cibuli nastrouháme na jemném struhadle a spolu s mletým kmínem a paprikou ji jemně orestujeme na oleji (jen krátce, aby paprika nezhořkla). Vložíme... více o Vepřové na hořčici III.
Brambory ve slupce uvaříme doměkka, teplé je oloupeme a protřeme sítem. Přidáme sůl, vejce, mouku a jemně nasekané škvarky. Vypracujeme v tužší těsto.... více o Bramborové placky se škvarky
V mléce rozmícháme cukr, žloutky, vanil. cukr a převedeme do varu! Za stálého míchání přidáme rozpuštěný pudinkový prášek. Vaříme hustý krém. Po... více o Žloutkový krém
Mléko+máslo dáme vařit. Do vařicího přidáme mouku a mícháme dokud se nelepí na stěny a je hladké těsto. Dále mícháme do vychladnutí. Potom přidáme po... více o Žloutkové věnečky
Mléko ohřejeme a mixujeme jej spolu s banánem a medem. Vlejeme do sklenice a vmícháme skořici.... více o Večerníček
Polévkové nudle zalijeme vroucí vodou a necháme změknout. Na pánvi - nejlépe woku - rozehřejeme olej a smažíme cibuli nakrájenou na kostičky. Když... více o Zelné nudle
POSTUP PŘÍPRAVY Fazole propláchneme, zalijeme vodou a necháme do druhého dne nabobtnat. Druhý den vaříme zvolna (v té samé vodě) asi 1-2 hodiny.... více o Fazolačka s debrecínkovými párky
Šunkový salám nakrájíme na nudličky,okurky nastrouháme,cibuli najemno nasekáme.Promícháme s hráškem,osolíme,opepříme,přidáme majolku. Z mléka a... více o Vlašák
Bůček osolíme a v tlakovém hrnci ho spolu s několika kuličkami nového koření,pepře a 4 pokrájenými stroužky česneku uvaříme doměkka. Pak ho necháme... více o Důvod k rozvodu
Měkký tvaroh smícháme s máslem, vejcem, cukrem a nastrouhanou cuketou, kterou jsme vymačkali z vody. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme těsto.... více o Sladké cuketové knedlíčky s tvarohem
Brambory najemno nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami.Maže se na topinku s česnekem.... více o Tatarský biftek bez masa
Den předem vařené brambory klasicky oloupeme, umeleme nebo nastrouháme, přidáme sůl, mouku a krupici. Pozor, žádné vejce. Do těsta nastrouháme syrovou... více o Bramborové knedlíky cibulové
Z másla a hladké mouky připravte jíšku, kterou zalijte smetanou a přibližně deset minut povařte. Do povařené omáčky přidejte kečup a dvě třetiny... více o Tortteliny se smetanovou omáčkou
Zelí rozdělíme na dvě čtvrtky a vložíme do vařícího 1 litru vody s bujónovou kostkou. Zelí vaříme 5-10 minut, potom vyjmeme a necháme okapat.... více o Zapečené čínské zelí se sýrem
V hrnci rozpálíme olej a osmahneme cibuli a česnek. Přidáme maso a lehce opečeme ze všech stran. Přidáme majoránku, mletý kmín, mletou červenou... více o Kovbojský guláš s irským pivem
Vejce vařená a salám nakrájíme na jemné kostičky, vše vmícháme do masa a naplníme tlačenkový papír. Vaříme 2 hodiny na mírném ohni. Po uvaření vyjmeme... více o Masová tlačenka
Osolená a opepřená prsíčka osmahneme na rozpuštěné slanině po obou stranách. Podlijeme trochou vody, přiklopíme a do měkka podusíme. Přidáme pórek ... více o Kuřecí prsíčka v zelenině
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaném vejci a v Solamylu. Osmažíme na tuku a vyndáme na teplé místo. Do kastrolu nebo... více o Sladkokyselé kuře
Na oleji prohřejeme piniová jádra, přidáme česnek a chilli (při pražení postupujeme opatrně, jadérka velice rychle hnědnou a pálí se a česnek by mohl... více o Citronové špagety s olivami
Nejdříve smícháme tuňáka ( bez oleje) s tatarkou a majonézou, potom přdáme hořčici, sůl, pepř, a tři na tvrdo uvařené vejce ( ty do pomazánky buď... více o Tuňáková pomazánka s tatarkou
Cuketu nastrouháme na hrubo, osolíme, smícháme s moukou a škrobem, přidáme rohlíky nakrájené na kostičky a vypracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme... více o Knedlíky z cukety
Čočku uvaříme v troše vody do měkka a rozšleháme, dolijeme vodou a dále vaříme. V rozehřátém másle osmahneme česnek, přidáme kurkumu, sladkou papriku,... více o Polévka z červené čočky II.
