Maso nakrájíme na jemné nudličky, smícháme s rozšlehaným vejcem, vínem, škrobovou moučkou, cukrem, paprikou a zázvorem. Prudce opečeme ze všech stran... více o Pekingské maso II.
Květák dobře opereme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vodu scedíme a květák necháme vychladnout. Poté jej rozebereme na růžičky. Na kostičky... více o Květák na mozeček
Omyté a jádřinců zbavené papriky nakrájíme na proužky. Nakrájenou slaninu necháme rozškvařit a zpěníme na ní cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme... více o Bramborák plněný lečem a slaninou
Připravíme si čerstvě strouhaný křen, trojobal na smažení. Tvarůžky rozbalíme z celofánu, hned obalíme v křenu, následně v trojobalu a smažíme asi... více o Smažené olomoucké tvarůžky
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a celé zabalíme jako závitek.... více o Smažené kapustové listy
na tuku si osmahneme veprovou panenku,zalijeme veprovym vypekem a potreme krenem a zasypeme nastrouhanym syrem podavame s hranolky,krokety,brambory... více o Medajlonky pana Purkmistra
Na rospalenem oleji si udelame omeletu pote do ni vložíme špenat a přehnem... více o Omeleta špenat
Křidýlka potřeme sójovou omáčkou a mírně je osolíme a opepříme. Smažíme je na rozpáleném oleji asi 15 minut. Na jiné pánvi osmahneme na sádle drobně... více o Kureci kridla po cinsku
Brambory nastrouháme, nejlépe na jemném struhadle na nudličky. Vmícháme 1 dl vařící vody.Přidáme mouku, vajíčko a promícháme. Dáme vařit větší... více o haluška - s brynzou
V části vlahého mléka necháme chvíli vykynout rozdrobené kvasnice. Jedlou sodu vmícháme do mouky, přidáme jogurt, mléko, špetku soli a čtyři lžíce... více o langoše V.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Vsypeme je do mísy, mírně osolíme, opepříme, přidáme jemné nudličky salámu a... více o Těstovinové placky
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a řízky na něm po obou stranách osmažíme. Cibuli nakrájenou na 0,5 cm... více o Přírodní řízek se smaženou cibulí
Na hlubší pánev dáme orestovat slaninu, přidáme na proužky nakrájenou cibuli a promícháme. Po zesklovatění cibule přidáme pórek nakrájený na kostky a... více o Pikantní drůbeží jatýrka s barevnou rýží
Do směsi ze všech přísad naložit rozporcovaného králíka(může být i nakrájený na kousky)na dva dny. Potom pečeme buď v troubě nebo smažíme.... více o Sakra králík
Na oleji osmažíme maso a kari koření, až zavoní, zalijeme vodou. Do vařícího vývaru přidáme krupky, nudličky zelí, hrášek, sůl a bujón. Vše zvolna... více o Masový kotlík
Očištěné kuře osolíme, okořeníme, podlijeme trochou oleje a horkou vodou a v troubě upečeme po obou stranách dočervena. Během pečení kuře potíráme... více o Moravské kuře
Kuřecí prsíčka rozřízneme naplocho, abychom získali velké řízky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a na každý položíme tenký plátek šunky. Na něj... více o Kyjevský kotlet
Kuřecí prsa naporcujeme na plátky,které rukou jemně naklepeme a pak osolíme a popepříme bílým pepřem. Pak poklademe plátky sýra můžou být hrubší.... více o Plněná kuřecí prsíčka II.
Filé omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Chléb namočíme do mléka. Promícháme polovinu nakrájené cibule, nasekaný česnek, petrželku, sůl a pepř,... více o Rybí karbanátky na zelenině
Za sýra odkrojíme kůru a nakrájíme ho na kostky velké asi 2 cm. Kostky sýra obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Obal dobře přimáčkneme... více o Pikantní sýrové špízy
Houby namočíme do piva. Brambory jemně nastrouháme, přisypeme mouku, strouhaný česnek, pepř, sůl a drcenou majoránku, spojíme s vejci, houbami i s... více o Houbové bramboráčky
Nadrobno posekanou cibuli zesklovatíme na 2 lžících oleje. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček, pokrájíme a spolu s bobkovým listem přidáme k... více o Masové kuličky s rajčatovou omáčkou
Plátky chleba opečeme z obou stran na oleji do křupava a hotové potřeme rozetřeným česnekem.... více o Topinky II.
