Nejprve připravte marinádu. Kokosový cukr dejte do pánve se silným dnem a na středním plameni začněte zahřívat. Ve chvíli, kdy se cukr rozpustí,... více o Com Tam – Rýže se zeleninou a marinovanou krkovicí
Maso dejte asi na půl hodiny do mrazáku, aby se vám lépe krájelo. Pak ho nakrájejte na tenké plátky. V míse smíchejte rybí omáčku, nasekaný česnek,... více o Bun Bo Nam Bo – Nudle s hovězím a zeleninou
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo másle dosklovata. Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, které přidáme k cibuli, osolíme a... více o Kuřecí guláš s fazolkami
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme mleté maso a dále smažíme do jeho rozdrobení a zatažení. Ke konci smažení... více o Smetanová omáčka s mletým masem a Hermelínem
Předehřejte troubu na 165 ° C. Po upečení česneku smíchejte hnědý cukr, ananasovou šťávu, vodu, teriyaki omáčku a sójovou omáčku společně v kastrolu a... více o T.G.I. Friday’s BBQ Omáčka
Cuketu pokrájejte na kousky, cibulky očistěte a nakrájejte na kolečka. V kastrolu rozpalte asi dvě lžíce oleje a zeleninu nejprve zprudka orestujte a... více o Cuketová polévka s mátou a hráškem
Rajčata pokrájejte na poloviny, v zapékací míse promíchejte se lžící oleje, osolte, opepřete a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 20 minut.... více o Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Lososa nakrájejte na 4 porce, potřete olejem, opepřete a dejte na rozpálenou pánev kůží dolů. Z každé strany rybu opékejte asi 2 minuty, losos by měl... více o Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Mrkev oloupejte a pokrájejte na kolečka, cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Ve větším hrnci rozpalte asi 2 lžíce oleje, dejte do něj mrkev a... více o Mrkvový krém s kurkumou a fetou
Slaninu pokrájíme na malé kostičky a nasucho, pokud je trochu tučnější, ji osmažíme dozlatova. Je-li slanina libovější, přidáme trošičku sádla nebo... více o Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím
Rýži dobře propláchněte vodou, vsypte ji do rendlíku, přidejte špetku soli, lžíci cukru a zalijte mlékem. Za stálého míchání uvařte rýži doměkka,... více o Rýžový nákyp
Brambory očistěte a uvařte v osolené vodě doměkka. Vejce uvařte natvrdo a po vychlazení oloupejte. V hrnci rozehřejte máslo, přisypte mouku a na... více o Koprovka s vejcem
Horkou vodou propláchnuté jáhly zalijeme 3 dcl vody a lehce osolíme. Přivedeme k varu, ztlumíme žár na polovinu a pozvolna vaříme 10 minut. Během... více o Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
Kuskus nasypeme do větší mísy, zalijeme ho teplým zeleninovým vývarem a olivovým olejem a necháme pod pokličkou odstát. Pak ho načechráme opatrně... více o Kuskus s rajčaty a mátou
Vařené oloupané brambory nastrouháme najemno do mísy, osolíme, přidáme vejce, mouku a dobře promícháme. Mouky dáme tolik, abychom vytvořili vláčné... více o Plněné bramborové knedlíky uzeným masem
Cibuli nakrájíme na kostičky,klobásu a brambory také nakrájíme na kostičky,zelí propláchneme studenou vodou . Cibuli osmažíme na oleji do zlatova s... více o Zelňačka
Broskve ponořte na pár minut do vroucí vody, poté je oloupejte, vypeckujte a pokrájejte na kousky. Rebarboru oloupejte škrabkou, nakrájejte na menší... více o Broskvová zavařenina s rebarborou
Mléko s polovinou másla dejte do středního kastrolu a přiveďte k varu. Vsypte mouku se špetkou soli a důkladně míchejte, dokud nevznikne hustá kaše,... více o Jablečné knedlíky z odpalovaného těsta s ořechy
Brambory uvařte ve slupce, nejlépe den předem. Vychladlé je oloupejte a nastrouhejte najemno do mísy. Přisypte mouku, sůl, změklé máslo a vejce.... více o Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Tvaroh smíchejte v míse s vejcem a špetkou soli. Mouku promíchejte s práškem do pečiva, přidejte k tvarohu, umíchejte kompaktní těsto a nechte ho pár... více o Tvarohové knedlíky s meruňkami
Šneky vaříme ve vodě s octem okolo jedné hodiny, pak je vyjmeme a vidličkou oddělíme maso od ulit. Ulity vrátíme do vody s octem a necháme vyvařit... více o Šneci po Burgundsku
Dejte vařit vodu do širšího hrnce, fazole důkladně prolijte v cedníku horkou vodou, aby povolily, chřestu odlomte dřevnaté konce, cibuli pokrájejte na... více o Těstoviny s fazolemi edamame a chřestem
Papriky omyjte, osušte, dejte na plech a pečte v troubě při 220 °C, asi 20 minut. Papriky by měly zčernat. Mezitím připravte knedlíčky. V misce dobře... více o Polévka z pečených paprik s ricottovými knedlíčky
Kuličky z veganského mletého masa (dá se koupit v obchodě Lidl) osmažíme ze všech stran na tenké vrstvě oleje, a poklademe na papír. Ke zbytku oleje... více o Veganské masové koule
Na oleji nechame zeskelnatet cibulku a papriku zmeknout. Pridame cocku a nechame chvili smazit. Pote posypeme korenim a zamichame aby se vse krasne... více o Červená čočka v kokosovém mléce
