• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Vaření

Vaření

Vybíráme z receptů

Přidat kategorii do oblíbených
60 minut
Malinový likér

Malinový likér

Maliny nasypeme do láhve. Svaříme vodu s cukrem a přelijeme maliny, přidáme vodku a láhev uzavřeme. Necháme stát asi 3 týdny na chladném místě, během... více o Malinový likér

60 minut
Pirohy

Pirohy

Z vajec a mouky vypracujeme nudlové těsto, které vyválíme na tloušťku cca 2mm a rádlem nakrájíme na črvetce o velikosti cca 8x8cm. Doprostřed čtverce... více o Pirohy

50 minut
Červené fazole s bazalkou

Červené fazole s bazalkou

Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slijeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30-40 minut. Cca 15... více o Červené fazole s bazalkou

Dort z brokolice a kvetaku

Dort z brokolice a kvetaku

1. Brokolici a kvetak varime asi 5 minut v osolene vode a potom nechame okapat. 2. Sklenenou varnou nadobu vymazeme maslem a vlozime vrstvu kvetaku... více o Dort z brokolice a kvetaku

Mokré řezy

Mokré řezy

Cukr, vodu, máslo a kakao dáme do rendlíku a 5 min. vaříme. Pak odlijeme 3/4 hrnku, zbytek přelijeme do mísy a přidáme mouku, vanilkový cukr a prášek... více o Mokré řezy

Teplý salát z červeného zelí

Teplý salát z červeného zelí

1. Na pánvi osmažíme cibuli a česnek cca 5 minut a odložme stranou. 2. Na zbylém oleji vaříme asi 10 minut zelí. Přidáme 1 lžíci octa a vaříme asi o... více o Teplý salát z červeného zelí

Jambalaya

Jambalaya

1. Na oleji pripravime kureci prsa a parky -dohneda. Pridame sunku a varime asi o 5 minut dele 2. Pridame cibuly, celer,rajcata, cesnek, vyvar a... více o Jambalaya

Cilli con carne

Cilli con carne

1. Usmazime cibulku a pote maso dohneda. 2. Vmichame cukr, sul, pepr, kmin, chilli a cesnek. Pridame pyre,pivo a rajcata. nechame projit varem a mirne... více o Cilli con carne

40 minut
Polévka z čínského zelí

Polévka z čínského zelí

Do papiňáku dáme vařit kuřecí skelety asi na 20 minut. Mezitím do hrnce nakrájíme čínské zelí na droboučké proužky, dáme do hrnce, osolíme, přelijeme... více o Polévka z čínského zelí

Kuřecí nudličky s nivou

Kuřecí nudličky s nivou

Kuřecí maso pokrájíme na nudličky, okořeníme, osolíme a poprášíme škrobovou moučkou. Vložíme na rozehřátý tuk a za stálého míchání zvolna opékáme.... více o Kuřecí nudličky s nivou

krevety s horcicovou omackou

krevety s horcicovou omackou

1. Pulku masla dame na panev a pokud pouzivame syrove krevety varime je asi 2 minuty dokud nejsou svetle ruzove 2. Dame je stranou a pridame zbytek... více o krevety s horcicovou omackou

Dusena ryba

Dusena ryba

1. Osmazime slaninu az se zbavi tuku, pridame cibuly a brambory a varime asi 10 minut na mirnem plamenu, aby nedoslo ke zhnednutil. Osolime a opeprime... více o Dusena ryba

Halibut s ovocnou omackou

Halibut s ovocnou omackou

Omacku uchovar 30 minut v lednicce... více o Halibut s ovocnou omackou

Tresčí steaky v pepřové krustě

Tresčí steaky v pepřové krustě

Rozmačkáme všechny tři druhy pepře a přitlačíme je na steaky potřené máslem a osmažíme na pánvi cca 4 minuty z každé strany dokud nejsou hotové. Do... více o Tresčí steaky v pepřové krustě

Ryba s pomerančovo-kaparovou omáčkou

Ryba s pomerančovo-kaparovou omáčkou

Rozmícháme 1 lžíci oleje, sojové omáčky a džusu. Ryby položíme na plech a zalijeme touto směsí. Ryby vyjmeme z marinády a pečeme na pánvi (cca každou... více o Ryba s pomerančovo-kaparovou omáčkou

45 minut
Studená avokadová polévka s cuketou

Studená avokadová polévka s cuketou

V kuřecím vývaru vaříme do měkka asi 15 minut cuketu - necháme vychladnout. Rozmixujeme avokádo a přidáme citronovou šťávu do mixéru přidáme po... více o Studená avokadová polévka s cuketou

30 minut
Mrkvová polévka V.

Mrkvová polévka V.

Osmažíime cibuli a celer na másle do měkka. Přidáme bramboru, mrkev, závor a vývar a vaříme asi 20 minut. Po té vše rozmixujeme a dochutíme... více o Mrkvová polévka V.

60 minut
Roštěnky na smetaně

Roštěnky na smetaně

Roštěnky naklepeme, osolíme, opečeme na sádle, vyjmeme a potřeme hořčicí. Do zbylého tuku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a nakrájenou cibuli,... více o Roštěnky na smetaně

Zapečené brambory z Krkonoš

Zapečené brambory z Krkonoš

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, kabanos na kolečka a obojí osmahneme... více o Zapečené brambory z Krkonoš

30 minut
Těstoviny se zeleninou a tuňákem

Těstoviny se zeleninou a tuňákem

Do uvařených těstovin zamícháme udušenou zeleninu a tuňáka, osolíme, opepříme dle chuti. Na talíři zasypene strouhaným sýrem.... více o Těstoviny se zeleninou a tuňákem

30 minut
Tradiční rajčatová polévka

Tradiční rajčatová polévka

Na másle zpěníme do měkka cibuli. Přidáme mrkev, rajčata, vývar a bylinky a přivedeme k varu. Vaříme asi 15-20 minut až je zelenina hotová.... více o Tradiční rajčatová polévka

45 minut
Zimní zeleninová polévka

Zimní zeleninová polévka

Na pánev do oleje přidáme mrkev, zelí, celer, a pastinák a vaříme asi 10 - 15 minut za občasného míchání. Přidáme kuřecí vývar a přivedeme k varu.... více o Zimní zeleninová polévka

15 minut
Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

**Holandská omáčka**: žloutky vložíme do mísy nad vroucí vodu. Dno mísy se nesmí dotýkat vody, jinak začneme dělat míchaná vejce. Postupně přidáváme... více o Benediktinská vejce

30 minut
Tuňákový pilaf

Tuňákový pilaf

Na másle a oleji osmažíme cibulku a přidáme rýži. Potom přidáme kůru, šťávu, vodu a kostky bujonu. Přivedeme do varu a vaříme 15 minut. Odstavíme a... více o Tuňákový pilaf

Teplý zelný salát se špekem

Teplý zelný salát se špekem

Zelí nakrájíme na nudličky a necháme 10 minut povařit. Vodu slijeme. Uděláme si nálev z octa, soli, pepře, cukru a vody. Na teplé zelí dáme cibuli,... více o Teplý zelný salát se špekem

45 minut
Houbový guláš se smetanou

Houbový guláš se smetanou

Houby pokrájíme na plátky, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě. Drobně pokrájenou cibuli osmahneme na sádle za přidání sladké mleté papriky. Přidáme... více o Houbový guláš se smetanou

30 minut
Brynzové noky

Brynzové noky

Mléko mixujeme s vařenými bramborami a brynzou, vejcem (bez skořápky) a solí. Zahustíme pak moukou, vykrajujeme nočky, které vaříme až vyplavou.... více o Brynzové noky

60 minut
Plněné mušle s rajčatovou omáčkou

Plněné mušle s rajčatovou omáčkou

Mušle ne zcela uvaříme v osolené vodě. Na olivovém oleji orestujeme nakrájené žampiony, přidáme špenát, zamícháme, přendáme do mísy a vmícháme sýr.... více o Plněné mušle s rajčatovou omáčkou

Španělské brambory II.

Španělské brambory II.

V pánvi s těžkým dnem rozehřejte olivový olej. Přidejte nové brambory, rozkrojené na polovinu, a plátky cibule, míchejte a vařte 4-5 minut, dokud... více o Španělské brambory II.

Španělská rajčatová polévka

Španělská rajčatová polévka

Ve velké pánvi na smažení rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek a papriku a na mírném plameni vše za častého míchání smažte 2-3 minuty, dokud... více o Španělská rajčatová polévka

čočková polévka s těstovinami

čočková polévka s těstovinami

Dejte do velké pánve na smažení slaninu společně s cibulí, česnekem a celerem. Smažte za častého míchání 4-5 minut, až cibule změkne a slanina začne... více o čočková polévka s těstovinami

Těstovinový salát s krůtím masem

Těstovinový salát s krůtím masem

Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci (vaříme je asi 11 minut). Do vody přidáme asi 1 lžíci oleje a trochu soli. Pak vodu slijeme a těstoviny necháme... více o Těstovinový salát s krůtím masem

špagety s tuňákem III.

špagety s tuňákem III.

Z tuňáka vyndejte všechny kosti. Dejte do mixéru společně s ančovičkami, 2,25 dl olivového oleje a petrželkou. Vše rozmixujte na hladkou omáčku. Lžící... více o špagety s tuňákem III.

italský bramborový salát

italský bramborový salát

Brambory operte a očistěte a dejte je do hrnce s vodou. Přiveďte k varu a vařte 8-12 minut, nebo až začnou měknout. (Doba varu závisí na velikosti... více o italský bramborový salát

brambory s nivou

brambory s nivou

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme a smícháme s nastrouhanou nivou a nakrájenou cibulí. Přidáme lžíci hořčice, bílý jogurt, sůl a trochu... více o brambory s nivou

