Plech lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem, troubu předehřejte na 180 °C. Ovoce zbavte stopek, opláchněte ho a dobře osušte. Do mísy robotu... více o Rybízovo-angreštový koláč
Plech či formu lehce vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C. Do mísy robotu dejte ricottu, vejce a vše prošlehejte,... více o Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Troubu předehřejte na 180 °C. Batáty oloupejte, umyjte a podélně rozčtvrťte. Připravte si 2 čtverce alobalu (asi 25 x 25 cm) a na každý dejte 4... více o Wrap s pečenými batáty, čočkou a kozím sýrem
Maso naklepejte hranou dlaně a z obou stran osolte a opepřete. Opečte je na másle na střední teplotě, asi 8 minut z každé strany. Majonézu promíchejte... více o Caesar wrap
Do mísy robotu dejte mouku, sůl a změklé máslo, pomocí háku umíchejte drobenku. Jakmile se suroviny přestanou spojovat, vysypte je na pracovní plochu... více o Quiche s červenou řepou a sýrem
Na pánvi rozehřejeme olej a restujeme kostičky cibulky dozlatova. V průběhu přidáme sůl, pepř a protlačené nebo nastrouhané stroužky česneku. Cizrnu... více o Falešná „škvarková" pomazánka
Orzo uvařte podle návodu na obalu. Rajčata pokrájejte na poloviny a dejte je na plech nebo do zapékací mísy, zakápněte olivovým olejem, osolte,... více o Orzo s brokolicí, rajčaty a mozzarellou
Quinou propláchněte přes síto vroucí vodou. Dejte ji do hrnce a zalijte vodou v poměru 1 díl quinoy, dva díly vody. Osolte a za mírné teploty a... více o Quinoový salát s hráškem a zelenými fazolkami
Troubu předehřejte na 170 °C. Promíchejte mandle s moukou a oběma cukry. Přidejte studené máslo pokrájené na kostky. Prsty spojte máslo s moukou do... více o Milionářské řezy se slaným karamelem
Vychlazené mascarpone a smetanu s oběma cukry krátce vyšlehejte do hustého krému a naplňte jím cukrářský sáček s širší hubičkou. Maliny rozmačkejte... více o Ovocné tiramisu do skleničky
Cibule oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V kastrolu se silným dnem rozehřejte olej. Vsypte cibuli a restujte na středním plamenu dozlatova, asi... více o Dip z karamelizované cibule
Všechny ingredience krátce promíchejte v míse, překryjte fólií a nechte 15 minut odpočinout. Nyní v průběhu asi 1,5 až 2 hodin těsto třikrát zpracujte... více o Francouzská bageta
Cibuli oloupejte, překrojte napůl a nakrájejte na tenké plátky. Nasypte ji do malé misky a zakapejte šťávou z obou limet. Získá tak krásnou lesklou... více o Salát s melounem a fetou
Předehřejte troubu na 190 ° C. Utřete máslo a cukr. Do krému přidejte mouku, sůl a zpracujte do hladka. Těsto zabalte do fólie a dejte do lednice... více o Shortbread máslové sušenky
Cibuli a česnek oloupeme, mrkev očistíme, dva stonky řapíkatého celeru oloupáním zbavíme tuhých částí. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a celer... více o Toskánská chlebová polévka ribollita
Jako první si připravíme lák. Dva díly vody svaříme s jedním dílem octa, přidáme i bobkový list a ostatní koření. Po pár minutách varu odstavíme z... více o Domácí rychloutopenci
Víno provařte v kastrůlku a nechte odpařit alkohol. Nalámejte k němu čokoládu. Prohřívejte, ale už nevařte. Poté přidejte sýr Philadephia. špetku soli... více o Francouzský toast s čokoládovou omáčkou
Filety na hranolky mohou být s kůží i bez. O něco více se ale hodí ty bez kůže. Pokud máte filety s kůží, odstraňte ji podle návodu – u sumečka to... více o Rybí hranolky ze sumečka afrického
Perník a sušenky rozmixujeme v mixéru a přidáme ostatní suroviny. Hněteme tak dlouho, dokud nezískáme hladké těsto. Podle potřeby přidáme řidké (džem,... více o Nepečené perníčky
Griliáš můžete koupit už hotový nebo si jej připravit sami, a to i několik dní dopředu. Ořechy nahrubo nasekáme a opražíme. Pak si zvlášť roztavíme... více o Griliášový krém
Před přípravou ponechte sýr Philadelphia, vejce a zakysanou smetanu v pokojové teplotě. Poté v míse ručně smíchejte sýr, zakysanou smetanu a 150 gramů... více o Obrácený cheesecake
Nejprve nasekejte cibuli, nakrájejte okurky a nastrouhejte mrkev na větší kousky. Mezitím uvařte párky ve vodě. Bagety na hot dog v půlce rozřízněte,... více o Hot dog
Všechny suroviny – mouku, máslo, žloutky a vodu – dejte do misky a ručně nebo v robotu pomocí tzv. protínačky propracujte do těsta. Vytvořte z něj... více o Domácí francouzský quiche
Připravte si palačinky a vejce den předem. Uvařte vajíčka naměkko, nebo zkuste vejce do skla. To ostatní už bude hračka. Druhý den si připravte... více o Slané palačinky
Nakrájejte si chléb (na jeden toust jsou potřeba 2 plátky). Jeden plátek namažte hořčicí, druhý majonézou. Na každý plátek chleba položte 2 plátky... více o Toasty s mortadelou, sýrem a chilli
