Zeleninu a cibuli orestujeme na tuku do zlatova, přidáme divoké koření, citron nakrájený na plátky (bez kůry), zastříkneme octem a podlijeme vodou. Do... více o Polská omáčka
Kolínka uvaříme v osolené vodě. Mezitím uvaříme sušené houby ve vodě a slijeme. Špekáčky nakrájíme na drobné kostky. Nakrájené špekáčky spolu s... více o Kolínka s houbami
Propláchnutou rýži uvaříme do měkka. Mezitím očištěný pórek nakrájíme na kolečka a na oleji necháme zesklovatět. Vmícháme arašídy, koření a osmahneme.... více o Rizoto s pórkem a arašídy
Sojový granulát dáme vařit do přiměřeného množství vody spolu s kostkou bujónu. Mezi tím si oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky a na másle necháme... více o Krémová polévka se sójovým masem
Maso vložíme do studené vody, osolíme a za stálého míchání privedeme k varu. Jinak ztuhne a vytvoří se chuchvalce. Přidáme brambory (hodně nadrobno),... více o Polévka z mletého masa
Pórek pokrájený na tenká kolečka osmahneme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme, vmícháme bylinky, krátce podusíme a zalijeme smetanou ve které jsme... více o Špagety s pórkem a šlehačkou
Maso pokrájíme na menší kousky, pokapeme sójovou omáčkou a promícháme se solamylem. Za stálého míchání opečeme na rozehřátém oleji. Osolíme, zakapeme... více o Maso s ananasem
Květ vaříme ve dvou litrech vody půl hodiny. Potom přecedíme a do vývaru přidáme cukr, citron (kolečka) a šťávu ze dvou citronů a vaříme dalších 1,5-2... více o Pampeliškový med
Z tvarohu, osolené mouky a žloutku vypracujeme těsto. Utvoříme váleček, nakrájíme na plátky a dlaní roztlačíme. Na každý kousek těstá dáme ovoce,... více o Ovocné tvarohové knedlíky
Očištěný květák rozebereme na růžičky, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme jej a pokrájíme na drobné kousky. Mléko rozšleháme s... více o Květákové lívanečky
Uvaříme řepu doměkka, oloupeme, nakrájíme nebo nastrouháme s křenem. Přidáme ocet, cukr, olej, sůl, fenykl, anýz a promícháme. Podle chuti ještě... více o Naložená červená řepa
Na tuk dáme osmažit cibulku najemno, přidáme omyté, na kousky nakrájené houby, sůl a koření a necháme vydusit vodu. Vedle smícháme šlehačku, podmáslí... více o Moje houbovka - omáčka, polévka
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, vložíme do kastrolu, podlijeme mírně vodou a rozdusíme je. Po krátkém zchladnutí je propasírujeme přes jemný cedník. Na... více o Rajčatová omáčka II.
cibuli nastrouháme na jemném struhadle a spolu s mletým kmínem a paprikou ji jemně orestujeme na oleji (jen krátce, aby paprika nezhořkla). Vložíme... více o Vepřové na hořčici III.
Brambory ve slupce uvaříme doměkka, teplé je oloupeme a protřeme sítem. Přidáme sůl, vejce, mouku a jemně nasekané škvarky. Vypracujeme v tužší těsto.... více o Bramborové placky se škvarky
V mléce rozmícháme cukr, žloutky, vanil. cukr a převedeme do varu! Za stálého míchání přidáme rozpuštěný pudinkový prášek. Vaříme hustý krém. Po... více o Žloutkový krém
Mléko+máslo dáme vařit. Do vařicího přidáme mouku a mícháme dokud se nelepí na stěny a je hladké těsto. Dále mícháme do vychladnutí. Potom přidáme po... více o Žloutkové věnečky
Mléko ohřejeme a mixujeme jej spolu s banánem a medem. Vlejeme do sklenice a vmícháme skořici.... více o Večerníček
Polévkové nudle zalijeme vroucí vodou a necháme změknout. Na pánvi - nejlépe woku - rozehřejeme olej a smažíme cibuli nakrájenou na kostičky. Když... více o Zelné nudle
POSTUP PŘÍPRAVY Fazole propláchneme, zalijeme vodou a necháme do druhého dne nabobtnat. Druhý den vaříme zvolna (v té samé vodě) asi 1-2 hodiny.... více o Fazolačka s debrecínkovými párky
Šunkový salám nakrájíme na nudličky,okurky nastrouháme,cibuli najemno nasekáme.Promícháme s hráškem,osolíme,opepříme,přidáme majolku. Z mléka a... více o Vlašák
Bůček osolíme a v tlakovém hrnci ho spolu s několika kuličkami nového koření,pepře a 4 pokrájenými stroužky česneku uvaříme doměkka. Pak ho necháme... více o Důvod k rozvodu
Měkký tvaroh smícháme s máslem, vejcem, cukrem a nastrouhanou cuketou, kterou jsme vymačkali z vody. Přidáme hrubou mouku a vypracujeme těsto.... více o Sladké cuketové knedlíčky s tvarohem
Brambory najemno nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami.Maže se na topinku s česnekem.... více o Tatarský biftek bez masa
Den předem vařené brambory klasicky oloupeme, umeleme nebo nastrouháme, přidáme sůl, mouku a krupici. Pozor, žádné vejce. Do těsta nastrouháme syrovou... více o Bramborové knedlíky cibulové
