Vegeteriánský hubník
Připravíme klasicky těsto na palačinky a vmícháme mrkvovou dřeň a batáty, vznikne těsto podobné bramborákovému. Než rozpálíme pánev, připravíme... více o Batáťáky aneb palačinky se sladkými bramborami
Oloupaný celer nakrájíme na 2,5 cm kostky. Oloupane brambory nakrájíme na čtvrtky a společně s česnekem dáme vařit do osolené vody do měkka. Vodu... více o Celerovo-bramborová kaše
Čočku podusíme do měkka, přidáme zázvor, chilli, pokrájenou cibuli a pórek (případně rajče, papriku), osolíme, ochutíme kečupem a octem a je-li nutné,... více o Čočka se zázvorem (BT)
Všechny ingredience dáme do misky včetně najemno nastrouhaného tofu, řádně promícháme a můžeme baštit.... více o Rychlá pomazoška
Předem si nasmažíme palačinky. Papriky a rajčata nakrájíme na kostičky, mrkev na tenké nudličky. Na rozpáleném oleji restujeme na kolečka pokrájené... více o Slaný palačinkový dort
Bulgur přelijeme 1 hrnkem vařící vody a asi 2 minuty povaříme. Necháme asi 20 minut stát - voda se musí vsáknout. Na oleji osmažíme cibuli a česnek.... více o Krvavý bulgur
Ovoce pokrájíme na stejné kousky, přidáme 1/2 jemně pokrájeného fenyklu, semínka, zakapeme citronem a dosladíme medem. Můžeme ozdobit smetanou nebo... více o Ovocný salat s fenyklem
Přihřejeme mléko, přidáme rozdrobené kvasnice a cukr a necháme vzejít. Na vál prosijeme 1 kg polohrubé mouky, přidáme trochu soli a 1 vejce, zaděláme... více o Preclíky z kynutého těsta
Cizrnu necháme namočenou 8 - 12 hodin (do vody muzeme přidt jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu slijeme, cizrnu propláchneme a v nove... více o Cizrna na italský způsob
Na osmahnuté cibulce podusíme asi 40 minut nakrájené zelí spolu s kmínem a se solí. Mezitím si uvaříme v osolené vodě těstoviny, které do podušeného... více o Šmoulí těstoviny
Mléko, sůl, vodu, máslo a citronovou kůru dáme do papiňáku a přivedeme k varu, přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání opět přivedeme k varu.... více o Rýžový nákyp v papiňáku
Brambory nakrájíme na plátky, osolíme a obalíme běžným způsobem. "Řízky" chutnají podobně jako smažené houby. Hodí se spíše na chuť. Podáváme samotné... více o Bramborové řízky
Papriku a ředvičky pokrájíme na velmi malé kousky, smícháme s lučinou a hořčicí. Posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou. Lze přidat i jinou nadrobno... více o Zeleninová mňam pomazánka
Ingredience dám do pekárny (mám značku ETA SIESTA) v daném pořadí, zapnu program celozrnný velký, barva střední nebo tmavá. Je možné nastavit časovou... více o Obyčejný zrníčkový chléb
Nastrouhané mandle smícháme se zavařeninou, přidáme alkohol a citronovou šťávu. Vypracujeme vláčnou hmotu a na pocukrovaném vále z ní tvarujeme... více o Meruňkovo-mandlové preclíky - nepečené (BC) (BT)
Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny, nastavíme program základní, kůrka světlá. Pokud chceme perník hutnější jako biskupský chlebíček,... více o Perníkový chlebík
Plátky chleba namažeme silnější vrstvou sýra a poté navršíme zavařeninu - ani jedním nešetříme. Pak už si jen pochutnáváme. //**Pro případné kritiky... více o Nigellina sladká pochoutka z tmavého chleba
Zeleninu očístíme, omyjeme a necháme okapat. Vezmeme si struhadlo a nahrubo nastrouháme všechny ředkve jak červené tak i tu bílou, poté nastrouháme na... více o Ředkvičkový salát se smetanou
Větší umyté brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a rozřízneme nebo vydloubneme uprostřed. Každou bramboru naplníme fazolkama - nejlépe v... více o Plněná brambora
Do osolené vody dáme vařit těstoviny al dente. Mezitím osmahneme v zapékacím pekáči na oleji na kostičky nakrájenou cibuli. K ní přidáváme na růžičky... více o Brokolice zapečená s houbami a těstovinou
Fazole namočíme přes noc, poté uvaříme s mrkví a petrželí. Petržel vyhodím, mrkev nastrouhám do vývaru s fazolemi. Uděláme jíšku, do které v závěru... více o Fazolová polévka mňam
Houby nakrájíme na menší až střední kousky a dáme je povařit do osolené vody. Během varu sebíráme kal na povrchu. Var trvá asi 5-10 minut. Houby... více o Kečupovo-houbová mlska z chaty
Okapaný květák nasekáme a rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu rozložíme do vymazané a vysypané misky, na ní rozložíme plátky rajčat, posypeme... více o Květáková mňamka
Pohanku uvaříme dle návodu. Na větší pánvi spěníme cibulku na oleji, přídáme houby nakrájené na menší kousky, dále přidáme rozmraženou zeleninu ... více o Houbové rizoto z pohanky
2 cibule nakrájíme nadrobno a v hluboké pánvi na oleji do zlatova orestujeme. Pak přidáme očištěné a na kostičky nakrájené houby, mírně podlejeme... více o Houbový tatarák II.
