Vepřovou kýtu si nejdříve očistíme a pak ji rozdělíme na 8 plátků. Ty rozklepeme, osolíme a opepříme. Na každý položíme kousek sýra a naneseme lžičku... více o Vepřové závitky plněné sýrem
Žraločí steaky si na 3 hodiny namočíme do vody spolu s citronovou šťávou. Na oleji zpěníme na půlměsíčky cibuli, na plátky česnek (2 minuty). Steaky... více o Žralok
Na trošce oleje si v kastrole či hrnci osmažíme cibuli do růžova, rozdrobíme na ni mleté maso a zprudka ho orestujeme. Poté prolisujeme česnek,... více o Špagety "pasta suita"
Uvaříme rýži téměř do měkka. Očistíme a nakrájíme pórek na kolečka a přepůlíme je. Lososa zbavíme kůže a vybereme případné kosti, maso nakrájíme na... více o Lososové rizoto
V hrnci si na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Žampiony umyjeme, nakrájíme na plátky a přidáme společně s kmínem do hrnce. Trochu posmažíme a... více o Smetanová žampionová omáčka
Oloupanou cibuli najemno nakrájejte, řepu a brambory oloupejte a nakrájejte na kousky, očištěný pórek na kolečka. Na rozehřátém oleji osmažte cibuli... více o Řepná polévka s křenem
**Na 500 ml:** Řepu povařte v osolené vodě asi 55 minut doměkka. Pak ji vyjměte, oloupejte a nadrobno pokrájejte. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte... více o Řepný kečup
Řepy povařte v osolené vodě asi 30 minut. Sceďte je a oloupejte. Troubu předehřejte na 200°C. Ke každé řepě přidejte snítky bylinek a obalte ji plátky... více o Pečená řepa ve slanině s bylinkami
Sušené houby dejte do velkého hrnečku a zalijte horkou vodou. Nechtě půl hodiny louhovat. Mezitím na sádle pět minut smažte cibuli, na poslední dvě... více o Bramboračka s malými kapustičkami
Na slanině osmahneme na plátky nakrájenou cibuli, zalijeme vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory, kmín, sůl a uvaříme doměkka. Ochutíme pepřem... více o Česnečka trochu jinak
Na másle v hrnci si zpěníme cibuli, přidáme nasrouhanou mrkev, osolíme. Restujeme asi 10 min. Poté z hrnce tuto směs odendáme a vložíme do něj předem... více o Dobré kuře na paprice
Kuře omyjte, dejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte kořenovou zeleninu, nakrájenou cibuli, celý pepř, nové koření a osolte. Vše pozvolna uvařte... více o Písmenková polévka
Uvařenou červenou řepu oloupeme, pokrájíme na cca 0,7 mm plátky, osolíme a potřeme žervé, které jsme si dochutili tím, co máme rádi (případně ho... více o Červená řepa s žervé a rakouským špekem
Po svaření Hery, cukru, kakaa a vody odlijeme 1/3 na polevu, do které přidáme solamyl a krátce provaříme, tím budeme mít polevu na buchtu, kterou jí... více o "Paneláková" buchta
Rozpustíme máslo v kastrůlku a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme mraženou zeleninu a necháme osmahnout s cibulkou, potom... více o Polévka z rybích filetů
* oškrábané brambory nakrájíme na malé kousíčky * brambory dáme vařit (uvaříme si je v hrnci zvlášť) * na 1 lžíci oleje osmahneme na jemno nakrájenou... více o Zelňačka studentská
V kastrolu promíchejte cukr, škrob, sůl a na mírném ohni promíchávejte, až cukr začne karamelizovat. Pak přidejte na kousky nakrájený ananas a za... více o Havajská řepa
Brambory, scezenou kapustu a klobásu pokrájíme, přidáme česnek, sýr a dochutíme solí a pepřem, dobře promícháme. Vše dáme do připravené zapékací mísy... více o Brambory s kapustou a sýrem - zapečené
Očištěný květák rozebereme na růžičky a dáme vařit do zeleninového vývaru (bujon). Přidáme muškátový květ a pepř dle chuti. Během vaření si připravíme... více o Květáková polévka s Nivou
Květák rozebereme na růžičky a dáme krátce (stačí 1-2 minuty) povařit do osolené vroucí vody s citronovou šťávou. Pak scedíme a květákem naplníme... více o Květák - nakládaný, sterilovaný
Mleté maso smícháme s jemně nastrouhanou zeleninou, vejcem, kořením, strouhankou dle potřeby a osolíme. Dobře propracujeme a vlhkou nebo pomaštěnou... více o Masové kuličky se zeleninou ve smetanové omáčce
Na másle a oleji osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli. Přisypeme vločky a necháme je také orestovat a lehce zrůžovět. Zaprášíme moukou, necháme... více o Kapustová polévka s vločkami a klobáskou
Do hrnce se sklenkou vody dáme rýži. Zapneme na nejvyšší výkon a vaříme - postupně přiléváme vodu. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a zprudka... více o Španělské rizoto
Nejdříve si očistíme mrkev, oloupeme pomeranče a nakrájíme na větší kousky. Do hrnce si dáme vodu, cukr a přidáme mrkev a pomeranče. Necháme vařit,... více o Domácí zdravý džus
Olej rozpalte v pánvi a pak na něm do změknutí opékejte šalotky a česnek (8 minut). Přidejte kuřecí maso a opečte dozlatova, osolte, opepřete.... více o Těstoviny zapečené s mozzarellou
**1)** Kořenovou zeleninu očistíme, nakrajíme a vložíme do hovězího vývaru nebo do 1,5 l vody s bujonem a vaříme pod pokličkou asi 30 minut. **2)** Do... více o Dýňová svíčková omáčka
Hovězí maso dobře nasolíme a obalíme v zázvoru, pak v hladké mouce a necháme asi hodinu odležet. V hrnci si osmažíme na pokrájeném špeku s trochou... více o Houbovo-zázvorové hovězí
Dýni oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a necháme 20 minut stát. Cibuli osmahneme, přidáme kopr, česnek a dýni. Trošku podlijeme a... více o Dýně s koprem a kysanou smetanou
Tuňáka necháme okapat, dáme do misky a vidličkou ho rozmačkáme, osolíme, přidáme petrželku, parmezán a čerstvou strouhanku. Vše dobře promícháme a... více o Parmezánové těstoviny s tuňákovými kuličkami
//Recept je podle Marie Úlehlové-Tilschové.// ---- Maso pozvolna uvařte ve vývaru doměkka (podle druhu a stáří masa to bude trvat 3/4 hodiny až hodinu... více o Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky
Řepu omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka, po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na kostky. Na oleji orestujeme pokrájené cibule, pak přidáme na... více o Eintopf s červenou řepou
Na rozpuštěném másle necháme zpěnit mouku, za stálého míchání přilijeme mléko, vývar a rozmražený špenát, přivedeme k varu. Přidáme muškátový květ,... více o Jednoduchá špenátovo-nivová polévka
Uvaříme vrtule v osolené vodě. Po scezení přidáme nakrájenou zeleninu. Vykoštěná a kůže zbavená kuřecí stehna nakrájíme, přidáme do těstovin, osolíme... více o Těstovinový salát s francouzským dresingem
V hrnku mléka Mixíkem rozmícháme vejce (jde to i vidličkou, ale zůstávají žmolky), vlejeme do zbytku mléka. Přidáme špetku soli, cukr, vanilku a za... více o Krupicová kaše
Dýni očistíme a nakrájíme na kousky. Zalijeme vodou a citronovou šťávou a přidáme kyselinu citronovou. Necháme stát do druhého dne. Na druhý den obsah... více o Dýňový džus I.
1. Cibuli nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky. Zvěřinu nakrájíme na kostky. 2. Kolečka cibule podusíme na másle. 3. Jakmile cibule... více o Kančí guláš v pomalém hrnci
Sójové maso vložíme do cca 500 ml vroucí osolené vody, přidáme trochu soli se sníženým obsahem sodíku, 1/2 kostky bujónu a vaříme 15-20 minut v... více o Ostřejší kuskus
Do velkého či vysokého kastrolu nalijeme studenou vodu, tolik, kolik chceme polévky a jak silnou, většinou 2 litry.Do studené vody vhodíme umyté... více o Poctivá kuřecí polévka
Na pánvi dohněda orestujeme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, chvilku porestujeme a poté přidáme na kostičky nakrájené hovězí... více o Hovězí znojemská omáčka
V hrnci rozpustíme máslo s olejem, přisypeme zeleninu a restujeme. Když nám začne zelenina restováním vonět, přidáme houby a restujeme dál za... více o Podzimní polévka s houbami
Květák rozebereme na růžičky a krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme dobře okapat. Na malém množství oleje necháme zesklovatět pokrájenou... více o Květák se slaninou v bešamelu s nivou
V konvici zpražím ne vroucí vodou zelený čaj, mátu, meduňku a citrónovou trávu. Po cca 3 minutách odstraním čaj a trávu, meduňku s mátou ponechám.... více o Ledový čaj II.
Máme moc rádi řízečky a ideálně křupavé miniřízečky... Akorát to není moc zdravé, a tak jsme si to tak trochu upravili. :-) Vepřovou panenku jsem si... více o "Dietní" řízečky se šťouchanými brambory a okurkovým salátem
Brambory s houbovou směsí můžeme zapékat v alobalu, pečícím papíru nebo vymazané zapékací míse. Na dno dáme vařené brambory, všechny ostatní... více o Brambory s houbovou směsí - zapečené
Vodu s cukrem povaříme 20 min. na mírném ohni. Pak odtáhneme z ploténky, vsypeme balení tymiánu a necháme zchladnout a zcedíme. Dávkování: dospělí... více o Kapky na kašel a rýmu
1. Uvaříme sóju podle návodu na obalu (zkušenější mohou připravit i s protlakem nebo solamylem). 2. Osmažíme ananas asi na dvou lžičkách... více o Vegeteriánská čína
Na oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou dýni, trochu osmahneme a podlijeme vodou tak, aby dýně byla... více o Dýňovo-zelná polévka
Do hlubokého talíře nasypeme hladkou mouku, do které uděláme důlek a rozklepneme do něj vejce, rozmícháme vidličkou a pak na vále vypracujeme těsto -... více o Domácí šunkofleky s uzeným
Vařenou a oloupanou červenou řepu nastrouháme, přidáme nastrouhaný česnek, vmícháme nasekané ořechy, zakysanou smetanu a majolku, dochutíme solí a... více o Pomazánka z červené řepy s ořechy
Dýni rozkrojte, odstraňte semínka, dýni oloupejte a nakrájejte na kousky. Povařte s jablečnou šťávou a 1 lžící cukru asi 10 minut na mírném plameni.... více o Dýňový pohár s mascarpone