Do menšího hrnce nalijeme mléko. Necháme ohřát, ale nesmí se vařit. Přidáme ovesné vločky(musí jich být méně než mléka), skořici a med. Míchejte dokud... více o Ovesná kaše tak, jak ji dělám já
Na steaky můžeme použít kuřecí prsa bez kůže i s kůží, ale doporučuji zvolit spíše šťavnatější stehenní řízky. Já vykosťuji stehna, kdy na mase... více o Kuřecí steak s cuketou
Žebírka z obou stran potřeme pastou z jemně nastrouhaného zázvoru a česneku, nasekané chilli papričky (dle chuti a požadované ostrosti), které jsme... více o Pikantní pivní žebírka
Uvaříme vajíčka (natvrdo). Žloutky oddělíme od bílků, smícháme je s lučinou, promícháme (do hladka). Přidáme sůl a hořčici, promícháme, přidáme bílky... více o Vajíčková pomazánka
Jako první rozmělníme krabí tyčinky na malé kousky. Přimícháme sůl, jogurt i smetanu. Pořádně promícháme a přidáme trochu kapek citrónu. Poté namažeme... více o Krabí pomazánka
Bůček pokrájíme na větší kostky, které osolíme a opepříme. Na rozpuštěném másle si osmažíme pokrájené cibule, ke kterým přisypeme maso a smažíme za... více o Bůček po maďarsku
Těstoviny uvaříme do měkka. Avokádo rozmixujeme s olejem a kořením. Až vznikne omáčka. Omáčku přilijeme k těstovinám a posypeme parmazánem.... více o Těstoviny s avokádovou omáčkou
Vypeckované třešně dáme do hrnce, přilijeme trochu vody, osladíme dle chuti (sladkosti třešní) a přivedeme k varu. Na dochucení můžeme použít i... více o Třešňový pohár
Slaninu pokrájíme na malé kostičky nebo nudličky, které osmažíme buď nasucho nebo na lžičce másla (dle tučnosti slaniny). Po osmažení odebereme... více o Květáková polévka se slaninou
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, osolíme a promícháme. Přidáme protlak a povaříme cca 30... více o Italský rajčatový krém s vaječnými obláčky
Sojové maso uvaříme dle návodu na obalu, poté scedíme, necháme zchladnout a následně z nich pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu. Vymačkané maso... více o Sojový salát se sýrem a zeleninou
Jablka překrojte na poloviny a zbavte jádřinců. Zalijte v hrnci cidrem a přisypte cukr. Přiveďte k varu, plamen stáhněte na minimum a za občasného... více o Zapečená jablka v cideru s ostružinami
Cizrnu pořádně propláchněte, nasypejte do velkého hrnce a zalijte vodou tak, aby její hladina sahala zhruba pět centimetrů nad úroveň cizrny. Vše... více o Tradiční falafel
Maso očistíme, naklepeme. Poté nasolíme z jedné strany a z druhé strany okořeníme grilovacím kořením. Kdo chce může i popepřit. Na připravné maso... více o Plněné kuřecí rolky ve slanině
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu. Během vaření těstovin si na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou slaninu dozlatova, ke které následně... více o Cuketové těstoviny se slaninou
Brambory ve slupce uvaříme doměkka, slijeme a necháme zchladnout. Pak oloupeme a nastrouháme. Nejlepší jsou brambory vařené den předem a moučnaté.... více o Bramborové šišky s ořechovou strouhankou
Jako první musíme uvařit černou čočku, nudle a houby. Kuřecí maso nakrájíme na opravdu hodně slabé plátky (pokud přes ně bude vidět, nic tím nezkazí),... více o Polévka Machi
Cibule pokrájíme na plátky nebo klínky a na malém množství oleje osmažíme v rozpálené pánvi dosklovata. Pak cibuli nahrneme ke straně a do pánve... více o "Letní" buřty na pivu - z pánve
Do prosáté mouky přidáme sůl a vejce. Droždí rozpusťte v teplé vodě, přidejte k mouce a postupně přilévejte horkou vodu a vypracujte hladké těsto.... více o Knedlíky s lesním ovocem
Křídla omyjte a osušte. V hmoždíři nebo mixéru zpracujte ancovičky s česnekem na pastu. Postupně přilévejte olej a citrónovou šťávu. Opepřete a podle... více o Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku
Všechny ingredience pořádně promíchejte, dejte do vakuově uzavíratelného sáčku a do něj vložte naporcované kuře nebo lososa tak, aby bylo maso obalené... více o Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa
Dejte fíky do misky, zalijte dvěma šálky vroucí vody a nechte je nasáknout zhruba po dobu 5 minut. Slijte fíky a rozmixujte společně s balsamikovým... více o Univerzální fíková barbecue marináda
Nejlépe použijte čerstvou šťávu z pomerančů. Česnek prolisujte. Rozmarýn nasekejte. Uvedené ingredience dejte do mísy. Dobře promíchejte. Maso se do... více o Pomerančová marináda s rozmarýnem
Ve skleněné misce společně rozmíchejte pomerančovou marmeládu se sójovou omáčkou a zázvorem a nechte pár minut odležet. Maso osolte a dejte na gril.... více o Univerzální zázvorovo-sojová marináda
Špagety dáme vařit podle návodu do osolené vody s trochou oleje. Cibuli nakrájíme najemno, rukolu oplachneme a trochu pokrájíme. Cibulku osmahneme na... více o Rychlá večeře
