Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme mouku, promícháme, přidáme rajský protlak... více o Rajská polévka s květákem
Na kostičky nakrájené brambory uvaříme se solí a kmínem v malém množství vody. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z brambor,... více o Mléčná polévka s brambory
Omytá jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a vykrojíme jádřince. Vložíme do kastrolu s trochou vody a mírně rozdusíme. Propasírujeme přes cedník... více o Studená polévka z jablek
Omyté brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Na másle necháme zesklovatět najemno posekanou cibuli, přidáme na malé kostky nakrájené maso a... více o Zadělávané brambory
Do litru osolené vody dáme vařit brambor a mrkev. Když je brambor měkký, přidáme ovesné vločky, lžíci oleje a vaříme minutu. Polévku na talíři... více o Vločková polévka
V zeleninovém vývaru vaříme na kostky nakrájenou bramboru. Poté přidáme nastrouhanou mrkev. Necháme přejít varem a přikryté vaříme asi 15 minut.... více o Bramborová mrkvová polévka
Těstoviny uvaříme podle návodu ve větším množství oslené vody, mrkev a cuketu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Drůbeží maso dobře opereme a... více o Mušličková polévka s masem
Kroupy několikrát propláchneme studenou vodou. Scedíme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka. Mrkev a brambory očistíme, omyjeme a... více o Kroupová polévka
Hrášek necháme rozmrazit. Všechnu zeleninu očistíme. Brokolici rozdělíme na růžičky, mrkve nakrájíme na kolečka a pórek na kroužky. Rajčata nařízneme... více o Těstoviny s pestrou zeleninou
Maso uvaříme v osolené vodě do měkka. Měkké maso vyjmeme a do vývaru dáme vařit zeleninu. Vaříme do změknutí.... více o Krůtí polévka
Pórek nakrájený na kolečka, očištěný brambor pokrájený na kostičky vložíme do osolené vroucí vody a přivedeme k varu. Po chvíli přidáme vločky a... více o Dětská pórková polévka
Změklé máslo utřeme se solí do pěny, vmícháme prolisovaný tvaroh, cukr, po částech mouku společně s mlékem a nakonec vmícháme žloutek a celé vejce.... více o Tvarohové knedlíky 2
Na nudličky pokrájené zelí podlijeme vodou, přidáme kmín a sůl a dusíme nejprve v otevřené nádobě. V jiné nádobě osmažíme na sádle nakrájenou cibuli,... více o Moravské zelí (4 osoby)
Na nudličky nakrájené kuřecí řízky osolíme, okořeníme, rozmícháme ve vodě škrob a kousky masa zalijeme a promícháme. Necháme marinovat minimálně 30... více o Makarony s kuřecím masem a nivou
Do vroucí osolené vody dáme uvařit těstoviny. Mezitím si nakrájíme nadrobno červené zelí a cibulku. Cibulku osmahneme na oleji a přidáme k ní zelí a... více o Zelno-těstovinová zapečenina
Žloutky utřeme s měkkým tvarohem, přidáme krupičku a špetku soli. Tvoříme malé kulaté knedlíky, které vaříme ve vodě asi 8 minut. Omáčka: Solamyl... více o Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou
Z kuřátka vyjmeme droby a celé je opláchneme studenou vodou a papírovou utěrkou osušíme. Křidélka uřízneme tak, že ze tří dílů zůstane na prsou pouze... více o Hliněné překvapení podle podle mistra Rebensteiger
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Mezitím na rendlíku rozpustíme polovinu dávky másla, přidáme drobně nakrájenou šunku, na... více o ŠIROKÉ NUDLE (LASAGNE) PO MILÁNSKU
Všechnu zeleninu na hrubo nakrájíme, podusíme do měkka na části oleje, přidáme koření, ocet, cukr, zbylý olej a vaříme do zhoustnutí zhruba hodinu.... více o Chilli omáčka
Na pánvičce osmahneme cibulku, pak k ní přihodíme dle chuti slaninu nebo jiné maso a to omahneme. Potom na pánvičku vsypeme větší kus nastrouhané Nivy... více o Papardele se sýrovou omáčkou
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a zakapeme olivovým olejem. Přidáme kukuřici, tuňáka a bazalku. Do zakysané... více o Studený těstovinový salát
Ve woku nebo na pánvi rozehřejeme olej, až začne kouřit. Přidáme kari pastu a za stálého míchání smažíme asi 1 minutu. Přilijeme kokosové mléko a... více o Thajské červené kari s rybou
V osolené vodě uvaříme těstoviny. Mezitím umytou brokolici i s listy nakrájíme a dáme do velkého kastrolu povařit, přidáme půl sklenky vody a osolíme.... více o Krátké těstoviny - orecchiette - s brokolicí
V teflonovém kastrolu rozpustíme kousek másla a za stálého míchání přidáváme na mírném ohni postupně nastrouhaný sýr: ementál, niva-gorgonzola,... více o Fusilli-Tortiglioni - Vrtule - se čtyřmi sýry - ai
V mixeru rozšleháme sýr se smetanou, aby vznikl jemný krém. Houby nakrájené na kousky pokapeme citronem, osolíme a krátce podusíme na velké pánvi na... více o Těstoviny s plísňovým sýrem
Cibuli a česnek zpěníme na oleji, přidáme na slabá kolečka nakrájenou mrkev. Chvíli dusíme a přidáme mleté maso. Mícháme a krátce opražíme. Až se maso... více o TĚSTOVINY s MLETÝM MASEM -alla Bolognese
Do většího hrnce dáme na olej 4 stroužky česneku, lehce zpěníme a přidáme na drobno nasekané žampiony. Za stálého míchání dusíme asi 5-8 minut.... více o Fettucine s žampiony, hráškem a šunkou - alla cioc
Nakrájenou slaninu a česnek opražíme na troše oliv. oleje. Ve velké míse rozmícháme vajíčka (2 vajíčka celé a 4 žloutky), osolíme a smícháme s velkým... více o Spagheti alla Carbonara - s vejci
Na oleji zpěníme nakrájený česnek do sklovita, přidáme peperoncino dle chuti, osmahneme, pak čerstvá, na malé kousky nakrájená rajčata nebo z... více o Těstoviny - i krátké s klasickou rajčatovou omáčkou
Vejce vaříme asi 10 minut natvrdo. Květák pečlivě očistíme, rozebereme na růžičky a opereme. Ve zhruba 250 ml vroucí osolené vody ho vaříme 10 – 15... více o Vaječné ragů II.