čuftíky na smetaně

čuftíky na smetaně

Nakrájíme cibuli a česnek nadrobno a smícháme s mletým masem. Přidáme sůl, pepř, vejce, rohlík namočený v mléce a dobře promícháme. Ze vzniklé směsi... více o čuftíky na smetaně

pestré knedlíky se špekem

pestré knedlíky se špekem

Knedlíky: 8 rohlíků mléko sůl pepř vejce nasekaná petrželka pórek anglická slanina hrubá mouka... více o pestré knedlíky se špekem

Rajská omáčka tak trochu jinak

Rajská omáčka tak trochu jinak

Do horkého vývaru dáme bobkový list,3 kuličky nového koření,trochu soli a hnědý cukr.Povaříme asi 10 minut.Potom v 1 dcl vody rozmícháme 3lžíce ovesné... více o Rajská omáčka tak trochu jinak

Zapečené špagety se špenátem

Zapečené špagety se špenátem

Uvaříme špenát jak jsme zvyklí. Uvaříme špagety. Vymažem olejem zapékací pekáček. Vložíme díl uvařených špaget, na ně špenát a znovu špagety...nahoru... více o Zapečené špagety se špenátem

Těstoviny se špenátovou omáčkou a kuřecím masem

Těstoviny se špenátovou omáčkou a…

1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku a na plátky nakrájený česnek. Vložíme mražené špenátové listy, posolíme a opepříme. Nakonec zalijeme... více o Těstoviny se špenátovou omáčkou a kuřecím masem

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Ve slupce uvařené brambory oloupeme a necháme nejlépe do druhého dne vychladit. Potom je jemně nastrouháme, přidáme ostatní přísady a tvoříme těsto.... více o Bramborové noky - příloha ke gulášům

Rýže ke kuřeti

Rýže ke kuřeti

Rýži propláchneme vařící vodou, dáme do kastrolu, zalijeme vodou, přidáme sůl, máslo, hřebíček, citrónovou kůru (dobře omytou)a propláchnuté rozinky.... více o Rýže ke kuřeti

Polévka z chřestu

Polévka z chřestu

Chřest očistíme, tvrdé konce odřízneme a nakrájíme na menší kousky, osušíme. Na rozpáleném oleji orestujeme kostičky cibule, přidáme chřest a za... více o Polévka z chřestu

Jarní zeleninová polévka se špekovými knedlíčky

Jarní zeleninová polévka se špekovými…

Na oleji osmahneme cibuli a kořenovou zeleninu, zalijeme vodou, ochutíme solí, pepřem, novým kořením a vaříme do poloměkka. Než je zelenina úplně... více o Jarní zeleninová polévka se špekovými knedlíčky

Taštičky se žampiony

Taštičky se žampiony

Nakrájené žampiony na oleji orestujeme a ochutíme solí a provensálským kořením. Necháme vychladnout a přimícháme nastrouhaný eidam a nivu. Touto směsí... více o Taštičky se žampiony

Uzený jazyk s křenovou omáčkou

Uzený jazyk s křenovou omáčkou

Jazyky očistíme a uvaříme s cibulí a kořením doměkka. Na oleji zpěníme mouku a rozmícháme s bujónem na hladkou jíšku, dochutíme solí, pepřem,... více o Uzený jazyk s křenovou omáčkou

Sýrová polévka VI.

Sýrová polévka VI.

Na másle orestujeme mouku, zalijeme mlékem a vývarem a necháme provařit. Přidáme nastrouhané sýry a polévku provaříme, až se sýry rozpustí. Dochutíme... více o Sýrová polévka VI.

Těstoviny s lilkem a olivami

Těstoviny s lilkem a olivami

Těstoviny uvaříme v osolené vodě „al dente“. Scedíme a vrátíme do hrnce. Mezitím nakrájíme olivy na půlky a lilek na kostičky. Nakrájený česnek... více o Těstoviny s lilkem a olivami

30 minut
Chřestový krém - polévka

Chřestový krém - polévka

Chřest oloupeme a nakrájíme na kousky 3 až 4 cm. dlouhé. Do teplé vody (asi 1 litr) přidáme sůl, cukr, třetinu másla a kousky chřestu. Vaříme asi 10... více o Chřestový krém - polévka

Těstoviny s brokolicí a kuřecím masem

Těstoviny s brokolicí a kuřecím masem

1. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a za občasného míchání na něm pod pokličkou dusíme cibuli, na proužky nakrájenou papriku, rozmarýn a tymián do... více o Těstoviny s brokolicí a kuřecím masem

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • ...
  • 166
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

82
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
48
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Kuřecí "Matteo" roládky
Kuřecí "Matteo" roládky
30
Chai chia s ovocným přelivem
Chai chia s ovocným…

Zajímavé články

9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Exotická party ve Varech: Kdo si za nejdivočejší model zaslouží jedničku?

Exotická party ve Varech: Kdo si za nejdivočejší model zaslouží jedničku?

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz Šok vdovy po Formanovi (†86) Martiny: Doma ji navštívil medvěd! Dostal se na terasu a…

Šok vdovy po Formanovi (†86) Martiny: Doma ji navštívil medvěd! Dostal se na terasu a…

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

  • Recepty.cz
  • Vaření
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact