Uvařené vychladlé těstoviny (připravené dle návodu) dáme do větší mísy. Přidáme drobně pokrájenou šunku, cibuli, okurky, vejce, hořčici. majonézu nebo... více o Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Párky dáme do pekáčku, přidáme na klínky pokrájené cibule, na plátky pokrájený česnek, kečup, pivo (lze i černé). Promícháme a dáme do předehřáté... více o Fazolové pivní párky
Papriky naplníme šlehanou sekanou (nepečený polotovar čerstvý nebo rozmražený) a dáme péct do předehřáté trouby na 180 dozlatova, občas otočíme.... více o Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou
Maso (lze i drůbeží nebo králičí) pokrájíme na slabší nudličky, které osolíme a okořeníme Tanddori Masalou. Necháme alespoň půl hodiny proležet, pak... více o Tandoori masovo-zeleninová směs
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji dozlatova. Pak k masu přidáme hořčici a ještě krátce vše osmažíme,... více o Masová směs s tompou a fazolemi
Větší kuře nebo kachnu si očistíme a nasolíme, nejlépe den předem. Nádivka: Na kostičky pokrájené starší rohlíky osmažíme na másle, pak je dáme do... více o Kuře (kachna) s kaštanovou nádivkou
Nejprve si připravíme zeleninu. Očištěnou půlku celeru, půlku cukety a brambory (u cukety i brambor necháme slupku) nakrájíme na kostky a vložíme do... více o Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou
Jemně nastrouhané brambory, sýr a česnek smícháme dle vlastních zvyklostí s majonézou nebo zakysanou smetanou, případně půl napůl. Osolíme a okořeníme... více o Bramborovo-česneková pomazánka se sýrem
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme pokrájenou slaninu (nebo pokrájené uzené maso, kuřecí prso - dle chuti) , kterou také... více o Listové šátečky (závin) se špenátem
Játra dle vlastního výběru a špek pokrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme na klínky. Tymián můžeme nechat na větvičce, kterou nakonec z játrové směsi... více o Játra rychle a chutně
Do mísy dáme jemně pokrájenou cibuli, šunku, nastrouhané nebo jemně pokrájené kyselé okurky a vejce, přidáme majolku nebo zakysanou smetanu (lze i půl... více o Rýžový salát / příloha
Mascarpone rozmícháme se lžičkou oleje a rozetřeným česnekem nebo bylinkami. Pak vmícháme nasekané nebo rozmixované olivy, promícháme, dosolíme dle... více o Jednohubky / chlebíčky s olivovou pomazánkou
Nejprve si za stálého míchání nasucho opražíme ovesné vločky, přidáme sezamová semínka (pozor, vločky se snadno připálí, je třeba opravdu hlídat,... více o Špenátová omáčka s ovesnými vločkami a sezamem
Tortilly: Do mísy dáme mléko, vejce a špetku soli. Postupně přidáváme mouku, dokud nemá těsto konzistenci jako těsto na palačinky. Necháme odstát 10... více o Domácí tortilly s kuřecím masem na kari
Na pánvi osmahneme na oleji dozlatova šunku a přidáme rozdrcený česnek. Poté přidáme cizrnu z plechovky a chvíli restujeme, dle chuti osolíme a... více o Pikantní cizrna II.
Mleté maso smícháme s nastrouhaným česnekem a zázvorem, vejcem, jemně pokrájenou cibulí a slaninou, vývarem, pepřem a solí (nebo sojovou omáčkou).... více o Karbanátky / sekaná se zázvorem a slaninou
Očištěné a vykuchané kuře na povrchu i uvnitř osolíme (mužeme přidat kmín dle chuti) a pak jej svážeme. Svazování: Aby si drůbež, kterou upravujeme v... více o České kuře pečené
Kapustičky očistíme, větší kusy rozpůlíme a ve vroucí osolené vodě povaříme cca 3 minuty. Pak je zcedíme a rychle zchladíme, aby si zachovaly svěží... více o Masová směs s kapustičkami
Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, osolíme (množství podle toho, zda směs koření obsahuje sůl) a dáme do pečícího sáčku. Přidáme koření... více o Masová směs z pečícího sáčku
Na másle necháme zesklovatět jemně pokrájenou cibuli, pak přidáme krátce osmažit i jemně nasekaný česnek. Pokud jsme se rozhodli použít uzeninu,... více o Rýže s vejci
Brambory ve slupce vaříme do poloměkka. Poté je oloupeme a se sýrem nastrouháme do mísy. Přidáme vejce, mouku, strouhanku, sůl a vše promícháme. Z... více o Sýrové krokety se špenátem
V mléce rozmícháme vejce, mouku, sůl, česnek, koření a hrubě pokrájený špenát. Směs necháme odstát cca 30 minut. Mezitím si připravíme vše to, čím... více o Jednoduché špenátové palačinky
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme na nudličky pokrájenou nebo hrubě nastrouhanou mrkev, petržel a celer dorůžova. Zeleninu po osmažení posypeme... více o Květáková polévka s kořenovou zeleninou
Na kousku másla osmažíme jemně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme krátce osmažit i nasekaný nebo nastrouhaný česnek. Přidáme mražený listový špenát... více o Bramborovo-špenátová polévka
1. Na rozpálený olej dáme nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova. 2. Přidáme nakrájenou šunku. 3. Přidáme zelí a vše lehce osmahneme. 4. Na závěr... více o Směs alá chilli