Spojíme pomazánkové máslo s taveným sýrem, přidáme nastrouhané ředkvičky, okořeníme. Výborná na chleba.... více o Ředkvičková pomazánka IV.
Sójové maso uvařte ve vodě se solí a lžící sojové omáčky. Maso vyndejte a vymačkejte. Vychladlé maso smíchejte se Solamylem a na oleji opečte. Ke... více o Sójové maso na kari
Čočku namočíme, slejeme, aby po konzumaci zůstalo jen u větru a zabránili jsme hurikánu :-)zalijeme jí v hrnci tolika vodou, kolik chceme polévky.... více o Odlehčená čočková polívečka
Menší hlávku zelí nakrojíme do kříže, ale nedokrojíme, jinak by se nám rozpadlo, a vložíme do vařící osolené vody a necháme pár minut povařit. Vyndáme... více o Smažené zelí
Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme na oleji. Přidáme na kostky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme, ochutíme sójovou omáčkou a 10 min. dusíme.... více o Brambory z Verony
Kousky tvarůžků smícháme s tatarskou omáčkou, cibulí, pepřem a paprikou. Dáváme na máslem namazaný chléb (moskevký, celorznný či žitný). Zdobíme např.... více o Tvarůžková pomazánka extra
Na zpěněné cibuli orestujeme na proužky nakrájené papriky, přidáme na drobno pokrájená rajčata, osolíme a podusíme (jako základ na lečo). Přidáme... více o Luxusní fazolová polévka
Okurku oloupeme a nastrouháme nahrubo. Řecký jogurt dáme do středně velké misky. (Nemáme-li originální řecký jogurt, smícháme bílý jogurt s tvarohem.... více o TZATZIKI - originální řecký recept
Žemle nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Podusíme houby, oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s utřeným česnekem, přidáme majoránku,... více o Jihočeský houbovec podle Milušky Voborníkové
Na oleji orestujeme na kostky nakrájené brambory, přidáme na podélné kusy očištěnou a nakrájenou dýni, na kousky nakrájená rajčata a zalijeme vývarem.... více o Polévka ze špagetové dýně
Žampiony nakrájejte na plátky, orestujte je na trošce olivového oleje, přidejte špenát a lehce poduste. Až je vše měkké, vlijte smetanu, přidejte dle... více o Těstoviny se špenátem a žampiony
Hermelíny naplocho rozřízneme na poloviny a lžičkou opatrně vydlabeme. Obsah v misce zamícháme s nasekanými ořechy, petrželkou, prolisovaným česnekem... více o Plněné Hermelíny
Omyté papriky podélně rozkrojíme, vyplníme bramborovým salátem, ozdobíme salámem, vajíčkem, paprikou a vějířky okurky. Přikusujeme pečivo.... více o Obložené papriky
Všechny ingredience na těsto pořádně promícháme a nenechejte se zmást zvláštní konzistencí těsta. Rozprostřete ho na menší plech, jde trochu ztěžka,... více o Mamčina švestková mňamka