Pudinkové prášky rozmícháme ve 300 ml mléka. Do zbylého mléka přidáme cukr, přivedeme k varu a vlijeme rozmíchanou směs. Za stáléh míchání vaříme 2... více o Pudinkové bábovičky
Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět kostičky cibule, přidáme čtvrtky rajčat a otrhané listy kerblíku. Zalijeme vývarem a asi 20 minut povaříme.... více o Pikantní rajská polévka
Karotku a hrášek zalijeme vroucím vývarem a 5 minut zvolna povaříme. Pak sejmeme z plotny, za stálého míchání vsypeme krupičku a opět přivedeme k varu... více o Krupičková polévka s vejcem
Rozinky krátce povaříme a necháme okapat. Pomeranče a kiwi oloupeme a nakrájíme, mrkev nahrubo nastrouháme a smícháme s rozinkami. Ochutíme citronovou... více o Osvěžující salát
Polovinu brambor uvaříme, druhou oloupeme a nastrouháme. Vychladlé uvařené brambory také nastrouháme. Smícháme syrové i uvařené brambory, přidáme... více o Jihočeský bramborový bác
Mléko svaříme s trochou soli a máslem. Přidáme mouku a muškátový oříšek a mícháme tak dlouho, až se těsto odděluje od sebe. Poté kastrol sejmeme z... více o Drůbeží knedlíčková polévka
Na kousky pokrájené brambory, mrkev a celer zalijeme vodou a dáme vařit. Přidáme houby a celou neloupanou cibuli. Osolíme a okmínujeme. Chleba... více o Chalupářská bramborka
Květák namočíme do teplé osolené vody, aby vyplaval případný hmyz. Poté květák vyjmeme a v osolené vodě vaříme asi 20 minut. Uvařený květák necháme... více o Květák s kari omáčkou
Maso nakrájíme na kousky, slaninu na drobné kostičky a párky na hrubší nudle. V tlakovém hrnci na rozehřátém sádle osmahneme nadrobno nakrájenou... více o Guláš s paprikami
Bůček uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Odstraníme případné kosti a maso nakrájíme na drobné kostičky. Veku také nakrájíme na drobné kostičky. Maso i... více o Špekové knedlíky I.
Oloupané brambory, mrkev, fazolky a oloupaná jablka nakrájíme na stejnoměrné kostičky a vložíme do mísy. Okurky oloupeme a nakrájíme na drobné... více o Francouzský salát
Mouku prosijeme do mísy, přidáme cukr a osolíme. Uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme trochu cukru, zalijeme několika lžícemi... více o Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a namočíme do marinády alespoň do druhého dne. Marinádu připravíme smícháním všech přísad. Pak je marinádou... více o Vepřové kotlety "rošťáci"
Očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kousky a osmahneme na másle s drobně nakrájenou cibulí dorůžova. Pak zaprášíme moukou, zalijeme 3/4 litrem vody,... více o Polévka po moravsku
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, zalijeme horkou vodou, okmínujeme a vaříme doměkka. Vývar s bramborami zalijeme smetanou smíchanou s moukou.... více o Bramborová polévka s koprem
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, zalijeme horkou vodou, okmínujeme a vaříme doměkka. Vodu scedíme, brambory rozštoucháme na kaši, zalijeme... více o Polévka ze štouchaných brambor
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou postupně zaléváme studeným vývarem a za stálého míchání 20 minut povaříme. Do takto připraveného... více o Pórková polévka s houbami
Rozehřejeme máslo, přidáme mouku a dohladka ji umícháme (neměla by přijmout žádnou barvu a nesmí být zahnědlá), za stálého míchání přilijeme vývar a... více o Polévka s kerblíkem
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme. Důkladně omytý citron nakrájíme na kolečka, pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky. Pomerančovou... více o Těstoviny v maltézské omáčce
Zelí nakrájíme na proužky široké asi 2 cm. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme stejně jako zelí. Na rozpáleném oleji osmažíme kostičky cibule,... více o Dušené zelí s paprikami
Filé lehce rozmrazíme a rodělíme na kousky. Rybu, kostičky mrkve a cibule vložíme na pánev, zalijeme menším množstvím vody a mírně osolíme. Dusíme, až... více o Karbanátky z mořské štiky
Oloupanou cibuli zpěníme na másle, zalijeme 250 ml vařící vody a uvaříme doměkka. Potom cibuli společně s vývarem propasírujeme přes síto. Mouku... více o Bílá cibulová omáčka
Ve woku zahřejeme olej a lehce orestujeme plátky česneku. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a krátce orestujeme, potom směs zalijeme trochou vývaru... více o Mrkovová mňamka
V litru vody uvaříme maso, zeleninu v celku a špetku koření doměkka. Přecedíme a do vývaru vkládáme nakrájenou zeleninu a upečený svítek. Svítek:... více o Uzený vývar se špenátovým svítkem
Na lžíci másla podusíme jemně nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme namočené pokrájené houby, kmín, utřený česnek se solí, majoránku, na... více o Bramborová polévka zimní
Na másle zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou kapustu, namočené a nakrájené houby, rajský protlak, těstoviny, sladkou papriku... více o Italská kapustová polévka se sýrem
Brambory opereme, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15-20 minut, vodu slijeme, brambory oloupeme a dáme asi na hodinu do chladna. Na... více o Švýcarské Rösti
Filé osolíme, posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme, přidáme trošku oleje a orestujeme... více o Rybí filé po provensálsku
- brambory, mrkev a celer uvaříme - brambory a salám nakrájíme na nudličky - mrkev, celer a okurky na kostičky - vše promícháme - necháme proležet v... více o Vlašský salát III.
