Dejte do pánve wok přibližně 150 ml kokosového mléka a na středním plameni zahřívejte, dokud se mléko nezredukuje na průsvitný olej. Přidejte kari... více o Paneng kai
Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a na másle s olejem orestujte doměkka. Česnek oloupejte, zbavte klíčků a prolisujte do misky. K cibuli přidejte... více o Krémová česnečka
Z plátku masa odřízněte zbytky tukového krytí, má-li nějaké. Pro delší pečení by byly báječné, na rychlé jídlo z pánve ho bohužel nepotřebujete.... více o Vepřová čína
Brambory pokrájíme na menší kusy, zalijeme vodou těsně nad brambory a osolíme. Růžičky květáku naskládáme na brambory a vaříme vše doměkka. Pokud... více o Bramborovo-květáková kaše
Krevety očistíme, kdo chce, poslední díl (ocásek) můžeme ponechat. Během jídla si je za ocásek můžeme brát rovnou z talíře a až poté dávat na... více o Koprové krevety s těstovinami
Maso nakrájíme na kostky, smícháme se sójovou omáčkou. Mezitím nakrájíme cibuli a česnek a papriky na malé kostičky. Na rozehřátém oleji zprudka... více o Těstoviny s kuřecím masem
Houby pokrájíme, krátce spaříme ve vroucí vodě, necháme okapat. Pokud nejsou houby čerstvé, použijeme mražené. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na... více o Rychlá houbová omáčka
Do malého hrnce nasypeme všechny sypké ingredience a promícháme. Zalijeme mlékem a za občasného míchání přivedeme k varu. Vaříme asi tak 3 minutky a... více o Jednoduchá ovesná kaše
Kuřecí prsa pokrájejte na proužky, dejte do mísy a přidejte sójovou omáčku, prolisovaný česnek, kokosové mléko a koření. Promíchejte a nechte půl... více o Kuřecí satay s arašídovou omáčkou
Nudle dejte do velké mísy a zalijte je studenou vodou. Na kořenicí pastu nasekejte nahrubo česnek, zázvor, kurkumu, šalotky, chilli, citronovou trávu... více o Laksa s krůtou a brokolicí
Troubu rozehřejte na 180 °C. Kůži na kachních prsou nařežte do kříže. Rozpalte pánev a vložte do ní prsa kůží dolů. Opékejte při střední teplotě 8... více o Kachní prsa s nudlovým salátem
Okurky nakrájejte na plátky, dejte do misky, osolte a rukama je promněte. Vylijte tekutinu z okurek a vmíchejte lžíci limetové šťávy. Na pánvi... více o Smažené arašídové nudle s tempehem
Cizrnu slijte, propláchněte, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, zasypte paprikou a dobře promíchejte.... více o Batátový krém s kokosovým mlékem a cizrnou
Dýni oloupejte, rozkrojte a vydlabejte semínka. Dužninu nakrájejte na malé kostičky. Na pánvi rozehřejte lžíci oleje a dýni opékejte do změknutí, asi... více o Dýňové karí se špenátem a čočkou
Lososa naporcujte. V pánvi rozehřejte máslo a na středním plameni opečte lososa ze všech stran. Hotové filety dejte stranou. Do výpeku přihoďte... více o Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v rajčatové omáčce s koprem
Nejprve připravte marinádu. Kokosový cukr dejte do pánve se silným dnem a na středním plameni začněte zahřívat. Ve chvíli, kdy se cukr rozpustí,... více o Com Tam – Rýže se zeleninou a marinovanou krkovicí
Maso dejte asi na půl hodiny do mrazáku, aby se vám lépe krájelo. Pak ho nakrájejte na tenké plátky. V míse smíchejte rybí omáčku, nasekaný česnek,... více o Bun Bo Nam Bo – Nudle s hovězím a zeleninou
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo másle dosklovata. Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, které přidáme k cibuli, osolíme a... více o Kuřecí guláš s fazolkami
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme mleté maso a dále smažíme do jeho rozdrobení a zatažení. Ke konci smažení... více o Smetanová omáčka s mletým masem a Hermelínem
Předehřejte troubu na 165 ° C. Po upečení česneku smíchejte hnědý cukr, ananasovou šťávu, vodu, teriyaki omáčku a sójovou omáčku společně v kastrolu a... více o T.G.I. Friday’s BBQ Omáčka
Cuketu pokrájejte na kousky, cibulky očistěte a nakrájejte na kolečka. V kastrolu rozpalte asi dvě lžíce oleje a zeleninu nejprve zprudka orestujte a... více o Cuketová polévka s mátou a hráškem
Rajčata pokrájejte na poloviny, v zapékací míse promíchejte se lžící oleje, osolte, opepřete a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 20 minut.... více o Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Lososa nakrájejte na 4 porce, potřete olejem, opepřete a dejte na rozpálenou pánev kůží dolů. Z každé strany rybu opékejte asi 2 minuty, losos by měl... více o Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Mrkev oloupejte a pokrájejte na kolečka, cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Ve větším hrnci rozpalte asi 2 lžíce oleje, dejte do něj mrkev a... více o Mrkvový krém s kurkumou a fetou
Slaninu pokrájíme na malé kostičky a nasucho, pokud je trochu tučnější, ji osmažíme dozlatova. Je-li slanina libovější, přidáme trošičku sádla nebo... více o Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím
Rýži dobře propláchněte vodou, vsypte ji do rendlíku, přidejte špetku soli, lžíci cukru a zalijte mlékem. Za stálého míchání uvařte rýži doměkka,... více o Rýžový nákyp
Brambory očistěte a uvařte v osolené vodě doměkka. Vejce uvařte natvrdo a po vychlazení oloupejte. V hrnci rozehřejte máslo, přisypte mouku a na... více o Koprovka s vejcem
Horkou vodou propláchnuté jáhly zalijeme 3 dcl vody a lehce osolíme. Přivedeme k varu, ztlumíme žár na polovinu a pozvolna vaříme 10 minut. Během... více o Špenátová polévka s jáhlami a řeřichou
Kuskus nasypeme do větší mísy, zalijeme ho teplým zeleninovým vývarem a olivovým olejem a necháme pod pokličkou odstát. Pak ho načechráme opatrně... více o Kuskus s rajčaty a mátou
Vařené oloupané brambory nastrouháme najemno do mísy, osolíme, přidáme vejce, mouku a dobře promícháme. Mouky dáme tolik, abychom vytvořili vláčné... více o Plněné bramborové knedlíky uzeným masem
Cibuli nakrájíme na kostičky,klobásu a brambory také nakrájíme na kostičky,zelí propláchneme studenou vodou . Cibuli osmažíme na oleji do zlatova s... více o Zelňačka
Broskve ponořte na pár minut do vroucí vody, poté je oloupejte, vypeckujte a pokrájejte na kousky. Rebarboru oloupejte škrabkou, nakrájejte na menší... více o Broskvová zavařenina s rebarborou
Mléko s polovinou másla dejte do středního kastrolu a přiveďte k varu. Vsypte mouku se špetkou soli a důkladně míchejte, dokud nevznikne hustá kaše,... více o Jablečné knedlíky z odpalovaného těsta s ořechy
Brambory uvařte ve slupce, nejlépe den předem. Vychladlé je oloupejte a nastrouhejte najemno do mísy. Přisypte mouku, sůl, změklé máslo a vejce.... více o Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Tvaroh smíchejte v míse s vejcem a špetkou soli. Mouku promíchejte s práškem do pečiva, přidejte k tvarohu, umíchejte kompaktní těsto a nechte ho pár... více o Tvarohové knedlíky s meruňkami
Šneky vaříme ve vodě s octem okolo jedné hodiny, pak je vyjmeme a vidličkou oddělíme maso od ulit. Ulity vrátíme do vody s octem a necháme vyvařit... více o Šneci po Burgundsku
Dejte vařit vodu do širšího hrnce, fazole důkladně prolijte v cedníku horkou vodou, aby povolily, chřestu odlomte dřevnaté konce, cibuli pokrájejte na... více o Těstoviny s fazolemi edamame a chřestem
Papriky omyjte, osušte, dejte na plech a pečte v troubě při 220 °C, asi 20 minut. Papriky by měly zčernat. Mezitím připravte knedlíčky. V misce dobře... více o Polévka z pečených paprik s ricottovými knedlíčky
Kuličky z veganského mletého masa (dá se koupit v obchodě Lidl) osmažíme ze všech stran na tenké vrstvě oleje, a poklademe na papír. Ke zbytku oleje... více o Veganské masové koule
Na oleji nechame zeskelnatet cibulku a papriku zmeknout. Pridame cocku a nechame chvili smazit. Pote posypeme korenim a zamichame aby se vse krasne... více o Červená čočka v kokosovém mléce
Do misky se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji nabobtnat, asi 10 minut, pak ji důkladně vymačkejte, ať ji zbavíte přebytečné vody.... více o Panna cotta s angreštovou omáčkou
Do širokého hrnce na rozpálený olej přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky, a osmažíme. Až se zelenina opeče a pustí svoje aroma, přidáme... více o Zeleninová polévka s červenou čočkou
Smetanu dejte do rendlíku a za mírné teploty ji zahřejte, nenechte ji ale projít varem. Přidejte na kousky nalámané oba druhy čokolády a počkejte,... více o Čokoládový krém
Brambory umyjte a uvařte ve slupce tak, aby byly na skus. Fazolky očistěte, pokrájejte na kousky velikosti sousta a na poslední 2–3 minuty přidejte do... více o Sedlácký bramborový salát
Krevety usmažte ve velké pánvi na větším množství oleje. Stačí jim pár minut – jakmile zčervenají, jsou hotové. Vyndejte je a odložte na papírovou... více o Paella s mořskými plody
Do pytlíku dejte esíčka a rozdrť na jemno, nasypt do misky s mlékem a utvoř pevné těsto (když poteče, přidej sušenky, když bude tvrdé, přidej mléko).... více o Karamelové kuličky z esíček
Nejprve si uvaříme čočku dle návodu s trochou soli. Po uvaření scedíme a propláchneme, necháme okapat a vložíme do dostečně velké zapékací misky.... více o Zapečená červená čočka s kuřecím masem a mozzarellouu
Těstoviny uvaříme ve větším množství osolené vody téměř doměkka. Po chvilce vaření k těstovinám také přihodíme krátce předvařit i pokrájený květák.... více o Smetanové květákové těstoviny se šunkou
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na trošce tuku, přidáme mleté maso a drobně pokrájenou kapii a smažíme do rozdrobení masa (pomůžeme si... více o Polévka z mletého masa s fazolemi
Černou čočku uvaříme v čisté vodě - cca 20 minut. Mezitím na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme nastrouhanou mrkev a restujeme... více o Černá čočka s mrkví