Brambory pro dva omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu pak slijeme a podle toho, zda jsou to brambory rané či pozdní, slupku oloupeme nebo... více o Brambory s ochuceným tvarohem
Kefír smícháme v míse s vejci, olejem, cukrem krupicí, moukou, práškem do pečiva a asi polovinou nasekaných ořechů. Dobře promícháme a těsto nalijeme... více o Kefírový koláč s ořechy
Brambory a dýni pokrájíme na kostky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme nožem rozmáčknutý česnek, rozmarýn a tymián a uvaříme doměkka. Vodu pak slijeme,... více o Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme na slabé plátky pokrájené houby, nastrouhaný česnek a smažíme do té... více o Houbové šišky (placičky) - bylinkové
Očištěný celer s dýní pokrájíme na kostky, zalijeme vodou, citronovou šťávou, osolíme a dáme vařit doměkka. Do hrnce dle chuti můžeme přidat i česnek... více o Celerovo-dýňové pyré (kaše)
Na trošce rozpáleného oleje nebo sádle si osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme okapané zelí (NEPROPLACHOVAT!), osolíme, osladíme dle chuti a... více o Dušené zelí s vinnou klobásou
Drobenka: Sypké ingredience smícháme v míse, přidáme změklý tuk a žloutky a vytvoříme drobenku. O trochu větší část drobenky nasypeme na dno... více o Dýňový drobenkový koláč
Těstoviny uvaříme dle návodu. Maso nakrájíme na nudličky a osmahneme na lžičce olivového oleje. Osolíme a opepříme ho. Přidáme pokrájenou cibuli a... více o Těstoviny s kuřecím masem a kukuřicí
Tvaroh s tukem, citronovou kůrou a moukou (dle potřeby) vypracujeme na hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočívat v chladu. Pak na pomoučněném... více o Jablečné žabí tlamičky se skořicí
Název si steak vysloužil podle francouzského spisovatele Françoise-Reného Chateaubrianda, který jím odstartoval éru krvavých steaků. Brambory uvařte... více o Steak Chateaubriand
Bulgur uvařte podle návodu na sáčku. (Můj se měl vařit 12 minut v osolené vodě v poměru 1:2 a pak nechat odstát a nasát zbytek tekutiny.) Teplé... více o Bulgurový salát s rudými perlami
Sypké ingredience na těsto smíchejte. Přidejte mléko a vejce a rozšlehejte metličkou do hladkého těsta. Můžete do těsta přidat trochu semínek z... více o Exotické lívance
Na oleji si orestujeme maso, ochutíme worcestrovou omáčkou, sójovou omáčkou a grilovacím kořením. Mezitím si nastrouháme mrkve, nakrájíme pórek na... více o Výborné čínské nudle
Maso můžeme použít dle vlastního výběru. Vepřové, telecí, hovězí i zvěřinu... Druh (krkovice, kýta, plec...) je také na našem výběru. Podstatné je, že... více o (nejen) Vepřová uzenářská pečeně
Mleté maso (vepřové, hovězí či drůbeží) dáme do mísy, přidáme nastrouhaný česnek, zázvor, žloutek, sojovou (rybí) omáčku, pepř. Pokud více solíme,... více o Asijské smažené kuličky (šišky)
Vejce, mléko, prášek do pečiva a mouku v míse umícháme na hladké těstíčko, do kterého přidáme hrubě nastrouhanou neloupanou cuketu s mozzarellou (tofu... více o Cuketové placičky s mozzarellou (tofu)
Na oleji osmažíme cibuli dosklovata, přidáme mleté maso a za stálého míchání ho necháme osmažit dozlatova. Přidáme protlak s paprikou pokrájenou na... více o Mletá směs s patizony (kedlubnou)
Majonézu spolu s propasírovaným česnekem dáme do misky, přidáme dle chuti sůl a pepř. Hotovo. :) Veškerá jídla, která sem píšu, jsou většinou... více o Nejjednodušší a nejlevnější česneková pomazánka z majonézy
Houby očistíme a podle potřeby opereme. Nakrájené na kostičky je podusíme na trošce másla, až se vypaří voda. Vychladlou směs přidáme do mouky,... více o Staročeské houbové šišky
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vodu, vejce, nastrouhaný zázvor, česnek a dýni, osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme, přidáme strouhanku, opět... více o Zázvorové karbanátky s dýní
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a opepřili. Smažíme do vydušení... více o (nejen) Hovězí s hlívou na hořčici
Pohanku uvaříme dle návodu. Osolíme, můžeme přidat zeleninový bujón. Na olivovém oleji orestujeme cibuli a česnek, postupně přidáme šunku a žampiony,... více o Pohanka se smetanou
Hermelíny rozbalíme a položíme na stůl, špičatým ostrým nožem uděláme do každého 4-5 vpichů, do vpichů zasuneme olivy (černé, zelené, s papričkou) a... více o Hermelín s olivami v pršutu
Na trošce rozpáleného oleje, v pánvi se širokým dnem, osmažíme zprudka cuketu dozlatova. Když je cuketa osmažená, vmícháme nasekaný česnek, osolíme a... více o Cuketové nudle
Pokud chcete zkrátit dobu vaření, je dobré namočit vločky do směsi vody, mléka a špetky soli předem. Pak v hrnci přiveďte k varu a ztlumte a nechte... více o Ovesná kaše s granátovým jablíčkem a javorovým sirupem
