Do hrnce se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji odstát, aby změkla a nabobtnala. Smetanu nalijte do kastrůlku, na středním plameni ji... více o Čokoládová panna cotta
Okurku oloupejte, rozpulte a lžící vyškrábněte semínka. Dužninu pokrájejte a nasypte do mixéru. Přidejte oloupané avokádo zbavené pecky, oloupaný... více o Avokádová polévka
Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno. Mrkev a petržel oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Rajčata spařte vroucí vodou, oloupejte a... více o Rajská omáčka s masovými koulemi
Opláchnutou a očištěnou vepřovou hlavu a bok uvařte v mírně osolené vodě doměkka, asi 1 hodinu. Po půl hodině dejte vařit výřez. Vařené maso nechte... více o Prejt
Připravte si 2 velké hrnce. Vepřový bok a lalok uvařte doměkka, zvlášť uvařte doměkka i plíce, asi 1 hodinu. Žemle nakrájejte na drobné kostičky,... více o Domácí jitrnice
Dobře vyprané kroupy uvařte den předem doměkka, asi 30 minut. Propláchněte a nechte okapat. Druhý den je přelijte procezenou krví, dobře promíchejte a... více o Kroupová jelita
Krkovičku vykostěte a nakrájejte asi na 2cm kostky. Stejně pokrájejte i lalok a vnitřnosti. Na sádle dozlatova osmažte drobně nakrájenou cibuli,... více o Zabijačkový guláš
Květák rozeberte na růžičky, cibuli pokrájejte nadrobno, římský kmín nadrťte v hmoždíři. V kastrolu rozpalte 2 lžíce olivového oleje, nechte na něm... více o Květáková polévka s hráškem
Těstoviny vsypte do hrnce s osolenou vroucí vodou a uvařte podle návodu na obalu tak, aby byly na skus. Poté sceďte. Rajčata zakápněte olivovým olejem... více o Tagliatelle se žampiony
Začínám tak, že si na plotnu dám rozehřát pánev a hrnec s vodou a pokličkou (Obě plotny mám nastavený na max.) Mezitím si pokrájím maso na kousky (Je... více o Těstovinový salát s kuřecím masem a česnekovým dresinkem
Bobkové listy, omytý nahrubo nakrájený pórek a mléko zahřejte v hrnci těsně pod bod varu, poté odstavte ze sporáku a nechte hodinu extrahovat.... více o Mac and cheese
Očištěné maso nakrájejte na kostky velké 5 x 5 cm. Slaninu nakrájejte na kostky a dozlatova ji orestujte v silnostěnném kastrolu zastříknutém olejem.... více o Hovězí bourguignon
Maso vyndejte chvíli před přípravou z ledničky. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a maso restujte, až zezlátne a bude sypké. Nadrobno nasekejte cibuli... více o Lasagne se třemi druhy sýra
Rýžové nudle hodinu předem namočte do studené vody. Chcete-li, můžete je nalámat na kratší části. Maso je nutné před úpravou naložit, minimálně hodinu... více o Bun bo Nam Bo
Bylinky omyjte, nasekejte najemno a smíchejte se strouhankou. Na pánvičce rozehřejte olivový olej. Cibulku nakrájejte nadrobno, utřete česnek a spolu... více o Těstoviny s piniovými oříšky a bylinkami
Do mléka vmíchejte krupičku a nechte ji alespoň hodinu nasáknout. Nasucho orestujte mandle. Mezitím jablka zbavte jádřinců a rozkrájejte na měsíčky.... více o Krupicová kaše s jablky a mandlemi
Jablka oloupejte a najemno nastrouhejte. Cibuli nasekejte najemno, zázvor nastrouhejte. Polovinu chilli papričky nakrájejte na kolečka, polovinu... více o Kari omáčka z jablek
Zelí nakrájejte na velmi jemné proužky. V kastrolu rozehřejte polovinu másla, vsypte zelí a restujte ho asi 2 minuty. Přidejte drcený česnek, osolte a... více o Reuben sendvič s červeným zelím
Cibuli nakrájejte nadrobno, celer, mrkve a brambory na 1,5 centimetrové kostky. Zelí nakrájejte na proužky, řepu nastrouhejte najemno. V hrnci... více o Vegetariánský boršč
Čočku propláchněte a uvařte v zeleninovém vývaru doměkka. Zbylou tekutinu slijte. Cibuli nasekejte najemno, mrkev nastrouhejte a česnek nakrájejte na... více o Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Cibuli nasekejte najemno, česnek na plátky. Brambory a batát na kostky, kadeřávek na proužky. V hrnci rozehřejte olej a 4 minuty restujte cibuli.... více o Čočková polévka s batáty
Nudle uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a promíchejte se dvěma lžícemi sójové omáčky a stejným množstvím sezamového oleje. Na pánvi nasucho opečte... více o Asijské nudle s pak choi a lososem
Růžičkovou kapustu omyjte a nechte okapat. Schovejte si 2-3 kapustičky na ozdobu. Ze zbylých sundejte 2 nebo 3 svrchní lístky a rozčtvrťte. V hrnci si... více o Polévka z růžičkové kapusty
Quinou propláchneme vařící vodou, dáme do hrnce, zalijeme kokosovým mlékem, dochutíme dle chuti skořicí, vanilkou, čerstvě strouhanou kůrou... a... více o Ovocná kaše z quinoy
Na jemně pokrájeném špeku (oleji) si osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přisypeme očištěnou, na nudličky pokrájenou hlívu a papriku,... více o Gulášová polévka s hlívou ústřičnou