Z másla a hladké mouky připravte jíšku, kterou zalijte smetanou a přibližně deset minut povařte. Do povařené omáčky přidejte kečup a dvě třetiny... více o Tortteliny se smetanovou omáčkou
Zelí rozdělíme na dvě čtvrtky a vložíme do vařícího 1 litru vody s bujónovou kostkou. Zelí vaříme 5-10 minut, potom vyjmeme a necháme okapat.... více o Zapečené čínské zelí se sýrem
V hrnci rozpálíme olej a osmahneme cibuli a česnek. Přidáme maso a lehce opečeme ze všech stran. Přidáme majoránku, mletý kmín, mletou červenou... více o Kovbojský guláš s irským pivem
Vejce vařená a salám nakrájíme na jemné kostičky, vše vmícháme do masa a naplníme tlačenkový papír. Vaříme 2 hodiny na mírném ohni. Po uvaření vyjmeme... více o Masová tlačenka
Osolená a opepřená prsíčka osmahneme na rozpuštěné slanině po obou stranách. Podlijeme trochou vody, přiklopíme a do měkka podusíme. Přidáme pórek ... více o Kuřecí prsíčka v zelenině
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaném vejci a v Solamylu. Osmažíme na tuku a vyndáme na teplé místo. Do kastrolu nebo... více o Sladkokyselé kuře
Na oleji prohřejeme piniová jádra, přidáme česnek a chilli (při pražení postupujeme opatrně, jadérka velice rychle hnědnou a pálí se a česnek by mohl... více o Citronové špagety s olivami
Nejdříve smícháme tuňáka ( bez oleje) s tatarkou a majonézou, potom přdáme hořčici, sůl, pepř, a tři na tvrdo uvařené vejce ( ty do pomazánky buď... více o Tuňáková pomazánka s tatarkou
Cuketu nastrouháme na hrubo, osolíme, smícháme s moukou a škrobem, přidáme rohlíky nakrájené na kostičky a vypracujeme těsto, ze kterého vytvarujeme... více o Knedlíky z cukety
Čočku uvaříme v troše vody do měkka a rozšleháme, dolijeme vodou a dále vaříme. V rozehřátém másle osmahneme česnek, přidáme kurkumu, sladkou papriku,... více o Polévka z červené čočky II.
Šípky rozpůlíme, vyčistíme a dobře propláchneme vodou. Dusíme v kastrolu doměkka. Uvařené šípky propasírujeme jemným sítkem. Protlak zvážíme,(na 1 kg... více o Šípková marmeláda
Česnek utřeme se solí, brambory nakrájíme na kostky. Na sádle osmahneme brambory s polovinou česneku, zázvorem, pepřem a kmínem. Jakmile začnou... více o Babiččina česnečka
Kotlety osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu, osmahneme, podlijeme, přidáme mletou papriku a... více o Vepřové kotlety po balkánském způsobu
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a povaříme. Do hustého bešamelu vmícháme žloutky, jemně usekané zbytky drůbeže, osolíme,... více o Šišky ze zbytků drůbeže
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě skoro do měkka. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a uvaříme hustý bešamel. Zjemníme... více o Zadělávaný květák s knedlíčky
Na části tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme celer, osmahneme, přidáme rajčata, společně podusíme a zalijeme vodou. Když se rajčata rozvaří,... více o Rajčatová polévka s nudlemi
Hovězí plátek dobře naklepeme na menší placičku. Mleté vepřové maso osolíme, přidáme osmaženou cibuli a namažeme na plátek. Ten stočíme a pevnou nití... více o Hovězí balenka plněná
Do cca půl litru vroucí vody vložíme najemno nakrájenou cibuli a česnek na kolečka, přidáme nakrájené feferonky a papriku a na kostičky nakrájené... více o Pikantní kotlík (bez tuku a cukru!!)
Přísady smícháme, nakrájíme na kostičky 2 rohlíky, můžeme přidat ale nemusíme. Necháme kynout asi 1 hod. Pak z těsta uděláme 2 až 3 šišky a podle toho... více o Houskový knedlík
Cibuli nakrájíme na tenké plátky a dozlatova osmažíme na másle. Zaprášíme moukou, zalijeme vývarem z MAGGI Karpatského bujónu, vínem, koňakem a... více o francouzská cibulačka III.
Na sádle necháme zpěnit oloupanou cibulku nadrobno, přidáme chléb rozlámaný na menší kousky a osmažíme. Poté zalijeme vývarem z uzeného masa, přidáme... více o Chlebová polévka se zelenými bylinkami
Plátky roštěné nakrájíme na hranolky, naklepneme je, osolíme a opepříme. Do červeného vína zamícháme ostrou hořčici, kečup a chilli. Maso naložíme do... více o Čertovské roštěnky
Fazole uvaříme v osolené vodě doměkka. Na zpěněném másle a cibulce podusíme plátky žampiónů, přidáme měkké fazole. Zalijeme trochou vody (ve které... více o Fazole na kyselo se žampiony
Oprané žampióny nakrájíme na půlky, vybělíme ve vroucí osolené vodě s přídavkem citrónové šťávy. Ochucenou majonézu smícháme s vejci natvrdo a s... více o Žampionový salát s vejci
Na másle osmahneme pokrájené maso a poté ho vyjmeme. Na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli a pórek, vmícháme mletou papriku, rajský protlak, utřený... více o Krakonošův guláš