• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vaření

Vaření

Vybíráme z receptů

Přidat kategorii do oblíbených
30 minut
Knedlíky z cukety

Knedlíky z cukety

Cuketu nastrouháme na hrubo, osolíme, smícháme s moukou a škrobem, přidáme rohlíky nakrájené na kostičky a vypracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme... více o Knedlíky z cukety

Polévka z červené čočky II.

Polévka z červené čočky II.

Čočku uvaříme v troše vody do měkka a rozšleháme, dolijeme vodou a dále vaříme. V rozehřátém másle osmahneme česnek, přidáme kurkumu, sladkou papriku,... více o Polévka z červené čočky II.

Šípková marmeláda

Šípková marmeláda

Šípky rozpůlíme, vyčistíme a dobře propláchneme vodou. Dusíme v kastrolu doměkka. Uvařené šípky propasírujeme jemným sítkem. Protlak zvážíme,(na 1 kg... více o Šípková marmeláda

30 minut
Babiččina česnečka

Babiččina česnečka

Česnek utřeme se solí, brambory nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme brambory s polovinou česneku, zázvorem, pepřem a kmínem. Jakmile začnou... více o Babiččina česnečka

Vepřové kotlety po balkánském způsobu

Vepřové kotlety po balkánském způsobu

Kotlety osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu, osmahneme, podlijeme, přidáme mletou papriku a... více o Vepřové kotlety po balkánském způsobu

Šišky ze zbytků drůbeže

Šišky ze zbytků drůbeže

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a povaříme. Do hustého bešamelu vmícháme žloutky, jemně usekané zbytky drůbeže, osolíme,... více o Šišky ze zbytků drůbeže

45 minut
Zadělávaný květák s knedlíčky

Zadělávaný květák s knedlíčky

Očištěný květák uvaříme v osolené vodě skoro do měkka. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a uvaříme hustý bešamel. Zjemníme... více o Zadělávaný květák s knedlíčky

Rajčatová polévka s nudlemi

Rajčatová polévka s nudlemi

Na části tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme celer, osmahneme, přidáme rajčata, společně podusíme a zalijeme vodou. Když se rajčata rozvaří,... více o Rajčatová polévka s nudlemi

Hovězí balenka plněná

Hovězí balenka plněná

Hovězí plátek dobře naklepeme na menší placičku. Mleté vepřové maso osolíme, přidáme osmaženou cibuli a namažeme na plátek. Ten stočíme a pevnou nití... více o Hovězí balenka plněná

Pikantní kotlík (bez tuku a cukru!!)

Pikantní kotlík (bez tuku a cukru!!)

Do cca půl litru vroucí vody vložíme najemno nakrájenou cibuli a česnek na kolečka, přidáme nakrájené feferonky a papriku a na kostičky nakrájené... více o Pikantní kotlík (bez tuku a cukru!!)

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Přísady smícháme, nakrájíme na kostičky 2 rohlíky, můžeme přidat ale nemusíme. Necháme kynout asi 1 hod. Pak z těsta uděláme 2 až 3 šišky a podle toho... více o Houskový knedlík

francouzská cibulačka III.

francouzská cibulačka III.

Cibuli nakrájíme na tenké plátky a dozlatova osmažíme na másle. Zaprášíme moukou, zalijeme vývarem z MAGGI Karpatského bujónu, vínem, koňakem a... více o francouzská cibulačka III.

30 minut
Chlebová polévka se zelenými bylinkami

Chlebová polévka se zelenými bylinkami

Na sádle necháme zpěnit oloupanou cibulku nadrobno, přidáme chléb rozlámaný na menší kousky a osmažíme. Poté zalijeme vývarem z uzeného masa, přidáme... více o Chlebová polévka se zelenými bylinkami

60 minut
Čertovské roštěnky

Čertovské roštěnky

Plátky roštěné nakrájíme na hranolky, naklepneme je, osolíme a opepříme. Do červeného vína zamícháme ostrou hořčici, kečup a chilli. Maso naložíme do... více o Čertovské roštěnky

Fazole na kyselo se žampiony

Fazole na kyselo se žampiony

Fazole uvaříme v osolené vodě doměkka. Na zpěněném másle a cibulce podusíme plátky žampiónů, přidáme měkké fazole. Zalijeme trochou vody (ve které... více o Fazole na kyselo se žampiony

30 minut
Žampionový salát s vejci

Žampionový salát s vejci

Oprané žampióny nakrájíme na půlky, vybělíme ve vroucí osolené vodě s přídavkem citrónové šťávy. Ochucenou majonézu smícháme s vejci natvrdo a s... více o Žampionový salát s vejci

Krakonošův guláš

Krakonošův guláš

Na másle osmahneme pokrájené maso a poté ho vyjmeme. Na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli a pórek, vmícháme mletou papriku, rajský protlak, utřený... více o Krakonošův guláš