Papriky omyjeme, odřízneme vršky a důkladně odstraníme semeníky. Rýži vaříme asi 25 minut v 600 ml osolené vody, pak rovnoměrně vmícháme šafrán a... více o Papriky plněné šafránovou rýží
Sledě vykucháme, očistíme, odstraníme páteř a kosti. Několikrát je opláchneme studenou vodou, zalijeme mlékem a necháme 24 hodin odležet. Houby... více o Sledi nadívaní houbami
Omyté maso zalijeme 1 a 1/2 litrem vody, osolíme, přidáme bobkový list a několik zrnek pepře. Vaříme hodinu. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, vložíme... více o Vesnický boršč
Maso vložíme do misky, přidáme strouhanku, vejce, na kostičky nakrájený sýr, nasekaný česnek a směs důkladně zpracujeme. Dochutíme solí, pepřem a... více o Hovězí biftečky s ovčím sýrem
Kýtu nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme přidáme sůl, koření, solamyl, utřený česnek, zamícháme a vložíme maso. Necháme 24 hodin uležet... více o Marinovzne rizky
Omytou mrkev a pórek nakrájíme na tenké nudličky. Sójové klíčky necháme okapat na sítu. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a zesklovatíme na kostičky... více o Zeleninové závitky
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji studeným bujonem a za stálého míchání uvedeme do varu. Dochutíme solí, pepřem a kari... více o Sola s kari omáčkou
Brambory a cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme rozšlehaná vejce, mouku, osolíme a vše promícháme. Na silně rozpáleném oleji smažíme placky po... více o Bramborové placky
Na pánvi rozpálíme sádlo, na něm osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka asi 3 minuty opékáme.... více o Pivní guláš
Chobotnice propláchneme vodou, osušíme a nakrájíme na kolečka široká asi 1 cm. V míse smícháme všechny ostatní přísady a v této směsi kolečka... více o Smažené chobotnice
Maso zavineme a ovážeme nití. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, paprikou a maso pokapeme. Necháme 15 minut odležet, pak je osušíme a při... více o Krůtí medailonky na kari
Citrony vydrhneme, tence oloupeme a vymačkáme šťávu. Citronovou kůru nakrájíme na nudličky. Omytá, osušená stehna rozdělíme na dvě části, osolíme a... více o Kuřecí stehna s citronem a rozmarýnem
Maso naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky a společně s nakrájenou cibulí osmažíme... více o Vepřové bavorské závitky
V míse smícháme tvaroh s vejci, přidáme smetanu, cukr, mouku a sůl. Všechny suroviny vypracujeme, až vznikne hladké těsto. Rozinky opláchneme, osušíme... více o Tvarohové placičky
Mleté maso uněteme s předem namočenou a vymačkanou žemlí, polovinou cibule, osolíme a opepříme. Utvoříme 8-10 karbanátků. Každý karbanátek ovineme... více o Mleté medailonky na kapustě
Očištěné maso opláchneme, nakrájíme na nudličky, osolíme, vložíme do kastrolu na rozpuštěnou, na nudličky nakrájenou slaninu a opečeme. Po chvíli... více o Tokáň
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji orestujeme. Do mléka Tatra zamícháme rozetřený stroužek česneku. Zvlášť usmažíme 5 bramboráčků. Na... více o Hospodářův řízek
Maso vymícháme spolu s vejcem, kořením a 1 dl vody. Zahustíme zelím a strouhankou a vytvarujeme hladké kulaté placičky, které zvolna opečeme na oleji... více o Sekané znojemské biftečky
Den předem namočíme čočku do studené vody. Na sádle osmažíme cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu, přisypeme krupici a zalijeme asi 1 a 1/2 litrem... více o Myslivecká latina
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a po vychladnutí nastrouháme najemno. Přidáme tavený sýr, bylinkové máslo, rajský protlak a koření, vytvarujeme... více o Sýrové krokety s bylinkovým máslem
Maso naklepeme. Připravíme si těstíčko: všechny igredience a solamylu tolik, aby těstíčko bylo řidší. Maso obalimé v těstíčku, dáme do misky a zbytek... více o Rošťáci
Do rendlíku vlijeme jen tolik vody, aby byla ryba potopená, přidáme sůl, ocet, rozpůlenou cibuli, koření a zvolna 10 minut vaříme. Do vroucí várky... více o Kapr na černo
Fazole přebereme, opereme a namočíme do studené vody. Druhý den je uvaříme doměkka. Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme papriku,... více o Fazole na paprice
Kuře nakrájíme na čtvrtky, stehna ohneme a sepneme špejlí, křdla zalomíme dozadu, čtvrtky osolíme, obalujeme v těstíčku a smažíme v rozehřátém oleji. ... více o Kuře smažené v těstíčku
Maso rozdělíme po 100 g steakách a na každý plát masa rozdělíme šunku a sýr - vše nakrájené na plátky. Potom přidáme uzeného lososa a zavineme. Po... více o Fjord
Očištěnou zeleninu uvaříme v malém množství vody, scedíme, nadrobno posekáme, přidáme pokrájenou a v mléce namočenou žemli, na másle zpěněnou cibuli,... více o Zeleninové karbanátky III.
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vejce a podle potřeby strouhanku. Prohněteme a z těsta vytvoříme váleček, který krájíme na asi 1cm široké... více o Opravdu rychlé masové placičky