Dáme vařit brambory a než se uvaří připravíme si náplně do šátečků. Smícháme brynzu s bílým pepřem, osmahneme uzené nakrájené na kostičky, na... více o bramborové šátečky
V mléce rozšleháme nastrouhané studené brambory, přidáme žloutky, sůl, cukr a podle potřeby hrubou mouku. Těsto dobře rozšleháme a necháme chvilku... více o bramborové palačinky II.
Srdíčka rozřízneme na polovinu a opláchneme, vložíme do vařící vody s přidáním soli a cibule a 10 minut srdce vaříme. Vyjmeme, necháme vychladnout a... více o srdce na divoko
Játra nakrájíme asi na 1cm silné plátky, obalíme je v mouce a po obou stranách prudce opečeme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, petrželku a mícháme... více o játra na víně II.
Do pánve s vyšším okrajem vlijeme 2 lžíce olivového oleje, lusky omyjeme a vložíme do pánve když je olej rozpálený. Fazolky osolíme a necháme pod... více o fazolky s česnekem
Rozpustíme nakrájenou slaninu a osmažíme kostičky žemlí. Vysypeme do mísy, zalijeme mlékem a rozkvedlanými vejci, přimícháme mouku. Vypracujeme těsto... více o špekové knedlíky II.
Do prosáté mouky vlijeme mléko a přidáme rozmíchané žloutky s cukrem. Do směsi postupně přidáme sůl, nastrouhanou kůru, prášek do pečiva a vše pečlivě... více o jablkové livanečky
Do mísy vlijeme mléko, olej, přidáme polohrubou mouku, vejce, sůl, cukr, malé množství citronové kůry. Vše společně zamícháme. Oloupaná, jadřinců... více o Smažená jablka
Klobouky hub potřeme česnekem se solí a obalíme v mouce. Cibuli na hrubá kolečka zpěníme na omastku a vyjmeme. Místo ní vložíme houby a dozlatova... více o houby na česneku
1. Listové těsto rozmrazíme. Rozšleháme 1 vejce. 2. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nadrobno nakrájíme a na rozehřátém másle osmahneme... více o houbové pirohy
Chobotnice opečeme na polovině oleje, podlijeme vínem a dusíme asi půl hodiny doměkka. Zvlášť opečeme na plátky krájenou cibuli a česnek, přidáme k... více o chobotnice po řecku
Houby namočíme do piva. Brambory jemně nastrouháme, přisypeme mouku, strouhaný česnek, pepř, sůl a drcenou majoránku, spojíme s vejci, houbami i s... více o houbové bramboráky
Nadrobno pokrájenou cibuli necháme dusit na rozehřátém oleji s máslem. Přidáme na plátky nakrájený česnek, nejprve dusíme a po odpaření šťávy smažíme... více o cibulačka s toustem
Rohlíky nakrájíme na kostičky, slaninu také. Z jednoho vajíčka odebereme žloutek a bílek dáme stranou. V hlubším kastrolu rozehřejeme máslo a na něm... více o Slaninové knedlíky II.
Do panve vlijeme trochu olivoveho oleje. Pokrajime cibuli (cim mensi kousky, tim lepe), pridame ji do panve a pomalu smazima do zlatova. Pridame mouku... více o Croquetas de RAY
Cibulku nakrájíš na kostičky, osmahneš, přidáš zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, můžeš i trochu cukru. Osmahneš a podliješ horkou vodou, dusíš... více o Svíčková omáčka
Na vále vypracujeme těsto z mouky, soli, másla, cukru, žloutků, vína a smetany. Necháme ho asi půl hodiny odpočinout. Potom je na pomoučeném válu... více o boží milost
Z tvarohu, soli, droždí rozmíchaného v mléce, žloutků, másla a mouky vypracujeme tuhé těsto, které necháme vykynout. Potomho rozválíme, nakrájíme na... více o Smažené rohlíčky
V míse utřeme rozpuštěné máslo s cukrem. Přidáme sůl, rum, žloutky, citrónovou šťávu a kůru, vykynutý kvásek, mléko, mouku a vypracujeme těsto.... více o koblihy
Brambory očistíme a nastrouháme najemno, stejně nastrouháme i cubuli. Do mísy s bramborami a cibulí přidáme prolisovaný česnek, vajíčka a dochutíme... více o Bramborové placky VII.
Na tuk dáme opéct kousky slaniny, cibuli a česnek. Přidáme červené fazole a fazolky v rajčatové šťávě. Přes sítko prolisujeme fazole bílé - zahustí a... více o fazolová vydatná
Vepřové maso nakrájíme na kostky a den předem osolíme a zakapeme worcesterem. Druhý den osmažíme dohněda cibuli, osmahneme maso, pridáme nakrájené... více o Flamendr II.
Z tvarohu, vajec, mléka, rumu a mouky s prdopečem umícháme řidší těsto. Lžící nabíráme přibližně stejné kousky těsta a házíme je do rozpáleného oleje.... více o Rychlé koblihy II.
