Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky asi 2x2 cm, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme nejméně na 3 hodiny (lepší je na 24 hod.) do lednice... více o Kuřecí rarášci
Kuřecí stehna vykostíme a nakrájíme na malé kousky. Nakrájené maso obalíme ve škrobové moučce, do které přidáme sladkou papriku, sůl a koření na čínu.... více o Čína z kuřete
Medailonky uvaříme dle návodu.Přecedíme a vodu jemně vymačkáme a medailonky rozkrojíme.Osolíme,opepříme a potřeme česnekem.Vložíme plátek cihly a... více o Řízky ze sojových medailonků
Z vlažné vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek, který vlijeme do nepatrně osolené mouky a zaděláme těsto. Necháme pod utěrkou asi půl hodiny... více o Langoše II.
Z droždí, cukru a trochy mléka zaděláme kvásek a necháme vzejít. Pak vmícháme osolenou mouku s práškem do pečiva, přidáme rozmíchaný jogurt se zbytkem... více o Langoše po maďarsku
Do mouky dáme droždí rozmíchané s cukrem, vlažné mléko, žloutek a sůl. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme dobře vykynout. Mezitím si připravíme... více o Langoše se zelím
Zeleninu podusíme na másle (případně na vodě). Po změknutí přidáme šunku nakrájenou na kostičky, osmahneme, vmícháme vejce, zamícháme a nakonec... více o Blesková zeleninová směs
Do pánve (wok) dáme 3 lžíce oleje na kterém orestujeme cibuli. Zaprášíme lžičkou sladké papriky a přidáme mleté maso. Maso promícháme, zakapeme... více o Omáčka na špagety
Vše smícháme a smažíme malé lívanečky. Mažeme marmeládou a zdobíme šlehačkou.... více o Fofr lívance
Na sádle zpěníme cibuli přidáme droždí a osmažíme dozlatova. Ve vývaru uvaříme ovesné vločky. Do prochladlých vloček vmícháme osmaženou cibuli s... více o Karbanátky z ovesných vloček s droždím
Z krajíce chleba opatrně vyřízneme střídku, dáme pozor, aby zůstala neporušena. Kůru vložíme do rozehřátého oleje, vklepneme do ní vejce, osolíme a... více o Volské topinky
Palačinky potřeme kečupem, poklademe plátky salámu, plátkovým sýrem, okořeníme a stočíme do ruličky. Obalíme v trojobalu a smažíme jako řízek.... více o Plněné palačinky
Houby nakrájíme na větší kostky a osmažíme na sádle s cibulí a slaninou, osolíme a přidáme kmín, se solí utřený česnek a mletou papriku, mírně... více o Houbový guláš II.
Sušené houby namočíme do vody, nejlépe přes noc. Druhý den uvaříme, vývar přecedíme a použijeme pro přípravu omáčky. Na másle zpěníme na jemno... více o Houbová omáčka s kysanou smetanou
Vše promícháme a smažíme malé lívanečky.... více o Lívance z kefíru
Všechny suroviny postupně smíchej - nejdříve suché přísady, pak tekuté. V kastrolu nebo fritovacím hrnci rozpal olej. Kávovou lžičkou vykrajuj těsto,... více o Netradiční koblihy aneb Tvarohové střapáče
Maso omyjeme, naklepeme a vložíme do zapékací misky (nejlépe skleněné), kterou předem trochu vymažeme tukem. Přidáme rozdrcený česnek, kari koření a... více o Alibušské kuře
Z bramborového těsta vyválíme válečky, které nakrájíme na tenká kolečka. Do kolečka vložíme nakrájenou uzeninu a nahoru připevníme další kolečko z... více o Kroketky ke špenátu
Kotletky očistíme a naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme grilovacím kořením. Na tuku orestujeme nahrubo nasekanou cibuli, přidáme kotlety a... více o Kotlety na červeném víně
Omytá kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, opepříme, naplníme strouhaným sýrem a olivami, v půlce přehneme a spojíme pomocí párátek či jehlic. Na tuku... více o Kuřecí kapsy se sýrem a olivami
Nakrájené houby osolíme, okmínujeme a dusíme na orestované cibuli. K udušeným houbám přidáme v mléce namočenou žemli, okořeníme podle chuti, přidáme... více o Houbové karbanátky II.
Brambory nastrouháme, vše smícháme. Lžičkou tvarujeme kuličky, které smažíme ve fritovacím hrnci při 170 °C asi 5-7 minut.... více o Bramborové krokety II.