Špek s velkou oloupanou cibulí pokrájíme na drobno a společně osmažíme dorůžova. Přidáme vypraný pokrájený špenát nebo přisypeme mražený, dochutíme... více o Dušený listový špenát na špeku (slanině)
Hroznové víno používáme nejlépe bez peciček, aby smoothie nebylo nahořklé. Smoothie vytvoříme rozmixováním hroznového vína (kuliček) a ovoce či... více o Hroznové smoothie
Maso na pánvi rozdrobíme vařečkou, opepříme a zastříkneme olivovým olejem. Přidáme lístečky tymiánu a za občasného zamíchání opékáme maso dozlatova.... více o Mleté hovězí po anglicku
Dáme v pánvi rozehřát olej. Kuřecí řízky osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Naskládáme je na pánev kůží dolů, přitlačíme a smažíme cca 18... více o Hořčičné kuře
Předehřejeme si troubu na 220 C a naplníme rychlovarnou konvici vodou a dáme vařit. Na velký pekáč (ve kterém pak budeme zapékat těstoviny) narovnáme... více o Květákové makarony
Ve velkém hrnci na olivovém oleji smažíme maso cca 15 min, při smažení drtíme vařečkou. Pak přidáme oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli, sdrhnuté... více o Hovězí páj pod tvarohovým těstem
Troubu předehřejeme na 190 C. Celer odrbeme kartáčkem a postavíme na dvojitou vrstvu alobalu kořínky nahoru. Potřeme olivovým olejem, solí, pepřem,... více o Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Pokud máme domácí vývar, necháme ho prohřát. Pokud ne, vypomůžeme si vývarem z kostky. Kuskus si dáme do nějaké podlouhlé nádoby (ve vysoké míse se... více o Kuskus se zeleninou na kari
Na oleji nebo jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Pak přidáme očištěné, pokrájené a krátce spařené (scezené) houby. Pokud... více o Houbový kuskus - rychle a chutně
Játra důkladně očistíme, odblaníme, pokrájíme na požadovanou velikost. Cibuli osmažíme na oleji nebo jemně pokrájeném špeku dorůžova, pak přidáme... více o Játrová omáčka - kořeněná a rychlá
Pokud máme lososa a krevety mražené, dáme rozmrazit a scedíme vodu. Brambory oloupeme, uvaříme ve slané vodě, rozmačkáme v míse a necháme chladnout.... více o Fishcake
Brambory (nové, nebo s pevnou a zdravou slupkou) pečlivě kartáčkem očistíme a opláchneme. Potom je rozkrájíme na osminky. Do hlubšího plechu vložíme... více o Americké brambory zdravě
Maso nakrájíme na nudličky a cibuli najemno. Na sádle osmahneme cibuli do hněda, zaprášíme paprikou, přidáme maso, sůl, pepř a feferonky. Maso necháme... více o Samuraj
Nejdřív si připravíme špenát. Zmražený ho dáme do hrnce a zalijeme vodou. Prolisujeme 2 stroužky česneku a opepříme. Necháme 5-10 minut dusit. Mezitím... více o Špalačinky
Vepřové ocásky nasolíme nejlépe alespoň hodinu před pečením. Dáme je do pekáčku na pokrájenou cibuli a nasekaný česnek, posypeme dle chuti drceným (ne... více o Jednoduché pečené vepřové ocásky
Pokrájenou cibuli osmažíme na oleji dosklovata. Přidáme pokrájené žampiony (plátky nebo čtvrtinky) a zprudka smažíme za občasného promíchání do... více o Jednoduché žampionové kari
Mleté maso dáme do mísy a přidáme jemně pokrájené nebo hrubě nastrouhané žampiony (200 gramů), pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, pepř, vejce,... více o Žampionové karbanátky (sekaná) s mletým masem
Pokrájené cibule osmažíme dorůžova s drobně pokrájeným špekem (nebo na oleji). Maso pokrájené na kostky osolíme a opepříme a přidáme k cibuli se... více o Hovězí s kapustičkami
Špek pokrájíme na jemno a dáme ho společně s pokrájenou cibulí osmažit dorůžova. Plátky masa naklepeme, po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení... více o Tymiánové plátky se žampiony
Vařenou řepu necháme zchladnout, oloupeme a pokrájíme na cca 5-7milimetrové plátky, které ochutíme dle vlastní chuti buď kořenící směsí nebo kořením,... více o Červená řepa v trojobalu smažená
Pekingské zelí pokrájíme na slabé nudličky a rozdělíme do dvou misek. Olej dobře promícháme společně s vodou, medem, hořčicí, octem a solí a nudličky... více o Pekingské zelí se zálivkou / salát
Salám a sýry umeleme, přidáme vejce, strouhanku. Náplň musí být hustší. Podle chuti dosolíme. Ale balkánský sýr je hodně slaný. Papriky rozřízneme a... více o Plněné papriky jinak II.
Cibuli, česnek, okurky, slaninu umeleme a promícháme s paprikou, kečupem, olejem, hořčicí. Dáme do lednice na 24 hodin vychladit. V pevně uzavřené... více o Pomazánka pikantní "Gaspačo"
Nohy žampionů na drobno nakrájíme, máslo utřeme, přidáme pokrájené nohy, prolisovaný česnek, petrželovou nať a strouhanku. Vše důkladně promícháme a... více o "Falešní" šneci - plněné žampióny
Žampiony oloupeme a povaříme ve slané vodě. Na pánvi na másle nebo oleji opečeme papriky nakrájené na menší kostičky - nemusí být moc měkké, přidají... více o Masový závin