Na kostičky nakrájené rohlíky namočíme do masového vývaru, přidáme žloutky, sekané kopřivy nebo petrželku, majonézu utřený česnek, na kostičky...
více o Velikonoční nádivka
Namočené fazole uvaříme s bobkovým listem a novým kořením do měkka. Rozehřejeme tuk, osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, po chvíli papriku,...
více o Guláš starého rančera
Uvařené těstoviny smícháme s podušeným kysaným zelím, které lehce zahustíme (mléko+hladká mouka) a cukrem.
Přidáme nakrájené uzené maso, nejlépe...
více o Šunkofleky se zelím
Uvařené těstoviny smícháme s podušeným kysaným zelím, které lehce zahustíme (mléko+hladká mouka) a cukrem.
Přidáme nakrájené uzené maso, nejlépe...
více o Šunkofleky
Rýži uvaříme doměkka asi 20 minut v dostatečně osolené vodě. Slijeme žampiony, a pokud jsou celé rozčtvrtíme je. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Slaninu...
více o Barevná rýže se slaninou a žampiony
Způsob přípravy:
Na tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme syrové na kostky nakrájené brambory, lžičku sladké papriky, špetku kmínu a...
více o bramborový guláš s uzeninou
Kapustu uvaříme ve slané vodě a pak jemně nakrájíme.
V misce umícháme máslo, vejce, na másle usmaženou cibulku, sůl, pepř, muškátový květ a uzené maso...
více o Kapustové karbanátky III.
Do tvarohu zamícháme na tenké plátky nakrájenou okurku, nasekanou cibuli a kerblík, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Plátky uzeného nebo šunky...
více o Kornoutky plněné tvarohem
Brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, namočené houby, krupici, majoránku, osolíme.
Zamícháme těsto lžící a vykrajujeme na půl lžíce knedlíčky a...
více o Chlupaté houbové knedle se zelím
Listové těsto rozválíme, nakrájíme na čtverečky, doprostřed položíme nádivku a okraje přehneme, dobře stlačíme. Na nádivku vymačkáme kyselé zelí a...
více o pirožky s uzeným a zelím
Pekáč vymažeme a na dně vytvoříme vrstvu z brambor pokrájených na plátky – použijeme asi polovinu všech brambor. Osolíme, přidáme nakrájenou cibuli,...
více o Zapečené brambory s uzeným masem
Sýr smícháme s nakrájeným masem, žloutky, moukou. Osolíme a vmícháme ušlehaný pevný sníh z bílků.
Lžící nabíráme kousky hmoty, obalujeme ve strouhance...
více o sýrové noky - smažené
Dáme vařit brambory a než se uvaří připravíme si náplně do šátečků.
Smícháme brynzu s bílým pepřem, osmahneme uzené nakrájené na kostičky, na...
více o bramborové šátečky
Zmarazený špenát podusíme, scedíme a necháme okapat.
V misce utřeme máslo a žloutky se solí, přidáme v mléce namočený a vymačkaný rohlík, špenát,...
více o Špenátový nákyp s uzeným masem
Mrazený kel trochu podlejeme vriacou vodou a udusíme domäkka. Udusený pomelieme spolu s vareným údeným mäsom a navlhčeným pečivom.
Do zmesi pridáme...
více o Kelové fašírky
Flíčky uvaříme dle návodu na obalu a přecedíme. Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme kostky uzeného masa, promícháme vše s kysaným...
více o Moravské flíčky
Veku (žemlovku) nakrájíme na kostičky a dáme do hlubší mísy. Rozpustíme 100 g Hery, kterou polijeme kostičky veky v míse.
Vepřové a uzené maso také...
více o Velikonoční nádivka III.
Bůček uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Odstraníme případné kosti a maso nakrájíme na drobné kostičky. Veku také nakrájíme na drobné kostičky. Maso i...
více o Špekové knedlíky I.
Maso nakrájíme na hranolky, opečeme na másle, vsypeme plátky žampionů, cibule, dochutíme kořením a kmínem, přidáme kostky papriky a za stálého opékání...
více o Uzené soté se žampiony
Na ohřátou pánev dáme slaninu, uzené maso, klobásu a vše uzené, přebytečný tuk postupně odstraňujeme. Po chvilce přidáme nakrájený česnek a cibuli ...
více o Salza
Kapustičky očistíme, u stopky seřízneme a povaříme 5 minut v osolené vodě. Poté je scedíme, necháme okapat a vývar si zachytíme. Rozehřáté máslo...
více o Uzené kotlety s růžičkovou kapustou
Omyté maso vložíme do vymazaného pekáčku a nepřikryté pečeme asi 3/4 hodiny. Listové těsto vyválíme na slabou placku 20x30 cm. Posypeme ji rozmarýnem,...
více o Uzená kotleta v listovém těstě
Kysané zelí překrájíme, uzené maso nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme tukem, vyložíme střídavě vrstvou zelí, vrstvou uzeného masa, přidáme celý pepř...
více o Uzené maso v kysaném zelí
Uvaříme uzené maso. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a vsypeme rýži. Za stálého míchání mírně pražíme a pak zalijeme vodou z uzeného masa. Podle...
více o Krakovské palačinky
Opranou rýži zalijeme vodou, osolíme a uvaříme.
Na kostičky nakrájené maso podusíme v malém množství vody. V hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme do...
více o Rizoto po čínsku