Brambory dobře omyjeme, pozdní vykartáčkujeme a dáme vařit do osolené vody téměř doměkka. Po uvaření scedíme, necháme částečně zchladnout a opatrně... více o Zapečené mačkané brambory
Vyprané listy salátů necháme okapat, natrháme a pokapeme troškou citronové šťávy smíchané s necelou lžící oleje. Přidáme na špalíky pokrájený a krátce... více o Salát (nejen) s chřestem a vejci
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou slaninu s na kolečka pokrájenou mrkví a následně i nasekaný česnek. Poté vše zaprášíme moukou, krátce... více o Brokolicová polévka (nejen) se slaninou
Na rozpuštěném másle s olejem si osmažíme dosklovata jemně pokrájenou cibuli s kuličkami nového koření a bobkovým listem. Přisypeme na nudličky... více o Bílá polévka z hlívy a fazolí
Několik dnů předem připravte kvas. K vločkám a mouce rozdrobte chleba a směs zalijte vodou. Míchejte, dokud se dobře nespojí. Nechte 3 až 5 dnů... více o Polský velikonoční bílý boršč
Kuřecí prsa zlehka naklepejte, nakrájejte na proužky a dejte do misky. Podmáslí promíchejte s paprikou a chilli, osolte a opepřete. Maso přelijte... více o Burgery z podmáslového kuřete
Lososa zbavte kůže, pokrájejte na kousky a dejte do food processoru. Přidejte vejce, pokrájené jarní cibulky, chilli papričku a sůl. Vše rozmixujte na... více o Rybí karbanátky se salátem
Z pomela okrájejte tuhou slupku a vyloupejte jednotlivé dílky dužniny. Granátové jablko rozkrojte na poloviny, dejte řeznou stranou do dlaně a nejlépe... více o Salát s pomelem a uzenou rybou
Brokolici rozebereme na růžičky a dáme krátce uvařit do mírně osolené vody (i s oloupaným košťálem). Pak scedíme, necháme okapat a zchladnout.... více o Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Plátky chleba přepůlíme a na rozpáleném sádle či oleji osmažíme dozlatova. Odkládáme na ubrousek, odsát přebytečný tuk. Oloupaný křen nastrouháme na... více o Křenové topinky s vejcem
Dortovou formu cca 23 cm vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Na dno naskládáme vrstvu piškot, na kterou naneseme vrstvu zakysané smetany, ochucené... více o Kokosový nepečený dort
Oloupaná, natvrdo vařená vejce nastrouháme do misky. Přidáme jemně krájenou červenou cibuli, drobně pokrájený lovecký salám, smetanový tavený sýr,... více o Lovecká pomazánka
Brokolici (květák) rozebranou na růžičky krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat a zchladnout. Košťál nastrouháme společně se sýrem ... více o Brokolicové/květákové krokety
Chřest opláchneme, seřízneme konečky a v osolené vodě ochucené šťávou z půlky citronu krátce povaříme na skus. Pak scedíme a necháme okapat. Během... více o Máslový chřest (nejen) s vejcem
Mouky nasypeme do mísy, promícháme se špetkou soli a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme... více o Kynuté knedlíky (nejen) s rebarborou
Oloupaná vejce vařená natvrdo nastrouháme do misky společně se sýrem (např. Gouda, horácký...). Struhadlo můžeme použít jak jemné, tak s většími... více o Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem
Na jemně pokrájeném špeku s troškou oleje či sádla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, pak přisypeme vločky a dosmažíme obojí lehce dozlatova.... více o Gulášová polévka z hlívy s ovesnými vločkami
Kuřecí maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, opepříme a mírně osolíme. Na trošce rozpáleného oleje smažíme za občasného promíchání připravené kuřecí... více o Kuřecí maso se šunkou a hermelínem
Na másle osmažíme sušené houby (v dlaních lehce promnuté), na kolečka pokrájenou mrkev s na plátky pokrájeným řapíkatým celerem. Po osmažení zasypeme... více o Brokolicová houbovačka - polévka
Kuřecí prsa nebo silnější plátky kotlet... opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme, tím vytvoříme hlubší kapsy (kotlety po prokrojení ještě lehce... více o Kapsy plněné (nejen) hruškou se sýrovou omáčkou
Hovězí maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. V rozpáleném hrnci s trochou oleje si maso za občasného promíchání osmažíme... více o Pórkové hovězí s paprikou
Oloupaná, na tvrdo vařená vejce nastrouháme společně se sýrem na struhadle (velikost slz dle naší představy) do misky, kam přidáme i drobně pokrájenou... více o Vajíčková pomazánka se sýrem a šunkou
Vypocené lilky omyjeme a osušíme kuchyňskou utěrkou. Rozpálenou pánev pokapeme olivovým olejem, přidáme lilky a několik minut restujeme do změkknutí a... více o Těstoviny alla Norma
Těstoviny vložíme do vroucí vody v hrnci a necháme vařit do té doby než změknou. Okurku a rajče nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Maso naklepeme... více o Jednoduchý těstovinový salát
Želatinu namočte podle návodu na obalu. V míse smíchejte Pribináčky v kelímku s cukry a borůvkovou marmeládou. Smetanu vyšlehejte, nemusí být úplně... více o Šarlota s kokosovými tyčinkami