- uvaříme špagety - na cibuli zpěníme anglickou a maso - škrob rozmícháme ve sklenici vody - přidáme protlak - osolíme, opepříme - dusíme 15 minut -... více o Neapolské špagety
- nálev svařit, nechat vychladnout - 2 l nálevu do 5 l láhve - kabanos nakrájet na kolečka - potřít hořčicí - posypat paprikou, pepřem - proložit... více o Utopenci III.
Těstoviny semolinové uvaříme jako obvykle ve slané vodě a odcedíme. Nudličky šunky,plátky žampionů, oliv a kečup orestujeme na rozpuštěném másle a... více o Nudlový nákyp "COSI FAN TUTTE"
Do hrnce dáme rozpustit sádlo a na něm zasmažíme do zlatova hrubou krupici. Poté přilejeme mléko. Po intenzivním ochlazení rozpálené směsi opražené... více o Nudle s krupicí
Houby zalijeme vodou a necháme několik hodin máčet. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého prošlehávání zalijeme vlažnou vodou.... více o Koprová kulajda
Květákové růžičky vypereme, uvaříme v osolené vodě a scedíme. V míse smícháme olej, petrželku, citronovu šťávu, sůl a pepř. V této směsi růžičky... více o Květák po pařížsku
Špenát krátce povaříme v 1/2 litru vody, ochutíme kořením a zalijeme smetanou s rozšlehanými žloutky, čímž polévku zahustíme zjemníme zároveň. Dále... více o Špenátová polévka
Očištěné husí drůbky dáme vařit do studené vody s kořenovou zeleninou, solí a kořením. Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, přecedíme na ni... více o Husí drůbky po arménsku
Rýži uvaříme doměkka v osolené vodě. V zapékací misce osmažíme kostičky salámu, přisypeme zeleninu, vmícháme rýži, mléko, vejce a strouhaný sýr,... více o Rýžový nákyp se sýrem a salámem
Na másle osmažíme kostičky kořenové zeleniny, zasypeme moukou, opečeme a zalijeme vejci. Až se srazí, rozšleháme s litrem vody, přidáme bujon, osolíme... více o Jarní polévka z vaječné jíšky
Na oleji osmažíme kousky cibule a česneku, vsypeme nudličky kuřecího masa, přidáme postupně krájené feferonky a zelí. Podlijeme vínem, osolíme,... více o Kuřecí flamendr
Připravíme kávu obvyklým způsobem - extrakt zalijeme 4-6 dl téměř vařící vody a necháme vychladit. Rozdělíme do vyšších sklenic, přidáme zmrzlinu a... více o Lutyšská káva
Oba druhy kmínu smícháme se solí, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a necháme asi 4 hodiny odležet v ledničce. Maso ze všech stran prudce opečeme na... více o Vepřová pečeně na kmíně se žampiony
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek jemně nasekáme. Maso osmahneme na oleji, přidáme cibuli s česnekem. Orestujeme a... více o Kuřecí ragú se zeleninou
Brambory nastrouháme, smícháme s ostatními surovinami a mažeme na chleba.... více o Falešný biftek
Sojový granulát uvaříme v 0,7 litru vody. Necháme vychladnout. Smícháme se spařenou a najemno nakrájenou kapustou, česnekem, cibulí a kořením. Přidáme... více o V - Sojová sekaná
Špagety uvaříme v osolené vodě. Šunku nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme. Do uvařených špaget vmícháme šlehačku a šunku, podáváme posypané sýrem a... více o Švýcarské špagety
Brambory omyjeme a s bobkovým listem a kmínem vaříme asi 15 minut v osolené vodě. Necháme vychladnout a poté brambory oloupeme. Očištěný špenát... více o Brambory ve slanině
Česnek zalijeme vroucí vodou, poté studenou a oloupeme. Stroužky česneku na 5 minut vložíme do vroucí vody, necháme okapat a nasekáme. Žampiony... více o Žampiony po provensálsku
Brambory nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě s kmínem. Přidáme trochu kečupu, kousek masoxu a majoránku. Přidáme kousek másla, rozetřený... více o Česneková polévka s kečupem
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, necháme dobře okapat. Do mísy s těstovinami přidáme krájené kousky ananasu a vše zamícháme s připraveným... více o Těstovinový salát s ovocem