Tvaroh, změklé máslo, hladkou mouku a trochu soli smíchejte do těsta a vypracujte v rukách. Do sladké varianty můžete přidat trochu moučkového cukru.... více o Univerzální těsto na sladké i slané pečivo
Do robota nebo mixéru nalijte podmáslí a vsypte ostatní ingredience, nechte těsto promíchat do hladka. Stačí asi 20 sekund Na rozpálenou pánev nalijte... více o Rychlé podmáslové lívance z robota
Všechny suroviny nasypte do mixéru. Nejprve mouku a poté máslo, zakysanou smetanu, sůl a nakonec vejce. Vše pečlivě promixujte. Na pracovní plochu... více o Domácí těsto na quiche
Do malého rendlíku vložte vlašské ořechy nasekané na jemno a lehce je opražte. Přidejte med, promíchejte a ohřejte, aby se chutě propojily. Jablka... více o Jablka v županu s ořechy a medem
Rajčata nakrájejte na půlky, přidejte olivový olej a sůl a nechte péct v předehřáté troubě na 180 °C přibližně na 20-25 minut. Pečená rajčata vložte... více o Rajčatové pyré ke grilovanému masu
Zeleninu oloupejte a nastrouhejte na co nejtenčí plátky. Plátky osmažte na pánvi na oleji dozlatova a dokřupava. Nezapomeňte každý druh zeleniny... více o Zeleninové chipsy
Rajčata nakrájíme na klínky, rozložíme je na plech, pokapeme olivovým olejem, posypeme 10 g soli a 20 g krupicového cukru a dáme péct na 25-30 minut... více o Polévka z pečených rajčat
Nejprve je potřeba brusinky přebrat a několikrát propláchnout ve vodě. Brusinky přemístěte do hrnce a podlijte vodou, přiveďte k varu. Během vaření se... více o Brusinkový kompot
Rajčata nakrájejte, okurku oloupejte a také nakrájejte na kousky, stejně tak papriky, cibuli, česnek, pečivo a bylinky. Osolte, přidejte ocet a... více o Polévka Gazpacho
Den předem v misce smíchejte všechny suroviny lžící do hladka a překryjte potravinovou folií. Misku nechte položenou na kuchyňské lince cca 10 až 12... více o Skvělý domácí kváskový chleba
Na menší pánvičku si do krajů rozložte nahrubo nastrouhaný parmazán. Přidejte malou lžičku másla a počkejte až se z parmazánu začne vypékat tuk,... více o Chlupaté volské oko
Vezměte si dva plátky světlého toustového chleba, jeden z nich potřete marmeládou dle vašeho výběru a přiklopte je na sebe. Na obalení si dejte do... více o Dezert na způsob francouzského toastu
Jemně očistěte květy černého bezu. Nemyjte je pod vodou, abyste nepřišli o skvělou chuť květů. K přípravě těstíčka budete potřebovat sníh z jednoho... více o Černý bez v těstíčku
Troubu předehřejte na 170°C. V pánvi si pomalu rozehřejte máslo. Připravte si nepřilnavý pekáč a vymažte ho máslem. Smíchejte špaldovou mouku, prášek... více o Zdravý ovocný koláč ze špaldové mouky
Na korpus prošlehejte vejce se smetanou a cukrem, přidejte švestky a lehce vmíchejte zbylé ingredience. Hotové těsto nalijte do vyššího plechu... více o Makovec s ledovou polevou
Měkký tvaroh vyšleháme s medem a mlékem dohladka a směs nalijeme do větší misky. Z brusinkové šťávy naznačíme na tvaroh kruhy a pak je opatrně špejlí... více o Ovocný tvaroh
Do podmáslí rozdrobíme drozdí, přidáme fenykl a kmín, ocet, obě mouky, rozdrobenou nivu, sůl a vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Těsto necháme... více o Dalamánky s Jihočeskou nivou
Z tortillových placek vykrájíme vykrajovátkem netopýry, rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme trochou olivového oleje a opečeme... více o Křupaví netopýři
Vejce prošlehejte s cukry a medem. Vmíchejte kůru a šťávu z citronu, máslo a mouku s práškem do pečiva. Nechte v chladu aspoň 10 minut. Vymažte... více o Citronové madlenky
V kotlíku univerzálního stroje smícháme všechny suroviny na rychlost 1. Hmota musí být pevná, ale měkká. Hmotu musí být pevná, ale měkká. Hmotu si... více o Kokosové kuličky
Studenou čokoládu nasekejte najemno. Smíhejte mouky, přidejte hnědý cukr a sůl. Ručně smíchejte s olejem a poté i rychle s mlékem. Vmíchejte čokoládu... více o Kokosové cukroví s čokoládou
Obě mouky smíchejte s droždím a špetkou soli. Zahřejte mléko s máslem a rozpusťte v něm cukr. Promíchejte s moučnou směsí a uhněťte hladkou kouli.... více o Sušenky s kakaovými boby
Smíchejte obě mouky se lžicí maca, droždím a solí. Ve druhé míse utřete máslo s cukrem a vejcem, přidejte pomerančový extrakt a směs přilijte k moukám... více o Měkké koláčky s kandovaným zázvorem sypané macou
Do mísy dejte hladkou mouku, mandlovou mouku, cukr, jedlou sodu, koření a kakao. Vše důkladně promíchejte. V jiné míse rozšlehejte vejce, přidejte... více o Vánoční muffiny se sobem
Banán pokrájíme a spolu s ostatními ingrediencemi vložíme do mixéru. Rozmixujeme na jemno. Přelijeme z mixéru do sklenice nebo misky. Mísku dozdobíme... více o Dýňové smoothie