Na oleji a rozpuštěném másle osmažíme jemně krájenou cibuli dosklovata, kterou zaprášíme mokou a uděláme světlou cibulovou jíšku, kterou zalijeme... více o Bramborovo cuketová polévka - smetanová s koprem
Špagety dejte vařit do mírně osolené vody. Když jsou uvařené tak napůl, přidejte k nim na menší růžičky rozebranou brokolici. Mezitím si nakrájejte... více o Brokolicové špagety s ořechy
Filety okořeníme, osolíme a dáme osmažit na rozpálený tuk z obou stran. Pak vyndáme na talíř a po zchladnutí pokrájíme na menší kousky. Můžeme také... více o Těstoviny s rybou - teplý salát
Cuketky, pokud jsou hodně malé, necháme celé, pokud jsou větší, nakrájíme na větší kusy. Jestliže budeme péct lilky, rozkrájíme je na čtvrtky. Cukety ... více o Uzené cukety nebo lilky - zapečené
Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme krátce osmažit drobně pokrájenou šunku a česnek (muškátový květ), přidáme... více o Schwarzwaldská šunka se žampiony
Těstoviny (gnocchi, špecle, brambory) uvaříme dle návodu v osolené vodě, pak scedíme a vmícháme do zelné směsi, kterou si během vaření připravíme.... více o Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím
Rozeberte brokolici na menší růžičky - ideální jsou ty ze středu. Vložte je do osolené vroucí vody a velmi krátce povařte (1-2 minuty). Vyndejte z... více o Brokolicový toast se ztraceným vejcem
Nakrojíme si rajčata na obou koncích, spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na osminky. Cibuli a česnek zpěníme na olivovém oleji, přidáme... více o Rajčatový krém z čerstvých rajčat
Očištěné patizony pokrájíme na větší kostky, aby se nerozpekly na kaši a dáme je do pekáče společně s pokrájenou cibulí a česnekem. Přidáme trochu... více o Kořeněné kuře na česnekovém patizonu
Očištěnou dýni pokrájíme na větší kostky a dáme do pekáče s vínem společně s pokrájenou cibulí a česnekem. Ochutíme solí, tymiánem nebo rozmarýnem dle... více o Dýňové kuře (králík) na bylinkách
Sýry si pokrájíme na malé kousky a dáme do misky, přidáme drobně pokrájenou šunku, papriku, pokrájenou bílou část z malých jarních cibulek, vejce,... více o Hermelínové chleby nebo večky
Slaninu osmahneme na jejím vlastním tuku. Houby nakrájíme na čtvrtiny a omyjeme. Vlhké je prosypeme grilovacím koření a vložíme do pekáčku na... více o Houbový pekáček
Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhaný patizon a česnek, vejce, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Přisypeme strouhanku, opět dobře... více o Karbanátky nebo sekaná s patizonem
Hrubě nastrouhanou cuketu v míse smícháme s čerstvě vymačkanou šťávou a nastrouhanou kůrou (pouze žlutá část) z celého citronu. Přidáme vejce, vlažný... více o Citronovo-cuketová bábovka
Na trošce tuku osmažíme cibuli dosklovata, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso, slaninu a hlívu na nudličky, smažíme do vysmažení... více o Guláš s hlívou ústřičnou
Taky už vás napadlo, co s mrkvovou natí? Vyhazujete ji nebo dáváte zvířatům? Proč nezkusit změnu? Recept jsem připravovala pro sebe a 5letého syna.... více o Těstoviny se smetanovou česnekovou omáčkou s mrkvovou natí
Do misky dáme lučinu, přidáme čerstvě nastrouhaný zázvor s česnekem, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Podle toho, jakou chceme mít hustotu dipu,... více o Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se při smažení nekroutily a do plátků uděláme ostrým nožem několik zářezů (neprořezávat úplně). Čím silnější... více o Hořčicové řízky - rychle a chutně
Očištěný patizon nastrouháme. Můžeme strouhat na jemném i hrubém struhadle, ale nejlepší je nastrouhat půl na půl. K patizonu přidáme jemně pokrájenou... více o "Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu
Plátky masa naklepeme, nařízneme po stranách, osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou a položíme do pomaštěného pekáče. Cibuli na trošce oleje (sádla)... více o Řízky v klobásovém zelí
Do tukem vymazaného pekáčku naskládáme na kolečka pokrájenou cuketu, papriku na nudličky, plátky cibule a plátky česneku. Na zeleninu položíme osolené... více o Filety na zelenině - zapečené
Cuketu omyjte a nastrouhejte nahrubo - vymačkejte z ní co nejvíc vody. Přidejte kukuřici, nasekanou jarní cibulku a chilli papričku (popřípadě slaninu... více o Cuketové karbanátky s kukuřicí
Asijské nudle uvařte podle návodu - u mě to vyšlo na 12 minut. Mezitím si oloupejte mrkev a škrabkou na brambory nebo sýr nastrouhejte na proužky... více o Sezamový nudlový salát
Brambory (stejně velké) řádně očistíme, usušíme, uděláme do nich hlubší zářezy (čím víc, tím lépe), ale dáme pozor, abychom brambory neprokrojili!... více o Bramborové vějíře (harmoniky)
Očištěný patizon pokrájíme na nudličky, maso na nudličky či kostky. Dáme do misky, osolíme, zaprášíme kořením a solamylem, přidáme vejce a promícháme.... více o Patizonové nudličky s masem