Do misky dáme tvaroh, přidáme nastrouhaný sýr, na kousky nakrájenou anglickou slaninu, podle chuti nastrouhaný nebo rozetřený česnek. Přidáme 2 celá... více o Karbanátky trochu jinak
Oloupané studené brambory jemně nastrouháme, přidáme sůl, pepř, část sezamového semínka, škrobu a vejce. Rychle zpracujeme v těsto. Vlhkou rukou... více o Bramborové krokety se sezamem
Zelí pokrájíme na menší kousky, slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme... více o Zelná polévka s jablky
Kuřecí maso omyjeme, lehce osušíme, osolíme a necháme odležet. Pak je poprášíme hladkou moukou a opečeme na rozehřátém oleji. Opečené maso vyndáme a... více o Dušené kuře po římsku
Dokonale očištěné ryby naporcujeme (kapří ocasy 1 porci ještě rozkrojíme podélně na dvě půlky, jiné ryby bez hlavy rozpůlíme podélně podle páteře a... více o Nakládané ryby na kyselo
Maso pokrájíme na kostičky nebo na nudličky a smícháme se všemi přísadami. Hmotu necháme chvilku odležet a na rozpáleném oleji smažíme placky jako... více o Cikánský řízek II.
Vepřové řízky naklepeme,osolíme a poklademe plátkem šunky a sýra, řízek přeložíme na polovinu, okraje ještě sklepeme. Řízky obalíme v mouce,vejci a... více o Zagrebački odrezak - záhřebský řízek
Čínské zelí nakrájíme na nudličky. Zelenou papriku, rajče, okurek a cibulku nakrájíme nadrobno. Osolíme, opepříme. Necháme odležet. Majonézu smícháme... více o Kuřecí salát XI.
Omyté maso nakrájíme na kostky, cibuli, žampiony, lilek a papriku na plátky. Na špíz střídavě napichujeme kostky masa, plátky cibule, žampionů, lilku... více o Kuřecí špíz s jogurtem Hanka
Na oleji na mírném ohni zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme čistá nakrájená játra, pepř a kmín a opékáme. jakmile jsou játra opečená, vyndáme... více o Kuřecí dušená játra
Způsob přípravy: Na tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme syrové na kostky nakrájené brambory, lžičku sladké papriky, špetku kmínu a... více o bramborový guláš s uzeninou
Na oleji opražíme cibulku, maso nakrájíme na kostičky a přidáme na pánev. Kdo chce, může přidat česnek. Když je maso skoro hotové, nalijeme kečup dle... více o Monika Absolonová - Kuřecí Stroganoff
Nakrájené houby osolíme, pokmínujeme a dusíme na cibuli. K udušeným houbám přidáme v mléce namočenou žemli, okořeníme podle chuti, přidáme vejce a... více o Houbové karbanátky IV.
Brambory nastrouháme do mísy, lehce vymačkáme, přebytečnou tekutinu slijeme, přidáme vejce, mouku, sůl, mléko, prolisovaný nebo se solí utřený česnek,... více o Cmunda se škvarky
Kuře očistíme, omyjeme, rozdělíme na 10 malých porcí a osolíme. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla, přidáme kuřecí porce a osmahmeme... více o Kuře s ořechovou omáčkou po Vimpersku
Maso nakládáme alespoň na 24 hod. Potom pomalu opékáme na tuku.... více o Marináda na maso V.
Postup přípravy: Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, smícháme s cibulí nakrájenou na kostičky a česnekem (4 stroužky česneku nakrájíme na plátky, 2... více o Kuřecí prsa s česnekem II.
Odleželé maso nakrájíme na sousta o hraně asi 2 cm, a to těsně před přípravou, aby zbytečně nepouštělo šťávu. Maso má být suché, osušíme je proto... více o Silvestrovské fondue
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, rybí filé na drobné kousky. Osolíme, okořeníme a orestujeme na oleji. Přidáme sójovou omáčku, podlijeme bílým vínem... více o Rybokuře v bramboráku
Zelné listy uvaříme ve vodě, necháme zchladnout a nasekáme je nadrobno. Cibuli také drobně nasekáme. Oboojí dáme osušit do lněné utěrky. Mleté vepřové... více o Japonské Šumai
Cibuli jemně nasekáme a slabě osmažíme tak, aby zůstala bílá. Přidáme uvařené, oloupané a jemně nakrájené brambory, dušenou rýži, rozetřený kousek... více o Polévka Solferino
Na rozehřátém másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, za stálého míchání přisypeme trochu mouky, osmahneme a jíšku zředíme vývarem. Přidáme na... více o Polévka Čedar
Postup přípravy: Výše uvedené ingredience smícháme v misce. Do této hmoty naložíme maso minimálně na hodinu. Smažíme na rozpáleném oleji. Počet porcí:... více o Žraločí ploutve
Králičí hřbet vykostíme, maso odblaníme a příčně nakrájíme medailonky. Jemně naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Pak zvolna opékáme... více o Medailonky se žampiony
Bambusové výhonky, mrkev, jarní cibulku, čínské zelí, pórek, houby (předtím je nezapomeneme namočit do studené vody nabobtnat) a kuřecí prsa nakrájíme... více o Jarní závitky
Z vejce, piva a mouky připravíme těstíčko, osolíme a namáčíme v něm houby, které ihned smažíme v rozpáleném oleji.... více o Pivní řízky
Na tuku osmahneme drobně pokrájenou cibuli. Vmícháme maso a zprudka opečeme. Přidáme fazolky, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme, až jsou maso i... více o Fazolky s mletým masem