Jednoduchá hřibová polévka

Jednoduchá hřibová polévka

Hřiby očistíme, opereme a nakrájíme na plátky. Dáme vařit s kmínem a libečkem do mírně osolené vody. Když jsou houby měkké zavaříme vlasové nudle.... více o Jednoduchá hřibová polévka

20 minut
Dědečkova vejce

Dědečkova vejce

Uvařená vejce, oloupeme a rozpůlíme. Vyjmeme žloutky a rozmixujeme je spolu s Lučinou, sardelkami, česnekem, bazalkou, ořechy a hořčicí. Nakonec... více o Dědečkova vejce

60 minut
Drůbeží kaldoun

Drůbeží kaldoun

Drůběž i s kostí a zeleninu necháme vyvařit (dáme-li maso do studené vody, bude vývar silnější), poté maso vyjmeme, vykostíme, nakrájíme a vrátíme... více o Drůbeží kaldoun

Fazole na kyselo

Fazole na kyselo

Ve vodě uvaříme fazole. Na rendlík dáme 1 lžíci sádla nebo másla, přidáme 1 bobkový list, špetku tymiánu, 1 lžíci cibule, špetku papriky, 3 nová... více o Fazole na kyselo

Ostrý bůček

Ostrý bůček

Bůček celý zalijeme vařící vodou, přidáme cibuli, 4 zrnka pepře, sůl a vaříme. Česnek prolisujeme a promícháme s chilli kořením nebo jemně nasekanými... více o Ostrý bůček

Kečup sladký

Kečup sladký

Rajčata a jablka opláchneme, cibuli oloupeme a vše rozkrájíme. Dáme do kastrolu a za občasného míchání dusíme asi 20 minut. Přidáme sůl, cukr, ocet a... více o Kečup sladký

60 minut
Malinový likér

Malinový likér

Maliny nasypeme do láhve. Svaříme vodu s cukrem a přelijeme maliny, přidáme vodku a láhev uzavřeme. Necháme stát asi 3 týdny na chladném místě, během... více o Malinový likér

60 minut
Pirohy

Pirohy

Z vajec a mouky vypracujeme nudlové těsto, které vyválíme na tloušťku cca 2mm a rádlem nakrájíme na črvetce o velikosti cca 8x8cm. Doprostřed čtverce... více o Pirohy

50 minut
Červené fazole s bazalkou

Červené fazole s bazalkou

Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slijeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30-40 minut. Cca 15... více o Červené fazole s bazalkou

Dort z brokolice a kvetaku

Dort z brokolice a kvetaku

1. Brokolici a kvetak varime asi 5 minut v osolene vode a potom nechame okapat. 2. Sklenenou varnou nadobu vymazeme maslem a vlozime vrstvu kvetaku... více o Dort z brokolice a kvetaku

Mokré řezy

Mokré řezy

Cukr, vodu, máslo a kakao dáme do rendlíku a 5 min. vaříme. Pak odlijeme 3/4 hrnku, zbytek přelijeme do mísy a přidáme mouku, vanilkový cukr a prášek... více o Mokré řezy

Teplý salát z červeného zelí

Teplý salát z červeného zelí

1. Na pánvi osmažíme cibuli a česnek cca 5 minut a odložme stranou. 2. Na zbylém oleji vaříme asi 10 minut zelí. Přidáme 1 lžíci octa a vaříme asi o... více o Teplý salát z červeného zelí

Jambalaya

Jambalaya

1. Na oleji pripravime kureci prsa a parky -dohneda. Pridame sunku a varime asi o 5 minut dele 2. Pridame cibuly, celer,rajcata, cesnek, vyvar a... více o Jambalaya

Cilli con carne

Cilli con carne

1. Usmazime cibulku a pote maso dohneda. 2. Vmichame cukr, sul, pepr, kmin, chilli a cesnek. Pridame pyre,pivo a rajcata. nechame projit varem a mirne... více o Cilli con carne

40 minut
Polévka z čínského zelí

Polévka z čínského zelí

Do papiňáku dáme vařit kuřecí skelety asi na 20 minut. Mezitím do hrnce nakrájíme čínské zelí na droboučké proužky, dáme do hrnce, osolíme, přelijeme... více o Polévka z čínského zelí

Kuřecí nudličky s nivou

Kuřecí nudličky s nivou

Kuřecí maso pokrájíme na nudličky, okořeníme, osolíme a poprášíme škrobovou moučkou. Vložíme na rozehřátý tuk a za stálého míchání zvolna opékáme.... více o Kuřecí nudličky s nivou

krevety s horcicovou omackou

krevety s horcicovou omackou

1. Pulku masla dame na panev a pokud pouzivame syrove krevety varime je asi 2 minuty dokud nejsou svetle ruzove 2. Dame je stranou a pridame zbytek... více o krevety s horcicovou omackou