Šípky rozpůlíme, vyčistíme a dobře propláchneme vodou. Dusíme v kastrolu doměkka. Uvařené šípky propasírujeme jemným sítkem. Protlak zvážíme,(na 1 kg... více o Šípková marmeláda
Česnek utřeme se solí, brambory nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme brambory s polovinou česneku, zázvorem, pepřem a kmínem. Jakmile začnou... více o Babiččina česnečka
Kotlety osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu, osmahneme, podlijeme, přidáme mletou papriku a... více o Vepřové kotlety po balkánském způsobu
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a povaříme. Do hustého bešamelu vmícháme žloutky, jemně usekané zbytky drůbeže, osolíme,... více o Šišky ze zbytků drůbeže
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě skoro do měkka. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a uvaříme hustý bešamel. Zjemníme... více o Zadělávaný květák s knedlíčky
Na části tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme celer, osmahneme, přidáme rajčata, společně podusíme a zalijeme vodou. Když se rajčata rozvaří,... více o Rajčatová polévka s nudlemi
Hovězí plátek dobře naklepeme na menší placičku. Mleté vepřové maso osolíme, přidáme osmaženou cibuli a namažeme na plátek. Ten stočíme a pevnou nití... více o Hovězí balenka plněná
Do cca půl litru vroucí vody vložíme najemno nakrájenou cibuli a česnek na kolečka, přidáme nakrájené feferonky a papriku a na kostičky nakrájené... více o Pikantní kotlík (bez tuku a cukru!!)
Přísady smícháme, nakrájíme na kostičky 2 rohlíky, můžeme přidat ale nemusíme. Necháme kynout asi 1 hod. Pak z těsta uděláme 2 až 3 šišky a podle toho... více o Houskový knedlík
Cibuli nakrájíme na tenké plátky a dozlatova osmažíme na másle. Zaprášíme moukou, zalijeme vývarem z MAGGI Karpatského bujónu, vínem, koňakem a... více o francouzská cibulačka III.
Na sádle necháme zpěnit oloupanou cibulku nadrobno, přidáme chléb rozlámaný na menší kousky a osmažíme. Poté zalijeme vývarem z uzeného masa, přidáme... více o Chlebová polévka se zelenými bylinkami
Plátky roštěné nakrájíme na hranolky, naklepneme je, osolíme a opepříme. Do červeného vína zamícháme ostrou hořčici, kečup a chilli. Maso naložíme do... více o Čertovské roštěnky
Fazole uvaříme v osolené vodě doměkka. Na zpěněném másle a cibulce podusíme plátky žampiónů, přidáme měkké fazole. Zalijeme trochou vody (ve které... více o Fazole na kyselo se žampiony
Oprané žampióny nakrájíme na půlky, vybělíme ve vroucí osolené vodě s přídavkem citrónové šťávy. Ochucenou majonézu smícháme s vejci natvrdo a s... více o Žampionový salát s vejci
Na másle osmahneme pokrájené maso a poté ho vyjmeme. Na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli a pórek, vmícháme mletou papriku, rajský protlak, utřený... více o Krakonošův guláš
Hřiby očistíme, opereme a nakrájíme na plátky. Dáme vařit s kmínem a libečkem do mírně osolené vody. Když jsou houby měkké zavaříme vlasové nudle.... více o Jednoduchá hřibová polévka
Uvařená vejce, oloupeme a rozpůlíme. Vyjmeme žloutky a rozmixujeme je spolu s Lučinou, sardelkami, česnekem, bazalkou, ořechy a hořčicí. Nakonec... více o Dědečkova vejce
Drůběž i s kostí a zeleninu necháme vyvařit (dáme-li maso do studené vody, bude vývar silnější), poté maso vyjmeme, vykostíme, nakrájíme a vrátíme... více o Drůbeží kaldoun
Ve vodě uvaříme fazole. Na rendlík dáme 1 lžíci sádla nebo másla, přidáme 1 bobkový list, špetku tymiánu, 1 lžíci cibule, špetku papriky, 3 nová... více o Fazole na kyselo
Bůček celý zalijeme vařící vodou, přidáme cibuli, 4 zrnka pepře, sůl a vaříme. Česnek prolisujeme a promícháme s chilli kořením nebo jemně nasekanými... více o Ostrý bůček
Rajčata a jablka opláchneme, cibuli oloupeme a vše rozkrájíme. Dáme do kastrolu a za občasného míchání dusíme asi 20 minut. Přidáme sůl, cukr, ocet a... více o Kečup sladký
Maliny nasypeme do láhve. Svaříme vodu s cukrem a přelijeme maliny, přidáme vodku a láhev uzavřeme. Necháme stát asi 3 týdny na chladném místě, během... více o Malinový likér
Z vajec a mouky vypracujeme nudlové těsto, které vyválíme na tloušťku cca 2mm a rádlem nakrájíme na črvetce o velikosti cca 8x8cm. Doprostřed čtverce... více o Pirohy
Fazole vypereme a namočíme je přes noc do kastrolu do vody, druhý den ráno vodu slijeme, dáme novou a uvaříme je do měkka, asi 30-40 minut. Cca 15... více o Červené fazole s bazalkou
1. Brokolici a kvetak varime asi 5 minut v osolene vode a potom nechame okapat. 2. Sklenenou varnou nadobu vymazeme maslem a vlozime vrstvu kvetaku... více o Dort z brokolice a kvetaku
Cukr, vodu, máslo a kakao dáme do rendlíku a 5 min. vaříme. Pak odlijeme 3/4 hrnku, zbytek přelijeme do mísy a přidáme mouku, vanilkový cukr a prášek... více o Mokré řezy
1. Na pánvi osmažíme cibuli a česnek cca 5 minut a odložme stranou. 2. Na zbylém oleji vaříme asi 10 minut zelí. Přidáme 1 lžíci octa a vaříme asi o... více o Teplý salát z červeného zelí
1. Na oleji pripravime kureci prsa a parky -dohneda. Pridame sunku a varime asi o 5 minut dele 2. Pridame cibuly, celer,rajcata, cesnek, vyvar a... více o Jambalaya