Předem namočené fazole uvaříme v téže vodě bez soli do měkka tak, aby byly měkké, ale nerozvařené. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky,... více o Mexické fazole IV.
Libovější bůček důkladně prošpikujeme stroužky česneku – na kilo boku jich může být i dvacet. Stroužky dáváme napříč ke směru, kterým budeme bok... více o Voňavý česnekový bůček
Brambory uvaříme a uděléme z nich bramborovou kaši, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem, omastíme máslem. Bramborovou kaši dáme do zapékací misky a... více o Jídlo chudých
Uvaříme těstoviny, brokolici spaříme. Nadrcenou brokolici smícháme s těstovinami, promícháme, zalijeme šlehačkou. Přidáme tavený sýr, sůl, pepř a... více o Těstoviny s brokolicí
Těstoviny uvaříme ve vařící vodě, zeleninu osmahneme a podusíme na másle(můžeme podlít i vodou)a poté vše smícháme. Na talíři posypeme sýrem.... více o Těstovinový salát se zeleninou a modrým sýrem
Sušené ovoce zalijeme vodou a necháme několik hodin nabobtnat. Poté ovoce přecedíme a do této vody dáme vařit rýži. Uvařenou rýži promícháme s ovocem... více o Rýže se sušeným ovocem
Cuketu oloupeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Na rozškvařené slanině osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli,... více o Cuketa s koprem
Šťávu z jakéhokoliv kompotu dáme vařit spolu s cukrem. Pudink rozmícháme ve vodě a postupně ho vléváme do vařící se šťávy. Vaříme až do zhoustnutí.... více o Želatina na dorty
Na oleji osmažíme cibuli a česnek, přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a restujeme, až je maso měkké. Na téměř hotová kuřecí prsíčka vysypeme směs... více o Mexické špagety s uzeným sýrem
Zapékací mísu vymastíme máslem, spodek pokryjeme polovinou uvařených těstovin, pokryjeme uvařenou zeleninou. Jako další vrstvu použijeme vybranou... více o Zapékané těstoviny se zeleninou
Bramborové těsto připravíme podle návodu na obale. Z části těsta uděláme tenké válečky (asi 1 cm silné), krájíme na tenké proužky a mezi dlaněmi... více o Ovocné knedlíky a šišky
Na másle osmažit kostičky mrkve, nadrobno nakrájenou cibulku, plátky česneku, rajčata, pórek. Zalijeme vývarem, přidáme koření a vaříme do měkka. Pak... více o Rajská polévka III.
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a osmahneme na másle ze všech stran. Pomalu podléváme vínem, až se vytvoří pára. Podlijeme ještě sklenkou vody a... více o Kuře se zelenou paprikou z Řecka
Očištěné papriky dáme do velkého kastrolu, zalijeme vodou asi 1 cm nad dno, přikryjeme a asi 5 minut pomalu dusíme. Potom papriky podélně rozpůlíme,... více o Tortas se sýrem a paprikou
Maso nakrájíme na plátky nebo na kostičky a v omáčce prohřejeme za občasného míchání asi 5 až 10 minut. Prohřátý pokrm osolíme, na talíře dáme velké... více o Zelené mole
Smícháme součásti ve veliké pánvi a na mírném ohni vaříme asi 10 minut, až je kaše hustá. Doba přípravy: 15min. Země původu: Mexiko... více o Těstová vložka do tamales - vařená
Drobně nakrájenou slaninu se salámem vysmahneme, přidáme krájenou cibuli a česnek, osmahneme dozlatova, přidáme chilli. K cibuli s česnekem dáme maso... více o Chile Con Carne II.
Fazole namočíme přes noc do neslaného vývaru. Druhý den fazole ve vývaru uvaříme s 1 nakrájenou cibulí. Do pánve dáme drobně nakrájenou slaninu,... více o Chile Con Carne I.
Do rozehřátého oleje dáme drcený česnek, krátce prudce opečeme, přidáme protlak, nasekané papriky, trochu zředíme vodou, osolíme, přidáme dobromysl,... více o Omáčka z červených paprik - salsa de chile rojo