Pohanku přelijeme vroucí vodou, po chvíli přecedíme a necháme hodně okapat. V suchém kastrolu pohanku krátce opražíme, zalijeme polovinou vody a... více o Pohanková dobrota (2 porce)
Omyté pstruhy osušíme a uvnitř posolíme, popepříme a okmínujeme. Otvor uzavřeme a spíchneme párátky. Takto připravené pstruhy obalíme v hladké mouce a... více o Pstruh na másle
Obě ryby podél rozpůlíme, pečlivě omyjeme, a pak je v širší míse zalijeme smetanou smíchanou se solí a kurkumou. Necháme je 1 hodinu v chladničce... více o Mořská štika na smetaně
Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme do měkka v osolené vodě a ochucené kmínem. Kysané zelí vymačkáme, nakrájíme na malé kousky a... více o Lepenice II.
Maso naklepeme osolíme a opepříme. Obalíme nejdříve ve strouhánce a pak ve vajíčku a dáme opéct na panev. Do zapékací mísy, kterou jsme trochu... více o Řízky na rubo
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji, vyndáme na talíř a na olej vložíme sýr nivu, kterou jsme nakrájeli na kostičky. Až se sýr... více o Kuřecí nudličky na nivě
Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme a rychle opečeme na horkém oleji. Vložím do zapékací mísy, přelijeme kyselou smetanou, smíchanou s nasekanými... více o Krůtí řízky zapečené s bylinkovou kyselou smetanou
Kuřecí maso nakrájíme na proužky a promícháme se sójovou omáčkou. Opečeme na speciální folii pro pečení bez tuku, přidáme pokrájený pórek a na... více o Bramborák s drůbežím masem
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku a zaprášíme moukou. Pak přidáme rozmražený špenát (pokud jsme si jej dopředu nerozmrazili, zkusme... více o Těstoviny se špenátem V.
Všchny suroviny spracujeme a lžíci vykrajujeme koblihy, které smažíme pomalu ve větší vrstvě tuku. Po upečení potřeme džemem a pocukrujeme.... více o Tvarohové koblihy III.
Kvásek zpracujeme s vlažným mlékem, moukou. Necháme trochu vykynout. Pak přidáme ostatní suroviny a zpracujeme. Mísu přikryjeme igelitem a dáme do... více o Langoše VI.
Maso pokrájíme na plátky silné asi 1 cm a každý plátek naklepeme tak, aby byl co nejtenčí a potom ho ostrým nožem nakrájíme na nudličky. Plátky masa... více o Skopové maso kung-pao
Syrové brambory nastrouáme, přidáme vejce, sůl, mléko a hladnou mouku a zamícháme. Na pánvičce rozpustíme sádlo, naneseme vrstvu bramborové směsi asi... více o Pelhřimovský řízek
Lilek a brambory nakrájíme na plátky a předsmažíme na oleji. Mleté maso zpěníme na nasekané cibulce, dochutíme solí, pepřem a oreganem. Přidáme... více o Musaka III.
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném rostlinném oleji. Mezitím nakrájíme cibulku a necháme ji na olivovém... více o Vepřové plátky ve fazolové omáčce
Hlívu nakrájíme na velmi drobné kostičky, do mísy připravíme namleté maso, k němu přidáme hlívu, nastrouhané brambory (brambory nastrouháme na středně... více o Karbanátky z hlívy ústřičné
Maso nakrájíme na nudličky. Koření rozmícháme s několika lžícemi oleje a v této směsi necháme maso marinovat asi 2 hodiny. Potom osmahneme maso do... více o Gyros + tzaziki
V hrnci rozehřejte ghí nebo olej a přidejte kmín, černá hořčičná semínka, listy karí a skořici. Když hořčičná i kmínová semínka změní barvu, přidejte... více o Citrónová rýže
Cibuli nakrájíme na větší kostky, osmahneme do zlatova. Uvaříme těstoviny, nastrouháme sýr. Poté vše smícháme v zapékací míse, zalijeme smetanou s... více o Špecle II.
Cukety omyjeme a podélně rozpůlíme. Malou lžičkou vydlabeme dužinu, tak aby nám zbyl obal z asi 0,8 mm silné vrstvy. Na větší pánvičce si připravíme 2... více o Plněné cukety II.
Filé namočíme asi na 2 hodiny do vody se šlehačkou nebo s mlékem, osolíme a ochutíme citronovou šťávou. Před obalením nakořeníme, osolíme a... více o Ryba z pokecu
Kuřecí nebo vepřové maso nakrájíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vajíčko rozšleháme se smetanou. Dle potřeby rozředíme mlékem a vzniklou... více o Bylinkový řízek na česnekovém oleji
Do hrnce dame olej, cibuli-az zesklovati, pridame mouku, DOBRE PROMICHAT, pridavat po troskach mleko, zamichat zbyle prisady,podle prichuti,kterou... více o Croquetas de Antonio
Brokolice se rozdělí na růžičky a minutu povaří v osolené vodě. Poté se vyždíme (nechá okapat) a obalí v rozkvedlaném vejci a frituje. Z pánve... více o Smažená brokolice II.
Studené uvařené brambory nastrouháme, osolíme, okořeníme, přidáme vejce, strouhaný sýr, utřený česnek a mouku. Zpracujeme těsto, rozválíme asi na 1 cm... více o Smažené česnekové placičky
Brambory se jen nastrouhají na hrubém struhadle a rozloží se na pánev s tukem v tenké vrstvě. Smažením se z toho stane celkem jednolitá placka, ta se... více o Bramborové placky jinak
Nastrouhám sýr (kolik chci) a smíchám s vejci (kolik chci) a po obou stranách osmažím.... více o Sýrová omeleta - rychlá