Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme sladkou papriku, nasekaný česnek a hladkou mouku a vše necháme... více o Polévka z václavek
Slaninu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a necháme nasucho osmažit dozlatova v hrnci, ve kterém budeme vařit polévku. Po osmažení slaninu bez... více o Žampionový krém se slaninou
V hrnci se silným dnem zahřívejte těsně pod bod varu smetanu. Pokud máte rádi chuť a vůni pravé vanilky, přidejte do ní rozříznutý vanilkový lusk.... více o Vánoční pohár se žloutkovým krémem
Máslo rozpusťte v hrnci a orestujte na něm nadrobno nakrájený celer, mrkev a cibuli. Překryjte zeleninu pokličkou z pečícího papíru a restujte na... více o Kaštanová polévka
Plátky želatiny namočte do misky se studenou vodou. Do rendlíku vlijte smetanu, přidejte cukr a semínka vanilkového lusku. Míchejte, dokud se cukr... více o Panna cotta s rebarborovým přelivem
Oloupejte ananas a odstraňte vnitřní dřevité srdce plodu. V hrnci karamelizujte cukr. Až zhnědne, vmíchejte pomerančovou šťávu spolu s máslem,... více o Grilovaný ananas s vanilkovo-pomerančovou omáčkou
Troubu předehřejte na 200 °C. Všechnu zeleninu i česnek očistěte, nakrájejte na kusy velké přibližně 2 cm a rozložte na plech vyložený pečicím papírem... více o Květáková polévka s cizrnou
Cibuli pokrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na olivovém oleji. Přidejte rýži, dvě minuty ji restujte, podlijte vínem, nechte odpařit alkohol a... více o Risotto s chřestem
Bílý chřest zbavte dřevnatých konců, oloupejte po celé délce, pokrájejte na menší kousky a dejte do hrnce. Zalijte vývarem tak, aby byl všechen chřest... více o Chřestová polévka s pestem
Bulgur zalijte vodou, aby sahala asi 1 cm nad něj, osolte a přiveďte k varu. Vařte 10 minut, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte vychladnout.... více o Bulgurový salát s tofu
Cibuli pokrájíme na kostičky a dáme na zhruba lžíci sádla osmažit dosklovata. Poté přidáme na kostky pokrájené maso, které osolíme a opepříme. Když se... více o Vepřový perkelt s tarhoňou
Rýži důkladně propláchněte, dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad rýži. Přiklopte, přiveďte k varu a na velmi mírném ohni vařte.... více o Sushi burger
Do food processoru nasypte mouku, cukr a na kostičky pokrájené studené máslo. Umixujte drobenku. Přidejte vejce a mixujte, dokud se obsah nádoby... více o Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami
Ořezy, kosti, hlavu, srdce, žaludek... dáme vařit s kořenovou zeleninou a kořením do osolené vody zhruba na 1,5 - 2 hodiny. Pokud budeme chtít dávat... více o Králičí jíšková polévka - kaldoun
Na kousku másla nebo na oleji osmažíme na nudličky pokrájený česnekový bok (nebo slaninu), ke které přidáme na nudličky pokrájenou kapustu a smažíme... více o Kapustová polévka s červenou čočkou
Na oleji si osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které dáme následně osmažit i na nudličky pokrájenou schwarzwaldskou šunku a následně i... více o Kapustové těstoviny - zapékané
Hořčici, kečup, worcester a lák vymícháme v kašičku, kterou necháme za stálého míchání v kastrolku přejít varem. Pak odstavíme a necháme zchladnout.... více o Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky. Bílou a světle zelenou část pórku nakrájíme příčně na kolečka, která pak podélně překrojíme na menší kousky a... více o Noky s pórkem a žampiony dle mamky
Na malém množství oleje si osmažíme dosklovata cibuli, ke které přidáme osmažit i na silnější nudličky pokrájené očištěné papriky, které následně... více o Fazole v rajské omáčce s paprikou
Květák rozebereme na menší díly a uvaříme na skus v osolené vodě. Poté scedíme a necháme okapat. Pokrájíme na menší kousky. Na rozpuštěném tuku si... více o Květák na mozeček s uzeným masem
Květák rozebereme na růžičky a dáme vařit doměkka v osolené vodě, poté scedíme a necháme okapat. Na kousku másla nebo oleji si osmažíme dosklovata... více o Květák s těstovinami ala mozeček
Na kousku rozpuštěného másla nebo oleje lehce osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev, ke které následně přidáme krátce osmažit i na kostičky pokrájené... více o Květáková polévka s uzeným masem
Množství dle chuti a počtu strávníků. Švestky opláchneme a vypeckujeme. Kdo chce, může je pomlít nebo rozmixovat, my raději, když sem tam nějaký ten... více o Švestkové těstoviny
Rýži uvaříme v osolené vodě do měkka. V hluboké pánvi (nejlépe wok) rozehřejeme sádlo a dáme orestovat nakrájenou cibuli. Přidáme zmraženou zeleninu,... více o Kuřecí rizoto s kari
Očištěnou dýni hokaido nebo mexickou, pokrájíme na kostky 1,5 - 2 cm velké, které dáme do olejem nebo máslem vymazané zapékací mísy. K dýni přidáme na... více o Pikantní pečená dýně s těstovinami
Plec pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme, ochutíme nastrouhaným česnekem a zakapeme olejem. Promícháme a dáme do rozehřátého papiňáku (nasucho, bez... více o Pikantní dušená plec v cibuli z papiňáku
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata. Přidáme jemně nasekaný česnek a necháme ho krátce rozvonět. Přidáme předem uvařenou řepu pokrájenou na... více o "Kroupoto" Kroupy s řepou (dýní)
Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na dozlatova osmažené cibuli na jemně pokrájeném špeku. K osmaženému masu přidáme zpěnit... více o Masový guláš s řepou
Nejprve si připravte knedlíčky. Z jater vykrájejte blány a pokrájejte je na kusy. Rozmixujte je spolu se změklým máslem a prolisovaným česnekem.... více o Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Z teplého mléka, droždí a cukru založte kvásek a nechte jej vzejít. Poté přisypte mouku a špetku soli a vypracujte hladké těsto. nechte ho na teplém... více o Buchty na páře
Dýni očistíme, vydlabeme a pokrájíme na kostky nebo hrubě nastrouháme. Dýni nemusíme loupat. V kastrólu rozpustíme máslo, na kterém dýni, kterou jsme... více o Nastavovaná kaše z dýně
Čočku uvařte na skus, sceďte a propláchněte studenou vodou. Ředkvičky umyjte a pokrájejte na kolečka. Umytou okurku podélně rozkrojte, lžičkou... více o Čočkový salát s ředkvičkami a fetou
Kuskus nasypte do rozehřátého hrnce, krátce nasucho orestujte a zalijte dvojnásobným množstvím vody. Nechte přejít varem, přiklopte a stáhněte z ohně.... více o Bylinkový salát s hráškem a avokádem
Drobně pokrájenu cibuli osmažíme na trošce oleje dosklovata. Přidáme na nudličky pokrájenou hlívu a dále zprudka smažíme do povadnutí. Osolíme a... více o Bezmasý guláš z hlívy
Steak nechte alespoň půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě. Chřestu odlamte dřevnaté konce a dejte ho na 3 minuty do osolené vroucí vody. Sceďte... více o Chřestový salát s hovězím steakem
Květák rozeberte na růžičky a povařte 5 minut v osolené vodě. Sceďte, propláchněte ve studené vodě a nechte okapat. Růžičky obalujte v osolené mouce,... více o Smažený květák s domácím dipem
Uzené maso vařte asi 30 minut, nechte trochu zchladnout a natrhejte. Brambory oloupejte, nastrouhejte najemno, vymačkejte všechnu tekutinu.... více o Bramborové wrapy s uzeným
Droždí dejte do misky, přidejte 200 ml teplé vody a prošlehejte, až se dokonale rozpustí. Mouku nasypte do kuchyňského robotu spolu s cukrem, špetkou... více o Vepřo knedlo do ruky
Cibuli pokrájejte na půlkolečka a orestujte na pánvi na troše oleje. Buřty rozkrojte podélně na půlky a do horní strany udělejte zářezy. Přidejte k... více o Buřty na pivu v briošce
Na sádle osmahneme cibulku a česnek, namočíme si houby cca na 15 minut do misky s vodou, aby nabobtnaly. Když máme cibulku a česnek dozlatova, tak... více o Poctivá bramboračka
Krůtí medajlonky nasolíme, obalíme v trojobalu, tj. v hladké mouce, vejci, strouhance a osmažíme dozlatova. Nakrájíme si zeleninu na salátek,... více o Mačkané batáty s krůtími řízky a lehkým salátkem
Do mísy dáme tvaroh, vejce a smícháme, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, skořici, mouku, krupičku a smícháme. Přilijeme lžíci oleje a pár lžic... více o Švestkové knedlíky
Omyté a vypeckované blumy rozpůlíme a vložíme do hrnce Přidáme nasekaný česnek, pokrájené chilli papričky a přilijeme trochu vody Přivedeme do varu a... více o Čatní z červených blum
Vepřové plátky naklepeme, po stranách nakrojíme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme trochu oleje nebo sádla a plátky masa osmažíme dozlatova z... více o Slaninové vepřové plátky s hlívou
Připravíme si všechny ingredience. Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Když začne vřít, vhodíme těstoviny a vaříme dle návodu. Do druhého hrnce si... více o Těstoviny s quinoou a kuřecím masem
Na másle osmažíme drobně pokrájenou šalotku dosklovata s bobkovým listem a novým kořením, pak ji zasypeme hladkou moukou a necháme zpěnit. Přisypeme... více o Smetanové brambory s cuketou a koprem
Na másle osmažíme pokrájenou šalotku, mrkev, celer, brambor a nožem rozmáčknutý stroužek česneku. Přidáme sůl, pepř, muškátový květ, promícháme a... více o Krémová polévka s treskou
Kuřecí maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme a vložíme osmažit do kastrolu nebo pánve, k drobně pokrájené cibuli dosklovata... více o Kuře v rajčatové omáčce
Dáme vařit rýži do hrnce na 15-20 min. Do dalšího hrnce dáme kuřecí stehno nebo dvě stehna (nejlépe jedno větší kuřecí stehno) a necháme vařit. Na... více o Rizoto zeleninové s kuřecím masem
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po stranách nařízneme, aby se nekroutilo při tepelné úpravě, nebo ho pokrájíme na nudličky nebo kostky. Osolíme,... více o Vepřové plátky / nudličky na václavkách