Očištěnou karotku nastrouháme, promícháme s rozkrájenými meruňkami a šťávou z kompotu ochucenou citronovou šťávou. Podáváme vychlazené.... více o Karotkový salát
Víno zahřejeme a vhodíme do něj rozetřený česnek. Poté za stálého míchání přidáváme po lžících strouhaný sýr a v trošce vody rozmíchaný solamyl.... více o Selské sýrové fondue
Tvaroh utřeme se žloutky, přidáme cukr rozmíchaný v trošce vody, několik kapek worchestrové omáčky, sůl a papriku. Vymícháme dohladka a přelijeme přes... více o Salát z hlávkového zelí
Mouku prosijeme do mísy, do důlku přidáme cukr a teplé mléko. Necháme vykynout. Mouku doplníme zbytkem cukru, solí, citronovu kůrou, zaděláme kváskem,... více o Strakonický koláč
Všechny suroviny vložíme do mixéru a mixujeme 2-3 minuty.... více o Mléčný jahodový koktejl
Tuk a med rozehřejeme, smícháme s cukrem a do teplé směsi vmícháme 1 vejce. Přisypeme mouku s práškem do pečiva, anýz, skořici. Vše důkladně... více o České perníčky bez vážení
Meruňky nakrájíme na tenké proužky, namočíme do vody a přikryjeme. Jablka nakrájíme na kousky a pokapeme citronovou šťávou. Tvaroh vyšleháme s mlékem,... více o Šneci plnění tvarohem
Na omáčku necháme okapat třešně a šťávu zachytíme. Lžíci šťávy rozmícháme se solamylem, zbylou spolu s vanilkovým cukrem, citronovu kůrou, skořicí a... více o Kokosová pochoutka s kompotem
Pudink svaříme s mlékem podle nábodu na obalu a necháme (ve 4 miskách) v ledničce ztuhout. Ze dvou pomerančů vymačkáme šťávu, kterou zředíme troškou... více o Pudink na pomerančích
Vlít do formy vysypané přesítovanou strouhankou ( neutrhne se) a upéct.... více o bábovka - hrnečková
Tvaroh vymícháme s máslem a podle potřeby rozředíme pivem. Poté přidáme jemně nakrájenou cibuli, feferonky a sladkou papriku. Podle chuti osolíme a... více o Palivcova pomazánka
Máslo utřeme do pěny, přidáme utřené olejovky i s olejem, citronovou šťávu, sůl a nakonec zlehka vmícháme kaviár. Mažeme na rohlíky.... více o Carská pomazánka
Očištěné a opláchnuté maso umeleme na masovém strojku. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a petrželku, sladkou papriku, pepř, sůl a vše dobře promícháme.... více o Neandrtálská pomazánka
Oloupaný, omytý celer nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme, osladíme, pokapeme citronovou šťávou a promícháme s majonézou.... více o Pomazánka pro muže
V kastrole rozehřejeme med, přidáme koření a citron, zalijeme sklenicí vřelé vody a povaříme. Přecedíme přes pláténko a zahřejeme téměř k bodu varu.... více o Warzonka
Ovesné vločky za stálého míchání nasucho pražíme na pánvi (teflon). Jakmile začnou vločky vonět, vyjmeme je a necháme vychladnout. Tvaroh s mlékem a... více o Multivitaminový pohár pro malé děti
Těsto vyválíme na pocukrovaném válu na 7 mm silný plát. Sklenicí vykrojíme 16 koleček. Každé kolečko lehce vyválíme do oválku, klademe na studenou... více o Čokoládové oválky
Mouku, cukr a mléko mícháme tak dlouho, až vznikne "drobení". Z celého množství oddělíme 2-3 hrstky. Do zbytku přidáme prášek do pečiva, vejce a mléko... více o buchta
Očištěné, opláchnuté a odkapané zelí nakrájíme na kousky, rozložíme na mísu, obložíme půlkami oloupaných vajec a polijeme zálivkou z jogurtu a... více o Salát z pekinského zelí III.
Očištěné, opláchnuté a odkapané zelí nakrájíme na nudličky, přidáme drobně nakrájené naloupané jablko, kapii a okurku, promícháme s trochou nálevu a... více o Salát z pekinského zelí II.
Očištěný salát natrháme na drobné kousky, bílé části pórku nakrájíme na nudličky, dobře promícháme a přelijeme horkou marinádou. (Jemně nakrájenou... více o Hlávkový salát s pórkem
Kysanou smetanu rozkvedláme, ochutíme octem, solí, pepřem, hořčicí a cukrem a nalijeme na nakrouhané okurky. Salát sypeme jemně sekaným koprem.... více o Okurkový salát po ukrajinsku
Mouku prosijeme, osolíme, do dolíčku rozdrobíme droždí, vlijeme žloutek s troškou mléka a cukrem, vymícháme nelepivé vláčné těsto, které necháme... více o Pupáky
Rohlíky podélně rozřízneme a obě půlky částečně vydlabeme. Rozetřeme tvaroh se žloudkem a a vsypeme pískový cukr. Vzniklou pastou částečně obě půlky... více o Rohlíková svačinka
Vše se smíchá dohromady a dá se do mírně předehřáté trouby na vymaštěný plech. Během pečení míchat.... více o Müsli II.
V toubě předehřáté na 180 stupňů pečeme bagetu 12-15 minut do zlatova. Kuřecí maso opečeme, vychladlé nakrájíme na kousky. Jogurt smícháme se zálivkou... více o Kuřecí salát VIII.
Červenou řepu (vaříme ve slupce v osolené vodě) po vychladnutí oloupeme a nastrouháme s celerem na hrubším struhadle. Hlávkový salát omyjeme,... více o Zimní salát pro linii
Kostky cukru třeme o kůru dobře omytého pomeranče tak, abychom získali co nejvíce jeho silice. Potom kostky cukru vložíme do mixéru, přidáme cukr,... více o Pomerančové mléko
Dvě třetiny očištěných a propláchnutých malin vložíme do mixéru, přidáme cukr, mléko a důkladně rozmixujeme. Obsah přecedíme do připravených sklenic,... více o Malinové mléko
Očištěnou karotku nakrájíme na hrubší plátky. Do mixéru vlijeme část mléka, přidáme cukr a plátky karotky. Rozmixujeme. Mléko nalijeme do sklenic,... více o Karotkové mléko
Umletá masa vyšleháme s vodou, pepřem a solí, přidáme strouhanou cibuli, strouhanku a vše ještě promícháme. Z hmoty tvoříme na pomoučněném válu tenké... více o PLNĚNÉ TLAPIČKY
Rozmražené těsto rozkrojíme na 8 čtverců 6x6 cm, střed vykrojíme, zbytky vyválíme a nakrájíme na 4 čtverce, na každý dáme 2 vykrojené, vnitřek a... více o KRÁLOVSKÉ PAŠTIČKY
Pšenici opláchneme, zalijeme studenou vodou a vaříme asi 2 hodiny doměkka. Ořechy i mandle spaříme, oloupeme a nasekáme. Mák opláchneme, zalijeme... více o Ukrajinská kutiá
Špenát omyjeme, odkrájíme stonky a tuhé části a spaříme vroucí vodou. Vodu slijeme a listy necháme okapat. Uzenou rolku nakrájíme na 0,5 cm silné... více o Závin s uzeným masem
Filety opláchneme, nakrájíme na kousky, zalijeme olejem a na 2-3 hodiny dáme do ledničky. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, propláchneme studenou... více o Růžový salát
Připravíme si čerstvě strouhaný křen, trojobal na smažení. Tvarůžky rozbalíme z celofánu, hned obalíme v křenu, následně v trojobalu a smažíme asi... více o Smažené olomoucké tvarůžky
Mandarinky necháme okapat. Mascarpone a tvaroh utřeme dohladka a ochutíme cukrem, pomerančovou šťávou a likérem. Vmícháme ušlehanou šlehačku.... více o Pomerančové tiramisu
Do každého jablka zapíchneme 3 hřebíčky, vložíme je do pekáčku, přidáme cukr, skořici, máslo, lehce podlijeme a pečeme jablka do změknutí. Hotová... více o Pečená jablka
Mandle spaříme horkou vodou, ochladíme a oloupeme. Mandle, sůl, med a vodu asi 50 °C teplou v mixéru důkladně rozmixujeme. Mléko můžeme rozředit na... více o Mandlové mléko
Zelí nakrouháme, jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nastrouháme. Sterilovanou řepu necháme odkapat a nakrájíme ji na menší kousky. Nakrájenou... více o Zelný salát s červenou řepou
Smetanu ušleháme do husta ,lechce vmícháme strouhaný křen a sůl.Naplníme do kornoutků stočených ze šunky. Ozdobýme je proužky papriky a podáváme.... více o Šunkové kornouty plněné křenovou šlehačkou
jablka nastrouhame a promichame s skořici vcukrem,rozinkami,a vanilko.cukrem,listov.těsto rozvalime posipeme strouhankou a dame na nej jablka zabalíme... více o Jabloví závin
Na tento salát si vybereme kvalitní cibuli střední velikosti. Oloupeme ji a nakrájíme na kolečka, posolíme a posypeme mletým pepřem. Zálivku si... více o Salát - cibulový
Vejce rozkrojíme, žloutek vyjmeme a rozetřeme s horčicí. Přidáme drobně nasekaný bílek, majolku, sojovou omáčku, citronovou šťávu a velmi jemně... více o Hořčičná studená omáčka
Zelí najemno nakrouháme, vložíme do velké mísy, lehce prohněteme rukou a odložíme na 20 minut, aby změklo. Mrkev a dýni nahrubo nastrouháme. Fazolky... více o Podzimní salát s fazolkami
Párky, cibuli a okurky nakrájíme na kolečka, kapii na nudličky a okořeníme. Zalijeme nálevem a promícháme. Dáme na dva dny odležet do ledničky.... více o Pivní směs
Matjesové řezy nakrájíme na tenké nudličky a cibuli nadrobounko. Pažitku a petrželku posekáme. Vše dáme do mísy a přidáme jogurt s majolkou. Důkladně... více o Matesy v jogurtovém nálevu
Hermelín překrojený na půl potřeme česnekem a olivovým olejem, posypeme kari, popepříme, posolíme a vyložíme petrželkou. Půlky pak opět spojíme a... více o Nakládaný hermelín I.
Hermelíny rozkrojíme podélně. Jednu polovinu natřeme zevnitř provensálskou pastou (nebo posypem provensálským kořením), druhou natřeme česnekovou... více o Nakládaný hermelín po provensálsku
V misce si rozmícháme zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem (kdo má radši sladší přidá i cukr moučkový), banány nakrájíme na kolečka. Do misky na dno... více o piškotové banány