Na trošce tuku si osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, ke které přidáme následně osmažit i pokrájené uzené maso. Přidáme drcený kmín a... více o Česnečka s tvarůžky
Mladou cuketu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a na malé trošce oleje ji zprudka osmažíme za občasného promíchání dozlatova. Kdo se neobejde bez... více o Cuketové těstoviny se sýrem
Romanesco rozeberte na růžičky a ve vroucí osolené vodě povařte asi 5 minut, poté sceďte a nechte okapat. Slaninu pokrájejte na proužky a dejte... více o Polenta s romanescem, rajčaty a fetou
Hrušky oloupejte a zbavte jádřinců. Dejte do mixéru a rozmixujte na kaši. Přidejte koření, cukr a promíchejte. Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a... více o Hrušková povidla
Meruňky odpeckujte, nakrájejte na menší kousky a dejte do hrnce. Přidejte cukr a pektin, dobře promíchejte a za stálého míchání přiveďte k varu.... více o Meruňková zavařenina s vanilkou
Podle návodu na obalu uvařte rýži. Cibuli oloupejte, nakrájejte nahrubo a v hrnci zpěňte na lžíci olivového oleje. Přidejte římský kmín a minutu... více o Cizrnové ragú s rýží
Na centimetrové kostičky nakrájejte mrkve, petržel a celer. Nadrobno nasekejte cibuli a na plátky nakrájejte česnek. Ghí rozpusťte v hrnci a orestujte... více o Polévka z kořenové zeleniny
Těstoviny podle vlastního výběru uvaříme dle návodu v osolené vodě, poté scedíme. Rybí filety je-li potřeba vykostíme, pokapeme citronovou šťávou,... více o Smetanové těstoviny s koprem a přírodní rybou
Postup je velmi jednoduchý: očištěný kopr rozmixujeme tyčovým mixerem společně se solí a olejem na jemné pesto. Pesto si každý dochutí dle vlastní... více o Koprové pesto (různé použití)
Cizrnu slijte a v míse promíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje, mletou paprikou, drceným římským kmínem a trochou soli. Vyklopte ji na plech... více o Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem
Mrkve oloupejte a nastrouhejte nahrubo, řapíkatý celer očistěte a nakrájejte na drobné kousky, cibuli pokrájejte nadrobno. Vše zprudka restujte na... více o Těstoviny s restovanou zeleninou
Ořechy nasypte na plech a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 13–15 minut. Poté oříšky nasypte na čistou utěrku a dobře promněte, tím je... více o Domácí nutella
Do kastrolu nalijte 2 hrnky vody, přidejte polovinu rozmarýnu se zázvorem a za velmi mírné teploty povařte asi 10 minut. Poté sceďte a vmíchejte med,... více o Sirup proti nachlazení
Troubu rozehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Rozprostřete na něm papriky a lilky a asi 30 minut pečte. Papriky přesuňte do mísy,... více o Ajvar
100 g másla rozpusťte ve velké pánvi a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidejte šalvějové lístky a po minutě pokrájená a... více o Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Vývar přiveďte téměř do varu a pak vařte při velmi nízké teplotě. Na pánvi v oleji osmažte cibulku na mírném ohni, dokud nebude měkká, ale ne... více o Dýňové rizoto
Těsto na těstoviny můžete vyrábět ručně nebo za pomocí tyčového mixéru. Při ruční výrobě: Semolinovou mouku, hladkou mouku, vejce, vodu, olej a sůl... více o Domácí těstoviny
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, i s hráškem je nasypte do hrnce. Zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte 10 minut. Kapří maso pokrájejte... více o Hrášková polévka s kapřími hranolky
Spaříme kopřivy. Vše nakrájíme a hodíme do hrnce. Přidáme koření podle chuti. Vaříme do doby než jsou brambory a kroupy měkké. Zjemníme kouskem másla.... více o Velikonoční zelená polévka
Kofty uděláme tak, že na jemno nakrájené zelí smícháme v míse se všemi ingrediencemi (s výjimkou mouky a sody). Necháme cca 30 minut odpočívat, zelí... více o Zelné kofty v masala omáčce
Červenou čočku vložte do většího hrnce s vývarem a vařte cca 8 minut.Otevřete si plechovku kokosového mléka. Svrchu seberte bílou hmotu (smetana), tu... více o Dýňová indická polévka s kuřecím a červenou čočkou
Na pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme pokrájené mleté maso a opékáme do ztmavnutí. Dáme vařit vodu na těstoviny. Přidáme bylinky a kukuřici,... více o Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špenát dobře omyjte ve studené vodě a nechte v cedníku okapat. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte máslo a na něm... více o Krémový špenát
Brambory uvařte ve slupce. Ještě horké je oloupejte, nakrájejte na kolečka a vložte do salátové mísy. Osolte je a opepřete. Pórek nakrájejte na tenká... více o Vídeňský bramborový salát
Těstoviny dáme vařit dle návodu do mírně osolené vody. Poté scedíme, promícháme se lžící másla nebo zakápneme troškou oleje, aby se nám neslepily.... více o Jahodové těstoviny