Do misky se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji nabobtnat, asi 10 minut, pak ji důkladně vymačkejte, ať ji zbavíte přebytečné vody.... více o Panna cotta s angreštovou omáčkou
Do širokého hrnce na rozpálený olej přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky, a osmažíme. Až se zelenina opeče a pustí svoje aroma, přidáme... více o Zeleninová polévka s červenou čočkou
Smetanu dejte do rendlíku a za mírné teploty ji zahřejte, nenechte ji ale projít varem. Přidejte na kousky nalámané oba druhy čokolády a počkejte,... více o Čokoládový krém
Brambory umyjte a uvařte ve slupce tak, aby byly na skus. Fazolky očistěte, pokrájejte na kousky velikosti sousta a na poslední 2–3 minuty přidejte do... více o Sedlácký bramborový salát
Krevety usmažte ve velké pánvi na větším množství oleje. Stačí jim pár minut – jakmile zčervenají, jsou hotové. Vyndejte je a odložte na papírovou... více o Paella s mořskými plody
Do pytlíku dejte esíčka a rozdrť na jemno, nasypt do misky s mlékem a utvoř pevné těsto (když poteče, přidej sušenky, když bude tvrdé, přidej mléko).... více o Karamelové kuličky z esíček
Nejprve si uvaříme čočku dle návodu s trochou soli. Po uvaření scedíme a propláchneme, necháme okapat a vložíme do dostečně velké zapékací misky.... více o Zapečená červená čočka s kuřecím masem a mozzarellouu
Těstoviny uvaříme ve větším množství osolené vody téměř doměkka. Po chvilce vaření k těstovinám také přihodíme krátce předvařit i pokrájený květák.... více o Smetanové květákové těstoviny se šunkou
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na trošce tuku, přidáme mleté maso a drobně pokrájenou kapii a smažíme do rozdrobení masa (pomůžeme si... více o Polévka z mletého masa s fazolemi
Černou čočku uvaříme v čisté vodě - cca 20 minut. Mezitím na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme nastrouhanou mrkev a restujeme... více o Černá čočka s mrkví
V nepřilnavé pánvi s rozpuštěným máslem osmažíme drobně pokrájené uzené maso, přidáme prohřát okapaný hrášek, rozvonět nasekaný česnek. Poté přisypeme... více o Omeleta s hráškem, uzeným a těstovinou
Nejprve dejte vařit brambory. Oloupejte je a překrojte na čtvrtiny. Vložte do hrnce s osolenou vodou a vařte do změknutí, asi 20 minut. Ve druhém... více o Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Do velkého hrnce s vařící osolenou vodou přidejte špagety a uvařte podle návodu na skus, 4 lžíce vody ze špaget uchovejte. Cibuli a česnek nakrájejte... více o Houbové aglio olio
Pórek a fenykl nakrájejte na tenké plátky. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na malé kostičky. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje, nechte... více o Pórková polévka s fenyklem a jablkem
Den předem přebereme hrách, několikrát ho propláchneme studenou vodou, pak ho zalijeme čistou vodou a necháme v teple do dalšího dne. Ve velkém hrnci... více o Hrachovka s česnekem
Hrách přebereme, několikrát ho propláchneme studenou vodou a pak ho nasypeme do velké zavařovačky, zalijeme vlažnou vodou a necháme stát na teplém... více o Pučálka s opečenou slaninou
Mrkev s červenou řepou nakrájíme na stejné menší kostičky, posypeme provensálským kořením, a vložíme na plech s olejem. V troubě necháme péct do... více o Veganský talíř
Červenou čočku necháme alespoň půl hodiny naloženou ve vodě. Mezitím si nakrájíme tofu na kostičky nebo plátky a smažíme na mírném plameni ze všech... více o Veganský Buddha Bowl
Na oleji necháme zatáhnout na kostky nakrájené tofu. Po té přidáme cibuli a necháme změknout. Jakmile se nám cibule spojí s tofu posypeme pepřem, solí... více o Veganská zelňačka
Kuřecí řízky očistíme a nakrájíme na kousky velké cca 2 cm. Do větší misky vložíme jogurt, prolisujeme dva stroužky česneku, přidáme nadrobno... více o Butter chicken (máslové kuře) s flat roti (indickým chlebem)
Plátky masa po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily. Osolíme, opepříme, naklepávat není nutné! Plátky vložíme do pánve s... více o Křenová omáčka se zakysanou smetanou
Všechnu zeleninu očistěte a nakrájejte na kostičky. Na rozpáleném oleji orestujte cibuli, česnek, mrkev, brambory, cuketu a slaninu. Vmíchejte špetku... více o Minestrone
Rozmačkané jahody (mohou být jak čerstvé, tak zmražené) dejte ohřát do kastrůlku. Přidejte ovesné vločky a mléko a krátce povařte, dokud směs... více o Jahodová ovesná kaše
Sýr dle chuti (Gouda, Čedar, Niva...) nastrouháme do misky nebo talíře, přidáme vejce, sůl, je-li třeba, muškátový oříšek (pokud nechceme, nedáme) a... více o Sýrové nočky do polévky nebo jako příloha
Troubu si předehřejte na 190 °C. Rajčata nakrájejte na kolečka a naskládejte do malého pekáčku vyloženého pečícím papírem, posypejte solí, cukrem a... více o Těstoviny s pečenými rajčaty