Oloupanou a pokrájenou cibuli osmažte dozlatova na oleji. Přesuňte do mísy, vmíchejte vypeckované rozpůlené olivy, strouhaný sýr, lehce ušlehaná vejce... více o Quiche s cibulí a olivami
Nejprve rozkrojíme brambory a dáme vařit do osolené vody. Když jsou brambory měkké, tak je nastrouháme a přidáme sůl, mouku, vejce a hněteme v těsto.... více o Šišky s mákem
Oloupané brambory uvaříme na páře. V nepřilnavé pánvi nasucho osmahneme sezamová semínka, přidáme nakrájené brambory, osolíme, promícháme, necháme... více o Sezamové brambory s parmezánem
Tofu (ochucené) překrojíme na 2 stejně silné plátky, nakrájíme si ledový salát a pečivo (houska) rozkrojíme. Tofu ochutíme (pokud už není ochucené) a... více o Tofu burger Gábi
Z mouky, tuku, žloutku a citronové šťávy uhněteme těsto (ingredience by měly mít pokojovou teplotu). Těsto vyválíme a poklademe rozpůlenými švestkami.... více o Švestkový štrůdl
4 žloutky s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny. V jiné nádobě si ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh a do něho vmícháme žloutkovou pěnu.... více o Peříčkový řez
5 žloutků ušleháme s pískovým cukrem. Přidáme mouku a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ... více o Broskvové řezy II.
Nejprve si připravíme těsto. Je vhodné, aby všechny ingredience měly při přípravě těsta pokojovou teplotu. Nejprve si smícháme mouku s práškem do... více o Mini šátečky s jablky
Dužinu dýně nakrájíme na kostky, pórek na kolečka, rajčata na čtvrtky, celer nakrájíme nadrobno. Vše dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou (400-500 ml)... více o Dýně zdravě i chutně
Z vanilky vyškrábněte špičkou ostrého nože semínka. Z citronu škrabkou odloupněte asi 5cm kousek kůry, zbylou kůru ostrouhejte a šťávu vymačkejte.... více o Kukuřičné lívance a hrušky v karamelu
Brynzu rozmícháme s máslem, smetanou, žloutkem a přidáme podle svojí chuti pokrájený kopr. Tím máme připravenou náplň, kterou ještě můžeme osolit.... více o Brynzové palačinky
Dužinu dýně nakrájíme na malé kostičky, šalotku a šalvěj nakrájíme nadrobno. Plátek chleba rozmixujeme a osmažíme v pánvi s trochou oleje. Chléb... více o Těstoviny s dýní a opraženým chlebem
Sušené houby dáme do hrnku a zalijeme horkou vodou. Papriky, chili papričku, cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. (Pokud máte a chcete,... více o Asijský kuskus
Brambory a mrkve oškrábeme a nakrájíme na kostičky - mrkve na menší. Dáme si vařit do hrnce vodu (není potřeba hodně, protože na konci přidáme mléko),... více o Mléčná zelňačka
Máslo rozehřejte v hrnci a osmažte na něm šalotku nakrájenou na kostičky. Vmíchejte rýži a bobkový list, promíchejte, aby se vše obalilo máslem.... více o Rizoto s hruškami a kaštany
Javorový sirup, ocet, sůl a pepř dobře promíchejte. Do směsi dobře zašlehejte oba druhy oleje. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Rukolu... více o Hruškové carpaccio
Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu. Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, přidáme vejce, osolíme, opepříme(není nutné) a umícháme řídkou... více o Prominentní rýže
Na oleji necháme osmažit pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu dorůžova. Chléb pokrájíme na kostičky, zalijeme vývarem, necháme nasáknout. Vše dáme... více o Chlebová pečeně
Začněte nejprve s knedlíky. Pokrájené pečivo v míse přelijte ohřátým mlékem a nechte přikryté asi 10 minut bobtnat. Půlku drobně nakrájené cibule... více o Lišky na smetaně s knedlíkem
Dýni oloupeme a zbavíme semínek. Nakrájíme ji na plátky tlusté asi 1cm. Plátky obalujeme v trojobalu jako řízky a usmažíme. Podáváme teplé nebo... více o Dýňové řízky
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky. Brambory, cibuli, rajčata a česnek nakrájíme na plátky. Brokolici... více o Zapečená brokolice do remosky
Zatímco se vaří těstoviny, dáme tenké plátky česneku s píniovými oříšky zahřát (ne smažit) na pánvičku, přidáme nakrájené sušené rajčata. Po chvíli... více o Těstoviny s kozím sýrem
Omytou čekanku rozebereme, překrájíme a naskládáme na mísu. Prolisovaný česnek s olejem a citronovou šťávou rozmícháme, osolíme, opepříme, osladíme... více o Čekankový salát s ořechy
Hledala jsem zde na Receptech smažený sýr v těstíčku a k mému překvapení ho nenašla. Vytvořila jsem si tedy vlastní recept - především na to těstíčko ... více o Smažený sýr v těstíčku
Máslo ušleháme s lučinou, přidáme jogurt. Osolíme a opepříme a vmícháme po lžíci hrášku, mrkve, cibule, rajčete a kapie. Podáváme nejlépe s tmavým... více o Salát s lučinou
Na oleji osmahneme zázvor, chilli a římský kmín, až přestane prskat přidáme květákové růžičky a na kostičky nakrájené brambory. Necháme smažit, než... více o "Moje" kičrí
Fazole necháme přes noc namočit. Druhý den je uvaříme, scedíme, přidáme dorůžova osmaženou cibuli, mleté ořechy, petrželku, sůl a pepř podle sebe a... více o Fazole s ořechy
Papriky omyjeme, zbavíme jadérek a necháme okapat. Máslo rozehřejeme a papriku na něm ze všech stran osmahneme. Pak zase vyjmeme. Čočku smícháme s... více o Papriky s náplní z červené čočky
Pivo vlijte do kastrůlku a svařte, až začne pěnit. Vmíchejte cukr. Žloutky v míse rozmíchejte se smetanou, vlijte svařené pivo a dobře promíchejte. Do... více o Žloutková polévka s pivem
Z uvařených brambor do nichž přidáme horké mléko, kerblík a máslo našleháme pyré. Za šlehání přidáme jedno vejce podruhém, osolíme a opepříme. Vše... více o Kerblíkové pyré z trouby
Droždí, vejce, cukr a sůl rozkvedláme asi ve 200ml mléka a s moukou vypracujeme těsto hustoty jako na vdolky. Necháme pomalu vykynout. Na promaštěný... více o Dnešický rozpek
Pohanku umeleme na mixeru na mouku. Přidáme pšeničnou mouku, krupici, sójovou mouku, vejce, sůl a koření, popř. trochu vody a vypracujeme těsto. Z... více o Pohankové noky
Jáhly namočíme na 2 hodiny do studené vody a uvaříme. Do horkých jáhel utvoříme několik důlků obrácenou stranou vařečky, vsypeme mouku a sůl a necháme... více o Jáhlové škubánky
Vejce rozšleháme ve vodě a s moukou vypracujeme hladké těsto, které necháme v mikrotenovém sáčku asi 20 minut odležet. Pak těsto rozválíme na hladkou... více o Celozrnné nudle
Papriky zbavíme semen, z odříznutých víček odstraníme stopky a dobře omyjeme. Sýr rozmačkáme a sícháme s vejci a petrželovou natí. Nesolíme. Na pánvi... více o Plněné papriky Varna
Fazolky uvaříme do měkka v osolené vodě, uvařené pokrájíme. Cibuli drobně nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme sladkou papriku a rajský protlak a... více o Fazolky zapečené
Očištěné fazolky opereme, necháme okapat (zmrazené necháme rozmrazit a okapat). Na pánvi rozpálíme olej a vložíme na plátky nakrájený 1 stroužek... více o Fazolky ze zázvorem
Mrkev očistíme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Nakrájíme po délce na plátky o tloušce asi 8mm. Obalíme jako řízek a smažíme do růžova.... více o Smažená mrkev s omáčkou
Ze špenátu odstraníme řapíky a listy hrubě pokrájíme. V hrnci mírně podlejeme vodou a udusíme. Cibuli očistíme, jemně pokrájíme, osmažíme na oleji a... více o Musaka se špenátem
Asi třetinu pohanky pomeleme na mixéru na pohankovou mouku nebo roztlučeme v hmoždíři i s novým kořením. Zbylou pohanku namočíme na 1 hodinu do... více o Vegetariánská "jaternicová" polévka
Množství dle počtu strávníků. Zapékací misky, plech nebo pekáč dobře vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno naskládáme toastový chléb. Vejce... více o Zapečené vaječné toasty
Neloupané cukety nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky. 1 1/4 l vody přivedeme k varu, vložíme nastrouhané cukety a vaříme 5 minut. Pak přidáme... více o Polévka z cuket na balkánský způsob
Tykev očistíme a nakrájíme na kostičky o hraně cca 1cm. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme do sklovita na oleji, zapražíme paprikou a přelejeme 1 1/4 l... více o Polévka z tykve
Na oleji osmahneme pórek, nakrájený na příčné proužky i se zelenou tužší částí. Kousek jemnéjší bílo-žluté části pórku si ponecháme stranou na zdobení... více o Pórková polévka s pohankou
Kořen pampelišky sbíráme od časného jara do konce dubna nebo pak až od poloviny října do zámrazu. V ostatních obdobích roku je kořen hořký a tuhý.... více o Polévka z pampelišky - smetanky
Omyté posekané špenátové nebo kopřivové listy vaříme 10-15 minut v 1 1/4 l vody. Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku povaříme s polévkou 8 minut.... více o Špenátová (kopřivová) polévka s balkánským sýrem
Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené špenátové listy nebo rozmrazený špenát a lehce osmahneme. Přidáme 1 1/4 l vody, 2 hodiny... více o Špenátová polévka s rýží Natural (Egypt)
Nejprve si připravíme těsto na knedlíčky a necháme jej 15 minut odležet. Mleté ovesné vločky (meleme nejlépe v mixéru) lehce opražíme na sucho na... více o Jemná petrželová polévka s drožďovými knedlíčky
Žampiony nakrájíme na plátky a na rozpuštěném kousku másla je osmahneme, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme, opepříme a necháme mírně srazit. Česnek... více o Zapečené žampionové chlebíčky
Na rozpuštěném másle orestujeme drobně pokrájenou cibuli, přidáme droždí a smažíme. Droždí se nejdřív rozpustí, pak zpění a až zrůžoví a začne se... více o Míchaná vejce s droždím