Nejprve si připravte knedlíčky. Z jater vykrájejte blány a pokrájejte je na kusy. Rozmixujte je spolu se změklým máslem a prolisovaným česnekem.... více o Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Z teplého mléka, droždí a cukru založte kvásek a nechte jej vzejít. Poté přisypte mouku a špetku soli a vypracujte hladké těsto. nechte ho na teplém... více o Buchty na páře
Dýni očistíme, vydlabeme a pokrájíme na kostky nebo hrubě nastrouháme. Dýni nemusíme loupat. V kastrólu rozpustíme máslo, na kterém dýni, kterou jsme... více o Nastavovaná kaše z dýně
Čočku uvařte na skus, sceďte a propláchněte studenou vodou. Ředkvičky umyjte a pokrájejte na kolečka. Umytou okurku podélně rozkrojte, lžičkou... více o Čočkový salát s ředkvičkami a fetou
Kuskus nasypte do rozehřátého hrnce, krátce nasucho orestujte a zalijte dvojnásobným množstvím vody. Nechte přejít varem, přiklopte a stáhněte z ohně.... více o Bylinkový salát s hráškem a avokádem
Drobně pokrájenu cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a dále zprudka smažíme do povadnutí. Osolíme a... více o Bezmasý guláš z hlívy
Steak nechte alespoň půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Chřestu odlamte dřevnaté konce a dejte ho na 3 minuty do osolené vroucí vody. Sceďte... více o Chřestový salát s hovězím steakem
Květák rozeberte na růžičky a povařte 5 minut v osolené vodě. Sceďte, propláchněte ve studené vodě a nechte okapat. Růžičky obalujte v osolené mouce,... více o Smažený květák s domácím dipem
Uzené maso vařte asi 30 minut, nechte trochu zchladnout a natrhejte. Brambory oloupejte, nastrouhejte najemno, vymačkejte všechnu tekutinu.... více o Bramborové wrapy s uzeným
Droždí dejte do misky, přidejte 200 ml teplé vody a prošlehejte, až se dokonale rozpustí. Mouku nasypte do kuchyňského robotu spolu s cukrem, špetkou... více o Vepřo knedlo do ruky
Cibuli pokrájejte na půlkolečka a orestujte na pánvi na troše oleje. Buřty rozkrojte podélně na půlky a do horní strany udělejte zářezy. Přidejte k... více o Buřty na pivu v briošce
Na sádle osmahneme cibulku a česnek, namočíme si houby cca na 15 minut do misky s vodou, aby nabobtnaly. Když máme cibulku a česnek dozlatova, tak... více o Poctivá bramboračka
Krůtí medajlonky nasolíme, obalíme v trojobalu, tj. v hladké mouce, vejci, strouhance a osmažíme dozlatova. Nakrájíme si zeleninu na salátek,... více o Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým salátkem
Do mísy dáme tvaroh, vejce a smícháme, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, skořici, mouku, krupičku a smícháme. Přilijeme lžíci oleje a pár lžic... více o Švestkové knedlíky
Omyté a vypeckované blumy rozpůlíme a vložíme do hrnce Přidáme nasekaný česnek, pokrájené chilli papričky a přilijeme trochu vody Přivedeme do varu a... více o Čatní z červených blum
Vepřové plátky naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje nebo sádla a plátky masa osmažíme dozlatova z... více o Slaninové vepřové plátky s hlívou
Připravíme si všechny ingredience. Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Když začne vřít, vhodíme těstoviny a vaříme dle návodu. Do druhého hrnce si... více o Těstoviny s quinoou a kuřecím masem
Na másle osmažíme drobně pokrájenou šalotku dosklovata s bobkovým listem a novým kořením, pak ji zasypeme hladkou moukou a necháme zpěnit. Přisypeme... více o Smetanové brambory s cuketou a koprem
Na másle osmažíme pokrájenou šalotku, mrkev, celer, brambor a nožem rozmáčknutý stroužek česneku. Přidáme sůl, pepř, muškátový květ, promícháme a... více o Krémová polévka s treskou
Kuřecí maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme a vložíme osmažit do kastrolu nebo pánve, k drobně pokrájené cibuli dosklovata... více o Kuře v rajčatové omáčce
Dáme vařit rýži do hrnce na 15-20 min. Do dalšího hrnce dáme kuřecí stehno nebo dvě stehna (nejlépe jedno větší kuřecí stehno) a necháme vařit. Na... více o Rizoto zeleninové s kuřecím masem
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po stranách nařízneme, aby se nekroutilo při tepelné úpravě, nebo ho pokrájíme na nudličky nebo kostky. Osolíme,... více o Vepřové plátky / nudličky na václavkách
Na rozpuštěném másle si osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev a na plátky pokrájený řapík celeru. Po osmažení přisypeme mouku, kterou necháme zpěnit,... více o Rybí polévka z tresky
Vývar s přepůlenými jarními cibulkami, oloupanou a na kusy pokrájenou mrkví, nakrájeným zázvorem, příčně přepůleným česnekem a řasou kombu přiveďte k... více o Ramen
Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme, opepříme a posypeme dle chuti kmínem a zaprášíme houbovou drtí. V kastrolu si rozehřejeme sádlo nebo... více o Houbová kýta s pórkem
Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky, brokolici rozebereme na růžičky, celer pokrájíme na plátky, česnek nasekáme a mrkev hrubě nastrouháme nebo... více o Brokolicová polévka s bramborem
Dýni rozpulte, vydlabejte semínka a pak ji nakrájejte na kousky. Na rozpuštěném ghí opečte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přisypte skořici,... více o Dýňová polévka s červenou čočkou
V rendlíku orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte zelí, podlijte trochou vody a duste pod pokličkou. Když je zelí téměř měkké, přidejte k němu... více o Vepřová panenka s karamelizovanou mrkví a červeným zelím
Dejte ohřívat vývar. Oloupejte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a nasekejte najemno, zeleninu asi 5 minut orestujte na másle na mírném ohni a stále... více o Risotto se šalvějí, piniemi a sýrem Grana Gran Moravia
Špagety dáte vařit asi do 2 litrů vody podle návodu na obalu. V misce si připravíte omáčku na špagety. Smíchejte 6 žloutků, 3 lžíce parmazánu, 2 lžíce... více o Vegetariánské špagety carbonara
Oloupané brambory pokrájíme a dáme vařit do osolené vody doměkka. Po uvaření scedíme. Během vaření si na másle osmažíme na kolečka pokrájený pórek... více o Uzené šťouchané brambory s pórkem
Na sádle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájené dvě opravdu velké cibule Rajská jablíčka a brambory nakrájíme na kostky, zelí nakrájíme na jemné... více o Levná a rychlá luxusní polévka bez masa i pro masožrouty
Na kousku rozpuštěného másla nebo na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme drobně pokrájenou libovější slaninu nebo jinou, námi... více o Fazolová gulášová polévka
Na másle zpěníme cibulku, bobkový list a nové koření. Přidáme najemno nastrouhanou zeleninu a plátky citronu a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a... více o Vegetariánská svíčková omáčka
Čočku uvařte podle návodu na obalu. Měla by zůstat pevná a nerozvařená. Slunečnicová semínka opražte na sucho v pánvi. Rukolu a rajčata nakrájejte na... více o Čočkový salát se švestkami
Na rozpáleném tuku osmažíme pokrájenou cibuli, ke které přidáme osmažit i mleté maso, které po osmažení posypeme mletou paprikou a hladkou moukou a... více o Gulášová polévka s mletým masem a zeleninou
Do menšího hrnce nalijeme mléko. Necháme ohřát, ale nesmí se vařit. Přidáme ovesné vločky(musí jich být méně než mléka), skořici a med. Míchejte dokud... více o Ovesná kaše tak, jak ji dělám já
Na steaky můžeme použít kuřecí prsa bez kůže i s kůží, ale doporučuji zvolit spíše šťavnatější stehenní řízky. Já vykosťuji stehna, kdy na mase... více o Kuřecí steak s cuketou
Žebírka z obou stran potřeme pastou z jemně nastrouhaného zázvoru a česneku, nasekané chilli papričky (dle chuti a požadované ostrosti), které jsme... více o Pikantní pivní žebírka
Uvaříme vajíčka (natvrdo). Žloutky oddělíme od bílků, smícháme je s lučinou, promícháme (do hladka). Přidáme sůl a hořčici, promícháme, přidáme bílky... více o Vajíčková pomazánka
Jako první rozmělníme krabí tyčinky na malé kousky. Přimícháme sůl, jogurt i smetanu. Pořádně promícháme a přidáme trochu kapek citrónu. Poté namažeme... více o Krabí pomazánka
Bůček pokrájíme na větší kostky, které osolíme a opepříme. Na rozpuštěném másle si osmažíme pokrájené cibule, ke kterým přisypeme maso a smažíme za... více o Bůček po maďarsku
Těstoviny uvaříme do měkka. Avokádo rozmixujeme s olejem a kořením. Až vznikne omáčka. Omáčku přilijeme k těstovinám a posypeme parmazánem.... více o Těstoviny s avokádovou omáčkou
Vypeckované třešně dáme do hrnce, přilijeme trochu vody, osladíme dle chuti (sladkosti třešní) a přivedeme k varu. Na dochucení můžeme použít i... více o Třešňový pohár
Slaninu pokrájíme na malé kostičky nebo nudličky, které osmažíme buď nasucho nebo na lžičce másla (dle tučnosti slaniny). Po osmažení odebereme... více o Květáková polévka se slaninou
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, osolíme a promícháme. Přidáme protlak a povaříme cca 30... více o Italský rajčatový krém s vaječnými obláčky
Sojové maso uvaříme dle návodu na obalu, poté scedíme, necháme zchladnout a následně z nich pořádně vymačkáme přebytečnou tekutinu. Vymačkané maso... více o Sojový salát se sýrem a zeleninou
Jablka překrojte na poloviny a zbavte jádřinců. Zalijte v hrnci cidrem a přisypte cukr. Přiveďte k varu, plamen stáhněte na minimum a za občasného... více o Zapečená jablka v cideru s ostružinami
Cizrnu pořádně propláchněte, nasypejte do velkého hrnce a zalijte vodou tak, aby její hladina sahala zhruba pět centimetrů nad úroveň cizrny. Vše... více o Tradiční falafel
Maso očistíme, naklepeme. Poté nasolíme z jedné strany a z druhé strany okořeníme grilovacím kořením. Kdo chce může i popepřit. Na připravné maso... více o Plněné kuřecí rolky ve slanině