Dusena ryba

Dusena ryba

1. Osmazime slaninu az se zbavi tuku, pridame cibuly a brambory a varime asi 10 minut na mirnem plamenu, aby nedoslo ke zhnednutil. Osolime a opeprime... více o Dusena ryba

Halibut s ovocnou omackou

Halibut s ovocnou omackou

Omacku uchovar 30 minut v lednicce... více o Halibut s ovocnou omackou

Tresčí steaky v pepřové krustě

Tresčí steaky v pepřové krustě

Rozmačkáme všechny tři druhy pepře a přitlačíme je na steaky potřené máslem a osmažíme na pánvi cca 4 minuty z každé strany dokud nejsou hotové. Do... více o Tresčí steaky v pepřové krustě

Ryba s pomerančovo-kaparovou omáčkou

Ryba s pomerančovo-kaparovou omáčkou

Rozmícháme 1 lžíci oleje, sojové omáčky a džusu. Ryby položíme na plech a zalijeme touto směsí. Ryby vyjmeme z marinády a pečeme na pánvi (cca každou... více o Ryba s pomerančovo-kaparovou omáčkou

45 minut
Studená avokadová polévka s cuketou

Studená avokadová polévka s cuketou

V kuřecím vývaru vaříme do měkka asi 15 minut cuketu - necháme vychladnout. Rozmixujeme avokádo a přidáme citronovou šťávu do mixéru přidáme po... více o Studená avokadová polévka s cuketou

30 minut
Mrkvová polévka V.

Mrkvová polévka V.

Osmažíime cibuli a celer na másle do měkka. Přidáme bramboru, mrkev, závor a vývar a vaříme asi 20 minut. Po té vše rozmixujeme a dochutíme... více o Mrkvová polévka V.

60 minut
Roštěnky na smetaně

Roštěnky na smetaně

Roštěnky naklepeme, osolíme, opečeme na sádle, vyjmeme a potřeme hořčicí. Do zbylého tuku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a nakrájenou cibuli,... více o Roštěnky na smetaně

Zapečené brambory z Krkonoš

Zapečené brambory z Krkonoš

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, kabanos na kolečka a obojí osmahneme... více o Zapečené brambory z Krkonoš

30 minut
Těstoviny se zeleninou a tuňákem

Těstoviny se zeleninou a tuňákem

Do uvařených těstovin zamícháme udušenou zeleninu a tuňáka, osolíme, opepříme dle chuti. Na talíři zasypene strouhaným sýrem.... více o Těstoviny se zeleninou a tuňákem

30 minut
Tradiční rajčatová polévka

Tradiční rajčatová polévka

Na másle zpěníme do měkka cibuli. Přidáme mrkev, rajčata, vývar a bylinky a přivedeme k varu. Vaříme asi 15-20 minut až je zelenina hotová.... více o Tradiční rajčatová polévka

45 minut
Zimní zeleninová polévka

Zimní zeleninová polévka

Na pánev do oleje přidáme mrkev, zelí, celer, a pastinák a vaříme asi 10 - 15 minut za občasného míchání. Přidáme kuřecí vývar a přivedeme k varu.... více o Zimní zeleninová polévka

15 minut
Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

**Holandská omáčka**: žloutky vložíme do mísy nad vroucí vodu. Dno mísy se nesmí dotýkat vody, jinak začneme dělat míchaná vejce. Postupně přidáváme... více o Benediktinská vejce

30 minut
Tuňákový pilaf

Tuňákový pilaf

Na másle a oleji osmažíme cibulku a přidáme rýži. Potom přidáme kůru, šťávu, vodu a kostky bujonu. Přivedeme do varu a vaříme 15 minut. Odstavíme a... více o Tuňákový pilaf

Teplý zelný salát se špekem

Teplý zelný salát se špekem

Zelí nakrájíme na nudličky a necháme 10 minut povařit. Vodu slijeme. Uděláme si nálev z octa, soli, pepře, cukru a vody. Na teplé zelí dáme cibuli,... více o Teplý zelný salát se špekem

45 minut
Houbový guláš se smetanou

Houbový guláš se smetanou

Houby pokrájíme na plátky, osolíme a podusíme ve vlastní šťávě. Drobně pokrájenou cibuli osmahneme na sádle za přidání sladké mleté papriky. Přidáme... více o Houbový guláš se smetanou

30 minut
Brynzové noky

Brynzové noky

Mléko mixujeme s vařenými bramborami a brynzou, vejcem (bez skořápky) a solí. Zahustíme pak moukou, vykrajujeme nočky, které vaříme až vyplavou.... více o Brynzové noky

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • ...
  • 165
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

Poslední sledované recepty

81
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
75
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
52
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
32
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
29
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Blesk.cz Hynek Čermák (52) po rozchodu s manželkou (31): První slova o přítelkyni (26)!

Hynek Čermák (52) po rozchodu s manželkou (31): První slova o přítelkyni (26)!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

  • Recepty.cz
  • Vaření
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact