Hrušky oloupejte a zbavte jádřinců. Dejte do mixéru a rozmixujte na kaši. Přidejte koření, cukr a promíchejte. Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a... více o Hrušková povidla
Meruňky odpeckujte, nakrájejte na menší kousky a dejte do hrnce. Přidejte cukr a pektin, dobře promíchejte a za stálého míchání přiveďte k varu.... více o Meruňková zavařenina s vanilkou
Podle návodu na obalu uvařte rýži. Cibuli oloupejte, nakrájejte nahrubo a v hrnci zpěňte na lžíci olivového oleje. Přidejte římský kmín a minutu... více o Cizrnové ragú s rýží
Na centimetrové kostičky nakrájejte mrkve, petržel a celer. Nadrobno nasekejte cibuli a na plátky nakrájejte česnek. Ghí rozpusťte v hrnci a orestujte... více o Polévka z kořenové zeleniny
Těstoviny podle vlastního výběru uvaříme dle návodu v osolené vodě, poté scedíme. Rybí filety je-li potřeba vykostíme, pokapeme citronovou šťávou,... více o Smetanové těstoviny s koprem a přírodní rybou
Postup je velmi jednoduchý: očištěný kopr rozmixujeme tyčovým mixerem společně se solí a olejem na jemné pesto. Pesto si každý dochutí dle vlastní... více o Koprové pesto (různé použití)
Cizrnu slijte a v míse promíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje, mletou paprikou, drceným římským kmínem a trochou soli. Vyklopte ji na plech... více o Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem
Mrkve oloupejte a nastrouhejte nahrubo, řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na drobné kousky, cibuli pokrájejte nadrobno. Vše zprudka restujte na... více o Těstoviny s restovanou zeleninou
Ořechy nasypte na plech a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 13–15 minut. Poté oříšky nasypte na čistou utěrku a dobře promněte, tím je... více o Domácí nutella
Do kastrolu nalijte 2 hrnky vody, přidejte polovinu rozmarýnu se zázvorem a za velmi mírné teploty povařte asi 10 minut. Poté sceďte a vmíchejte med,... více o Sirup proti nachlazení
Troubu rozehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Rozprostřete na něm papriky a lilky a asi 30 minut pečte. Papriky přesuňte do mísy,... více o Ajvar
100 g másla rozpusťte ve velké pánvi a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte šalvějové lístky a po minutě pokrájená a... více o Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Vývar přiveďte téměř do varu a pak vařte při velmi nízké teplotě. Na pánvi v oleji osmažte cibulku na mírném ohni, dokud nebude měkká, ale ne... více o Dýňové rizoto
Těsto na těstoviny můžete vyrábět ručně nebo za pomocí tyčového mixéru. Při ruční výrobě: Semolinovou mouku, hladkou mouku, vejce, vodu, olej a sůl... více o Domácí těstoviny
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, i s hráškem je nasypte do hrnce. Zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte 10 minut. Kapří maso pokrájejte... více o Hrášková polévka s kapřími hranolky
Spaříme kopřivy. Vše nakrájíme a hodíme do hrnce. Přidáme koření podle chuti. Vaříme do doby než jsou brambory a kroupy měkké. Zjemníme kouskem másla.... více o Velikonoční zelená polévka
Kofty uděláme tak, že na jemno nakrájené zelí smícháme v míse se všemi ingrediencemi (s výjimkou mouky a sody). Necháme cca 30 minut odpočívat, zelí... více o Zelné kofty v masala omáčce
Červenou čočku vložte do většího hrnce s vývarem a vařte cca 8 minut.Otevřete si plechovku kokosového mléka. Svrchu seberte bílou hmotu (smetana), tu... více o Dýňová indická polévka s kuřecím a červenou čočkou
Na pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme pokrájené mleté maso a opékáme do ztmavnutí. Dáme vařit vodu na těstoviny. Přidáme bylinky a kukuřici,... více o Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špenát dobře omyjte ve studené vodě a nechte v cedníku okapat. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte máslo a na něm... více o Krémový špenát
Brambory uvařte ve slupce. Ještě horké je oloupejte, nakrájejte na kolečka a vložte do salátové mísy. Osolte je a opepřete. Pórek nakrájejte na tenká... více o Vídeňský bramborový salát
Těstoviny dáme vařit dle návodu do mírně osolené vody. Poté scedíme, promícháme se lžící másla nebo zakápneme troškou oleje, aby se nám neslepily.... více o Jahodové těstoviny
Oloupané brambory pokrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme téměř do měkka a na poslední dvě-tři minutky, přisypeme k bramborám... více o Bramborový salát s květákem a brokolicí
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte na troše oleje, přidejte nasekaný česnek, římský kmín a nastrouhaný zázvor a restujte asi dvě minuty, aby se... více o Polévka z červené čočky
V malé misce rozetřete na hladkou kaši droždí se lžičkou cukru. Zalijte trochou teplého mléka a nechte vzejít kvásek. Ve velké míse prošlehejte... více o Lívance s borůvkami a medovou slaninou
Troubu předehřejte na 190 °C. Brambory nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z nich všechnu vodu. V míse je smíchejte s prolisovaným česnekem, nasekanou... více o Křepelčí vejce v bramborovém košíčku
Klasickou velkozrnnou čočku předem namočíme na 30 minut. Čočku uvaříme (každou zvlášť) v bílém víně a ochutíme solí. Po vystydnutí smícháme čočku... více o Salát z barevné čočky s římským salátem, zakysaná smetana s majoránkou
Uvaříte špagety, ale jen tak na půl doby, než je psáno. Na pánvičce osmahnete kousky kuřecího (může být ale i vepřové či mleté) masa. Na něj vylijete... více o Torta di spaghetti KOPRA
Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Na rozpuštěném másle ji osmažíme dosklovata, přidáme kari koření a promícháme. Na cibuli nasypeme brokolici... více o Smetanová kari brokolice
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a uvařte dobře očištěné brambory. Slijte je a po vychladnutí je nastrouhejte na vál. Uprostřed udělejte... více o Bramborové knedlíky
Na oleji opečeme cibulku a přidáme cca 2/3 čočky. Zalijeme vývarem a vaříme do poloměkka. Pak lehce rozmixujeme tak, aby zůstaly kousky čočky. Přidáme... více o Krémová polévka z barevné čočky, kroketa z čočky a bramborového pyré
Játra očistíme a nakrájíme. Opereme je, osolíme, poprášíme částí koření a necháme 2 hodiny odležet. Na náplň umeleme dohromady vepřové a telecí nebo... více o Prvorepubliková paštika z kachních jater
Předehřejte troubu na 100 °C. Polovinu másla dejte do zapékací misky a dejte do trouby asi na 10 minut zvolna rozpustit, dokud se nezačne oddělovat.... více o Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera
Brambory uvařte ve slupce doměkka. Po vychladnutí je oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle, přidejte mouku, vejce a sůl. Vypracujte hladké měkké... více o Bramborové šišky se strouhankou a ořechy
Špek nakrájejte na špalíčky 1 x 1 cm, dlouhé zhruba 10 cm. Aby snáz pronikly do masa, můžete je předem dát na hodinu do mrazáku. Z masa odřežte... více o Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijte. Postupně přimíchávejte hladkou mouku s hrubou, dokud nevznikne... více o Halušky s brynzou a slaninou
Na trošce oleje osmažíme lehce dozlatova drobně pokrájenou cibuli, ke které přidáme mleté maso, které též do osmažíme a při smažení vařečkou... více o Kapustová polévka s bramborem a mletým masem
Nejdříve otevřeme žampionové konzervy a vylijeme slaný nálev. Poté dáme na plotýnku větší hrnec. Vložíme do něj žampiony, zalijeme rostlinným olejem a... více o Fazolkovo-žampiónová polévka
Na másle osmažíme mix očištěné, na kousky pokrájené zeleniny. Výběr je na naší chuti, od kořenové zeleniny, přes kousek brokolice či květáku, pórek,... více o Farářská polévka (s vaječnými nočky)
V hrnci přivedeme k varu 100 ml vody. Přidáme do ní opláchnutou rýži a vaříme, dokud rýže nenasaje všechnu vodu (zhruba 5 minut). Následně k rýži... více o Fit rýže v mléku s mandlemi - Riz a l'amande
Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev očistěte a pokrájejte na kolečka. Restujte v hlubším hrnci na 2 lžících oleje asi 5 minut. Přisypte čočku, zalijte... více o Čočka Beluga s pstruhem lososovitým
Kapustová polévka s tmavou drobnozrnnou zelenou čočkou - kapustu si uvařím do měkka - čočku také (dle návodu) - tato je bez namáčeni a vaří se cca 15... více o Kapustová polévka s tmavou drobrozrnnnou zelenou čočkou
Připravte pesto: rozmixujte rukolu, slunečnicová semínka a 3 - 4 lžíce olivového oleje na řidší konzistenci. Dochuťte solí a pepřem. Dejte vařit... více o Penne s rajčaty, rukolou a mozzarellou
Cibuli pokrájejte nahrubo, česnek oloupejte, zelenou chilli papričku očistěte, rajčata pokrájejte na poloviny, koriandr omyjte a osušte, stonky... více o Mexická polévka
Den před plánovaným vařením sirupu si připravte odvar. Lístky rýmovníku nemyjte a spolu s očištěnými plátky citrónu ( limety či pomeranče) dejte do... více o Sirup z rýmovníku
Čerstvého tuňáka nakrájejte na tenké plátky a naložte do marinády ze sojové omáčky, sezamovým olejem a podrceným česnekem. Nechte odpočívat v ledničce... více o Pikantní poke bowl s tuňákem
Čerstvého lososa a čerstvého tuňáka pokrájejte na kostičky o hraně 1 cm. Rybu promíchejte se sojovou omáčkou, mirinem a sezamovým olejem. Nechte... více o Poke bowl s lososem a tuňákem
Čerstvého lososa pokrájejte na tenké plátky a naložte do marinády ze sojové omáčky a sezamového oleje. Nechte odpočívat v ledničce asi 3 hodiny nebo... více o Poke bowl s lososem
Nalijeme vodu do hrnce a necháme v ní na mírném plameni rozpustit hnědý cukr. Vaříme zhruba 5 minut. Když je cukr rozpuštěný, sundáme hrnec z plotny a... více o Tymiánový sirup
Nejprve naložte zelí. Nakrájejte je na tenké nudličky a promačkejte rukama se solí, aby zkřehlo. Dochuťte rýžovým octem, cukrem a omáčkou sriracha a... více o Sushi sendvič Onigirazu